Pontosan melyik típus ez a Revel?
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Hangdoboz javítás, bemérés, modifikálás
Re: Hangdoboz javítás, bemérés, modifikálás
Musical Fidelity M6500i+mf m6dac Aq niagara 5000,Aq redwood hangfalkábel,Aq wild blue yonder xlr ,Aq Hurricane High-Current-ek,és Source,Quadral aurum montan 8 :)
Sziasztok!
Szeretném átkábeleztetni a hangfalaim Revel és a belső kábelen is revel felirat van.
Érdemes-e átkábeleztetni jobb minőségüre ?
Vettem kimber 8tc de az kevés lenne hosszra.
Szeretném átkábeleztetni a hangfalaim Revel és a belső kábelen is revel felirat van.
Érdemes-e átkábeleztetni jobb minőségüre ?
Vettem kimber 8tc de az kevés lenne hosszra.
Musical Fidelity M6500i+mf m6dac Aq niagara 5000,Aq redwood hangfalkábel,Aq wild blue yonder xlr ,Aq Hurricane High-Current-ek,és Source,Quadral aurum montan 8 :)
- Jozef76
- Törzsvendég

- Értékelés: 293
Basszus hogy erre nem gondoltam!dragonweed írta: ↑2018.11.05., hétf. 10:58A reflexcső azért van betömve, hogy a macska bele ne másszon, a doboz meg azért van félig csillapítóanyaggal, hogy ha mégis kipiszkálja a tömést és belemegy, puhára essen.....![]()
Köszönöm szépen fapaci a megoldás ötletet! Első körben megpróbálom ezt a verziót. Igen, nagyon jól tudom, mérni kellene, az támasztaná alá az elmélet helyességét a gyakorlatban. Nekem sajnos nincs lehetőségem mérésre, max. a fülem :)
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11342
- Kapcsolat:
Köss az új magassugárzóval párhuzamosan egy 8 ohmos ellenállást! Így az eredő impedancia kb 4 ohm lesz, az elektromos teljesítmény is feleződni fog a hangszóró és az ellenállás között, ami kb. 3 dB hangnyomás csökkenést eredményez. A hangszóró hangkeltésre fogja használni az energiát, az ellenállás viszont elfűti, így valami izmosabb példányt válassz (minimum 10 W)! Ennyi az elmélet, a gyakorlati kivitelezéshez nem ártana mérni, mert szinte biztos, hogy a két hangszóró nem csak impedanciában tér el.PZoli írta: ↑2018.11.04., vas. 14:58Sziasztok!
Adott egy pár JBL XTI80 hangfal, aminek a titán dómsugárzóit az előző tulaj gyermeke ügyesen benyomkodott - sikerült is neki. Javításnak esélye sem volt, így a csere mellett döntöttem. Hozzájutottam VIFA D19TD magassugárzókhoz, amik méretben befértek. A VIFA-k 3 dB-el érzékenyebbek, és 8 ohmosak, az eredeti JBL dómsugárzók 4 ohmosak voltak. L-Pad-el szeretném csökkenteni 3 dB-el az érzékenységet, de úgy, hogy eredőben a váltó 4 ohmosnak lássa a VIFA-kat. Kivitelezhető ez vajon? Az eredeti váltót nem piszkálnám meg, ha nem muszáj. Köszönöm, aki tudna segíteni.
Sziasztok!
Adott egy pár JBL XTI80 hangfal, aminek a titán dómsugárzóit az előző tulaj gyermeke ügyesen benyomkodott - sikerült is neki. Javításnak esélye sem volt, így a csere mellett döntöttem. Hozzájutottam VIFA D19TD magassugárzókhoz, amik méretben befértek. A VIFA-k 3 dB-el érzékenyebbek, és 8 ohmosak, az eredeti JBL dómsugárzók 4 ohmosak voltak. L-Pad-el szeretném csökkenteni 3 dB-el az érzékenységet, de úgy, hogy eredőben a váltó 4 ohmosnak lássa a VIFA-kat. Kivitelezhető ez vajon? Az eredeti váltót nem piszkálnám meg, ha nem muszáj. Köszönöm, aki tudna segíteni.
- Jozef76
- Törzsvendég

