Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Heed Audio termékek
- huszti-zsolt
- Törzsvendég
- Értékelés: 2617
Re: Heed Audio termékek
Nem egy ligában játszanak. Árban is van némi különbség. Én anno 60.000 Ft-ért vettem (2016). Bőven megérte az árát.
Thorens 320 MK3 - Jelco 750 D - Denon DL103R
Naim Uniti Atom
AN-E/Snell Type E/III hibrid
Naim Uniti Atom
- TurboSteve
- Fórumlakó
- Értékelés: 88
Szóval nem kell a PM-eket lecserélnem ...

Blaki!
Láttam az aláírásodban, hogy Heed Taurus végfokot használsz.
Valami új termék kipróbálásra?
A kis Epos dobozok csodálatosak nemde? Gondolom csak amig az új Envoy
kész nem lesz.
:D
Azt hiszem, jobb ha én válaszolok, mert blaki talán nem rendelkezik elegendő infóval a Taurusról.
Szóval ez nem egy új Heed Audio produktum, hanem inkább egy régi darab felbukkanása. Még anno a H&T-ben akartuk publikálni KIT formában, aztán késztermékké alakítottuk, de gyártásba sosem került. A miértre talán az a legtalálóbb válasz, hogy azért mert nem volt helye.
Kapcsolástechnikája követi a Luna előfokban alkalmazott - teljesen szimmetrikus, műveleti erősítő jellegű - felépítést, és a Canopus "bátyja" lenne, eredendően. 2x60W/8ohm (de tápfeszültségtől függően 30-100W között alkalmazható), szélsőségesen jó technikai paraméterekkel. Nagyon alacsony torzítás, nagyon nagy sávszélesség, nagyon magas "damping", és nagyon magas közös módusú elnyomás, vagyis a környezeti zajokra és hatásokra érzéketlen.
A leendő KIt árlistánkon egyébként megtalálható lesz.
De Taurus név alatt, a Heed Audio késztermék programban nem valószínű, hogy szerepelni fog.
Ezt H.Zs írta még valamikor régen........
Láttam az aláírásodban, hogy Heed Taurus végfokot használsz.
Valami új termék kipróbálásra?
A kis Epos dobozok csodálatosak nemde? Gondolom csak amig az új Envoy
kész nem lesz.

