Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

meridián
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 544

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: meridián »

Nekem bi-wire módban szellősebb a hangkép....

Jobb a színpad leképzés is....

Ha lehetőség van rá ki kell próbálni mind a kétféleképpen...

Amikor kivágod az utolsó fát,a folyóból kifogod az utolsó halat,
rájössz arra a pénzed semmit sem ér.

Thibby90
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 3

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Thibby90 »

Nagyjából egy 100-ast tervezek rákölteni, viszont a biwiringhez nem tudom mennyire érdemes ragaszkodni, nekem vandamme-al ég és föld a különbség, itt nem tudom mik a tapasztalataitok.

meridián
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 544

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: meridián »

Audioquest kábelek viszont nagyon beváltak nálam,basszusban verhetetlenek,még az olcsóbbak is!

Azért erre mérget ne vegyél.....
Amikor kivágod az utolsó fát,a folyóból kifogod az utolsó halat,
rájössz arra a pénzed semmit sem ér.

vidor2009
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 390

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: vidor2009 »

10 hours ago, Thibby90 said:

Ezen már el tudok indulni. Eddig amik ajánlásra kerültek az az Audioquest és a Wireworld. Kb mennyiért érdemes ilyenbe beruházni, ha 2 x 3 méterre lenne szükség?

Szervusz!

A wireworld kábeleket nem ismerem(bár már hallottam néhányat,de nem sok emléket hagyott bennem),az Audioquest kábelek viszont nagyon beváltak nálam,basszusban verhetetlenek,még az olcsóbbak is!

A kb. mennyiért érdemes ilyenbe beruházni-ra a válasz:amennyit a pénztárcád elbír.

Üdv. Gyuri

Thibby90
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Kábelezzünk

Ezen már el tudok indulni. Eddig amik ajánlásra kerültek az az Audioquest és a Wireworld. Kb mennyiért érdemes ilyenbe beruházni, ha 2 x 3 méterre lenne szükség?

Elmo
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 289

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Elmo »

Szerintem a Van damme kábel nagyon lebutítja a rendszered hangját. Nekem is volt, gyorsan túladtam rajta. Törekedj az egységességre, ha tudsz, próbálj ki több márkát is. Az én hifimből a Hidiamond kábelek hozták ki a legtöbbet.
www.chiliout.hu

Silent Angel-Hegel-REL-Usher

Thibby90
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Kábelezzünk

Sziasztok! Tanácsot szeretnék kérni tőletek táp- és hangfalkábel ügyében. Adott egy nuprime ida-16 erősítő és két Klipsch RF-7 II front. Jelenleg a táp egy furutech fp-35sn, a hangfalkábel pedig vandamme 268-544-000 mindkét érpárral bekötve. A mélyek a táp miatt nem túl részletezőek, a többi tartomány pedig nagyon nyugodt a hangfalkábel és az erősítő karaktere miatt. Mit ajánlanátok ezek helyett, mert érzem, hogy valami másra lenne szükség, csak nem tudom, merre induljak el. Egyáltalán mi az az összeg, amit még ép ésszel ráköltene az ember?

Segítségeteket előre is köszönöm! 

BLX
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1026

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: BLX »

Csekkolom náluk is. Köszi. Ha van konkrét darab az is érdekelne.

Gilberto

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Gilberto »

16 perce, BLX írta:

USB hosszabbító kábelt keresek A papa A mama végekkel, kb 4-4,5m hosszban. Tudnátok ajánlani forrást ahol beszerezhetném? 

Csak egy tipp

https://www.conrad.hu/hu/Search.html?search=usb hosszabbító&gclid=EAIaIQobChMIk-HTr8vu2gIVVOAZCh11yQE-EAAYASAAEgIhQvD_BwE&sort=Price-desc&page=2

BLX
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1026

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: BLX »

USB hosszabbító kábelt keresek A papa A mama végekkel, kb 4-4,5m hosszban. Tudnátok ajánlani forrást ahol beszerezhetném? 

Arkgabi
Isten Hozott! :)
Értékelés: 1

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Arkgabi »

11 hours ago, tonee73 said:

Mivel ennek a kérdésnek is van helye átkerül oda.

Köszönöm, és bocsánat a téves bejegyzésért!

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6249

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

11 hours ago, Arkgabi said:

Sziasztok!

Egy gyors és lehet buta, de remélem világos kérdés.

Angliából vásárolt műszaki cikk – mondjuk egy OPPO blu-ray lejátszó – csak csatlakozó adapterrel és saját "Angol" kábelével használható/használandó hazai hálózaton; vagy a nálunk is alkalmazott EU szabvány dugózású kábelek is csatlakoztathatóak a készülékhez, egyszerű eredeti eldob, hazai bedug - eljárásban?

Köszönöm!

Mivel ennek a kérdésnek is van helye átkerül oda.

Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

Arkgabi

Kábelezzünk

1 hour ago, béres jános said:

Már meg is válaszoltad a kérdést! Amennyiben 230v-os a készülék akkor használni tudod a hazai kábelt!

Köszönöm a választ!

béres-jános
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 298

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: béres-jános »

1 órája, Arkgabi írta:

Sziasztok!

Angliából vásárolt műszaki cikk – mondjuk egy OPPO blu-ray lejátszó – csak csatlakozó adapterrel és saját "Angol" kábelével használható/használandó hazai hálózaton; vagy a nálunk is alkalmazott EU szabvány dugózású kábelek is csatlakoztathatóak a készülékhez, egyszerű eredeti eldob, hazai bedug - eljárásban?

Köszönöm!

Már meg is válaszoltad a kérdést! Amennyiben 230v-os a készülék akkor használni tudod a hazai kábelt!

