Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
	Sütés-főzés
- Vasti
- Fórumlakó 
- Hozzászólások: 978
- Csatlakozott: 2007.09.15., szomb. 22:57
- Értékelés: 345
- Tartózkodási hely: Ausztria
Re: Sütés-főzés
Ez eléggé diétás... De azért balra fent látok még husikákat ;-)
Amit mi szeretünk: többféle sajt, finom sonka, alma, szőlő, kapribogyó, dió, valami kis jóféle kenyér, körülülni, és csipegetni :-)
			
			
									
									
						Amit mi szeretünk: többféle sajt, finom sonka, alma, szőlő, kapribogyó, dió, valami kis jóféle kenyér, körülülni, és csipegetni :-)
		Online		
						
						
		
				
		
		
	- Vinkler
- Adminisztrátor 
- Hozzászólások: 14299
- Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
- Értékelés: 9394
- Tartózkodási hely: Szentendre
Re: Sütés-főzés
Újévi malacsütés.
			
			
									
									Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
						Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Re: Sütés-főzés
Nem házi, Teszkós :) a pogácsa marha és sertéshús mix. Élőben jobban nézett ki  
			
			
									
									
						
		Online		
						
						
Milyen volt a húspogácsa?
			
			
									
									
		
				
		
		
	- Vinkler
- Adminisztrátor 
- Hozzászólások: 14299
- Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
- Értékelés: 9394
- Tartózkodási hely: Szentendre
Re: Sütés-főzés
Házi buci?
Milyen volt a húspogácsa?
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
						Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Re: Sütés-főzés
Ma hamburger volt ebédre   
 
			
			
									
									
						 
 
		Online		
						
						
Külön dícséret,hogy a gombaragu nem áztatta el a tésztát. 
			
			
									
									
		
				
		
		
	- Vinkler
- Adminisztrátor 
- Hozzászólások: 14299
- Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
- Értékelés: 9394
- Tartózkodási hely: Szentendre
Re: Sütés-főzés
Nekem határozottan annak tűnik.
Külön dícséret,hogy a gombaragu nem áztatta el a tésztát.

Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
						Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
		Online		
						
						
		
				
		
		
	- Vinkler
- Adminisztrátor 
- Hozzászólások: 14299
- Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
- Értékelés: 9394
- Tartózkodási hely: Szentendre
Re: Sütés-főzés
Pulled pork pár héttel ezelőttről.
			
			
									
									Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
						Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Re: Sütés-főzés
Még soha nem ettem ilyen lekvárt, de szívesen kipróbálnám.  
			
			
									
									
						
		Online		
						
						
						
		
				
		
		
	- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor 
- Hozzászólások: 6951
- Csatlakozott: 2018.04.06., pén. 21:30
- Értékelés: 6143
- Tartózkodási hely: Szár
Re: Sütés-főzés
Ma és holnap fügelekvár-főzés.
Az első adag ma elkészült, az eredmény 22 darab 4 decis befőttesüvegnyi finom lekvár, ami már pokrócokba majd hálózsákba bugyolálva elkezdte háromnapos szárazdunsztját.
Finomítatlan nádcukorral készítettem (egy kiló a kb 10 literes lábost színültig töltő fügemennyiséghez), 2 citrommal levével, egyik lereszelt héjával, és némi frissen bontott, kőmozsárban porrá zúzott kardamom-maggal ízesítettem.
A fügefám még mindig majdnem úgy néz ki, mintha nem szedtek volna róla semmit, szóval holnap ugyanekkora adag készül majd, es ha minden igaz, jövő hétvégén ismét akár két főzetes akció (ha lesz elég befőttesüveg)... nem panaszkodhatok az idei termésre.
			
							Az első adag ma elkészült, az eredmény 22 darab 4 decis befőttesüvegnyi finom lekvár, ami már pokrócokba majd hálózsákba bugyolálva elkezdte háromnapos szárazdunsztját.
Finomítatlan nádcukorral készítettem (egy kiló a kb 10 literes lábost színültig töltő fügemennyiséghez), 2 citrommal levével, egyik lereszelt héjával, és némi frissen bontott, kőmozsárban porrá zúzott kardamom-maggal ízesítettem.
A fügefám még mindig majdnem úgy néz ki, mintha nem szedtek volna róla semmit, szóval holnap ugyanekkora adag készül majd, es ha minden igaz, jövő hétvégén ismét akár két főzetes akció (ha lesz elég befőttesüveg)... nem panaszkodhatok az idei termésre.
- Csatolmányok
- 
			
		
				- 08894903-BC32-4053-9828-3E23B56E78E3.jpeg (867.51 KiB) Megtekintve 4313 alkalommal
 
- 
			
		
				- 1A9C7330-08FE-425D-BFFD-D189211B6745.jpeg (812.28 KiB) Megtekintve 4313 alkalommal
 
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem
		Online		
						
						
			
			
									
									
		
				
		
