Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sonyphile topic
SONYPHILE TOPIC
Neked ilyen erősítőd van? Vagy kissebb tesó? Nincs kedved gyártani egy aláírást?
Már van neki. Nem is rossz.
Sohasem lenn�k egy olyan klubnak a tagja, amelyik elfogadna engem tagj�nak.
SONYPHILE TOPIC
Neked ilyen erősítőd van? Vagy kissebb tesó? Nincs kedved gyártani egy aláírást?
SONYPHILE TOPIC
Ez így szerintem nem igaz. A közép kategória tetejét jelenti az ES a sony maximum High-End nek hirdeti, de közel sincs hozzá. Van ugyan a sonynak még magasabb kategóriája, de az már megfizethetetlen.
Ezzel azért én is vitatkoznék. Nem kevés ES sorozatú Sony készülék ott van a high-end készülékek között. Szóval nem kell leírni ezt csak azért mert Sony...
NA-NA! Én nem írtam le. Én csak azt mondom, hogy nem hinném, hogy felsőkategória, mert akkor kellene még egy high-end kategória fölötti kategória, hogy elférjen minden .
Mivan az abszulut csúcskategóriával? Azért az jóval messzebb van, mint ez a sony, vagy akár a mi rotelünk. Akkor azokat hova lehetne sorolni, ha ez már felsőkategória? Azért az a középkategória teteje egy elég jó hely a szememben. Bár én akkor is azt mondom, hogy 1 millió forintot nem ér meg. Ráadásul ez teljesen digitális erősítő, így még annak a hátrányait is a vállán hordja, bár a technológia ki fog nőni a gyerekcipőből, de még igencsak abban jár.
A kilépés felé egy komoly lépés az S-Master technológia. Az EISA szerint. Szerintem nem, mert szerintem zenehallgatásra bukás. Szerintem :-) Viszont megvan az az érzésed tőle, hogy úgy szakítja le a fejed, hogy közben nem fáj a füled!
Egyébként a csúcskategória és a high-end soha nem volt köszönőviszonyban egymással. Egy S-mercit bátran nevezhetünk csúcskategóriás autónak, holott köze nincs egy Bugatti Veyronhoz, vagy Köenigsegg CC-hez - szinte semmilyen tekintetben. A csúcskategória "szimplán" a tehetősöknek készül és integrál mindent, ami adott pillanatban "state-of-the-art"-nak számít. A high-end pedig megszállott tehetősöket céloz meg. Itt jön az ezotéria, a "körítés eladása", meg a kézzel leválogatás / építés bérezése. Az egy másik kérdés, hogy alkalomadtán egy Mugen-tuningolt Honda NSX lenyom egy Vector M12-t
SONYPHILE TOPIC
Ez így szerintem nem igaz. A közép kategória tetejét jelenti az ES a sony maximum High-End nek hirdeti, de közel sincs hozzá. Van ugyan a sonynak még magasabb kategóriája, de az már megfizethetetlen.
Ezzel azért én is vitatkoznék. Nem kevés ES sorozatú Sony készülék ott van a high-end készülékek között. Szóval nem kell leírni ezt csak azért mert Sony...
NA-NA! Én nem írtam le. Én csak azt mondom, hogy nem hinném, hogy felsőkategória, mert akkor kellene még egy high-end kategória fölötti kategória, hogy elférjen minden .
Mivan az abszulut csúcskategóriával? Azért az jóval messzebb van, mint ez a sony, vagy akár a mi rotelünk. Akkor azokat hova lehetne sorolni, ha ez már felsőkategória? Azért az a középkategória teteje egy elég jó hely a szememben. Bár én akkor is azt mondom, hogy 1 millió forintot nem ér meg. Ráadásul ez teljesen digitális erősítő, így még annak a hátrányait is a vállán hordja, bár a technológia ki fog nőni a gyerekcipőből, de még igencsak abban jár.
SONYPHILE TOPIC
Itt is egy "középkategóriás" termék...
