Szia,blake írta: ↑2018.09.05., szer. 13:29Sziasztok.
Vásároltam egy régi Pro-Ject Debut lemezjátszót. Vettem bele egy Ortofon OM 10 cartridge-t. Sikerült raja beállítani protractorral és tűmérleggel mindent. A probléma csak az azimuth-tal van (bocs a sok angolért, de főleg külföldi oldalakon szocializálódtam). Szemre, fülre, kb.-ra beállítottam. Gyakorlatilag az egész headshell kézzel forgatható rajta. Nem látok csavart, vagy ilyesmit. Egyszerűen szorul a headshell a karon annyira, hogy ne forduljon el könnyen, de kézzel lehet mozgatni. Elég tróger megoldásnak tűnik, de mivel egy másodlagos lejátszónak építettem ezért nem audiofíliára törekszem. A kérdésem az lenne, hogy a nem tűpontosra (hanem csak fülre, szemre) belőtt azimuth okozhat-e kárt a lemezeimben és a stylusban, vagy csak a hang minőségére van hatással?
az azimuth-ot csak mérőlemezzel tudod beállítani pontosan, szemre csak a hangszedőtest pozícióját tudod beállítani, hiszen a tűt nem látod, nagyítóval is legfeljebb a tűszárat.
Az a kézzel forgatható shell egyáltalán nem biztos, hogy "tróger" megoldás. Ugyanígy kell trógerolni a Nottingham Analogue karjain is az azimuth-ot. Ami egyszerű, az még lehet nagyszerű is. Persze nem feltétlenül az....