Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Sütés-főzés

Online
Avatar
Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Hozzászólások: 14282
Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
Értékelés: 9364
Tartózkodási hely: Szentendre

Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Vinkler »



30 perces vacsi.



Baconbe tekert sertésszűz, vajon párolt spárga, hollandi mártással.




Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Avatar
stx
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 944
Csatlakozott: 2011.06.15., szer. 09:13
Értékelés: 473
Tartózkodási hely: Csonka-Magyarország, Középfölde
Kapcsolat:

Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: stx »




On 2018. 06. 06. at 8:46 AM, Hat Te said:




Így is lehet, füstölni:  









 





Kifúrom HR-V-t

Avatar
svedmalac
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 1234
Csatlakozott: 2012.06.28., csüt. 18:34
Értékelés: 386

Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: svedmalac »



Ha már van rozsdamentes grill, beszerezte a különleges füstöt eregető szénkockákat is, már csak azt lenne jó tudni, hogy vajon a hús mikor sült át rendesen. A telefonnal összepárosítható húshőmérő ezért lehet nagy találmány, mert előre szól, hogy mikor készült el az ebéd.  



Például így:



https://www.youtube.com/watch?v=wlhfY8OriwU


Avatar
Elmo
Törzsvendég
Törzsvendég
Hozzászólások: 1123
Csatlakozott: 2009.09.09., szer. 08:30
Értékelés: 293
Tartózkodási hely: Regöly

Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Elmo »




14 órája, nor írta:




Ha nem akartok venni füstölőt, akkor kell egy régi kacsasütő, aminek van fedele, arra fúrni pár lukat, alulra rácsot, alá a tölgyfa vagy más chips és mehet a füstölés




Szerintem egy grillsütő is jó a célra, ha van teteje és lehet szellőztetni

www.chiliout.hu

Silent Angel-Hegel-REL-Usher

Hat Te
Fórumlakó
Fórumlakó
Hozzászólások: 599
Csatlakozott: 2010.12.23., csüt. 22:20
Értékelés: 486
Tartózkodási hely: Pest megye

Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Hat Te »



Így is lehet, füstölni:  









 


Avatar
nor
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Hozzászólások: 431
Csatlakozott: 2010.03.07., vas. 18:45
Értékelés: 399

Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: nor »



Sőt pontyból is!



Ha nem akartok venni füstölőt, akkor kell egy régi kacsasütő, aminek van fedele, arra fúrni pár lukat, alulra rácsot, alá a tölgyfa vagy más chips és mehet a füstölés
Lemezjatszó by Szász György, Benz Micro Glider (Malfox), Raspberry Pi4(Volumio), Innacoustic DAC mod., DPA VW 2 phono-előfok, DPA GU 81M SE monoblokkok, Hangsugárzó: Lua con Espressione, kábelek DIY (Malfox), tápkábelek Isotek, fapaci, EWA LS-40 hangfalkábel

Avatar
svedmalac
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 1234
Csatlakozott: 2012.06.28., csüt. 18:34
Értékelés: 386

Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: svedmalac »



A füstölt pisztráng a legfincsibb hal szerintem.



A lazac is isteni, csak teljesen más karakter ugye...



Lehet, hogy hülyeséget kérdezek, de harcsából nem lehet ilyet csinálni vajon?


Avatar
Elmo
Törzsvendég
Törzsvendég
Hozzászólások: 1123
Csatlakozott: 2009.09.09., szer. 08:30
Értékelés: 293
Tartózkodási hely: Regöly

Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Elmo »



A hétvégén elkészült a füstölt pisztráng.



Pikkelyezés után 2l vízben úsztak fél napig, amihez adtam 1 ek. cukrot és 4 ek. sót. Szárítás után mentek a füstölőbe és kb. 45 perc után készen is lettek. Kis bors, füstölt paprika, citrom, rukkolával és retekkel az egyik legfinomabb halétel volt amit valaha ettem. Ja, a száraz fehérbor sem maradt el.
www.chiliout.hu

Silent Angel-Hegel-REL-Usher

Avatar
avl2
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 4707
Csatlakozott: 2007.08.23., csüt. 14:50
Értékelés: 1623

Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: avl2 »




14 hours ago, nor said:




Íme a képek...mellesleg a szenyóhoz szintén én sütöttem a kenyeret és kevertem egy kis guacamolét ...





azert "downvote"-ot nem adtam a kepekre !  


en kifliket szoktam sütni, kenyer talan nagyobb falat/darab. erdekesebb reszletei erdekelnenek.



kiflit en fele feher, fele teljes kiörlesü (buza vagy rozsliszt) lisztböl szoktam, kinyujtas utan aszalt paradicsomdarabaok, es/vagy tökmag, szezammag ra, es ugy tekerem össze, nehanyra reszelt sajt. a sütö aljan edeny vizzel.   nem szokott rank szaradni.


Avatar
nor
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Hozzászólások: 431
Csatlakozott: 2010.03.07., vas. 18:45
Értékelés: 399

Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: nor »




11 hours ago, avl2 said:




tilos kepet felrakni !   hogy gondolod ?  igy is alig birom ki !        jó lehet.