Ilyen van Neked is, nem (ex)Cat? Csak a képen látható tuning nélkül, gondolom. Simogasd már meg a nevemben, légy szíves
SONYPHILE TOPIC
Ja igen, fém előlap, meg a parasztvakítás. Ha egy Peugeot 406-osban bőrülés van, az devalválja a Peugeot céget? Mert hogy egészében az autó nem hozza azt a szintet, amit egy "bőrözöttől" az ember elvár, az biztos. Mint ahogyan az is, hogy ettől eltekintve egy kellemes addíció, ami bizony hozzátesz az autó értékéhez. Teljes elvakultságot jelent, ha számodra a fém előlap átverés és nem áldás egy gépen. Tudom, tudom, ne akarjanak 406-ost adni 406 coupe árban. Nem is adnak. STR-DB795, DVP-NS955, MDS-JB980. Egyiket sem mérik aranyárban, mégis midhárom QS készülékházzal készül, ami alumínium előlapot és készüléklábakat jelent. Pedig ebben az árkategóriában ez távolról sem kötelező.
SONYPHILE TOPIC
SONYPHILE TOPIC
A közép kategória tetejét jelenti az ES
Biztos vagy benne, hogy ez középkategória?
Van ugyan a sonynak még magasabb kategóriája, de az már megfizethetetlen.
Igaz! Pont úgy, ahogy a vele egy kategóriában futó gépek.
SONYPHILE TOPIC
De egyébként mondhatjuk úgy is, hogy én az erősítőmet nem cserélném le egy Sony ES csúcsereősítőre, hiszen szerintem fele ílyen szépen nem szólna, mégis 2x ilyen árba lenne. És ha az felsőkategória, akkor ez minimum HighHigh-end, pedig nem.
SONYPHILE TOPIC
Továbbra is fenntartom, hogy a Sony mindegyikben képviseltetve van. A felső kategóriát ES-nek hívják...
SONYPHILE TOPIC
ŐŐő, honnan is kezdjem? Igen, igen, sokan azért fújnak a Sony-ra, mert hogy MINDENÜTT jelen akar lenni. Kéremszépen... A többi cég pont akkora óriás, mint a Sony, csak épp másoknál a szórakoztató elektronika a cégprofil egy apró szeletkéje, míg Sony-éknál ez az elsődleges jövedelemforrás. A szórakoztató elektronika tipikusan végfelhasználói igényeket elégít ki, így nem egy mammutcég szakértőjét kell megcélozni egy adott termékkel, hanem az utca emberét. Persze, hogy sokkal agresszívebben kampányolnak, mint mások. Na várjatok, megmagyarázom. Vegyük a Philipset. Kevesen gondolnák, valójában milyen Godzilla méretű vállalatról van szó (nem véletlen spanol vele a Sony sem!). A Philips elmondhatja magáról azt, amitél 10-nél is kevesebb vállalat / szervezet mondhat el magáról: több, mint 1.000.000 bejegyzett szabadalmuk van (IBM, NASA, és néhány további kutatóintézet tart még csak itt). Jövedelmük egészen parányi része származik csupán abból, hogy mi, házimozi rajongók behozzuk a kis otthonunkba az ő logojukkal ellátott DVD készüléket. Sokkal nagyobb hasznot termel a cég ipari világítással és orvosi eszközökkel foglalkozó ágazata. Biztos vagyok benne, hogy a maga frontján a Philips is pontosan úgy nyomul, mint a consumer electronics piacon a Sony. Azt pedig nem kell magyaráznom, miért nézne ki hülyén egy "vegyél otthonra Te is Philips Pozitron Emissziós Topográfot!" üzenettel ellátott TV reklám. Vagy vegyük a Yamahát. Gyártanak azok csónakmotortól kezdve hegedűn át hangtechnikai cuccokon át sok mindent (anno még autót is csináltak - igaz csak koncepcióautó szinten), megint azt mondom: na ná, hogy nem fognak a szádba mászni, hogy vegyél Yamaha terméket. Vagy csak még egy példa: most olvastam HC-n, hogy ilyen-olyan technológiákkal harcol a Mitsubishi a sötétebb filmrészek minél élethűbbé tételéért. A Mitsubishi! Aki nem csak autókat, félvezetőket, mit tudom én mi mindent gyárt, de az egyetlen számomra is ismert nevű cég, amelynek kínálatában komplett atomerőmű (!!!) is szerepel. Ez nem vicc! Tehát én azt mondom, érthető a mindent elsöprő Sony hadjárat. Egyszerűen nincs más választásuk. Ők azok, akik leginkább ránk, a végfelhasználói rétegre vannak szorulva. Mobiltelefóniában is tipikusan a hálózat operátorok (Vodafone, T, Orange, stb.) és a készülék gyártók (Siemens, Nokia, stb.) reklámjaival találkozni. Soha nem fogsz látni Softfone chipsetet hype-oló reklámot, holott ilyennel megy a mobiltelefonok 70%-a.
