Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Heed Audio termékek

huszti-zsolt
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 2617

Re: Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: huszti-zsolt »

6c33c
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 455

Hozzászólás Szerző: 6c33c »

Nem egy ligában játszanak. Árban is van némi különbség. Én anno 60.000 Ft-ért vettem (2016). Bőven megérte az árát.
Thorens 320 MK3 - Jelco 750 D - Denon DL103R
Naim Uniti Atom
AN-E/Snell Type E/III hibrid

TurboSteve
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 88

Hozzászólás Szerző: TurboSteve »

Szóval nem kell a PM-eket lecserélnem ... :D :smile53:

6c33c
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 455

Hozzászólás Szerző: 6c33c »

Blaki!

Láttam az aláírásodban, hogy Heed Taurus végfokot használsz.

Valami új termék kipróbálásra?

A kis Epos dobozok csodálatosak nemde? Gondolom csak amig az új Envoy

kész nem lesz.

:D:D

Azt hiszem, jobb ha én válaszolok, mert blaki talán nem rendelkezik elegendő infóval a Taurusról.

Szóval ez nem egy új Heed Audio produktum, hanem inkább egy régi darab felbukkanása. Még anno a H&T-ben akartuk publikálni KIT formában, aztán késztermékké alakítottuk, de gyártásba sosem került. A miértre talán az a legtalálóbb válasz, hogy azért mert nem volt helye.

Kapcsolástechnikája követi a Luna előfokban alkalmazott - teljesen szimmetrikus, műveleti erősítő jellegű - felépítést, és a Canopus "bátyja" lenne, eredendően. 2x60W/8ohm (de tápfeszültségtől függően 30-100W között alkalmazható), szélsőségesen jó technikai paraméterekkel. Nagyon alacsony torzítás, nagyon nagy sávszélesség, nagyon magas "damping", és nagyon magas közös módusú elnyomás, vagyis a környezeti zajokra és hatásokra érzéketlen.

A leendő KIt árlistánkon egyébként megtalálható lesz.

De Taurus név alatt, a Heed Audio késztermék programban nem valószínű, hogy szerepelni fog.

Ezt H.Zs írta még valamikor régen........
Thorens 320 MK3 - Jelco 750 D - Denon DL103R
Naim Uniti Atom
AN-E/Snell Type E/III hibrid

TurboSteve
Fórumlakó
Fórumlakó

Felbukkant egy Taurus a környéken . Próbáltam keresni a neten, de nem sok mindent találtam . Mit lehet tudni erről a szerkezetről?
http://apro.hifipiac.hu/category-table- ... sito,52498

huszti-zsolt
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 2617

Hozzászólás Szerző: huszti-zsolt »

Sziasztok!

Elkezdtük kicsit átszervezni a Zsolt Audio (Heed Audio) topikot, és arra gondoltam, hogy beemeljük ide és újra megnyitjuk a régi "Heed Audio"-t. Végül is jó sok beírás volt itt és talán jobb is a Heed termékekkel itt foglalkozni, mint a GYIK-ban!

gyt
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 237

Re: GYIK

Hozzászólás Szerző: gyt »

TurboSteve írta:
2018.07.31., kedd 23:28
Ennek is lehet örülni :

Heed rack.jpg
Rájuk nézni is öröm. A Pre a kedvencem! Köszi a képet!
Heed, Soulines, Power-R

TurboSteve
Fórumlakó
Fórumlakó

Ennek is lehet örülni :

Heed rack.jpg
Heed rack.jpg (74.04 KiB) Megtekintve 3066 alkalommal

Audio-Phil
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 22

Hozzászólás Szerző: Audio-Phil »

jott/ment írta:
2018.07.29., vas. 23:03
Valaki nagyon boldog, hogy Heedre valtott.
https://pinkfishmedia.net/forum/threads ... io.217714/
Az Obelisk az első erősítőm, amivel szívesen hallgatok komolyzenét.

jott/ment
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 309

Hozzászólás Szerző: jott/ment »

Valaki nagyon boldog, hogy Heedre valtott.
https://pinkfishmedia.net/forum/threads ... io.217714/

