Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Heed Audio termékek
GYIK
Kedves Istvánok!
Köszönöm szépen a gyors segítséget!
You've got to ask yourself one more question: Do I feel lucky?
GYIK
Ha olyan hangsugárzód van,ami alkalmas arra.hogy a mély és magas szekciót külön hajtsd,akkor - az áthidaló kivétele után! - ez is egy lehetőség.Azt hiszem,ez esetben az integráltól szokták hajtani a magas-,a végfokról pedig a mélysugárzókat.Elméletileg jobb lehet-kérdés,hogy hangban tovább lépés-e.Ebben sajnos nem tudok nyilatkozni,de Zsolt ebben (is) nagyon szívesen segít Neked. Abban azonban nem vagyok biztos,hogy az sI3-nál is megmaradt ez a lehetőség.Nézd meg a hátulját:ha találsz rajta olyan RCA-párt,ami fölé az szitázták,hogy "Pre out",akkor igen.
Az Si3-ban nincs pre out.
Az említett bi-amp (amikor a hangsugárzó magas és mély szekcióját külön hajtjuk) igényli, hogy a két végfok teljesen azonos legyen.
A PS és az Si3 végfoka szerintem nem teljesen egyforma, de egy próbát megérhet...
Digi: DIY Raspberry/Allo Digione signature futómű -> Heed Lagrange-> Heed Grand Enigma MKII
LP: Edwards Audio TT3 (Goldring 1042) -> Heed Quasar -> Heed Lagrange -> Heed Grand Enigma MKII
LP: Edwards Audio TT3 (Goldring 1042) -> Heed Quasar -> Heed Lagrange -> Heed Grand Enigma MKII
- klutakistvan
- Nincs visszaút
- Értékelés: 47
GYIK
Ad absurdum azt is meg lehet csinálni, hogy az Obeliskre rákötjük a PS-t? Ezt egyenlőre mint elvi lehetőséget kérdezem illetve ha abból indulok ki, amit Zsolt írt, hogy bizonyos körülmények között az elő-végfok páros jobb lehet, akkor az Obelisk-PS előrelépés lehet az Obelisk Si3 vonatkozásában?
Ha olyan hangsugárzód van,ami alkalmas arra.hogy a mély és magas szekciót külön hajtsd,akkor - az áthidaló kivétele után! - ez is egy lehetőség.Azt hiszem,ez esetben az integráltól szokták hajtani a magas-,a végfokról pedig a mélysugárzókat.Elméletileg jobb lehet-kérdés,hogy hangban tovább lépés-e.Ebben sajnos nem tudok nyilatkozni,de Zsolt ebben (is) nagyon szívesen segít Neked. Abban azonban nem vagyok biztos,hogy az sI3-nál is megmaradt ez a lehetőség.Nézd meg a hátulját:ha találsz rajta olyan RCA-párt,ami fölé az szitázták,hogy "Pre out",akkor igen.
GYIK
Ad absurdum azt is meg lehet csinálni, hogy az Obeliskre rákötjük a PS-t? Ezt egyenlőre mint elvi lehetőséget kérdezem illetve ha abból indulok ki, amit Zsolt írt, hogy bizonyos körülmények között az elő-végfok páros jobb lehet, akkor az Obelisk-PS előrelépés lehet az Obelisk Si3 vonatkozásában?
GYIK
Kedves István! Köszönöm a segítséget!
- klutakistvan
- Nincs visszaút
- Értékelés: 47
GYIK
Sajnos nem tudtam elmenni a Mikulás ünnepre, pedig szerettem volna megkérdezni Zsolttól, hogy addig, amíg vagy PS-t vagy PM-eket nem tudok venni, egy Heed Pre ráköthető-e a házimozi erősítőre, mint végfokra?
Azt is meg szeretném kérdezni, hogy az Obelisk és X2 mellett több fórumtársnál is láttam PAS-t használni. Mi a PAS és milyen célt szolgál?
Köszönettel várom a válaszokat!
Az X2 a külső táp az Obelisk-hez,a PAS pedig sztereo végfok (Power Amplifier Stereo).Ezeket láthattad egyben.
GYIK
Sajnos nem tudtam elmenni a Mikulás ünnepre, pedig szerettem volna megkérdezni Zsolttól, hogy addig, amíg vagy PS-t vagy PM-eket nem tudok venni, egy Heed Pre ráköthető-e a házimozi erősítőre, mint végfokra?
Azt is meg szeretném kérdezni, hogy az Obelisk és X2 mellett több fórumtársnál is láttam PAS-t használni. Mi a PAS és milyen célt szolgál?
Köszönettel várom a válaszokat!
- huszti-zsolt
- Törzsvendég
- Értékelés: 2627
GYIK
Black Saturday pontosan melyik naptári napon lesz?:-)
November 25.
GYIK
Black Saturday pontosan melyik naptári napon lesz?:-)
- huszti-zsolt
- Törzsvendég
GYIK
Üdv ! Lesz black friday ?
Nem, "Balck Friday nem lesz, hanem "Black Saturday" lesz!
Az viszont olyan durva ajánlatokkal, hogy az utolsó percig várok az infóval!