Más. Középkategória, felső kategória, high end. Továbbra is fenntartom, hogy a Sony mindegyikben képviseltetve van. A felső kategóriát ES-nek hívják, az "egzotikumokat" pedig R sorozatnak. Egy multibites R-szériás Sony DAC-ot és a hozzá tartozó futóművet bizony, hogy jegyzik high end körökben is, mind a mai napig! Persze van Denon is, sőt Yamaha is csúcs osztályban (igaz, a Yamaha ma már nem árul ilyen csúcsgépeket, de anno nekik is volt lakásárban elő-végfok párosuk, ezek a mai napig keresett és jegyzett termékek audiofil fórumokon!), tehát nem egyedülálló a jelenség. De ezeket a cégeket nem lehet egy ár- és ezzel együtt minőségi sávba belőni. Tessék már megnézni a kínálatukat! Az pedig, hogy a Sony "terít" a legjobban, egyebek mellett a fenti gondolatfuttatással is magyarázható.
Újfent más. Vitatkoznék azzal, hogy ma az számít komoly névnek fotótechnikában, aki 40 éve ezzel foglalkozik. Az optika szerepe mára igencsak visszaesett a korábbiakhoz képest, ugyanakkor előkerült a mikroelektronika (CCD, CMOS szenzorok), aminek korábban köze nem volt a fényképészethez. Az természetes, hogy sem ma, sem holnap nem lehet kikerülni azt az egyszerű törvényt, hogy minél több fény jut be az optikán a lapkára, annál több információt van lehetőségünk feldolgozni, tehát optika nélkül soha nem is létezhet fotózás, de nagyon nem mindegy az sem, mi "kapja be" a fotonokat. Ezért tud egy HP komoly fotós múlt nélkül SOKKAL kisebb képzajú gépet készíteni, mint a Fuji. Ha már mindenképp szavazni kell, én a Canonra tennék egy -jat. Kompakt gépekben is irgalmatlan jó cuccaik vannak (tessék megnézni S70 tesztfotókat, teszteket!), a felsőbb osztályú masinériákról nem is beszéle. Látszik, hogy más technológiát alkalmaznak, mint a többi piaci résztvevő (lehet, hogy le vagyok maradva, de tudomásom szerint a Canon, aki mindmáig a számtalan előnnyel kecsegtető CMOS technikát alkalmazza a legdrágább gépeiben), és úgy látszik nekik van igazuk, mert... itt nincs egzakt magyarázat. Tessék megnézni az érkező zászlóshajó tesztfotóit a Canon honlapján, és tessék nekem hasonlót mutatni!
Sony-t én nem vennék digitális fényképezőgépből (elég nagy zaj, erős torzítás, jól látható kromatikus aberrációk főleg az éleken, mérsékelt pontosságú színek), mint ahogy Handycam-et sem.
SONYPHILE TOPIC
Ha már fényképezőgép, akkor kamera is legyen. Ahogy én láttam a legnagyobb cégek is és még sokan mások is előszeretettel használnak sony profi kamerákat. Bár ez nem a mi szintünk, de akkor már érdemes megemlíteni, hogy pár milla fölötti profi kamkók is ezek szerint nagyon jók lehetnek, külömben nem használnák a Hollywood-i filmesek és nem azt látnám minden film felvételén, hogy SONY van a kamerára írva.
Egyébként még ott vannak a sony felsőkategóriás készülékei, amiket nem nagyon lehet sem katalógusokban, sem pedig boltokban megtalálni. Ezek már megintcsak a megfizethetetlen kategóriába esnek, de legalább lehet azt mondani, hogy nem csak ez a maximum amit kitud mondjuk hozni egy hangfalból ez a cég!