Erősítő:Music-Hall A25.2 (mod) ,Godina audio GA15 ,Előerősítő:Audiolab 8000q (mod)Cd:Music-hall cd 35.2 (mod)
Hangsugárzó:T+A Criterion TMR 60 (mod)T+A Tal110 (Mod)
Kábelek:Furutech FS-Alpha hangsugárzó.Összekötő:Siltech sq28 ,Furutech FS-Alpha s22 Tápelosztó:Furutech TP 60E,Tápkábel:IsoTek optimum

Arkgabi

Kábelezzünk

Sziasztok!

Köszönöm!

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1023

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: lehoako »

Semmi gond, Uraim, köszönöm a segítséget, nem keveredik össze :-). Zárlat-/túlfeszültségvédelem stb. esetén (mint ahogy mesterséges áramkörszakításkor is (kapcsoló)) mindig a fázist szakítjuk meg. Vagy a fázist és a nullát IS. Mint a kisvakond, aki nem túl gyakorlott villanyszerelő, de lelkesen és odafigyelve DIY-olt már pl. űrrakétát. Nem tudom, tudjátok-e, hogy ő volt az első csehoszlovák űrhajós. :-)

béres-jános
Fórumlakó
Fórumlakó

Kábelezzünk

2 órája, vkz írta:

Senki, nem is neked szólt, csak azért jegyeztem meg, nehogy valakiben véletlenül összekeveredjen a két téma.

OK! Csak mivel én raktam fel az ominózus fotót kicsit magamra vettem!

Erősítő:Music-Hall A25.2 (mod) ,Godina audio GA15 ,Előerősítő:Audiolab 8000q (mod)Cd:Music-hall cd 35.2 (mod)
Kábelek:Furutech FS-Alpha hangsugárzó.Összekötő:Siltech sq28 ,Furutech FS-Alpha s22 Tápelosztó:Furutech TP 60E,Tápkábel:IsoTek optimum

vkz
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 254

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: vkz »

33 minutes ago, béres jános said:

Ki állított itt ilyesmit hogy köze van a biztosítékhoz? Nézd meg hogy melyik hozzászólás lett kiegészítve az ábrával!

Senki, nem is neked szólt, csak azért jegyeztem meg, nehogy valakiben véletlenül összekeveredjen a két téma.

béres-jános
Fórumlakó
Fórumlakó

Kábelezzünk

2 perce, La_Valse írta:

A trafó szórt mágneses terét mágneses árnyékolással, vagy a trafó köré vont, rövidzáró menettel

lehet csökkenteni. A neutrális vezető ide-oda kötésével a trafó szórt elektromos terét lehet 

módosítani. Nem mindegy.

La_Valse
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 698

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: La_Valse »

7 órája, vkz írta:

Az ábra ha jól sejtem azt szemlélteti, hogy milyen dugóállás mellett mekkora a trafó szórt mágnese fluxusa. Látható, ha a belül induló tekercsvéget (vasmaghoz közeli) kötjük a fázisra akkor kisebb. Minél nagyobb ez a szórt mágneses tér annál inkább zavarja/zavarhatja a készülékben a jelutat. Ennek a biztosító elhelyezéshez nincs köze, és senki sem állította hogy nem számít a dugó állása. 

A trafó szórt mágneses terét mágneses árnyékolással, vagy a trafó köré vont, rövidzáró menettel

lehet csökkenteni. A neutrális vezető ide-oda kötésével a trafó szórt elektromos terét lehet 

módosítani. Nem mindegy.

"Az ördög nem olyan szörnyű, mint a matematikai modellje!" (Wavebourn)

béres-jános
Fórumlakó
Fórumlakó

Kábelezzünk

7 órája, vkz írta:

Az ábra ha jól sejtem azt szemlélteti, hogy milyen dugóállás mellett mekkora a trafó szórt mágnese fluxusa. Látható, ha a belül induló tekercsvéget (vasmaghoz közeli) kötjük a fázisra akkor kisebb. Minél nagyobb ez a szórt mágneses tér annál inkább zavarja/zavarhatja a készülékben a jelutat. Ennek a biztosító elhelyezéshez nincs köze, és senki sem állította hogy nem számít a dugó állása. 

Ki állított itt ilyesmit hogy köze van a biztosítékhoz? Nézd meg hogy melyik hozzászólás lett kiegészítve az ábrával!

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎

Kábelezzünk

1 hour ago, vkz said:

Sajnos ebben az esetben a trafó nem működne, mert csak változó mágneses tér indukál áramot tekercsben, és csak váltakozó áram tud ilyet létrehozni

Ami ilyen másodpercenkénti ötven-százszoros átdugás közben történik a Kontavill aljzat és az Iego villásdugó között, az már bőven kimeríti az indukció fogalmát. :-) Trafó már nem is kell. :-) Csak szórná a jelutat :-).

vkz
Fórumlakó
Fórumlakó

Kábelezzünk

3 hours ago, Thunder said:

Ha sikerül 50-szer átdugni - ami valójában 100, mert 50x oda-vissza  -, akkor az már nem is váltakozó áram  

Sajnos ebben az esetben a trafó nem működne, mert csak változó mágneses tér indukál áramot tekercsben, és csak váltakozó áram tud ilyet létrehozni

vkz
Fórumlakó
Fórumlakó

Kábelezzünk

5 hours ago, béres jános said:

Kiegészíteném egy fotóval!

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎

Kábelezzünk

1 minute ago, asebestyen said:

Áki, Te feltaláltad a mechanikus egyenirányítást. 

NE HAGYJUK, HOGY AZ 50 Hz NEVESSEN A VÉGÉN!!! :-)

Lezárt

Vissza: “Hifi”