		
	- Vinkler
- Adminisztrátor 
- Hozzászólások: 14299
- Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
- Értékelés: 9394
- Tartózkodási hely: Szentendre
Re: Sütés-főzés
Van itthon brikett és faszén is. (10-20 kg) Mikor mire van kedvem, vagy szükségem...dualcs5000 írta: ↑2018.09.05., szer. 23:04Szia Vinkler!
Ha komolyan gondolod es igazi hardcore BBQ-s vagy, felejtsd el a brikettet.
Egy masik vilag fog feltarulni elotted az izekben.
Udv
Dulci
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
						Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
- dualcs5000
- Fórumlakó 
- Hozzászólások: 714
- Csatlakozott: 2007.01.03., szer. 17:38
- Értékelés: 378
Re: Sütés-főzés
Szia Vinkler!
Ha komolyan gondolod es igazi hardcore BBQ-s vagy, felejtsd el a brikettet.
Egy masik vilag fog feltarulni elotted az izekben.
Udv
Dulci
			
			
									
									
						Ha komolyan gondolod es igazi hardcore BBQ-s vagy, felejtsd el a brikettet.
Egy masik vilag fog feltarulni elotted az izekben.
Udv
Dulci
		Online		
						
						
		
				
		
		
	- Vinkler
- Adminisztrátor 
- Hozzászólások: 14299
- Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
- Értékelés: 9394
- Tartózkodási hely: Szentendre
Re: Sütés-főzés
47 dekás rib eye steak. 
			
			
									
									Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
						Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
		Online		
						
						
		
				
		
		
	- Vinkler
- Adminisztrátor 
- Hozzászólások: 14299
- Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
- Értékelés: 9394
- Tartózkodási hely: Szentendre
Re: Sütés-főzés
Mai mics.  
			
			
									
									Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
						Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Re: Sütés-főzés
A nyálhullám semlegesíti!
Az nagyon erős ám...
			
			
									
									
						Az nagyon erős ám...

- Vasti
- Fórumlakó 
- Hozzászólások: 978
- Csatlakozott: 2007.09.15., szomb. 22:57
- Értékelés: 345
- Tartózkodási hely: Ausztria
Re: Sütés-főzés
Egyszerűen rosszul vagyok, amikor azt látom, hogy emberek képesek ilyen undorító, zsíros, bőrös, ráadásul a grillezés miatt erősen rákkeltő gusztustalanságokat magukba tömni!
;-) ;-)
			
			
									
									
						;-) ;-)
		Online		
						
						
		
				
		
		
	- Vinkler
- Adminisztrátor 
- Hozzászólások: 14299
- Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
- Értékelés: 9394
- Tartózkodási hely: Szentendre
Re: Sütés-főzés
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
						Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
		Online		
						
						
		
				
		
		
	- Vinkler
- Adminisztrátor 
- Hozzászólások: 14299
- Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
- Értékelés: 9394
- Tartózkodási hely: Szentendre
Re: Sütés-főzés
A vegét elfelejtettem feltenni.  
			
			
									
									Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
						Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
		Online		
		
						
						
		
				
		
		
	Re: Sütés-főzés
Az oldalas egyszerűbb. 120 fokos rácson
2 óra fólia nélkül
2 óra fóliázva
Kicsomagolom, bekenem házi BBQ szósszal és még 1 órára visszateszem.
A végén pár percre a parázs fölé húzom és direktbe rápirítok.
			
			
									
									2 óra fólia nélkül
2 óra fóliázva
Kicsomagolom, bekenem házi BBQ szósszal és még 1 órára visszateszem.
A végén pár percre a parázs fölé húzom és direktbe rápirítok.
Naim Nd5xs2 ---->Gato Amp150 ---->Dynaudio Special 25 
 
						
		Online		
						
						
		
				
		
		
	- Vinkler
- Adminisztrátor 
- Hozzászólások: 14299
- Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
- Értékelés: 9394
- Tartózkodási hely: Szentendre
Re: Sütés-főzés
Itt most malaccsászár készül. 
			
			
									
									Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
						Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
		Online		
		
						
						
		
				
		
		
	Re: Sütés-főzés
6,5 óra után alutálcára tettem és szorosan befóliáztam, utána még 1,5 órát sült .
DE!! Az első 1,5 órában sajnos csak 100 fokon ment a sütő, és a maghőmérőm is átvert.
Ha minden OK lett volna akkor előbb elkészül.
Elvileg 65-70 foknál kell csomagolni és 92-nél van kész.
Nekem már 96 volt mire észrevettem a hibát.
Alutálca azért jó mert így felfogom a pecsenye levet, és a végén beleforgatom a cafatokat. Ha szép mahagóni színű, és megreped egy kicsit a bark (fűszer kéreg) akkor lehet fóliázni.
			
			
									
									DE!! Az első 1,5 órában sajnos csak 100 fokon ment a sütő, és a maghőmérőm is átvert.
Ha minden OK lett volna akkor előbb elkészül.
Elvileg 65-70 foknál kell csomagolni és 92-nél van kész.
Nekem már 96 volt mire észrevettem a hibát.
Alutálca azért jó mert így felfogom a pecsenye levet, és a végén beleforgatom a cafatokat. Ha szép mahagóni színű, és megreped egy kicsit a bark (fűszer kéreg) akkor lehet fóliázni.
Naim Nd5xs2 ---->Gato Amp150 ---->Dynaudio Special 25 
 
						




 
  
 