Azt hiszem, jobb ha én válaszolok, mert blaki talán nem rendelkezik elegendő infóval a Taurusról.
Szóval ez nem egy új Heed Audio produktum, hanem inkább egy régi darab felbukkanása. Még anno a H&T-ben akartuk publikálni KIT formában, aztán késztermékké alakítottuk, de gyártásba sosem került. A miértre talán az a legtalálóbb válasz, hogy azért mert nem volt helye.
Kapcsolástechnikája követi a Luna előfokban alkalmazott - teljesen szimmetrikus, műveleti erősítő jellegű - felépítést, és a Canopus "bátyja" lenne, eredendően. 2x60W/8ohm (de tápfeszültségtől függően 30-100W között alkalmazható), szélsőségesen jó technikai paraméterekkel. Nagyon alacsony torzítás, nagyon nagy sávszélesség, nagyon magas "damping", és nagyon magas közös módusú elnyomás, vagyis a környezeti zajokra és hatásokra érzéketlen.
A leendő KIt árlistánkon egyébként megtalálható lesz.
De Taurus név alatt, a Heed Audio késztermék programban nem valószínű, hogy szerepelni fog.
Ezt H.Zs írta még valamikor régen........
Thorens 320 MK3 - Jelco 750 D - Denon DL103R
Naim Uniti Atom
Naim Uniti Atom
- TurboSteve
- Fórumlakó
Felbukkant egy Taurus a környéken . Próbáltam keresni a neten, de nem sok mindent találtam . Mit lehet tudni erről a szerkezetről?
http://apro.hifipiac.hu/category-table- ... sito,52498
http://apro.hifipiac.hu/category-table- ... sito,52498
- huszti-zsolt
- Törzsvendég
- Értékelés: 2617
Sziasztok!
Elkezdtük kicsit átszervezni a Zsolt Audio (Heed Audio) topikot, és arra gondoltam, hogy beemeljük ide és újra megnyitjuk a régi "Heed Audio"-t. Végül is jó sok beírás volt itt és talán jobb is a Heed termékekkel itt foglalkozni, mint a GYIK-ban!
Elkezdtük kicsit átszervezni a Zsolt Audio (Heed Audio) topikot, és arra gondoltam, hogy beemeljük ide és újra megnyitjuk a régi "Heed Audio"-t. Végül is jó sok beírás volt itt és talán jobb is a Heed termékekkel itt foglalkozni, mint a GYIK-ban!
- TurboSteve
- Fórumlakó
Re: GYIK
Ennek is lehet örülni :
- Audio-Phil
- Lefelé a lejtőn
- Értékelés: 22
Az Obelisk az első erősítőm, amivel szívesen hallgatok komolyzenét.jott/ment írta: ↑2018.07.29., vas. 23:03Valaki nagyon boldog, hogy Heedre valtott.
https://pinkfishmedia.net/forum/threads ... io.217714/
Valaki nagyon boldog, hogy Heedre valtott.
- Audio-Phil
- Lefelé a lejtőn
Van tanulsága a dolognak. A CD játszó nem "hájend" masina, egy Micromega Logic CD játszóról van szó, nekem az analóg kimenetéről is kimondottan tetszik a hangja. A Heed DAC kártyával csak nüansznyi a különbség, a CD egy hangyányit "keményebben" szól, de mindkét DAC nagyon jó ritmikával, kiegyenlítetten muzsikál. Ha jól tudom, ebben a lejátszóban ugyanolyan DAC chip van, mint a nagyobb testvérében, a Leaderben és a Duo és Trio is ezt a chipet kapta anno. Jelenleg a külön DAC-om szól szebben egy Denon DVD 1920-al párosítva, de a Micromega sincs nagyon lemaradva egyik DAC-kal sem.Doky írta: ↑2018.07.24., kedd 22:13Használd egészséggel sokáig!Audio-Phil írta: ↑2018.07.24., kedd 19:30Még egyszer köszönet a segítségért, ma belekerült az erősítőbe egy 1.3-as DAC modul. Tanulságos szimultán hallgatni a CD játszó analóg és digitális kimenetét az erősítőn kapcsolgatva, ilyet még soha nem tudtam csinálni.
Tanúlság számodra?
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1029
Használd egészséggel sokáig!Audio-Phil írta: ↑2018.07.24., kedd 19:30Még egyszer köszönet a segítségért, ma belekerült az erősítőbe egy 1.3-as DAC modul. Tanulságos szimultán hallgatni a CD játszó analóg és digitális kimenetét az erősítőn kapcsolgatva, ilyet még soha nem tudtam csinálni.
Tanúlság számodra?
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
- Audio-Phil
- Lefelé a lejtőn
Még egyszer köszönet a segítségért, ma belekerült az erősítőbe egy 1.3-as DAC modul. Tanulságos szimultán hallgatni a CD játszó analóg és digitális kimenetét az erősítőn kapcsolgatva, ilyet még soha nem tudtam csinálni.Doky írta: ↑2018.07.06., pén. 20:16Én itt kerestem, hátha találsz hasznos infót!?Audio-Phil írta: ↑2018.07.06., pén. 18:35Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy nincs-e valakinek egy elfekvő (eladó) 1.2-es vagy 1.3-as (jobb lenne) Obelisk Si II-be passzoló DAC kártyája, szeretném fejleszteni az erősítőt, mert megérdemli és mert most van rá anyagi háttér (ésszerű keretek között).
http://www.avx.hu/forum/viewtopic.php?f ... 4#p2202744
Nah,alakul ez.asebestyen írta: ↑2018.07.12., csüt. 19:08A mai napon Zsoltnak köszönhetően végleg beHeedaltam. Kívánom másnak is, aki szeretné! :)
Heed sajat vk.jpg

- asebestyen
- V.I.P.
- Értékelés: 7649
A mai napon Zsoltnak köszönhetően végleg beHeedaltam. Kívánom másnak is, aki szeretné! :)
Alces 6 | Mac Mini M1 | Audio-gd Reference 10.32 | Genelec 1031APM aktív monitorok | DIY Oyaide kábelezés
- Audio-Phil
- Lefelé a lejtőn
Köszi a segítséget, a jelek szerint lesz elmozdulás! :-)Doky írta: ↑2018.07.06., pén. 20:16Én itt kerestem, hátha találsz hasznos infót!?Audio-Phil írta: ↑2018.07.06., pén. 18:35Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy nincs-e valakinek egy elfekvő (eladó) 1.2-es vagy 1.3-as (jobb lenne) Obelisk Si II-be passzoló DAC kártyája, szeretném fejleszteni az erősítőt, mert megérdemli és mert most van rá anyagi háttér (ésszerű keretek között).
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1029
Én itt kerestem, hátha találsz hasznos infót!?Audio-Phil írta: ↑2018.07.06., pén. 18:35Sziasztok!

Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
- Audio-Phil
- Lefelé a lejtőn
Sziasztok!
- gyt
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 237
Némely telefonok kamerájára "világítva" látszik a kijelzőn, ha bocsát ki infra fényt (Iphonon pl. nem látszik). Gondolom, némely digit fényképezőgép is ilyen. Érdemes megpróbálni.
Heed, Soulines, Power-R
Milyen táv van hozzá?Ha a régebbi kártya alakú,akkor cserélj elemet benne,vagy az is lehet hogy érintkezési gond van az elemnél.Vedd ki,csúsztasd vissza,nézd meg hogy egyáltalán jól van e benne az elem.
Sziasztok
Van egy obelisk pre-m. Nem működik a távirányítása.
Van ötlete valakinek, hogy miként tudnék meggyőződni arról, hogy a távirànyítóval vagy a készülékkel van a gond?
Van egy obelisk pre-m. Nem működik a távirányítása.
Van ötlete valakinek, hogy miként tudnék meggyőződni arról, hogy a távirànyítóval vagy a készülékkel van a gond?
[/quote]
Hmm, nem szeretnék bekavarni
, de nekem úgy rémlik, az Orbit2 a "plug&play" megoldás, viszont az Orbit1 esetében kell egy kis módosítás: "The ORBIT 1 requires only a small modification of the motor circuitry (the capacitor used to provide phase shift needs to be removed from the circuit - preferably carried out by your qualified dealer/technician)."
http://www.analogueseduction.net/power- ... upply.html
Én a helyedben a biztonság kedvéért rákérdeznék a gyártóra...
[/quote]
Én is éppen ezt olvastam. Az Orbit1-ből 110V jön ki, ha igaz, és a motorban kell egy átkötés. Van is egy képem erről, de nem látszik minden jól rajta, más leírást, rajzot, képet meg nem találtam.
Az Orbit2 az, amin csak a drót végét kell átalakítani. Legalábbis az eddigi olvasmányaimból ez jött le.
Sajnos azóta az Orbit1 üzlet is elszállt, innentől már csak a kíváncsiság vezérel, meg egy esetleges későbbi biznisz lehetősége.
Úgy látom, ezt a hozzászólást még tanulnom kell. Mit kellene csinálnom, hogy azok a szörnyű színek előjöjjenek? Nem az igazi ez a fórum. Szerintem.

[/quote]
Én is éppen ezt olvastam. Az Orbit1-ből 110V jön ki, ha igaz, és a motorban kell egy átkötés. Van is egy képem erről, de nem látszik minden jól rajta, más leírást, rajzot, képet meg nem találtam.
Az Orbit2 az, amin csak a drót végét kell átalakítani. Legalábbis az eddigi olvasmányaimból ez jött le.
Sajnos azóta az Orbit1 üzlet is elszállt, innentől már csak a kíváncsiság vezérel, meg egy esetleges későbbi biznisz lehetősége.
Úgy látom, ezt a hozzászólást még tanulnom kell. Mit kellene csinálnom, hogy azok a szörnyű színek előjöjjenek? Nem az igazi ez a fórum. Szerintem.
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla
[/quote]
, de nekem úgy rémlik, az Orbit2 a "plug&play" megoldás, viszont az Orbit1 esetében kell egy kis módosítás: "The ORBIT 1 requires only a small modification of the motor circuitry (the capacitor used to provide phase shift needs to be removed from the circuit - preferably carried out by your qualified dealer/technician)."
[/quote]

[/quote]
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pali923 2018.07.02., hétf. 23:08-kor.
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla
- Rotox
- Beköltözött
- Értékelés: 1299
Hmm, nem szeretnék bekavarniEar írta: ↑2018.07.02., hétf. 12:51Orbit 1? nagyjából semmit, az a lényeg, hogy olyan tápcsatlakozó legyen a lemezjátszódon, ami bemegy az Orbit kimenetébe és kész.pali923 írta: ↑2018.06.28., csüt. 09:00Hozzá tudnék jutni egy Orbit 1-hez, de addig nem szeretném megvenni, amíg nem találok valamilyen leírást, képet, bármilyen manualt, hogy mit kellene átvarázsolni a Planar2-ben. Egy kis segítséget szeretnék ehhez. Meg tudom csinálni, csak nem mindegy, hogy mit hova...

- kopaszbarack
- Nincs visszaút
- Értékelés: 67
...
Elnézést a bénázásért, ismerkedek az új fórum funkciókkal, az üzenet törlésére még nem jöttem rá...
Elnézést a bénázásért, ismerkedek az új fórum funkciókkal, az üzenet törlésére még nem jöttem rá...

Ez itt az a hely ahol az objektív is szubjektív.