Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...
Van értelme ízlésekről vitatkozni?
Visszaolvastam pár oldalt és tényleg nincs....
Visszaolvastam pár oldalt és tényleg nincs....
Látom nem érted...
Írtam, hogy "szerintem". De a válaszom, hogy azért túlértékelt szerintem, mert így gondolom, szerintem. Szerintem.
Látom nem érted...
Írtam, hogy "szerintem". De a válaszom, hogy azért túlértékelt szerintem, mert így gondolom, szerintem. Szerintem.
Látom nem érted...
Azért mert neked nem tetszik miért lenne túlértékelt? Nem a film készítője értékelte, hanem a sok millió néző és a szakma.
Bizony . És ne feledjük, hogy
a 2001: Űrodüsszeia (eredeti címén 2001: A Space Odyssey)Artgur C. Clarke egyik legismertebb azonos című regényének, 1968-ban készült amerikai filmváltozata.
1969-ben megjelent a film és megtörtént a Holdraszállás.
Ééééés mit találtak!
- GTomi
- V.I.P.

- Értékelés: 705
Becsületemre én kétszer láttam. Végignéztem, de mint írtam túlértékelt. Kb. mint a 2001 Ürodüsszeia. Természetesen szerintem.
szvsz '68-ban készíteni egy látványvilágú filmet, azért nem kevés mondanivalóval, nyilván más volt akkor a megítélése, mint most a valós high-tech kütyük és számítógépes trükkök világában.
nem véletlenül feltételezték, hogy a holdra szállást kubrick rendezte meg, és erre számtalan utalást is tesz a ragyogásban, legalábbis aki szereti a konteós elméleteket.
én ha időnként szkeptikusan is, de én szeretem
(áldom az eszem, hogy lementettem az oldalt, mert már nem érhető el)
részletek:
"Kubrick következő filmje, a 2001:Űrodüsszeia teljes költségvetését az állam állta és valamennyi következő film kiadásait egy "ismeretlen"; személy fizette, különböző bankokon keresztül. A másik jutalom, hogy soha többé senkinek nem tartozott beszámolni a filmjeivel kapcsolatban, gyakorlatilag olyan filmet és annyiból forgatott, amennyiből akart. Hogy mekkora nyomás nehezedett rá, pontosan ezt sem tudni, de el tudjuk képzelni. Az egyetlen embert, akinek beszélt erről a szupertitkos projektről, hamarosan "véletlen"; baleset érte.
További érdekes egybeesések. 1964-ben Kubrick forgatni kezdte az Űrodüsszeiát és ugyanekkor indult az Apollo program is. Mindkét projektnél ugyanaz a világűrtudós, Frederick Ordway működött közre. Amennyiben lehetőségünk van megtekinteni a filmet és az Apollo által készített felvételeket, szinte ordít a hasonlóság. Ugyanazzal a technikával
készültek, ugyanolyan perspektívákat alkalmazott a fotós, az űrrepülőgépek és az űrruházat is erős hasonlóságot mutat. Tekintve, hogy a két forgatás egyszerre zajlott és szinte egyszerre
jelent meg, azt sem mondhatjuk, hogy a rendező koppintott. 1969-ben megjelent a film és megtörtént a Holdraszállás. A 2001:Űrodüsszeia még ugyanabban az évben Oscar-díjat kapott a speciális effektusokért."
RegaBrio, CA DacMagic 200M + TMP táp, PC/PaulPang/Audirvana, Revox B226, Hivox 3 utas zárt monitor, HiDiamond D3 hfkábel + D3 rca, IsoTek Premier/Initium/Hivox tápkábelek, Oyaide Neo usb a-b, QED QE6200 koax, Audioquest Forest RJ/E Ethernet, ifi LAN iSilencer, Viablue absorber+HS spike disc
Becsületemre én kétszer láttam. Végignéztem, de mint írtam túlértékelt. Kb. mint a 2001 Ürodüsszeia. Természetesen szerintem.
Azért mert neked nem tetszik miért lenne túlértékelt? Nem a film készítője értékelte, hanem a sok millió néző és a szakma.
Ismét nem lepődtem meg... És igen, a borhoz is fejlődik az ember. Én is...Amúgy nem az a baj, hogy nem tetszik nektek egyik-másik jó film, hanem az, hogy 3 kockából, vagy beletekerve gyorsan úgy mondtok véleményt, mintha nem is értene nálatok jobban ehhez senki.
Nagy kedvencem tőle:
Megpróbáltam most megnézni, de nem jött be. '75-ben biztosan tudtam volna értékelni az akkori filmekhez képest, de most nem. Ameddig nézni bírtam, olyan érzésem volt mintha egy színi tanodát láttam volna. A dialógusok rém egyszerűek, a fényképezés olyan, mintha valami első filmes rendező filmjét nézném. Mai szemmel Jack N. nem kiemelkedő a többiekhez képest. A régi Magyar filmekben is voltak ilyen kaliberű színészek, sőt jobbak, értelmesebb történetekkel, dialógusokkal ...
Ezért jó film...
Pontosan.
A minden végzet nehéz című filmje a többször nézős nálam. Én a drámát csak módjával nézem, inkább a könnyedebb, szórakoztató műfaj felé hajlok.
Nagyon jó a film, többször megnézem már de nem lehet megunni ...-
A minden végzet nehéz című filmje a többször nézős nálam. Én a drámát csak módjával nézem, inkább a könnyedebb, szórakoztató műfaj felé hajlok.
Nagyon jó a film, többször megnézem már de nem lehet megunni ...-
"Az igazi barát szemből támad."
Drámákat nagyon szeretem, de ezen belül a tragédiákat csak módjával.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda
Igen én is így vagyok vele. Hatalmas film, de nem biztos, h többször meg akarom nézni. Ilyen még a Rekviem egy álomért, Still Alice, Belső tenger...