Audio-Phil
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Doky írta:
2018.07.24., kedd 22:13
Audio-Phil írta:
2018.07.24., kedd 19:30
Még egyszer köszönet a segítségért, ma belekerült az erősítőbe egy 1.3-as DAC modul. Tanulságos szimultán hallgatni a CD játszó analóg és digitális kimenetét az erősítőn kapcsolgatva, ilyet még soha nem tudtam csinálni.
Használd egészséggel sokáig!
Tanúlság számodra?
Van tanulsága a dolognak. A CD játszó nem "hájend" masina, egy Micromega Logic CD játszóról van szó, nekem az analóg kimenetéről is kimondottan tetszik a hangja. A Heed DAC kártyával csak nüansznyi a különbség, a CD egy hangyányit "keményebben" szól, de mindkét DAC nagyon jó ritmikával, kiegyenlítetten muzsikál. Ha jól tudom, ebben a lejátszóban ugyanolyan DAC chip van, mint a nagyobb testvérében, a Leaderben és a Duo és Trio is ezt a chipet kapta anno. Jelenleg a külön DAC-om szól szebben egy Denon DVD 1920-al párosítva, de a Micromega sincs nagyon lemaradva egyik DAC-kal sem.

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1029

Hozzászólás Szerző: Doky »

Audio-Phil írta:
2018.07.24., kedd 19:30
Még egyszer köszönet a segítségért, ma belekerült az erősítőbe egy 1.3-as DAC modul. Tanulságos szimultán hallgatni a CD játszó analóg és digitális kimenetét az erősítőn kapcsolgatva, ilyet még soha nem tudtam csinálni.
Használd egészséggel sokáig!
Tanúlság számodra?
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

Audio-Phil
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Doky írta:
2018.07.06., pén. 20:16
Audio-Phil írta:
2018.07.06., pén. 18:35
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy nincs-e valakinek egy elfekvő (eladó) 1.2-es vagy 1.3-as (jobb lenne) Obelisk Si II-be passzoló DAC kártyája, szeretném fejleszteni az erősítőt, mert megérdemli és mert most van rá anyagi háttér (ésszerű keretek között).
Én itt kerestem, hátha találsz hasznos infót!? ;)
http://www.avx.hu/forum/viewtopic.php?f ... 4#p2202744

Shimano
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2161

Hozzászólás Szerző: Shimano »

asebestyen írta:
2018.07.12., csüt. 19:08
A mai napon Zsoltnak köszönhetően végleg beHeedaltam. Kívánom másnak is, aki szeretné! :)

Heed sajat vk.jpg
Nah,alakul ez. ;) Kellemes Heedelést. :D

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7649

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

A mai napon Zsoltnak köszönhetően végleg beHeedaltam. Kívánom másnak is, aki szeretné! :)
Heed sajat vk.jpg
Heed sajat vk.jpg (148.27 KiB) Megtekintve 3243 alkalommal
Alces 6 | Mac Mini M1 | Audio-gd Reference 10.32 | Genelec 1031APM aktív monitorok | DIY Oyaide kábelezés

Audio-Phil
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Doky írta:
2018.07.06., pén. 20:16
Audio-Phil írta:
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy nincs-e valakinek egy elfekvő (eladó) 1.2-es vagy 1.3-as (jobb lenne) Obelisk Si II-be passzoló DAC kártyája, szeretném fejleszteni az erősítőt, mert megérdemli és mert most van rá anyagi háttér (ésszerű keretek között).
Köszi a segítséget, a jelek szerint lesz elmozdulás! :-)

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1029

Hozzászólás Szerző: Doky »

Audio-Phil írta:
Sziasztok!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

Audio-Phil
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Sziasztok!

gyt
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 237

Hozzászólás Szerző: gyt »

SoXxX írta:
2018.07.03., kedd 15:22
Sziasztok
Van egy obelisk pre-m. Nem működik a távirányítása.
Van ötlete valakinek, hogy miként tudnék meggyőződni arról, hogy a távirànyítóval vagy a készülékkel van a gond?
Némely telefonok kamerájára "világítva" látszik a kijelzőn, ha bocsát ki infra fényt (Iphonon pl. nem látszik). Gondolom, némely digit fényképezőgép is ilyen. Érdemes megpróbálni.
Heed, Soulines, Power-R

Shimano
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2161

Hozzászólás Szerző: Shimano »

SoXxX írta:
2018.07.03., kedd 15:22
Sziasztok
Van ötlete valakinek, hogy miként tudnék meggyőződni arról, hogy a távirànyítóval vagy a készülékkel van a gond?
Milyen táv van hozzá?Ha a régebbi kártya alakú,akkor cserélj elemet benne,vagy az is lehet hogy érintkezési gond van az elemnél.Vedd ki,csúsztasd vissza,nézd meg hogy egyáltalán jól van e benne az elem.