Íme a képek...mellesleg a szenyóhoz szintén én sütöttem a kenyeret és kevertem egy kis guacamolét











 







Lemezjatszó by Szász György, Benz Micro Glider (Malfox), Raspberry Pi4(Volumio), Innacoustic DAC mod., DPA VW 2 phono-előfok, DPA GU 81M SE monoblokkok, Hangsugárzó: Lua con Espressione, kábelek DIY (Malfox), tápkábelek Isotek, fapaci, EWA LS-40 hangfalkábel

Avatar
avl2
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 4707
Csatlakozott: 2007.08.23., csüt. 14:50
Értékelés: 1623

Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: avl2 »




3 hours ago, nor said:




A lazacot én tisztítás után whiskyvel locsolgatom, kap némi borsot és utána a barnacukor és só keverék kérget. Egy műanyag dobozban egymásra rakom a darabokat (egy filét 3 részre vágok) és lenyomtatom egy kilós sóval. Általában egy hétig érlelem a hűtőben. Utána mosás, majd szeletelés. Este rakok fel képet.




tilos kepet felrakni !   hogy gondolod ?  igy is alig birom ki !        jó lehet.


Avatar
nor
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Hozzászólások: 431
Csatlakozott: 2010.03.07., vas. 18:45
Értékelés: 399

Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: nor »


A lazacot én tisztítás után whiskyvel locsolgatom, kap némi borsot és utána a barnacukor és só keverék kérget. Egy műanyag dobozban egymásra rakom a darabokat (egy filét 3 részre vágok) és lenyomtatom egy kilós sóval. Általában egy hétig érlelem a hűtőben. Utána mosás, majd szeletelés. Este rakok fel képet.
Lemezjatszó by Szász György, Benz Micro Glider (Malfox), Raspberry Pi4(Volumio), Innacoustic DAC mod., DPA VW 2 phono-előfok, DPA GU 81M SE monoblokkok, Hangsugárzó: Lua con Espressione, kábelek DIY (Malfox), tápkábelek Isotek, fapaci, EWA LS-40 hangfalkábel

Avatar
svedmalac
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 1234
Csatlakozott: 2012.06.28., csüt. 18:34
Értékelés: 386

Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: svedmalac »




58 perce, Elmo írta:




Vettem egy szelet lazacot is. Ne füstöljem együtt a pisztránggal?





Szerintem ne... 


Ezt esetleg érdemes átolvasni, nem rossz:



http://blogkocsma.blog.hu/2017/01/13/fu ... le_hazilag


Avatar
Elmo
Törzsvendég
Törzsvendég
Hozzászólások: 1123
Csatlakozott: 2009.09.09., szer. 08:30
Értékelés: 293
Tartózkodási hely: Regöly

Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Elmo »


Így szoktam én is, de füstölve még nem ettem.
www.chiliout.hu

Silent Angel-Hegel-REL-Usher

Avatar
avl2
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 4707
Csatlakozott: 2007.08.23., csüt. 14:50
Értékelés: 1623

Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: avl2 »




12 minutes ago, Elmo said:




Vettem egy szelet lazacot is. Ne füstöljem együtt a pisztránggal?





ne.  nekem ma ez volt: kis so+bors örölve ra, forro serpenyöben 2-2 perc (vastagsagfüggö, nekem egyik oldala börös volt, ott kezdve) es hami-hami.  kicsit draganak tartom, de finom


Avatar
Elmo
Törzsvendég
Törzsvendég
Hozzászólások: 1123
Csatlakozott: 2009.09.09., szer. 08:30
Értékelés: 293
Tartózkodási hely: Regöly

Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Elmo »




3 órája, svedmalac írta:




A lazac olajos hal, teljesen másképp viselkedik.





Vettem egy szelet lazacot is. Ne füstöljem együtt a pisztránggal?

www.chiliout.hu

Silent Angel-Hegel-REL-Usher

Avatar
svedmalac
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 1234
Csatlakozott: 2012.06.28., csüt. 18:34
Értékelés: 386

Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: svedmalac »



A lazac olajos hal, teljesen másképp viselkedik.



A füstölőm tetejét résnyire nyitva szoktam hagyni...


Avatar
Elmo
Törzsvendég
Törzsvendég
Hozzászólások: 1123
Csatlakozott: 2009.09.09., szer. 08:30
Értékelés: 293
Tartózkodási hely: Regöly

Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Elmo »




1 órája, svedmalac írta:




Ez kb. egy két darab egymás mellé fektetett hal szélességű és hal hosszúságú doboz (talán 40x30x15cm), melynek a teteje nyitható. (Mint egy régi fém sütis doboz)



Benne rács a halnak, alatta egy tálca fűrészpornak (van többféle "ízben").