Ne keverjük!
A hangszóró, az elektromos hangfrekvenciás jelből mechanikus rezgést előállító alapeleme egy hangsugárzónak.
Hangsugárzó alatt értjük azt a komplexumot , ami tartalmazza a hangszórót, és a hangsugárzás javító foglalatot, ill. adott esettől függően más kiegészítő elemeket is. (váltó, belső huzalozás, csatlakozók, stb) A hangsugárzást javító foglalat lehet többek közt un. hangfal, ami "valamekkora tetszőleges geometriájú lap" hangdoboz, vagy méretéből adódóan hangláda, illetve egyéb formájú test.
Az esetek többségében nagyon helytelenül, egyesek hangfalnak hívnak minden hangsugárzót, ha nem olyan kialakítású akkor is.
Senki nem hívja a kanalat villának, vagy késnek, evőpálcikának, pedig ezek is evőeszközök. Akkor miért is hangfal a basszusreflex, zárt, TL, stb. rendszerű hangsugárzó?
Ezt a filmet egyszer megnéztem. Olyan hatással volt rám, hogy soha többet nem akarom látni. Nem azért mert olyan rossz volt, hanem a mondanivalója, története szétzúzza az ember lelkét.
Igen én is így vagyok vele. Hatalmas film, de nem biztos, h többször meg akarom nézni. Ilyen még a Rekviem egy álomért, Still Alice, Belső tenger...
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda
Ezt a filmet egyszer megnéztem. Olyan hatással volt rám, hogy soha többet nem akarom látni. Nem azért mert olyan rossz volt, hanem a mondanivalója, története szétzúzza az ember lelkét.
Ezért jó film...
Ezért jó film...
Nagy kedvencem tőle:
Ne keverjük!
A hangszóró, az elektromos hangfrekvenciás jelből mechanikus rezgést előállító alapeleme egy hangsugárzónak.
Hangsugárzó alatt értjük azt a komplexumot , ami tartalmazza a hangszórót, és a hangsugárzás javító foglalatot, ill. adott esettől függően más kiegészítő elemeket is. (váltó, belső huzalozás, csatlakozók, stb) A hangsugárzást javító foglalat lehet többek közt un. hangfal, ami "valamekkora tetszőleges geometriájú lap" hangdoboz, vagy méretéből adódóan hangláda, illetve egyéb formájú test.
Az esetek többségében nagyon helytelenül, egyesek hangfalnak hívnak minden hangsugárzót, ha nem olyan kialakítású akkor is.
Senki nem hívja a kanalat villának, vagy késnek, evőpálcikának, pedig ezek is evőeszközök. Akkor miért is hangfal a basszusreflex, zárt, TL, stb. rendszerű hangsugárzó?
Sokan dicsérték, így megkezdtem az Aranyélet sorozatot. Egész jó az első évad.
És még csak a kezdet, ennyire jó magyar sorozat még nem volt. Igényesen van elkészítve, nem egy Barátok közt színt. Szóval nézd csak tovább aztán te is várod a vasárnapokat. A betűk után a végén mindig van pár kedvcsináló a következő részből.
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP
Sokan dicsérték, így megkezdtem az Aranyélet sorozatot. Egész jó az első évad.
Mostanában nagyon sok ilyen régi filmet megnézek inkább újra, mert a mostani CGI özön nekem nem gyere be. Legutóbb hatalmas élmény volt megnézni ezt:
Ja . Lassan rendezni is a számító-gép fog !
Nagy kedvencem tőle:
Ez nekem is nagyon tetszett. Sokáig kimaradt valahogy, de aztán pár éve véletlenül belebotlottam. Sajnáltam, hogy korábban nem néztem meg. Jack az ilyen filmjeiért van ott, ahol és nem érdemtelenül
Nagy kedvencem tőle:
Ez nekem is nagyon tetszett. Sokáig kimaradt valahogy, de aztán pár éve véletlenül belebotlottam. Sajnáltam, hogy korábban nem néztem meg. Jack az ilyen filmjeiért van ott, ahol és nem érdemtelenül
Mostanában nagyon sok ilyen régi filmet megnézek inkább újra, mert a mostani CGI özön nekem nem gyere be. Legutóbb hatalmas élmény volt megnézni ezt:
Nagy kedvencem tőle:
Nagy kedvencem tőle:
Sztem ebben az esetben ez még azoknak sem lehet problémás, akik a szinkronos filmekhez szoktak hozzá. Kényelmesen olvasható, s kicsit olyan angol tankönyves párbeszédeket tartalmaz.
Ahogy mondod, Jack-nek nagyon jó a mimikája. Kedvet is kaptam, hogy megnézzek még pár régi filmet tőle.
Nagy kedvencem tőle:
Sztem ebben az esetben ez még azoknak sem lehet problémás, akik a szinkronos filmekhez szoktak hozzá. Kényelmesen olvasható, s kicsit olyan angol tankönyves párbeszédeket tartalmaz.
Ahogy mondod, Jack-nek nagyon jó a mimikája. Kedvet is kaptam, hogy megnézzek még pár régi filmet tőle.
Nagy kedvencem tőle:
Sajnos nem szinkronizaltak le magyarra. De Jack-nek nagyon jo arcberendezese van es igen jol banik vele.
Ragyogás
Még mindig hatásos, pedig lassan 40 éves filmről van szó.
Sajnos nem szinkronizaltak le magyarra. De Jack-nek nagyon jo arcberendezese van es igen jol banik vele.
- tottyi
- Hazajáró lélek

- Értékelés: 905
Ragyogás
Még mindig hatásos, pedig lassan 40 éves filmről van szó.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - WW Platinum Eclipse 8 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R