SONYPHILE TOPIC
Nem akarok 3-4 helyről idézni, de
Memory stick: tényleg....
Sony digifotógépek: szerintem is digifotó gépet olyantól kell vanni, aki tényleg vagy 20-40 éve azt gyárt, és mellette még nem 20000 féle egyéb hifi és tv és video és broadcast dolgokat...
Sony TV: nekem 4 is van itthon.
A tulszinezettséghez (Gordon304) van egy olyan gombkombináció, ahol a szintelítettséget lehet állítani, esetleg kontraszt , fény, nagyjából ezzel be lehet lőni a dolgokat user szinten, de beljebbről is orvosolható a probléma, csak akkor szaki is kell hozzá, de ezért nem kell kidobni egy TV-t.
SONYPHILE TOPIC
NIKON
T A M I . H U
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "
SONYPHILE TOPIC
én idáig csak olympuson láttam szép igazi zöldet/pirosat..
se fuji 4-5 mpixelesen, se canonon nem (100-150e-es kat.)
CD: Arcam Alpha 7SE, Amp: TEAC A-H500 Reference, Speakers: JPW Gold Monitors, IC: Chord Crimson, Hangfal Tyukbel: Csajniiiz Cobra... (varom, hogy levedeljen /emoticons/default_biggrin.png" alt=":D" data-emoticon="" srcset="/emoticons/biggrin@2x.png 2x" width="20" height="20" /> )
SONYPHILE TOPIC
Digit gép kategóriában nálam a sony, pana, hp, és társai...a gagyi, hulladék kategóriát képviselik.
nem véletlenül fognak össze Zeiss-el vagy Leicával
(mondjuk soha nem gondoltam volna, hogy egy Leica eladja magát).
az a 10 év jobb ha 20-30, nem?
Fogjanak össze bárkivel, én ezekben a termékekben nem bízom.
Használtam pár sony-t, meg volt nálam pana is ideiglenesen, de egyikől sincs túl jó tapasztalatom.
Én úgy gondolom, hogy fényképezőt az gyárt igazán jót aki 50 éve semmi mással nem foglalkozik.
Amúgy lehet 20 vagy akár 30 év is, mindegy, a véleményemen nem változtat.
Olympus rulez!
pl pont neked gyártja a Pana ugyanazt a gépet Leica felirattal is
gordon314.fw.hu
SONYPHILE TOPIC
Ami most 50 ezer Ft az 2-szer annyit tud, és valszeg jobb minőségben mint a 4 éve 200 ezerért vett géped
El vagy picit tájolva. Olvasd vissza, mit írtam.
Amúgy haverom másfél éve (vagy 2 éve vett) 60ért egy digitgépet, és azt a HP 912 nagyon lealázza.
De ez egy picit-nagyon már
Sztereó: Heed Audio Obelisk PRE+PX, Naim NAP250 DIY, SACD: SONY SCD-555ES, Hálózati: Pioneer N-70A (Hoer&Wege), Front: Etalon Supraton 5 (special edition), IC: Harmonic Technology Truth Link, Kimber Select 1010 és PBJ, Front: HydraSound Titan IV MK2, Tápszűrés: HiVox Alces 6
AVR: Marantz NR1609
SONYPHILE TOPIC
Azért én a HP digitgépekről vitatkoznék.Nekünk van egy 4 éves darab (912), ami anno 200ezer környékén volt, tükörreflexes kiképzés stb., szal enm egy rossz darab, és nagyon élethű természetbeli képeket lehet vele csinálni (pedig csak 2 Mpixeles). Még tavaly összehasonlítottuk egy 3Mpixeles Nikonnal (olyan 140ezer körül lehetett), és nekem sokksl jobban tetszett a HP zöldje, élethűbb volt.
Azt azért hozzátenném, hogy a jelenlegi HP gépeket nem ismerem, illetve az ilyen 50ezer környékiek télleg hulladékok.
Ami most 50 ezer Ft az 2-szer annyit tud, és valszeg jobb minőségben mint a 4 éve 200 ezerért vett géped
Ez van.
Azonos kategóriában vakon rábökve bármelyik általam említett márka gépét odarakom Neked akár mostani vagy régebbi, HP vagy sony mellé, és majd megnézzük melyik csinál szebb képeket.
