Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Sütés-főzés

Online
Avatar
Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Hozzászólások: 14291
Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
Értékelés: 9382
Tartózkodási hely: Szentendre

Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Vinkler »



Spenótos ricottával töltött tortellini, bazsalikumos paradicsommártásban, parmezánforgáccsal.



 





Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Online
Avatar
Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Hozzászólások: 14291
Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
Értékelés: 9382
Tartózkodási hely: Szentendre

Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Vinkler »



Limonádé variációk.









Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Online
Avatar
Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Hozzászólások: 14291
Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
Értékelés: 9382
Tartózkodási hely: Szentendre

Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Vinkler »



25 dekás steak.



 





Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Sonny

Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Sonny »



Múlt héten vettem kontakt grillt.



Ez mindkettő oldalon süti a húspogácsát, hétvégén kipróbálom.



Karajt már sütöttem benne, frankó lett 


 


Online
Avatar
Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Hozzászólások: 14291
Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
Értékelés: 9382
Tartózkodási hely: Szentendre

Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Vinkler »




On 2018. 04. 08. at 11:09 AM, Voyager said:




jól néz ki,de mitől ilyen lilás a kép?





Insta filter.

Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Avatar
Voyager
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 4923
Csatlakozott: 2009.03.21., szomb. 21:59
Értékelés: 2112
Tartózkodási hely: Székesfehérvár

Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Voyager »


jól néz ki,de mitől ilyen lilás a kép?
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”

Online
Avatar
Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Hozzászólások: 14291
Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
Értékelés: 9382
Tartózkodási hely: Szentendre

Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Vinkler »



Pizza grillen.




Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Avatar
fodesz
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 8078
Csatlakozott: 2010.12.26., vas. 23:29
Értékelés: 5164
Tartózkodási hely: Magyarország

Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: fodesz »


es a kinti grillezés ?
 
Bezony! Csak jönne már a jó idő! Asszem idén is fogunk a szabadban sütni/főzni, amikor csak lehet.

Avatar
avl2
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 4707
Csatlakozott: 2007.08.23., csüt. 14:50
Értékelés: 1623

Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: avl2 »


Teljes szagtalanság a magyar konyhában szinte lehetetlen....
 
es a kinti grillezés ?

Avatar
fodesz
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 8078
Csatlakozott: 2010.12.26., vas. 23:29
Értékelés: 5164
Tartózkodási hely: Magyarország

Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: fodesz »


 Nekem még nem volt olyan elszívóm ami szagtalan helyiséget csinálna.
 
Teljes szagtalanság a magyar konyhában szinte lehetetlen.
Mikor vettük az elszívót elsődleges volt, hogy nagy teljesítményű legyen, illetve amit sokan elrontanak a felszereléskor magasra teszik, mert éppen nem lehet kivitelezni az optimális magasságot, vagy csak a design-ra ügyelve azt nézik, hogy néz ki. (sok lakberendezési magazinban látni ilyet)
60cm magasságban kell szerelni a tűzhely tetejétől! Vagyis az elszívó alsó síkja legyen 60cm-re. (mint ahogy a konyhákban szabvány ,a munkalap magasságától a csempézés is legtöbb esetben adott)  Ez fontos, másképpen több centis differencia is már nagyon lerontja/csökkenti a teljesítményt.

Avatar
Vasti
Fórumlakó
Fórumlakó
Hozzászólások: 978
Csatlakozott: 2007.09.15., szomb. 22:57
Értékelés: 345
Tartózkodási hely: Ausztria

Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Vasti »



O.T.
Végre egy dolog, ami jobb Magyarországon, mint Ausztriában!  Már nem is bánom, hogy itthon maradtam...
O.T vége. 