Alulról spiritusz melegíti





Eddig ugyanaz. Gondolom, ez meleg füstölésnek számít. Az enyém lent - fent szellőztethető. Addig értem, hogy alul adok neki levegőt de fent is kell egy kis nyílás, vagy zárjam le teljesen? Még soha nem füstöltem halat, csak ettem. https://www.google.hu/search?q=redfish+ ... tnSvM7VjhM:

www.chiliout.hu

Silent Angel-Hegel-REL-Usher

Avatar
svedmalac
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 1234
Csatlakozott: 2012.06.28., csüt. 18:34
Értékelés: 386

Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: svedmalac »



Nekem van svédből származó (amúgy kanadai) cuccom pisztráng méretű halak füstöléséhez.



Ez kb. egy két darab egymás mellé fektetett hal szélességű és hal hosszúságú doboz (talán 40x30x15cm), melynek a teteje nyitható. (Mint egy régi fém sütis doboz)



Benne rács a halnak, alatta egy tálca fűrészpornak (van többféle "ízben").



Alulról spiritusz melegíti. Kb. 15 perc múlva brutál finom halacskák jönnek ki belőle! Sajnos épp nem tudom, hol van, az asszonyt majd megkérdezem. 


Volt valami gaszto műsor tavaly a tévében, amit csak úgy hallgattam unalmamban, erre a műsorvezető és a vendége kimentek valami sziklás partra és egy régi fém süteményes dobozt használtak hasonló módon...



Láttam a Marcsi műsorában olyat is, ami valami zalai módszer volt régen.



Egy darab deszkára (bükk?) két szöggel felrakták a halat és a parázs felett kb. 30 centivel volt a hal feje.



A deszka egy fának volt támasztva.


Avatar
Elmo
Törzsvendég
Törzsvendég
Hozzászólások: 1123
Csatlakozott: 2009.09.09., szer. 08:30
Értékelés: 293
Tartózkodási hely: Regöly

Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Elmo »


Ezt a módszert még nem hallottam; már érdemes volt megkérdezni. Pisztrángot fogok füstölni, majd leírom, hogy milyen lett.
www.chiliout.hu

Silent Angel-Hegel-REL-Usher

Avatar
Elmo
Törzsvendég
Törzsvendég
Hozzászólások: 1123
Csatlakozott: 2009.09.09., szer. 08:30
Értékelés: 293
Tartózkodási hely: Regöly

Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Elmo »




3 órája, Lemmy9 írta:




Lazacot csináltunk bőrösen! 1/1 cukor-só keverékkel betakarni 24 órára, majd hidegfüstölés bükkfával. Mi nem fűszereztük. Isteni lett. 





A sót-cukrot vízbe kevertétek és ellepte a halakat? Ha igen, meg kellett szárítani őket?

www.chiliout.hu

Silent Angel-Hegel-REL-Usher

Avatar
Elmo
Törzsvendég
Törzsvendég
Hozzászólások: 1123
Csatlakozott: 2009.09.09., szer. 08:30
Értékelés: 293
Tartózkodási hely: Regöly

Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Elmo »


Hétvégén halat szeretnék füstölni. Csinált már valaki ilyet? Elfogadnék néhány ötletet, tanácsot. 
www.chiliout.hu

Silent Angel-Hegel-REL-Usher

Online
Avatar
Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Hozzászólások: 6928
Csatlakozott: 2018.04.06., pén. 21:30
Értékelés: 6124
Tartózkodási hely: Szár

Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »




3 órája, lehoako írta:




Van ablak a konyhán, úgy látom. Nem bonyolítanék be szagelszívóval, minden szempontból felesleges. SZVSZ. 





Köszi a választ! Azt mondod ezzel, hogy minden konyhában, ahol van ablak, fölösleges a páraelszívó?



Nekem ez jó hír (lenne), mert kedvem sincs nagyon a macerához, illetve a pénzt is van mire egyébre elköltenem... 



Tarsuk mindig nyitva az ablakot? Télen is? 

  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

Avatar
greenbio
Törzsvendég
Törzsvendég
Hozzászólások: 1893
Csatlakozott: 2008.01.26., szomb. 18:22
Értékelés: 415

Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: greenbio »


köszi a válaszokat. gondolom minél vastagabb lemezből van (vagy netalán önöttvas) annál drágább. de 6 számjegyet nem feltétlenül szeretnék erre költeni, nem grillezünk minden második/harmadik nap. pedig jó lenne

Avatar
avl2
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 4707
Csatlakozott: 2007.08.23., csüt. 14:50
Értékelés: 1623

Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: avl2 »




1 minute ago, Vinkler said:




Nézd meg, hogy milyen vastag az anyaga. Ha nagyon vékony, akkor nem hőstabil. Általában ennyiert az velük a baj.





hötartas: kinel mennyivel a tervezett sütes elött indul a "befütes" ?  es plane: mennyivel az elsö elkeszült "husfalatok" elött ?



hötartas kapcsan: mi gyakran mar mindent befejezünk, lehet mosogatni, mikor meg böven annyi maradekhö van, amivel ujra lehetne kezdeni a grillezest


Válasz küldése

Vissza: “Gasztro”