Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Lemezjátszó

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1215

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

ja,úgy hogy MM -ezik (bocs,magas labda volt)...

https://www.youtube.com/watch?v=_QlBTOAqHhk

Ja?! Akkor inkább hagyjuk is!

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2681

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

Akkor gondolom tudod is értékelni őket! Most mit használsz? 

ja,úgy hogy MM -ezik    (bocs,magas labda volt)...

https://www.youtube.com/watch?v=_QlBTOAqHhk
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

Már párszor leírtam mikre hallgattam.
Ez mind a sajátom volt hosszabb ideig.
VdH DDTII VdH Frog Koetsu Rosewood Signature Long Body,Miyajima Shilabe
De ezt csak neked írom nem akarom offolni a topicot

Akkor gondolom tudod is értékelni őket! Most mit használsz? Nekem csak egy MR tűs felújított EMT van. Lassan elérkezik az ideje a cserének mert úgy érzem kinőttem. Bár nem tudom mire lenne érdemes cserélni. Dynavector xv1- t jó lehet?

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 2524

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: supravox »

Tűrhető hangú régi mc hangszedőket azért kapni jóval olcsóbban. Eszembe nem jutna valaha mm- ezni ha van mc hangszedő!
Amúgy meg van létjogosultsága viszonylag többet költeni egy hangszedőre. Majd hallgass egyszer rá a dologra.

Már párszor leírtam mikre hallgattam.
Ez mind a sajátom volt hosszabb ideig.
VdH DDTII VdH Frog Koetsu Rosewood Signature Long Body,Miyajima Shilabe
De ezt csak neked írom nem akarom offolni a topicot
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

Aha
Mikor elhangzik az a kérdés,hogy 30-40 ezerért milyen mm hangszedő lenne az ajánlás akkor te általában ezt értelmetlen pénzkidobásnak minősíted
Majd minimum 150-ért ajánlasz valami mc hangszedőt.
Ez rendben van ugye?

Tűrhető hangú régi mc hangszedőket azért kapni jóval olcsóbban. Eszembe nem jutna valaha mm- ezni ha van mc hangszedő!
Amúgy meg van létjogosultsága viszonylag többet költeni egy hangszedőre. Majd hallgass egyszer rá a dologra.

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Lemezjátszó

Phonoerősítő esetében mennyire számítanak a színergiák?
Van olyan, hogy ez ezzel összeillik, az azzal nem? Hogy egy alapkategóriás lemezjátszó egy középkategóriás phonóval párosítva akár még rosszabbul is szól, mint két alapkategóriás?
Vagy pedig bízhatok abban, hogy egy Heed phono a PL-400-asból is, és egy magasabb kategóriásból is egyformán ki tudja hozni, ami benne van?

Másik kérdés: Hogyan állapítom meg egy pickupról, hogy mennyire kopott?
És pickupból ki mit ajánl?
Az audioworld.hu tavalyelőtti cikke a Shelter 201-t dícséri, de a filléres Audio Technica AT-95E-ról is azt írja, hogy megfelelő súlyú karban jól tud szólni. Apropó, azt hogy tudom meg, hogy az én lemezjátszómban hány grammos kar van?

Nyílván nem bújik elő,mondjuk a heed képessége teljes mértékben a te jelenlegi rendszeredben.De biztos emelni fogja a zenehallgatási élményt.

Könnyű kar van benne, mint a leg több japo olcsóbb lemezjátszókban.

AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2544

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: mishow »

Tévedés. Ezek az sme típusú “s” karok amikkel ennek a korszaknak az alap gyaluit szerelték, a közép/nehézsúlyú kategóriába tartoznak, nem véletlenül volt bennük gyárilag AT3600/91/95 hangszedő, többnyire persze nem AT felirattal.
Az akkoriban elterjedt Ortofon FF/VMS szériákkal, amik nagy engedékenységű, könnyű saját tömegű pu-k, a hangzás a mélyek felé húzott, ami az olcsó rendszerekben gyakran jól is jött.

Hangszedő ügyben a megfizethető AT vonalon keresgélnék, de azokat nem ismerem eléggé, így típusban majd segít más

Roli80
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 127

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Roli80 »

Nagyon!

DHT1
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 162
Kapcsolat:

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: DHT1 »

Van olyan, hogy ez ezzel összeillik, az azzal nem? Hogy egy alapkategóriás lemezjátszó egy középkategóriás phonóval párosítva akár még rosszabbul is szól, mint két alapkategóriás?
Vagy pedig bízhatok abban, hogy egy Heed phono a PL-400-asból is, és egy magasabb kategóriásból is egyformán ki tudja hozni, ami benne van?

Az audioworld.hu tavalyelőtti cikke a Shelter 201-t dícséri, de a filléres Audio Technica AT-95E-ról is azt írja, hogy megfelelő súlyú karban jól tud szólni. Apropó, azt hogy tudom meg, hogy az én lemezjátszómban hány grammos kar van?

72audio.com

DKristóf
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 2

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: DKristóf »

Pl 400- nak egy Heedat?!
"Hosszú fejlesztés sorozat" elé néz az illető, ha komolyan gondolja a lemezjátszózást!

