Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Hangsugárzó építés
Hangsugárzó építés
Egy két kép az új hangváltóról. Külső, kialakítású. Bennic kondenzátorokkal, Jantzen audió tekercsek, Monacor L-pad a közép és magas szabályozására, mivel a középsugárzó előtt többfajta tölcsér szokott lenni, valamint a magas is néha cserélődik. Audioquest Rocket 33 kábelezéssel.
Mivel a hangszórók átvitele elég lineáris, ezért viszonylag egyszerű hangváltó is elég volt. Keresztezési frekik: 875 Hz és 7000 Hz. 2 rendű.
Nagyon bevált szerencsére
Tök jó, csak miért Bennic? Hasonló áron sokkal jobbak vannak. Legalább a kisebb értékeket cseréld ki valami jobbra szerintem, egyből hallani fogod, miért. Amúgy nagyon szépen megcsináltad.
- Tctronic
- Beköltözött
- Értékelés: 2749
Hangsugárzó építés
Egy két kép az új hangváltóról. Külső, kialakítású. Bennic kondenzátorokkal, Jantzen audió tekercsek, Monacor L-pad a közép és magas szabályozására, mivel a középsugárzó előtt többfajta tölcsér szokott lenni, valamint a magas is néha cserélődik. Audioquest Rocket 33 kábelezéssel.
Mivel a hangszórók átvitele elég lineáris, ezért viszonylag egyszerű hangváltó is elég volt. Keresztezési frekik: 875 Hz és 7000 Hz. 2 rendű.
Nagyon bevált szerencsére
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."
Hangsugárzó építés
A félreértések elkerülése végett itt is jelezném hogy az asztalos munka és a fényezés is Pisti80 érdeme.
Mindegy ki csinálta, nagyon szép.
Hangsugárzó építés
A félreértések elkerülése végett itt is jelezném hogy az asztalos munka és a fényezés is Pisti80 érdeme.
Hangsugárzó építés
Szabad tudni, milyen fa a furnér?
Amúgy valóban szép lett, gratulálok!
Köszi, paliszander fa.
Ez még csak a kezdet lesz ez még szebb is ;-) (remélhetőleg)
- zoli73
- V.I.P.
- Értékelés: 3248
Hangsugárzó építés
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
Hangsugárzó építés
Nem kifejezetten diy...
Tudtok valakit, aki megépitett egy Fostex En168EZ hangszóróhoz a gyári ajánlott tölcsér kabinetet?
Naim CD5x - FlatCap XS - Naim ND5 XS - Rega Planar 6 AT VM760SLC / Naim StageLine N - Naim HiCap2 / Naim NAC282 / NAP250DR - AudioSolution Figaro BL
ISOL-8, Furutech, QED, DNM, Viablue, RiCable
ISOL-8, Furutech, QED, DNM, Viablue, RiCable
Hangsugárzó építés
Hangsugárzó építés
Jó lett szép a lakkozás.
Hangsugárzó építés
Szep munka!
Hangsugárzó építés
Régen Begével egy szere építetünk , most a avalon sentinel clone van építés alatt.
Hangsugárzó építés
rvm12i
Helló nézd meg ezt eben olyan hangszóró van, mint ami neked van.
Nem rossz választás imádom a forma világot amit képvisel.
Hangsugárzó építés
Kíváncsian várom! Főleg a famunka érdekel!
Valahogy sose voltam olyan előrelátó, hogy legalább néhány képet készítsek építés közben bármiről is... az utólagosan eltakart részek persze kivételt jelentenek pl.: vésett csövek a falban.
Hangsugárzó építés
Amúgy hang szempontjából mi a baj vele?
Szia Ákos!
