Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Hangdoboz javítás, bemérés, modifikálás
Ha túl sok szekszárdi vöröset iszol, akkor lehetséges a becsavarodás , egyébként vannak hangsugárzók, amik csak nagyobb hangerő mellett nyílnak ki igazán.
- Az-X
- Fórumlakó
- Értékelés: 61
Ma délután lehetőségem adódott picit feljebb tolni a hangerőt. Lehetséges, hogy magasabb hangerőn kiegyenlítettebb a hangkép, vagy már csak teljesen be vagyok csavarodva? Ha lehetséges, mi lehet az oka?
Nincs kedve valakinek meglátogatni Szekszárd körnékéről? Már h vannak környékbeli kollégák.
Nyilván nem így hallatok zenét De mivel ez a nappalink, így nem hagyhatom széjjel a holmit napközben
Ilyesmire gondoltál?
Látod tudsz Te, ha akarsz!
- Az-X
- Fórumlakó
Nyilván nem így hallatok zenét De mivel ez a nappalink, így nem hagyhatom széjjel a holmit napközben
Ilyesmire gondoltál?
Húzd előrébb a hangsugárzókat fél méterre és tegyél egy vastag szőnyeget a parkettára, garantáltan csodát fogsz hallani!
KATASZTRÓFA a hangsugárzóid elhelyezése, itt minden hangsugárzó döglött, fárasztó hangot produkálna. Picit olvasgasd már Fapaci Akusztikai topic-ját!
Kész vannak az állványok. A helyzet az, hogy a mélyek picit visszafogottabbak, a közepek érthetőbbek, a magasak is jobbak, de közel sem olyanok amilyennek hallani szeretném őket. Nem tudom a pontos megfogalmazását ennek... van van... de nem annyira értelmezhető, inkább éles, és picit fárasztó hosszútávon. Nincs benne finomság... apró részletek...
Még picit játszok a magassággal, szöggel, de szerintem magas csere lesz ebből.
K_IMG_4957.jpg
Húzd előrébb a hangsugárzókat fél méterre és tegyél egy vastag szőnyeget a parkettára, garantáltan csodát fogsz hallani!
KATASZTRÓFA a hangsugárzóid elhelyezése, itt minden hangsugárzó döglött, fárasztó hangot produkálna. Picit olvasgasd már Fapaci Akusztikai topic-ját!
- Az-X
- Fórumlakó
Kész vannak az állványok. A helyzet az, hogy a mélyek picit visszafogottabbak, a közepek érthetőbbek, a magasak is jobbak, de közel sem olyanok amilyennek hallani szeretném őket. Nem tudom a pontos megfogalmazását ennek... van van... de nem annyira értelmezhető, inkább éles, és picit fárasztó hosszútávon. Nincs benne finomság... apró részletek...
Még picit játszok a magassággal, szöggel, de szerintem magas csere lesz ebből.
No szóval... Annyira nem szeretnék belebújni a dologba, hogy most szétszedem a dobozokat, egyenként leforrasztgatom a sugárzókat... mérek, majd vissza és a másikat forrasztom le... Ez kb fél nap meló amit a család tuti nem tolerálna... 2,5 éves kisfiam egészen biztos segítene aminek tuti nem lenne jó vége Ha meglátná, hogy le lehet szedni az előlapot, ki lehet venni a sugárzókat... ráadásul milyen izgalmas cumók vannak belül... 100%, hogy reprodukálni szeretné az állapotot Az Ő eszközeivel, módszereivel, ez a komplett sugárzó készlet cserét jelentené Szóval maradok annál a variációnál, hogy legyenek meg az állványok, akkor egyenként a lehető legjobb körülmények között bemérem a dobozokat, majd csinálok egy mérést a hallgatási pozícióból. Meglátjuk mit mutat. Aztán ha a görbék nem is vészesek, de nem tetszik a magas tartomány, odaadom egy szakinak, végezzen korrekt mérést. Amúgy meg az a 2x5-6e Ft csak egy próbát is megér.
Sziasztok!
Esetleg lenne valaki, aki tudna nekem miskolc környékén bemérni egy pár kompakt hangfalat (nem hi-fi kategória). Saját készítés, de nem vagyok vele elégedett. Valami gubanc van. Sajna a hangszóró készletet vagy 10 éve vettük és már a gyártó sincs meg nemhogy adatlap...