Az hogy ki csinálta azt nem tudni! Az ismerősöm így vette és akitől vette azt is megkérdezte, de hozzá is így került.
Még egy kis furcsaság hogy a belseje a hangfalnak több mint felig volt tömve csillapító anyaggal a reflexcső is betömve!
Még egy kis furcsaság hogy a belseje a hangfalnak több mint felig volt tömve csillapító anyaggal a reflexcső is betömve!
Mint tudjuk, minden kábel befolyásolja a hangot, és a kétféle kábel összekötése adta a legjobb eredményt. Ilyet feltételezni sem szabad egy "komoly tuningmester"-ről, hogy rövid lett a kábel.
- Jozef76
- Törzsvendég

Komoly tuningmester gyártmánya!
Nem elég hosszú a kábel akkor megtoldjuk nehogy kidobja már!
Ez a megoldást egy komoly magassugárzóhoz volt beforrasztva!
Nem elég hosszú a kábel akkor megtoldjuk nehogy kidobja már!
Ez a megoldást egy komoly magassugárzóhoz volt beforrasztva!
- Csatolmányok
-
- IMG_20181022_150338.jpg (2.77 MiB) Megtekintve 2823 alkalommal
Kinek mi tetszik, meg kell hallgatni. De erős a rábeszélés, ne azután dönts!
Itt alkalmaznak ilyet: http://www.avx.hu/forum/viewtopic.php?f=159&t=51220
- asebestyen
- V.I.P.