Hangilag rendben van azaz nem sok a különbség akár a trianglehoz akár a chariohoz képest. Persze vannak különbségek,mindeggyik más.Egyenlőre nem akarom bántani a váltót. Ha a doboz megépül (gondolom okoz valamit az új forma) talán akkor. A váltót a doboz aljában egy bontható fedél alatt foglal majd helyet tehát az átépítése sem okoz nagy felfordulást. Egyenlőre a doboz kiszabásánál tartok rétegelt lapból.2.5-3 centis lessz a fala az eleje,teteje döntve,oldala íves. Az eleje bőr,a borítás fafurnér. A kártolt gyapjún gondolkodok még,hogy a vatelint érdemes e azzal pótolni. Mindent dokumentálok és majd meg szeretném osztani. Tanácsokat szívesen veszek...........
Erősítő:Nelson Pass Aleph5 diy Hangfal:proac response 2.5 diy Hangfalkábel: qed xt40 Összekötő kábel:klotz xlr dac:Cayin idac6 Fejhallgató: shure srh440 Megjelenítő: Lg 55" led tv
Hangsugárzó építés
Én is ezt gondolom. Nem rég vettem ezt a diy hangfalat és újratervezem,kivitelezem a dobozt.
Amúgy hang szempontjából mi a baj vele?
Hangsugárzó építés
Üdv. én nem vagyok szaki de ez a váltó szörnyen néz ki inkább kezd ennek az újra gondolásával. Ezek az SS hangszórók többet érdemelnek.
Én is ezt gondolom. Nem rég vettem ezt a diy hangfalat és újratervezem,kivitelezem a dobozt.
Erősítő:Nelson Pass Aleph5 diy Hangfal:proac response 2.5 diy Hangfalkábel: qed xt40 Összekötő kábel:klotz xlr dac:Cayin idac6 Fejhallgató: shure srh440 Megjelenítő: Lg 55" led tv
Hangsugárzó építés
Ez a váltó van a dobozban és a mélyközép.
Üdv. én nem vagyok szaki de ez a váltó szörnyen néz ki inkább kezd ennek az újra gondolásával. Ezek az SS hangszórók többet érdemelnek.
Hangsugárzó építés
Sziasztok!
Adott egy diy zárt doboz szél.20*mag.34*mély45. Ha ezt a méretet változtatni szeretném a belső ürtartalom változtatása nélkül,akkor a hang amit kapok is változik? A mélységet szeretném felcserélni a magasággal. Kiváncsi lennék a véleményekre. A hansugárzó készlet SCAN SPEAK 18W8535 + D2905-9500 lenne ha ez jelentene valamit.
Ez a váltó van a dobozban és a mélyközép.
Hangsugárzó építés
Sziasztok!
Adott egy diy zárt doboz szél.20*mag.34*mély45. Ha ezt a méretet változtatni szeretném a belső ürtartalom változtatása nélkül,akkor a hang amit kapok is változik? A mélységet szeretném felcserélni a magasággal. Kiváncsi lennék a véleményekre. A hansugárzó készlet SCAN SPEAK 18W8535 + D2905-9500 lenne ha ez jelentene valamit.
Hangsugárzó építés
Sziasztok. Tud valaki jó asztalost Budapesten, aki már gyártott hangfalat? Látom a gyártók honlapján fakopáncs és Pisti 80 már hónapok óta nem írtak, mert nagyon el vannak foglalva. Valaki mást tudtok esetleg?
Sziasztok,
ez engem is érdekelne... :-)
Hangsugárzó építés
Sziasztok. Tud valaki jó asztalost Budapesten, aki már gyártott hangfalat? Látom a gyártók honlapján fakopáncs és Pisti 80 már hónapok óta nem írtak, mert nagyon el vannak foglalva. Valaki mást tudtok esetleg?
Hangsugárzó építés
Köszönöm!
Esetleg van valakinek Avalon Eidolon doboz terve?
Üdv
Ha jól emlékszem a Bege csinált már ilyen Avalon klónt.
Hangsugárzó építés
Köszönöm!
Üdv
Üdv
Project 1 Xpression III(Roksan Corus Black MM)->Heed Pulsar/Philips CD614-> Ethosz RTP Tube DAC->Ethosz LA 6.5->Ethosz Class A/Setton BS5500> Avalon Eidolon Klón by Ethosz Audio -> Kábelek DIY. <p>