Előre is köszi!
Sehol senki? Természetes nem kérném ingyen a dolgot...
- zoli73
- V.I.P.
- Értékelés: 3248
Szia!
Én a H2000-től szoktam vásárolni. Eddig az övék volt a legjobb hangszóróselyem és műanyag felfogató, amivel találkoztam.
Neked nem is kell messze menni érte.
http://logotech.hu/index.php?module=ter ... csid=11005
http://logotech.hu/index.php?module=ter ... 3&csid=109
Igazán köszönöm!
Hogy nem jutott eszembe, pedig itt van a városban ?!
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
- Red75
- V.I.P.
- Értékelés: 832
Helló Úrak!
Kis segitségre volna szükségem.
Kis hazánkban hol kapható, jó minőségű hangszóróselyem? Valóban jó minőségű. Több félét kínálnak webáruházak, de egy gyenge minőségű fotó alapján nehéz leszűrni, hogy valojában milyen is. Továbbá amit még keresek, grill felfogatásához, valami jó, és tartós megoldást.
Köszönöm előre is!
Szia!
Én a H2000-től szoktam vásárolni. Eddig az övék volt a legjobb hangszóróselyem és műanyag felfogató, amivel találkoztam.
Neked nem is kell messze menni érte.
http://logotech.hu/index.php?module=ter ... csid=11005
http://logotech.hu/index.php?module=ter ... 3&csid=109
Mozi: Vászon 106" Tab tension, Proji: Optoma HD86, Lejátszó: Himedia Q10Pro, AVR: Anthem MRX-510, Swans D3.2, Sub: SVS PC-2000
- zoli73
- V.I.P.
- Értékelés: 3248
Helló Úrak!
Kis segitségre volna szükségem.
Kis hazánkban hol kapható, jó minőségű hangszóróselyem? Valóban jó minőségű. Több félét kínálnak webáruházak, de egy gyenge minőségű fotó alapján nehéz leszűrni, hogy valojában milyen is. Továbbá amit még keresek, grill felfogatásához, valami jó, és tartós megoldást.
Köszönöm előre is!
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
- Az-X
- Fórumlakó
No szóval... Annyira nem szeretnék belebújni a dologba, hogy most szétszedem a dobozokat, egyenként leforrasztgatom a sugárzókat... mérek, majd vissza és a másikat forrasztom le... Ez kb fél nap meló amit a család tuti nem tolerálna... 2,5 éves kisfiam egészen biztos segítene aminek tuti nem lenne jó vége Ha meglátná, hogy le lehet szedni az előlapot, ki lehet venni a sugárzókat... ráadásul milyen izgalmas cumók vannak belül... 100%, hogy reprodukálni szeretné az állapotot Az Ő eszközeivel, módszereivel, ez a komplett sugárzó készlet cserét jelentené Szóval maradok annál a variációnál, hogy legyenek meg az állványok, akkor egyenként a lehető legjobb körülmények között bemérem a dobozokat, majd csinálok egy mérést a hallgatási pozícióból. Meglátjuk mit mutat. Aztán ha a görbék nem is vészesek, de nem tetszik a magas tartomány, odaadom egy szakinak, végezzen korrekt mérést. Amúgy meg az a 2x5-6e Ft csak egy próbát is megér.
- Vintagehifi2
- Nincs visszaút
- Értékelés: -36
Nem ezek voltak, de ezúttal köszönet HOLM-éknak
Mértem... nem tetszik... nagyon nem... ez nem a szoba akusztikája lesz Kérnék szépen véleményezést a tapasztalt kollégáktól.
freq.png
Úr isten...
Látom utána azért megoldódott a probléma
Én is használtam ezt a programot. Furcsa, de a REW-el picit más görbe jött ki 10khz felett.
Beviteli eszköz lehet targonca, talicska, de mikrofon kevésbé. A görbét látva a tippem arról szólt, hogy talán nem az a mikrofon vette az adatokat, ami a hangdoboz előtt volt. Mint utólag megtudtuk, a mikrofon valóban távol volt a mérendő hangdoboztól, amiben Te már majdnem magassugárzó cserét javasoltál.