- Értékelés: 8043
Elővettem most ezeket a dobozokat.Vendég írta: ↑2016.06.19., vas. 18:29SBL projekt - mechanikai műveletek
Háááát, nem volt könnyű nekilátni. Megvallom féltem, nem tudtam mi vár rám pontosan. Előszöris a magas szekció lecsavarozása után az alsó dobozt és a mélyközép dobozát szét kellett választani. Kellett hozzá némi erőt kifejteni, a hőre lágyuló műanyag ragasztó fogta rendesen. .
A habszalag ragasztóját sebbenzinnel távolítottam el, a mélyközép dobozáról a műanyagot egy szikével kapargattam le. Miután tiszta lett mindkét felület, fel kellett ragasztani a tömítőszalagot. Nem tudom a gyári milyen vastag lehetett anno, de az biztos, hogy én helyben rengeteg telefon és kutakodás után csak 3mm vastag solar rendszerekhez használatos tömítőszalagot kaptam, azt is csak 1 üzletben leltem.
Ha a tüskékre szépen ráengedtem a mélyközép dobozát, 8mm rés adódott, tehát 3 réteg kellett az Insul Tape-ből.
2 rétegben ragasztottam az alsó doboz tetejére, 15mm-es csíkokat fedésben, és egy réteget a mélyközép dobozának aljára 25mm szélesen. Azért eltérő a szélesség, mert a rajtuk lévő nyílás sem egyforma.
A 2 réteg tetejére ment a már említett Hylomar kék színű rettenet gyorsan száradó tömítő-ragasztó 1 csíkban körbe és a szalagok illesztéseihez. Persze mielőtt összeengedtem volna őket, ellenőriztem miként állnak a tüskéken, azokat beállítottam, hogy ne billegjen semerre. A fellelt álapoti megoldás azért is volt rossz, mert nem volt rugalmas a tomítés, és ráadásul az tartotta a mélyközepet, nem pedig a tüskéken állt. Most a tüskéken áll, a tömítés csak tömít, remélem rendesen. Persze a tömítő-ragasztó miatt mechanikailag is stabilizál valamennyit.
A dobozok elején lévő tépőzárakat is cserélni kellett, amik a szivacs grilleket tartják. Nem lett elég a rendelt mennyiség, van 20cm híja. Mérjél máskor Sebestyén, ne tippelgess!
Közben a leverődéseket profikhoz hasonlóan fekete filccel javítottam. Aztán leápoltam az egészet bútorápolóval. Kép nem adja vissza, szerintem egész jó lett.
A váltó tele van bipoláris elkokkal, amik nem igen bírják az évtizedeket, ezeket gyári ajánlás szerint (is) cserélni kell. Egyenlőre érkezik Sonny fórumtárs segítségével néhány kondenzátor, illetve a magas előtti soros ellenállás lesz cserélve jobbra, de erről majd adott időben. Illetve muv.imi tanácsára vettem néhány ruszki olaj-papír kondit, melyek java használatlan, új,
A doboz hátára külső műanyag dobozba helyezte el a gyár a váltót, egy mozdulattal kiiktatható és lehetne aktívan hajtani külön a magasat és a mélyközepet. Nah, itt ilyen nem lesz. Sajnos a váltó panele bele van ragasztva a műanyag dobozba, alig várom, hogy elkezdhessem szétszedni valahogy....
muv.imi-nek és Sonny-nak köszönöm a sok segítséget!
Folyt.köv
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok
[quote=dragonweed post_id=2293357 time=1537256193 user_id=33811]
Egy ilyen négyutas konstrukciónál nem túl egyszerű a feladat... 4 hangszórót egy karámba terelni, úgy hogy a frekvencia és fázismenetük is korrekt legyen, komoly tapasztalatot és nagyon jó hangszórókat + váltótervezést feltételez.
Valószínűnek tartom, hogy a középtartomány részletességéért és felbontásáért a felső két hangszóró felelős, ennek a váltójánál lehet probléma, itt az átfedések miatti fázis ill. tranziens átviteli hibák fedik el az említett információkat.
A sima Kappa 8-as kapcsolási rajzán 28 alkatrész található a váltóban, ebbe belenyúlni elég kockázatos, és megjósolhatatlan kimenetelű vállalkozás. Azért -a rajz alapján- úgy tűnik, hogy a tervezők értették a dolgukat, és kb. ennyit lehetett kihozni az adott konfigurációból. Pár alkatrészt ugyan ki lehetne cserélni jobb minőségűre, de ez alapvetően nem változtatná meg a dobozok hangkarakterét.
[/quote
Nagyon köszönöm a laikusnak is könnyen érthető választ.
Egy ilyen négyutas konstrukciónál nem túl egyszerű a feladat... 4 hangszórót egy karámba terelni, úgy hogy a frekvencia és fázismenetük is korrekt legyen, komoly tapasztalatot és nagyon jó hangszórókat + váltótervezést feltételez.
Valószínűnek tartom, hogy a középtartomány részletességéért és felbontásáért a felső két hangszóró felelős, ennek a váltójánál lehet probléma, itt az átfedések miatti fázis ill. tranziens átviteli hibák fedik el az említett információkat.
A sima Kappa 8-as kapcsolási rajzán 28 alkatrész található a váltóban, ebbe belenyúlni elég kockázatos, és megjósolhatatlan kimenetelű vállalkozás. Azért -a rajz alapján- úgy tűnik, hogy a tervezők értették a dolgukat, és kb. ennyit lehetett kihozni az adott konfigurációból. Pár alkatrészt ugyan ki lehetne cserélni jobb minőségűre, de ez alapvetően nem változtatná meg a dobozok hangkarakterét.
[/quote
Nagyon köszönöm a laikusnak is könnyen érthető választ.
Intel Nuc i5-SotM SMS 200 ultra neo-Resonessence Labs Invicta Mirus Pro-Krell KBL-Fapaci aktív nagymonitor.
MDA kábelezés
MDA kábelezés
Sziasztok!
A hozzáértők-től,ezzel foglalkozók-tól kérdezném.
Adva vagyon,egy Infinityt Kappa 8i ll hs pár.
Alapjában véve tetszik a hangja és akár végleges megoldás is lehetne számomra,ha..
Kicsit nyíltabb részletesebb nagyobb felbontással bírna a közép és magas tartomány.
A kérdésem az lenne valamiféle mod-dal lehetne e-érdemes e ezeken a szekciókon javítani.
A hozzáértők-től,ezzel foglalkozók-tól kérdezném.
Adva vagyon,egy Infinityt Kappa 8i ll hs pár.
Alapjában véve tetszik a hangja és akár végleges megoldás is lehetne számomra,ha..
Kicsit nyíltabb részletesebb nagyobb felbontással bírna a közép és magas tartomány.
A kérdésem az lenne valamiféle mod-dal lehetne e-érdemes e ezeken a szekciókon javítani.
Intel Nuc i5-SotM SMS 200 ultra neo-Resonessence Labs Invicta Mirus Pro-Krell KBL-Fapaci aktív nagymonitor.
MDA kábelezés
MDA kábelezés
- fererencz
- Törzsvendég

