Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Hangsugárzó építés
Hangsugárzó építés
Seas 27tbc előtt használok monacor tölcsért. Semmi különös
Hangsugárzó építés
Ha tudod, hogy mire gondolok, akkor . . .
Igazából egy kérdés akart lenni. Tudom, akkor is ....
Kíváncsi lennék egyszer egy olyanra, ahol egy "rendes" dóm előtt van tölcsér, mint pl Odeonoknál, az milyen lehet? Ki kéne próbálnod, Sanyi. Mered?
Hangsugárzó építés
Írtam egy csomót, de a telefon csak az első sort posztolta
Hangsugárzó építés
Tannoy 2064-et mèrtem. A mélyközép határeset, a magas használhatatlan.
Nagyobb b&c-nek (15") csináltam váltót, beyma koaxot is hallottam, egyik sem győzőtt meg . A tölcsères magasoktól is kiráz a hideg
Tölcséres magas alatt a nyomókamrásokat érted, gondolom, nem azt hogy van egy tölcsér a magas előtt.
Hangsugárzó építés
Tannoy 2064-et mèrtem. A mélyközép határeset, a magas használhatatlan.
Nagyobb b&c-nek (15") csináltam váltót, beyma koaxot is hallottam, egyik sem győzőtt meg . A tölcsères magasoktól is kiráz a hideg
- Muszklismick
- V.I.P.
- Értékelés: 229
Hangsugárzó építés
A Tannoy nem közöl semmilyen paramétert amit kérdeztél, ahogy egyik gyártó sem aki saját maga gyártja fejleszti a hangszóróit, és nem megveszi azokat egy nevesebb gyártótól. Általában a specifikációban le van írva a nettó űrtartalom, ennyi amit közölnek. A hangszóró a 609, 611, 615 tipusokban volt.
- sutemenyx
- Törzsgárda
- Értékelés: 2893
- Kapcsolat:
Hangsugárzó építés
+esetleg nincs valakinek rajza sandringham, stirling, turnberry, kensington vagy glenair dobozokrol?
Funk Firm LSD + Kiseki Purpleheart NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek
http://saboaudio.eu
- sutemenyx
- Törzsgárda
- Értékelés: 2893
- Kapcsolat:
Hangsugárzó építés
Tervezett már valaki tannoy dual concentric hangszorohoz dobozt? Lenne 2db Tannoy 2033-as driverem, ezek 20centis hangszorok kozepukben a magassal meg a tolcserrel. Probaltam keresni thiele-small parametereket, de annak is elegge hijan van az internet. Tud esetleg valaki segiteni?
Funk Firm LSD + Kiseki Purpleheart NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek
- Muszklismick
- V.I.P.
Hangsugárzó építés
Szia!
Szerintem írj Pistinek, bizonyára szívesen megcsinálja neked.
Nézz szét a topikjában, a képek magukért beszélnek.
Üdv,
Attila
köszi, megpróbálom
- Swordfish76
- V.I.P.
- Értékelés: 374
Hangsugárzó építés
Egy nagyméretű zongoralakk fekete álló hangfal más színre - szintén magasfényű lakk - átfényezésére keresek professzionális szakembert aki tökéletes minőségben meg tudja oldani.
Szia!
Szerintem írj Pistinek, bizonyára szívesen megcsinálja neked.
Nézz szét a topikjában, a képek magukért beszélnek.
Üdv,
Attila
- Muszklismick
- V.I.P.
Hangsugárzó építés
Egy nagyméretű zongoralakk fekete álló hangfal más színre - szintén magasfényű lakk - átfényezésére keresek professzionális szakembert aki tökéletes minőségben meg tudja oldani.
Hangsugárzó építés
szia
mindkét hangszóró ős-öreg, alig (vagy semmi) infó nincs róla.
a mélyközép igazából szélessávú , frekvenciaátviteli adatom van róla 20-18000 hz. (Goodmans Twinaxiom 10)
a magas még öregebb és semmi adat nincs róla (SABA) .