 
SOK dolog van, ami jobb otthon, és sohase bánd, hogy otthon maradtál ;-)
 

Avatar
elektrorudi
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 718
Csatlakozott: 2010.02.15., hétf. 20:42
Értékelés: 150

Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: elektrorudi »



 
Hát, ennek már tényleg csak annyi köze volt a bundás kenyérhez, hogy kenyér is volt benne: de pl. Füstlizer-t még sohasem láttam a bundás kenyér hozzávalói között felsorolva ;-) (sőt, még nem is hallottam róla - szerintem nem sokat veszítettem vele ;-)
 
Mi is szeretjük, de a szag... Próbáltam már kevés és sok, nagyon forró és alig sülően meleg olajban kisütni, de egy intenzív szellőztetés elengedhetetlen utána, aztán másnap akkor is büdös van tőle :-(
 
Amúgy én friss és jófajta fehér kenyérből szeretem... Mivel itt (Ausztria) ilyen gyakorlatilag nincs, ha otthon vagyunk, mindig hozunk kenyeret. Ha nem bírjuk ki addig, akkor megcsinálom zsemléből ;-) Az alját - tetejét levágom, úgy be tudja inni a tojást. A tojásba egy pici tejet teszek csak, és annyira beáztatom a kenyeret - zsemlét, hogy - teljesen, szóval totál tojás a belseje, nem csak kívül van rajta egy réteg! Egy rendes szelet kenyér majd két tojást felszív ;-) Enyhén laktató ;-)
 

O.T.
Végre egy dolog, ami jobb Magyarországon, mint Ausztriában!  Már nem is bánom, hogy itthon maradtam...  
O.T vége. 

Online
Avatar
Elmo
Törzsvendég
Törzsvendég
Hozzászólások: 1123
Csatlakozott: 2009.09.09., szer. 08:30
Értékelés: 293
Tartózkodási hely: Regöly

Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Elmo »

Én a tojásba szoktam sajtot reszelni. Házi kolbász hozzá, csípős paprika meg némi vörösbor. Rosszabb esetben tea.
www.chiliout.hu

Silent Angel-Hegel-REL-Usher

Avatar
fodesz
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 8078
Csatlakozott: 2010.12.26., vas. 23:29
Értékelés: 5164
Tartózkodási hely: Magyarország

Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: fodesz »


Saját tapasztalatok:
Általában én készítem a bundás kenyeret Mi hármas fokozaton használjuk az elszívót (620m3 légköbméter/h)  ha bundás kenyeret készítünk és ablakot is nyitunk. Utána semmi szag nem marad szinte. Miután elkészült sem kapcsoljuk ki csak visszább vesszük az elszívó fokozatot egyesre és még picit járatjuk. Azután nem vészes a benn maradó szag.
Én sem szeretem, ha csak meg van mutatva a tojás, finoman villával átnyomkodom a kenyeret, hogy felszívja a tojást.
Viszont megsütöm, nem túl jó ha tocsog a belseje a tojástól.
Két-három napos kenyér a legjobb, a friss nem annyira. (Így részben nincs pocsékolás sem)
 
Ezt a sütőben készíthető bundás kenyeret én valami jobb féle sonkával tudnám elképzelni. Gőzöm sincs mi az a füstlizer, a videon a színe sem tetszett, de amúgy is kerüljük az ilyen parizer féléket.

Online
Avatar
Elmo
Törzsvendég
Törzsvendég
Hozzászólások: 1123
Csatlakozott: 2009.09.09., szer. 08:30
Értékelés: 293
Tartózkodási hely: Regöly

Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Elmo »

Sütőben is lehet bundáskenyeret sütni.
www.chiliout.hu

Silent Angel-Hegel-REL-Usher

Avatar
Vasti
Fórumlakó
Fórumlakó
Hozzászólások: 978
Csatlakozott: 2007.09.15., szomb. 22:57
Értékelés: 345
Tartózkodási hely: Ausztria

Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Vasti »


Hát, ennek már tényleg csak annyi köze volt a bundás kenyérhez, hogy kenyér is volt benne: de pl. Füstlizer-t még sohasem láttam a bundás kenyér hozzávalói között felsorolva ;-) (sőt, még nem is hallottam róla - szerintem nem sokat veszítettem vele ;-)

 