Aki igazán szép, nem túlvezérelt, élethű színeket akar az vegyen Fuji-t, vagy Olympust....
SONYPHILE TOPIC
Azért én a HP digitgépekről vitatkoznék.
Nekünk van egy 4 éves darab (912), ami anno 200ezer környékén volt, tükörreflexes kiképzés stb., szal enm egy rossz darab, és nagyon élethű természetbeli képeket lehet vele csinálni (pedig csak 2 Mpixeles). Még tavaly összehasonlítottuk egy 3Mpixeles Nikonnal (olyan 140ezer körül lehetett), és nekem sokksl jobban tetszett a HP zöldje, élethűbb volt.
Azt azért hozzátenném, hogy a jelenlegi HP gépeket nem ismerem, illetve az ilyen 50ezer környékiek télleg hulladékok.
Sztereó: Heed Audio Obelisk PRE+PX, Naim NAP250 DIY, SACD: SONY SCD-555ES, Hálózati: Pioneer N-70A (Hoer&Wege), Front: Etalon Supraton 5 (special edition), IC: Harmonic Technology Truth Link, Kimber Select 1010 és PBJ, Front: HydraSound Titan IV MK2, Tápszűrés: HiVox Alces 6
SONYPHILE TOPIC
pl Olympus ?
CD: Arcam Alpha 7SE, Amp: TEAC A-H500 Reference, Speakers: JPW Gold Monitors, IC: Chord Crimson, Hangfal Tyukbel: Csajniiiz Cobra... (varom, hogy levedeljen /emoticons/default_biggrin.png" alt=":D" data-emoticon="" srcset="/emoticons/biggrin@2x.png 2x" width="20" height="20" /> )
SONYPHILE TOPIC
Digit gép kategóriában nálam a sony, pana, hp, és társai...a gagyi, hulladék kategóriát képviselik.
Fogjanak össze bárkivel, én ezekben a termékekben nem bízom.
Használtam pár sony-t, meg volt nálam pana is ideiglenesen, de egyikől sincs túl jó tapasztalatom.
Én úgy gondolom, hogy fényképezőt az gyárt igazán jót aki 50 éve semmi mással nem foglalkozik.
Amúgy lehet 20 vagy akár 30 év is, mindegy, a véleményemen nem változtat.
Olympus rulez!
SONYPHILE TOPIC
system
SONYPHILE TOPIC
fényképezőnél (is) kellene típust írni.30 ezres gagyi vagy félmilliós?
ha meg hallomás, meg a szomszéd unokaöccse fia mondta akkor mehet az urban legendsbe
ami nálam volt (a Kedvesem céges gépe volt) az kb egy árban volt az én kis Nikonommal (60 eFt) de ég és föld a minőségi különbség!
volt a kezembe 150 eFt-os Zeiss optikás kis Sony is, no az már jobban tetszett! No de 150-ért már lehetne venni mondjuk Panát is Leica optikával.
Na majd biztos jól leugattok, de nembaj. :smile19:
Azok a gyártók készítenek komoly, minőségi gépeket, akik több 10 éve csak ezzel (vagy fő profilban ezzel) foglalkoznak.
Amit én itt említésre méltónak tartok az a Fuji, Nikon, Olympus, és talán a Canon, és nem a minden területet meglovagolni kívánó tömeggyártók, akik elözönlik ezt a területet is, holott 10 éve még ők maguk se tudtak róla, hogy valaha is fognak ilyesmit gyártani.
SONYPHILE TOPIC
fényképezőnél (is) kellene típust írni.30 ezres gagyi vagy félmilliós?
ha meg hallomás, meg a szomszéd unokaöccse fia mondta akkor mehet az urban legendsbe
ami nálam volt (a Kedvesem céges gépe volt) az kb egy árban volt az én kis Nikonommal (60 eFt) de ég és föld a minőségi különbség!
volt a kezembe 150 eFt-os Zeiss optikás kis Sony is, no az már jobban tetszett! No de 150-ért már lehetne venni mondjuk Panát is Leica optikával.
gordon314.fw.hu
SONYPHILE TOPIC
Van egy jó portál, ahol komolyabb sony sacd playerek vannak?
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W