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 11043
- Kapcsolat:
Hangsugárzó építés
... mi történik ha egy 15 ohmos mély-közép sugárzót egy 5 ohmos magassal társítok ? Mire kell figyelni ebben a felállásban ? pl. a két hangszóró közötti hangerő eloszlásnál mire lehet számítani ? hogyan kellene bekötni őket ha az erősítő 8-1 ohm hangszórót fogad ?
A válaszhoz jó lenne tudni a hangszórók érzékenységét, átviteli paramétereit.
Hangsugárzó építés
sziasztok,
tapasztalattal rendelkező emberektől kérdezném ,hogy mi történik ha egy 15 ohmos mély-közép sugárzót egy 5 ohmos magassal társítok ? Mire kell figyelni ebben a felállásban ? pl. a két hangszóró közötti hangerő eloszlásnál mire lehet számítani ? hogyan kellene bekötni őket ha az erősítő 8-1 ohm hangszórót fogad ?
nagyon köszönöm előre is .
- kripo100
- V.I.P.
- Értékelés: 24
Hangsugárzó építés
Üdv!
Tudtok ajánlani mesterembert, aki ésszerű időn belül és megfizethető áron dologozik?
Van egy fekete 350x310x310 mm nagyságú, előresugárzó 2 reflexcsöves sub, aminek a külalakán kellene változtatnom..
A fekete gyári erezett fekete fóliát eltávolítva fényes fehérre fújni vagy új dobozt készíteni fényes fehér fóliával fedve...
Sajnos nekem nincsen helyem a projekt megvalósításához (festés, doboz készítés)...
Várom szíves, segítőkész ajánlásotokat!
"Bánj mindennel és mindenkivel úgy, ahogy szeretnéd, hogy veled bánjanak."
Hangsugárzó építés
Köszönöm mindenkinek, a párbeszéd elindítva.
Lumin T1 - NAD S500i | T+A PA 3000HV | Sonics Allegra | Synergistic Research | Gigawatt
nezz be a Harbeth topicba es kerdezz ott profit !
Köszönöm a figyelmességed és az ajánlást.
Colop kérlek keress meg privátban vagy az info@speaker-covers.com küld el,hogy pontosan miről lenne szó.
Hangsugárzó építés
Köszönöm a figyelmességed és az ajánlást.
Colop kérlek keress meg privátban vagy az info@speaker-covers.com küld el,hogy pontosan miről lenne szó.
Zene:
Harbeth M30.2 40th - QUAD QMP - QUAD Artera Play - Cambridge Audio 851N - Puritan PSM 1512 - MZ/X LPS - Cisco Meraki - Quadraspire - Final Lab Daruma
Mozi:
Arendal 1723- Datasat LS 10- Simaudio Moon Aurora - Zidoo UHD 2000 - Oppo BDP- 103EU - Apple TV - Epson 7400
Harbeth M30.2 40th - QUAD QMP - QUAD Artera Play - Cambridge Audio 851N - Puritan PSM 1512 - MZ/X LPS - Cisco Meraki - Quadraspire - Final Lab Daruma
Mozi:
Arendal 1723- Datasat LS 10- Simaudio Moon Aurora - Zidoo UHD 2000 - Oppo BDP- 103EU - Apple TV - Epson 7400
Hangsugárzó építés
Sziasztok!
Nem nagyon találtam neki más helyet, így ide írom. (Ha valaki netalán útbaigazítana, ne tartsa vissza.)
Védőhuzatot varratnék álló hangfalra (levehetőt.... ), amihez az anyagválasztásban kérnék segítséget, hátha van valakinek tapasztalata.
Fontos, hogy a fényes-lakkozott felületet semmi esetre se karcolja.
Lehet, hogy méteráru boltban kéne kérdezősködni, de jó eséllyel kikerekedett szemekkel néznének rám, mikor előadnám, hogy mire kell.
Szóval, használ valaki porvédő huzatot álló hangfalon?
Hangsugárzó építés
Sziasztok!
Nem nagyon találtam neki más helyet, így ide írom. (Ha valaki netalán útbaigazítana, ne tartsa vissza.)
Védőhuzatot varratnék álló hangfalra (levehetőt.... ), amihez az anyagválasztásban kérnék segítséget, hátha van valakinek tapasztalata.