- Értékelés: 916
Üdv!
Van valakinek tapasztalata/véleménye a magas hangszórók köré elhelyezett szivacs/filc darabkák hatásáról?
Köszönöm!
Van valakinek tapasztalata/véleménye a magas hangszórók köré elhelyezett szivacs/filc darabkák hatásáról?
Köszönöm!
Nem szotkam hibázni.
- sutemenyx
- Törzsgárda

- Értékelés: 2912
- Kapcsolat:
Szereztem egy ilyen csodát:
Ismeri valaki behatóbban? Esetleg váltóról rajz, vagy hogy ha nekilát az ember, akkor min lehet érdemes módosítani?
- Csatolmányok
-
- DBA4B9B5-A579-4619-85E3-BDBE0BD5D940.jpeg (123.49 KiB) Megtekintve 2708 alkalommal
Funk Firm LSD + Kiseki Purpleheart NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek
http://saboaudio.eu
http://saboaudio.eu
2 hours ago, Laikus96 said:
Igy kell érteni a 90 fokos elforgatást, ahogy a tekercsek az alábbi képen vannak?
Gondolom a hangszórókhoz képesti pozíció is számít, ugye?
Ez egy Mission 760(i) keresztváltója, és a hátfal közepére szerelik.
Igen, ez az igazi. Igazából a mély sugi nagy tekercse a veszélyes, mert az gerjeszt akkora mágneses teret, hogy légmagos trafót képes alkotni a másik kisebb tekercsel.
Dys-cus, a DysCus kimenők, konstruktőre.
Trollok, guruk, és egyéb hozzá nem értők kíméljenek!
-
Sonny
A 6-osra kellene törekedni - kis helyen.
Ha meg nem számít a hely, akkor az 1-es
- Laikus96
- Nincs visszaút

- Értékelés: 51
Igy kell érteni a 90 fokos elforgatást, ahogy a tekercsek az alábbi képen vannak?
Gondolom a hangszórókhoz képesti pozíció is számít, ugye?
Ez egy Mission 760(i) keresztváltója, és a hátfal közepére szerelik.
On 2018. 05. 23. at 1:02 PM, dragonweed said:
Ha a hely engedi, kondenzátorokat nem szerencsés közvetlenül a tekercsekre rögzíteni... Miért? Lehet találgatni . (megoldás: a filmkondenzátor is tekercselt fémezett fóliából van)
Plusz a tekercsek nagyon közel vannak egymáshoz, ráadásul ugyanúgy fektetve szerelve, ez sem szerencsés, így elég durván egymásra szórnak a mágneses tereik.....
A tekercseket 90 fokban el kell forgatni egymáshoz képest, a térben!
Bennic felejtős. Használj helyette kék Jantzent, vagy feljebb Jantzen Superior Z-cap. Ez utóbbi még éppen elfogadható ár határán, dfe nagyon jó hangú. A konditesztekben nagyon jókat írnak róla. Én is ezeket használom. A tekercseket viszont sokkal vastagabb drótból kellene csinálni. Azok a két Wattos MOS ellenállások is nem túl jó megoldások. Használj helyettük Kiwame 5Wattos carbonfilm ellenállásokat. Pontosak, jó hangúak, tartósak.
- PrinceHerceg
- Fórumlakó

- Értékelés: 96
2010. 04. 20. at 12:09, Kalmi írta:
Keresztváltó tisztán másodrendű, egyetlen kompenzálással, ami a fém mélyközép rezonanciáit kezeli!
Ezekkel a Bennic XPP kondikkal nektek mi a t.p, mert egy külföldi kondi összehasonlító cikkben nem vmi fényesre hozták ki őket, bár legalább olcsók! Kábelek meg gondolom teflon ezüst kábelkorbácsban, ugye?
- Jozef76
- Törzsvendég

A magassugárzóra is tegnap ráforrasztottam a kábelt.Ha ilyen tempóban haladok karácsonyra kész leszek a hangfalát!