Mi is szeretjük, de a szag... Próbáltam már kevés és sok, nagyon forró és alig sülően meleg olajban kisütni, de egy intenzív szellőztetés elengedhetetlen utána, aztán másnap akkor is büdös van tőle :-(

 

Amúgy én friss és jófajta fehér kenyérből szeretem... Mivel itt (Ausztria) ilyen gyakorlatilag nincs, ha otthon vagyunk, mindig hozunk kenyeret. Ha nem bírjuk ki addig, akkor megcsinálom zsemléből ;-) Az alját - tetejét levágom, úgy be tudja inni a tojást. A tojásba egy pici tejet teszek csak, és annyira beáztatom a kenyeret - zsemlét, hogy - teljesen, szóval totál tojás a belseje, nem csak kívül van rajta egy réteg! Egy rendes szelet kenyér majd két tojást felszív ;-) Enyhén laktató ;-)

 


Avatar
elektrorudi
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 718
Csatlakozott: 2010.02.15., hétf. 20:42
Értékelés: 150

Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: elektrorudi »



Ki ne szeretné a bundás kenyeret? De lehetőleg olajszag nélkül. Ez a recept fenomenális  
 
 
 

Tényleg csorog az ember nyála, ha nézi, de ezt nálunk melegszendvicsnek hívják.    
Pont most vacsoráztunk bundás kenyeret. A szegelszívó ellenére, sajnos erős olajszag terjeng a konyhában. 

Avatar
fodesz
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 8078
Csatlakozott: 2010.12.26., vas. 23:29
Értékelés: 5164
Tartózkodási hely: Magyarország

Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: fodesz »


Ki ne szeretné a bundás kenyeret? De lehetőleg olajszag nélkül. Ez a recept fenomenális  
 



 
http://gastrohobbi.cafeblog.hu/2018/02/ ... ideoval-2/

Online
Avatar
Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Hozzászólások: 14291
Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
Értékelés: 9382
Tartózkodási hely: Szentendre

Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

Van valakinek egy jó Big Bob Gibson White souce receptje?
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Hat Te
Fórumlakó
Fórumlakó
Hozzászólások: 599
Csatlakozott: 2010.12.23., csüt. 22:20
Értékelés: 486
Tartózkodási hely: Pest megye

Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Hat Te »


Kacsamájas..
 


Online
Avatar
Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Hozzászólások: 14291
Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
Értékelés: 9382
Tartózkodási hely: Szentendre

Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Vinkler »



Basszus, begörcsöltek a mirigyeim... 
Jobb képet ne is csinálj róla! 

Ok, nem fogok.
Egy ismerős vágott marhát, kaptam tőle egy szép hátszínt. Abból készült. 25 deka húspogácsa, belül cheddar sajttal töltve és a tetejére is pakolva a sajtból. A hagymalekvár kifejezetten finom lett, amit hozzá készítettem.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Avatar
svedmalac
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 1234
Csatlakozott: 2012.06.28., csüt. 18:34
Értékelés: 386

Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: svedmalac »



Mai burger, telós kép.
 
654C91BF-2315-4359-8983-CCE9CA901B28.jpeg

Basszus, begörcsöltek a mirigyeim... 
Jobb képet ne is csinálj róla! 

Online
Avatar
Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Hozzászólások: 14291
Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
Értékelés: 9382
Tartózkodási hely: Szentendre

Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Vinkler »


Mai burger, telós kép.
 

Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Avatar
tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Hozzászólások: 3789
Csatlakozott: 2013.06.19., szer. 16:37
Értékelés: 877
Tartózkodási hely: Šamorín

Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: tottyi »



Akkor grillezünk, amikor jólesik!
 
CFE2659B-A2F0-48F2-A11D-6350B8B6CBFE.jpeg

Igy a fenykepekrol nem latszik, hogy esett volna. De fincsi lehetett.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

Online
Avatar
Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Hozzászólások: 14291
Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
Értékelés: 9382
Tartózkodási hely: Szentendre

Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Vinkler »


Akkor grillezünk, amikor jólesik!
 

Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Válasz küldése

Vissza: “Gasztro”