SoXxX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 342

Hozzászólás Szerző: SoXxX »

Sziasztok

pali923
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1215

Hozzászólás Szerző: pali923 »

[/quote]
Hmm, nem szeretnék bekavarni gondolkodik.gif , de nekem úgy rémlik, az Orbit2 a "plug&play" megoldás, viszont az Orbit1 esetében kell egy kis módosítás: "The ORBIT 1 requires only a small modification of the motor circuitry (the capacitor used to provide phase shift needs to be removed from the circuit - preferably carried out by your qualified dealer/technician)."

http://www.analogueseduction.net/power- ... upply.html

Én a helyedben a biztonság kedvéért rákérdeznék a gyártóra...
[/quote]

Én is éppen ezt olvastam. Az Orbit1-ből 110V jön ki, ha igaz, és a motorban kell egy átkötés. Van is egy képem erről, de nem látszik minden jól rajta, más leírást, rajzot, képet meg nem találtam.
Az Orbit2 az, amin csak a drót végét kell átalakítani. Legalábbis az eddigi olvasmányaimból ez jött le.
Sajnos azóta az Orbit1 üzlet is elszállt, innentől már csak a kíváncsiság vezérel, meg egy esetleges későbbi biznisz lehetősége.

Úgy látom, ezt a hozzászólást még tanulnom kell. Mit kellene csinálnom, hogy azok a szörnyű színek előjöjjenek? Nem az igazi ez a fórum. Szerintem.
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla

pali923
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1215

Hozzászólás Szerző: pali923 »

[/quote]
Hmm, nem szeretnék bekavarni gondolkodik.gif , de nekem úgy rémlik, az Orbit2 a "plug&play" megoldás, viszont az Orbit1 esetében kell egy kis módosítás: "The ORBIT 1 requires only a small modification of the motor circuitry (the capacitor used to provide phase shift needs to be removed from the circuit - preferably carried out by your qualified dealer/technician)."

[/quote]
Én is éppen ezt olvastam. Az Orbit1-ből 110V jön ki, ha igaz, és a motorban kell egy átkötés. Van is egy képem erről, de nem látszik minden jól rajta, más leírást, rajzot, képet meg nem találtam.
Az Orbit2 az, amin csak a drót végét kell átalakítani. Legalábbis az eddigi olvasmányaimból ez jött le.
Sajnos azóta az Orbit1 üzlet is elszállt, innentől már csak a kíváncsiság vezérel, meg egy esetleges későbbi biznisz lehetősége.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pali923 2018.07.02., hétf. 23:08-kor.
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla

Rotox
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1299

Hozzászólás Szerző: Rotox »

Ear írta:
2018.07.02., hétf. 12:51
pali923 írta:
2018.06.28., csüt. 09:00
Hozzá tudnék jutni egy Orbit 1-hez, de addig nem szeretném megvenni, amíg nem találok valamilyen leírást, képet, bármilyen manualt, hogy mit kellene átvarázsolni a Planar2-ben. Egy kis segítséget szeretnék ehhez. Meg tudom csinálni, csak nem mindegy, hogy mit hova...
Orbit 1? nagyjából semmit, az a lényeg, hogy olyan tápcsatlakozó legyen a lemezjátszódon, ami bemegy az Orbit kimenetébe és kész.

kopaszbarack
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 67

Hozzászólás Szerző: kopaszbarack »

...
Elnézést a bénázásért, ismerkedek az új fórum funkciókkal, az üzenet törlésére még nem jöttem rá... kocka.gif
Ez itt az a hely ahol az objektív is szubjektív.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi gyártók”