Már meg is próbáltam rásózni 1 talicska magassugárzót, erre Te...
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 11042
- Kapcsolat:
Itt nyilván arra gondolsz, mikor a notebook mikrofont említed, mint beviteli eszközt.
Beviteli eszköz lehet targonca, talicska, de mikrofon kevésbé. A görbét látva a tippem arról szólt, hogy talán nem az a mikrofon vette az adatokat, ami a hangdoboz előtt volt. Mint utólag megtudtuk, a mikrofon valóban távol volt a mérendő hangdoboztól, amiben Te már majdnem magassugárzó cserét javasoltál.
Jó tisztázni a mérési körülményeket, mielőtt néhány lelkes fórumtárs a jövő heti lottószámokat is kiolvassa egy láthatóan hibás hangnyomás görbéből.
Itt nyilván arra gondolsz, mikor a notebook mikrofont említed, mint beviteli eszközt.
Az én első kérdésem ez volt:
Honnan és hogyan mérted ezt?
Erre a válasz az volt, hogy ez a mérés a dobozoktól 80cm-re a magassugárzó tengelyén lett mérve.
Ha igazán beszédes adatokhoz szeretnél jutni a hangdobozaiddal kapcsolatban, mérd ki az utakat külön-külön is, így látni fogod a keresztváltó működését, esetleges hibáit.
A keresztváltót Szabó Zoli már átnézte. Igaz személyesen, nem így valahogyan mérve...
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Kapcsolat:
No szóval... megcsináltam a mérést újra, és megint hasonló eredmény jött ki. Azután mindenféle indok nélkül lekapcsoltam a jobb oldali dobozt, és baker nyomom a tesztet, semmi hang. Újra indítom a gépet, megint semmi. Hát ez a szerencsétlen valamiért felcserélte a csatornákat, én meg mértem bal oldalon a jobb oldali doboz hangját :/ Visszacseréltem így egész más a helyzet.
A 20Hz-től indulást rajzolja amíg be nem kapcsolom a smoothingot. A leírt beállításokkal a következő kép tárult elém, ami viszont nekem első ránézésre annyira nem tűnik vészesnek:
Mindjárt más a helyzet. Jó tisztázni a mérési körülményeket, mielőtt néhány lelkes fórumtárs a jövő heti lottószámokat is kiolvassa egy láthatóan hibás hangnyomás görbéből. A torzítás görbéd viszont még mindig nem jó, a hangnyomás görbe tükrözése látható helyette. Ha igazán beszédes adatokhoz szeretnél jutni a hangdobozaiddal kapcsolatban, mérd ki az utakat külön-külön is, így látni fogod a keresztváltó működését, esetleges hibáit.
- Az-X
- Fórumlakó
Onnan ahol a laptop volt, nem lehetett érzékelni.
A másik dobozt a karacsonyfa miatt most nem tudom mérni. Kisfiam nem engedi még lebontani
De nem hallottad, hogy a másik szól, mint amelyik előtt a mikrofon van?
Mind a kettőt megmérted külön-külön?
Meg jó lenne még egy hallgatási pozícióból, amin mind a 2 csatorna egyszerre szól.
De nem hallottad, hogy a másik szól, mint amelyik előtt a mikrofon van?
Mind a kettőt megmérted külön-külön?
Meg jó lenne még egy hallgatási pozícióból, amin mind a 2 csatorna egyszerre szól.
- Az-X
- Fórumlakó
No szóval... megcsináltam a mérést újra, és megint hasonló eredmény jött ki. Azután mindenféle indok nélkül lekapcsoltam a jobb oldali dobozt, és baker nyomom a tesztet, semmi hang. Újra indítom a gépet, megint semmi. Hát ez a szerencsétlen valamiért felcserélte a csatornákat, én meg mértem bal oldalon a jobb oldali doboz hangját :/ Visszacseréltem így egész más a helyzet.
A 20Hz-től indulást rajzolja amíg be nem kapcsolom a smoothingot. A leírt beállításokkal a következő kép tárult elém, ami viszont nekem első ránézésre annyira nem tűnik vészesnek:
Mértél már ezzel a szoftverrel? Mert akkor nyilván tudod, hogy amit gyári beállításban látunk, az nem a korrekt hangnyomás görbe. Szerinted 20 Hz-ig sugároz a kérdező doboza?