Az audioworld.hu tavalyelőtti cikke a Shelter 201-t dícséri, de a filléres Audio Technica AT-95E-ról is azt írja, hogy megfelelő súlyú karban jól tud szólni. Apropó, azt hogy tudom meg, hogy az én lemezjátszómban hány grammos kar van?

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Lemezjátszó

Aha
Mikor elhangzik az a kérdés,hogy 30-40 ezerért milyen mm hangszedő lenne az ajánlás akkor te általában ezt értelmetlen pénzkidobásnak minősíted
Majd minimum 150-ért ajánlasz valami mc hangszedőt.
Ez rendben van ugye?

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

Pl 400- nak egy Heedat?!
"Hosszú fejlesztés sorozat" elé néz az illető, ha komolyan gondolja a lemezjátszózást!

jott/ment
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 303

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: jott/ment »

Melyik márkákat érdemes nézni?  Heed..
+1

DHT1
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Kapcsolat:

Lemezjátszó

Ok, buta vagyok, te meg okos. Éljen:)A dolog nem ennyire fekete-fehér kérdéskőr, mindegyik megoldásnak vannak kiemelkedő képviselői.Viszont ha gyártó lennék biztos hogy a szíj hajtást választanám.
72audio.com

mishow
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

Heed..Igen ...

mishow
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

Ha már idősebb a hangszedő, lehet hogy legelőször annak az állapotát ellenőriztetném. Függetlenül attól, hogy mi hogyan szól, egy sérült vagy kopott tűt, ami rongálja az egyre méregdrágább lemezeket, fontosabb újra cserélni.
Ez is logikus! Ha kiderül, hogy a pu elfáradt, és/vagy a tű kopott, akkor a hangszedő csere ugrik az első helyre, mert kopott tüvel csak rossz hangot kaphatsz, és onnan a többit is megette a fene!

Részemről változatlanul a gyalut hagynám a legvégére. A PL400 nem hájend de nem is ördögtől való cucc, a PL200 sokáig volt a HFM referncia lejátszója a belépő osztályban.
Sok pénzt kéne kiadnod, hogy ne csak “más”, hanem tényleg jobb hangot is kapj. A pu és a phono csere kevesebbért több javulást hozhat.

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Lemezjátszó

Melyik márkákat érdemes nézni?
Heed..

DKristóf
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Lemezjátszó

A hazai manifaktúrák phono-i szerintem hosszabb távú megoldást jelentenek alacsonyabb árszinten
Melyik márkákat érdemes nézni?

aeternum
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 174

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: aeternum »

Ezt így kijelenteni elég nagy butaság...
Ok, buta vagyok, te meg okos. Éljen:)
...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű.

Bohumil Hrabal

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 668

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: GTomi »

nem 1 és nem 2 lemezt vettem ki a "kosárból" mert észrevettem hogy a hulladék GZ Digital Media nyomta
és már sajnos az amerikai piacra is betették a lábukat ezek a szarháziak

mi a negatív tapasztalatod velük kapcsolatban?
Rega / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ

DHT1
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Kapcsolat:

Lemezjátszó

És jobb.Ezt így kijelenteni elég nagy butaság...
72audio.com

DHT1
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Kapcsolat:

Lemezjátszó

Nem hiszem,hogy 5,10 ezer EUR-ós lemezjátszóknál ez számítana!!!
Gyuri

Persze hogy nem, de a megvalósítás egyszerűbb.
72audio.com

DHT1
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Kapcsolat:

Lemezjátszó

Van fönn egy Lenco B52, azt érdemes lehet megnézni?Annak mágnesezhető tányérjára van, mellesleg tök csillapítatlan.
72audio.com

DKristóf
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Lemezjátszó

Bizony h szihajtas. Nem veletlen h az a fo irany.
Van fönn egy Lenco B52, azt érdemes lehet megnézni?

DKristóf
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Lemezjátszó

A kötelező kérdés mindig az: mennyit szánsz a dologra?

Amit leírtál, abból én a Technics erősítő phonóját gondolom a leggyengébb láncszemnek. Hozzátéve, hogy az Elac hangszedőt nem ismerem, és pláne nem tudom, milyen állapotban van.

Ha már idősebb a hangszedő, lehet hogy legelőször annak az állapotát ellenőriztetném. Függetlenül attól, hogy mi hogyan szól, egy sérült vagy kopott tűt, ami rongálja az egyre méregdrágább lemezeket, fontosabb újra cserélni.

Újonnan szerettem a hangját, korábban egy Ortofon 305 volt. Kb. 6 éve van meg és nem játszottam szét, cseréltem is benne tűt, bár gyanus, hogy a póttűk gyengébben szólnak.

Hogy mennyit szánok? Ezt nem döntöttem el. Annyit költenék rá, amennyiből már egyértelműen előrébb tudok lépni a Pióhoz képest.
Az inkább melegebb, megnyugtató hangot szeretem, de a túlságosan retrohifis hangot ez az erőlködő leveti magáról.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”