Még egy pár gondolat a Heed rendszerekről és a kábelezésükhöz,aztán befejezem.Nem lesz egyszerű befogadni,megfogadni meg főképp egy hifis fórumon,de én így érzem és tapasztalom,aztán mindenki azt gondol majd róla amit akar.
Egy komplett Heed rendszerre ne úgy tekintsünk mint egy hifi rendszerre,ha nem inkább úgy mint egy hangszerre,aminek ugyan meg kell adni ami jár neki,de inkább csak a hangolásáról van szó,tehát nem jobbá akarjuk tenni,ha nem csak egy egységes kerek egésszé.Ezt a hangolást kifejezetten hifi célra készített spéci kábelekkel nem igazán lehet jól elvégezni,mert azok gátolhatják az egységes megszólalást azzal hogy beletesznek egy olyan pluszt a hangzásba,amire nincs szükség.A kevesebb néha több,ez nagyon jól érződik ha Heed rendszert drótozunk.Sokszor tapasztaltam azt hogy ami elsőre hú de f@sza érzést nyújt,az pár nap után fárasztó lett,szóval tett egy olyan pluszt a hangba ami szükségtelen volt.
Tudom hogy mindenkinek vannak begyöpesedett tapasztalatai és gondolatai a hifiről,nekem is voltak,és én is úgy gondoltam hogy majd én tudom hogy mi kell a rendszeremnek,és ezen nem is olyan egyszerű túllépni,tehát sokszor ragaszkodunk ahhoz amihez nem kellene.
Na de akkor mivel drótozzunk ha nem kifejezetten hifi célra szántal jöhet kérdésként? Én erre azt mondom hogy elsőre mindenképpen azzal célszerű indítani amit Zsolt ajánl,és ad is ha kérünk.
Ezek nem tudom milyen drótok mert márkanév nincs rajtuk,de korrekt csatlakozókkal szereltek,és a célnak tökéletesen megfelelnek.Tehát kezdésnek még mielött egyéni partizánakcióval nekiveselkednénk a rendszerünk drótozásának ezzel kéne indítani.Az hogy ezután ki milyen irányban próbál még reszelni a hangon az az ő dolga,de lehetőleg egy eleve jóról induljunk,és azok a drótok jók.
Szóba jött itt már sokszor a tápkábel dolog is.Ez is megosztó,és az adott rendszertől is függ.Nálam az előző Heed rendszernél is,és a mostaninál is azokkal a drótokkal volt a legegységesebb a hang,amit találtam a készülékek mellett a dobozban.Többet mutat szinte bármilyen más dróttal a rendszer,csak hát erre nincs szükség mert jobb nem lesz tőle a hang,és az egységesség rovására is mehet,tehát van ahol hoz,és van ahonnét visz.Ilyenkor van az hogy nem minden felvételt élvezünk maradéktalanul.
Azt most fel nem sorolom hogy miket próbáltam még,mert hosszú lenne a sor,a lényeg az hogy nálam a legegyszerűbb lett végül is a legnagyszerűbb,és ezzel is kellett volna kezdenem,csak hát az a hülye majd én még ennél is jobbat faragok hifis beidegződés azért sokáig bennem is ténykedett rendesen.
Tehát összegezve én úgy érzem,hogy egy Heed rendszerben nincs hozadéka a spéci drótozás használatának.Játéknak jó lehet,és lehet egy jó más hangot is összehozni velük,de hogy egy minőségibb jobb hang összejöjjön,az azért már kérdéses.És az is kérdéses hogy egyáltalán szükség van e arra a minőségibb jobb hangra,de az már legyen egy másik történet.