Gyanítom, a mikrofon sem volt jól beállítva. Nem lehet, hogy a laptop belső mikrofonja volt a bemenet?
Volt rá példa...
Ha megnézed, az első amit kérdeztem, hogyan sikerült ezt a görbét összehozni?
Majd, azt írtam, hogy "ha igaz ez a görbe"...
nyilván 20Hz-ig nem visz át és a 400Hz alatti tartomány biztos nem valós, akármivel mérte, azt nem is nézem. Olyan, mintha a közép szólna csak, a magas szinte egyáltalán nem.
A be és kimeneti eszközt csak beállította...
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Kapcsolat:
De a magassugárzó tengelyén mért átvitelen is látszik simítás nélkül is, hogy igen durva magas hiány van. Messzebb, nem tengelyen még több lesz.
Mértél már ezzel a szoftverrel? Mert akkor nyilván tudod, hogy amit gyári beállításban látunk, az nem a korrekt hangnyomás görbe. Szerinted 20 Hz-ig sugároz a kérdező doboza?
Gyanítom, a mikrofon sem volt jól beállítva. Nem lehet, hogy a laptop belső mikrofonja volt a bemenet?
Ez így nem sokat mond, ráadásul több mérési hiba is látszik a görbén. A mikrofon környékén ne legyen semmi és legalább 1,5 méterre vidd el a hangdoboztól (főleg ha több 3 utas). A mérés saját ablakában Options / Frequency Response Smoothing elé klikk és az értéket állítsd 8-ra, illetve kapcsold be a Distortion görbét is balra fent egy pipával!
Amúgy nem a Loudspeaker Lab szoftvert kerested?
Meg a dobozokat is el kéne vinni a faltól, ha...
De a magassugárzó tengelyén mért átvitelen is látszik simítás nélkül is, hogy igen durva magas hiány van. Messzebb, nem tengelyen még több lesz.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Kapcsolat:
Nem ezek voltak, de ezúttal köszönet HOLM-éknak Mértem... nem tetszik... nagyon nem... ez nem a szoba akusztikája lesz Kérnék szépen véleményezést a tapasztalt kollégáktól.
Ez így nem sokat mond, ráadásul több mérési hiba is látszik a görbén. A mikrofon környékén ne legyen semmi és legalább 1,5 méterre vidd el a hangdoboztól (főleg ha több utas). A mérés saját ablakában Options / Frequency Response Smoothing elé klikk és az értéket állítsd 8-ra, illetve kapcsold be a Distortion görbét is balra fent egy pipával!
Amúgy nem a Loudspeaker Lab szoftvert kerested?
Laptop mikrofon bemenetén a mic, valami Panasonic nagyon lineáris, de a pontos típusra nem emlékszem. A mikrofont egy fotó állványra rögzítettem a magas sugárzó magasságában, a doboztól kb 80cm-re. Tudom, hogy 1m-re kéne, de ennyit engedett a kábel. Gondolom ez a 20 cm a lényegen nem változtatna. Konkrétan a közép sugárzó is csak a tartománya feléig dolgozik "normálisan". Kimenet: dac usb-ről, erősítőre... Milyen körülmény érdekes még?
A magasaid kukák jó eséllyel. Ennek borzalmas tompa hangja lehet, ha ez igaz... Bármennyire nem ideális a mérési körülmény, meg akár gagyi a mikrofon...
- Az-X
- Fórumlakó
Laptop mikrofon bemenetén a mic, valami Panasonic nagyon lineáris, de a pontos típusra nem emlékszem. A mikrofont egy fotó állványra rögzítettem a magas sugárzó magasságában, a doboztól kb 80cm-re. Tudom, hogy 1m-re kéne, de ennyit engedett a kábel. Gondolom ez a 20 cm a lényegen nem változtatna. Konkrétan a közép sugárzó is csak a tartománya feléig dolgozik "normálisan". Kimenet: dac usb-ről, erősítőre... Milyen körülmény érdekes még?
Honnan és hogyan mérted ezt?