És előre szólok, hogy tényleg csak szombat lesz, aki akkor lép a lép, aki nem... az nem kap rétest estére!
- the_real_mayan
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 68
GYIK
Üdv ! Lesz black friday ?
Sajnálom ezt a "különválást". Nekem nagyon kellemes látni a Heed táblát látni a Grand Enigmák elején.
Természetesen érthető és logikus az indok, de akkor is
- gyt
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 237
GYIK
Sajnálom ezt a "különválást". Nekem nagyon kellemes látni a Heed táblát látni a Grand Enigmák elején.
Természetesen érthető és logikus az indok, de akkor is
Heed, Soulines, Power-R
- huszti-zsolt
- Törzsvendég
GYIK
Nos, a Heed Audio háza táján idén igen nagy változások zajlottak. A gyártást (annak szervezettségét, gördülékenységét, kontrollját) eggyel magasabb szintre emeltük és ez nem kevés küzdelemmel járt. Megváltozott személyi feltételek, technikai (logisztikai) háttér, stb. Ebből kívülről nem sok látszott, de ez így is van rendjén. Viszont sok munkával és nehézséggel jár(t), reméljük hamarosan látszanak is majd az eredményei.
Ennek az átszervezésnek részeként elérkeztünk egy már régebb óta húzódó kérdés lezárásához is. Éspedig a hangsugárzók hovatartozását illetően kellett döntésre jutni.
A Heed Audio szerte a világban elsősorban (sőt szinte kizárólag) elektronika gyártóként ismert és elfogadott. A hangsugárzók mindig is megosztóak voltak, kevés számú kivételtől eltekintve a partnereink leginkább ezt a két csoportot teljesen külön szerették volna látni. De természetesen igaz ez a Heed vásárlók többségére is, a hangsugárzó mindig is egyfajta külön utat jelentett. Nem véletlen, hogy szinte alig van olyan gyártó a világban, aki ezt a két termékcsoportot (elektronika és/vagy hangsugárzás) egy fedél alatt tudná futtatni, ám ők is hasonló nehézséggel küzdenek. Azaz vagy egyik, vagy másik nem annyira sikeres.
Így most mi is különválasztjuk e kettőt, az év végétől az eddig Heed név alatt futó hangsugárzók más név alatt futnak tovább, bár továbbra sem lesz titok, hogy mindkettő mögött én, sőt bizonyos értelemben a Heed áll. Viszont üzleti értelemben a két márka két önálló név, két entitás, lehet külön-külön is csinálni a kettőt, azaz elképzelhető, hogy egy adott országban két külön cég fog foglalkozni a két termékcsaláddal. (Hirtelen a Creek/Epos jutott az eszembe, ahol ez nagyon hasonló felállásban működik.) Ezzel teoretikus értelemben is lezártunk egy vitát, azaz a közhiedelemben sokszor hibásan berögzült szemlélelet, hogy a szinergia ez esetben azt jelentené, hogy az egyik csak a másikkal párosítható. Erről szó sincs, a Heed hangsugárzók kiválóan illeszkednek számos más erősítőhöz, rendszerhez is. (Nyilván persze én magam a jövőben is e két vonalat egyként kezelem a saját audio-verzumomban. )
Ám, hogy ne legyen ennyire egyszerű a helyzet - és akkor most térnék rá az Envoy2-re - még a hangsugárzók is ketté oszlanak. Az 'Enigma család' fut szépen tovább, sőt talán még bővülni is fog. Annyi változik csak, hogy nem 'Heed' logót fognak viselni, mindazonáltal a kötődés továbbra is erős lesz úgy a Heed céghez mind a személyemhez.
Azonban az Envoy (az új, a 2-es modell) egy egészen más márkanév alatt fog hamarosan megjelenni a világban, merthogy ezt a hangsugárzót 'megvásárolták', pontosabban közös vállalkozásba fogtunk valakivel. Ez azt (is) jelenti, hogy Envoy mint olyan nem létezik a jövőben, de ennél többet erről mondanom nem illendő. Majd ha eljön az ideje, természetesen nyilvános lesz minden.
Ennek az átszervezésnek részeként elérkeztünk egy már régebb óta húzódó kérdés lezárásához is. Éspedig a hangsugárzók hovatartozását illetően kellett döntésre jutni.
A Heed Audio szerte a világban elsősorban (sőt szinte kizárólag) elektronika gyártóként ismert és elfogadott. A hangsugárzók mindig is megosztóak voltak, kevés számú kivételtől eltekintve a partnereink leginkább ezt a két csoportot teljesen külön szerették volna látni. De természetesen igaz ez a Heed vásárlók többségére is, a hangsugárzó mindig is egyfajta külön utat jelentett. Nem véletlen, hogy szinte alig van olyan gyártó a világban, aki ezt a két termékcsoportot (elektronika és/vagy hangsugárzás) egy fedél alatt tudná futtatni, ám ők is hasonló nehézséggel küzdenek. Azaz vagy egyik, vagy másik nem annyira sikeres.