Fontos, hogy a fényes-lakkozott felületet semmi esetre se karcolja.
Lehet, hogy méteráru boltban kéne kérdezősködni, de jó eséllyel kikerekedett szemekkel néznének rám, mikor előadnám, hogy mire kell.
Szóval, használ valaki porvédő huzatot álló hangfalon?
Lumin T1 - NAD S500i | T+A PA 3000HV | Sonics Allegra | Synergistic Research | Gigawatt
- muhamma-dali
- Nincs visszaút
- Értékelés: 73
Hangsugárzó építés
...a 300 forintos "állványaimon"
Hangsugárzó építés
Mindent lehet, csak kérdés, érdemes-e. 10L-es zártba nem lesz semmi mélye, mozi háttérsugárzónak jó lesz.
Semmi mély kicsit túlzás mert jelenlegi állapotában sem rossz de remélem az új dobozban jobb lesz. A remény rabja vagyok és az hal meg utoljára. Azaz legalább is remélem átkábelezve,esetleg a váltót átnézve jobb lesz.
Erősítő:Nelson Pass Aleph5 diy Hangfal:proac response 2.5 diy Hangfalkábel: qed xt40 Összekötő kábel:klotz xlr dac:Cayin idac6 Fejhallgató: shure srh440 Megjelenítő: Lg 55" led tv
Hangsugárzó építés
Ezt találtam a hangszóróról ami beépítésbe kerül majd a szintén scan speak magassal. Mást nem nagyon találtam róla. A projektet elkezdtem hamarosan rakok fel képeket. Sajnos időhiány miatt még csak a lapok kivágásánál tartok.Sokan azt mondták kis dobozba nem lehet ezt de az ajánlás szerint zárt dobozba(10.7l)lehetséges a megvalósítás.
Mindent lehet, csak kérdés, érdemes-e. 10L-es zártba nem lesz semmi mélye, mozi háttérsugárzónak jó lesz.
Hangsugárzó építés
Lehet zárt 10 liter -3dB 75Hz
A reflex 30 liter és "csak" 42 Hz.
Vannak már jobb hangszórók, eröltetik a 18W-kek, de . . .
Hangsugárzó építés
Gehäuse-Empfehlung 1:
geschlossene Box mit 10,7 Liter
ab 74/47 Hz (-3dB/-8dB)
Gehäuse-Empfehlung 2:
30 Liter BR-Box
mit HP70 der Länge 20 cm
ab 42/32 Hz (-3dB/-8dB). 18W/8535-05 Best.-Nr.: not-available - nicht lieferbar 17 cm Tieftöner mit hochwertiger-Membran.
Belastbarkeit (Nenn/Musik) = 70 W Frequenzbereich = 26-3500 Hz Resonanzfrequenz fs = 27 Hz Impedanz R = 8 Ohm Kennschalldruck SPL = 87,5 dB (2,83V; 1m) Gleichstromwiderstand Re = 5,8 Ohm Kraftfaktor BL = 6,5 N/A Effektive Membranfläche Sd = 145 cm2
Bewegte Masse incl. Luftlast mms = 15,5 g Äquivalentvolumen Vas = 84 l Freiluftgesamtgüte Qts = 0,29 (Qms=1,77, Qes=0,35) Durchmesser der Schwingspule = 38 mm Lineare Auslenkung xlin = +/- 5 mm Einbaudurchmesser d = 157 mm Aussendurchmesser d = 177 mm Ezt találtam a hangszóróról ami beépítésbe kerül majd a szintén scan speak magassal. Mást nem nagyon találtam róla. A projektet elkezdtem hamarosan rakok fel képeket. Sajnos időhiány miatt még csak a lapok kivágásánál tartok.Sokan azt mondták kis dobozba nem lehet ezt de az ajánlás szerint zárt dobozba(10.7l)lehetséges a megvalósítás.
Erősítő:Nelson Pass Aleph5 diy Hangfal:proac response 2.5 diy Hangfalkábel: qed xt40 Összekötő kábel:klotz xlr dac:Cayin idac6 Fejhallgató: shure srh440 Megjelenítő: Lg 55" led tv