Így most mi is különválasztjuk e kettőt, az év végétől az eddig Heed név alatt futó hangsugárzók más név alatt futnak tovább, bár továbbra sem lesz titok, hogy mindkettő mögött én, sőt bizonyos értelemben a Heed áll. Viszont üzleti értelemben a két márka két önálló név, két entitás, lehet külön-külön is csinálni a kettőt, azaz elképzelhető, hogy egy adott országban két külön cég fog foglalkozni a két termékcsaláddal. (Hirtelen a Creek/Epos jutott az eszembe, ahol ez nagyon hasonló felállásban működik.) Ezzel teoretikus értelemben is lezártunk egy vitát, azaz a közhiedelemben sokszor hibásan berögzült szemlélelet, hogy a szinergia ez esetben azt jelentené, hogy az egyik csak a másikkal párosítható. Erről szó sincs, a Heed hangsugárzók kiválóan illeszkednek számos más erősítőhöz, rendszerhez is. (Nyilván persze én magam a jövőben is e két vonalat egyként kezelem a saját audio-verzumomban. )
Ám, hogy ne legyen ennyire egyszerű a helyzet - és akkor most térnék rá az Envoy2-re - még a hangsugárzók is ketté oszlanak. Az 'Enigma család' fut szépen tovább, sőt talán még bővülni is fog. Annyi változik csak, hogy nem 'Heed' logót fognak viselni, mindazonáltal a kötődés továbbra is erős lesz úgy a Heed céghez mind a személyemhez.
Azonban az Envoy (az új, a 2-es modell) egy egészen más márkanév alatt fog hamarosan megjelenni a világban, merthogy ezt a hangsugárzót 'megvásárolták', pontosabban közös vállalkozásba fogtunk valakivel. Ez azt (is) jelenti, hogy Envoy mint olyan nem létezik a jövőben, de ennél többet erről mondanom nem illendő. Majd ha eljön az ideje, természetesen nyilvános lesz minden.
GYIK
Most Krefeldben vagyok és a mobilról nem egyszerű hosszabban irni, de az "Envoy" megérdemel egy hosszabb tájékoztatót.
Várjuk.
GYIK
Voltam ma Zsoltnál és egy nagyszerű Embert ismertem meg és a hallott zene is tetszett.
Ha nem kapok gyorshajtásért bírságot akkor ez egy nagyszerű nap volt számomra.
Köszönöm
GYIK
Például azért CD, mert a Lambda nem rendelkezik DA kártya opcióval.
Igaz,igaz,nem sok infó kering róla itt a fórumon,pedig finom hang lehet az is.Azt hiszem most már szinte nagyon is el vagyunk kényeztetve,annyi jobbnál jobb összeállítás,és készülék van már a palettán. De jó is ez így. Lehet meg sem érdemeljük,de azért jó.
- huszti-zsolt
- Törzsvendég
GYIK
Például azért CD, mert a Lambda nem rendelkezik DA kártya opcióval.
GYIK
Nem olyan széles az a lemeztálca, csak a színe egybeolvad a három kezelőgomb feletti rész festésével. Amúgy a mechanika már fém tálcás, a kijelző fehér - nagyon csinos készülék lett.
Igen látom most már.Megnéztem egy jobb képen a facebookon,és igen,csini mint mindegyik.Fura egyébként hogy cd játszó is egyben,Zsolt majd biztosan elmondja miért,hisz olyan jól működnek a dac kártyák az erősítőkben is.
Hallgattad is már Ear,vagy ez még neked is új?
Nem olyan széles az a lemeztálca, csak a színe egybeolvad a három kezelőgomb feletti rész festésével. Amúgy a mechanika már fém tálcás, a kijelző fehér - nagyon csinos készülék lett.
- Speedy Gonzales
- V.I.P.
- Értékelés: 218
GYIK
Philips Cd950/Wiim Pro- Audio Note C - TMP Ant DAC SE - SAEC - Moth Series 30 - Kondo - Contrast Audio Model One AS-3 Reference
GYIK
NAGYON kíváncsi vagyok én is a hangjára. Külsőre harmonikusan illeszkedik a Thesis készülékek közé.
Nálam a DT a legkorosabb,még az elsők közül való,de műkszik rendesen.Kíváncsi vagyok hogy milyen pluszt tud hozzá képest nyújtani az új jövevény a cd játszó funkción kívül.Elsőre fura a széles lemeztálca,de lehet csak a kép viccel meg.De kellett is ez az újítás,mert szükség is van egy jó cd játékosra,és így teljes a Thesis lánc is.Igaz hogy másfelé mutat a mai trend,de a cd még biztosan kitart egy ideig.Azért az jó hogy még van aki fejleszt cd vonalon.
GYIK
NAGYON kíváncsi vagyok én is a hangjára. Külsőre harmonikusan illeszkedik a Thesis készülékek közé.
- huszti-zsolt
- Törzsvendég
- huszti-zsolt
- Törzsvendég
GYIK
Ma felkerült a Heed FB oldalára egy kép a kiállításról. Egy eddig nem látott Thesis készüléket látok rajta. Szabad megtudni róla valamit?
Köszönöm, gyt
Igen, ő a Thesis Delta. CD futómű és/vagy CD játszó.