Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Lemezjátszó

Nostromo76
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 1

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Nostromo76 »

Sziasztok!

Soulines lemezjátszókról mi a véleményetek,elsősorban tulajdonosokra, vagy olyan LP barátokra vagyok kíváncsi akik tartósabban használják, használták.Mivel friss típusról van szó visszanézve nem találtam semmit sem a témával kapcsolatosan.A Pointe fórumban biztos lenne infó csak azt meg nem találom.
Ha esetleg tudnátok jellemezni képességeit, Kuzma, LP12, Xerxes-nek versenyképes partnere-e.
A forgalmazónak most nem ér..:)persze szívesen veszem az ő véleményét is.

La_Valse
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 729

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: La_Valse »

Köszi.

Ez mit jelent? "P3: a végkapcsoló érzékenysége"  a roundout végén fel kellene kapnia a kart? mert ez ilyet nem tesz...

Jogos az észrevétel, pongyola voltam. Szakszerűbben, csatlakoztassunk DC voltmérőt a TP3 és a TP2
közé. Ez az LM324 IC 8. lába és a föld. Kapcsoljuk be a készüléket, mozgassuk a kart egészen a lemez
közepe felé. Állítsuk a P3-at úgy, hogy 0,3V-ot mérjünk. Amikor a hangkar alap helyzetben van, kb. 4,7V-ot
kell kapnunk. Hogy egy kottából dolgozzunk, itt található az általam fellelt szervizkönyv és egyebek.
"Az ördög nem olyan szörnyű, mint a matematikai modellje!" (Wavebourn)

fater80
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 7

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: fater80 »

igen arra gondoltam, hogy a tű nem fut a barázdában rendesen.

mikor fórumtársunk segítségével, (ami rendszerint 99,99%-os ) beállítottuk párszor már a hangszedőm, beállítása is hosszabb procedúra volt, kis tükörrel pl.
Az lehet egy at shell használok ami nem csuszkás hanem menetes egy at95 e vel
Proji: INFOCUS IN3138Hda Vászon elitescenn 120". TV LCD: LG 42LK530 FullHD, BluRay: LG BD 550, Erösitö: Marantz SR 7011  CD1: Technics SL-PG 590,Deck: Technics RS-BX 501, hangfal: Dynavoice Challanger M-85 set  SUB: Proson R12, 7. Taga TAV 806. kábel: A FRONTOKNAK SUPRA RONDO 4*2.5mm ,a háttérnek PROSON 2*2.5mm SAL 2×2.5mm, proson sub,Kácsa hdmi 1.4HAMA HDMI 1.3, profilgold PGD-481,Kácsa KCE-210

Saját készítésű fa hi-fi álvány front hangfal alátét és háttér sugárzó állvány.

Pc: Intel i3 4330 asrock H97 Gskill ripjaws 8GB ddr3 Kingston SSDNow V300, WD Caviar blue ezex 1Tb, Hitachi deskstar 7k1000.b,ASUS Xonar D1 LG W2242T Win7 64bit home edition, Kodi player<p>

Player:Technics SL-P777, Technics SL-PS900 vezeték AUDIOQUEST EVERGREEN, ASUS transformer lapos,hangkárty Creative X-FI sorround 5.1 usb vezeték AUDIOQUEST EVERGREEN,INAKUSTIK PREMIUM BLUETOOTH vezeték INNAKUSTIK PREMIUM rca, Technics SU-V85A, vezeték AUDOQUEST X2, TAGA Platinum S-90SL. Áram: Goldaudio elosztó, Inakustik REFERENZ hálozati.

Szilasmenti
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 3

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Szilasmenti »

Készen van a protractor. Nyomtatás után ellenőrizd az 50mm-es méretet, semmilyen eltérés nem megengedett. Mivel én nem szoktam pdf-ből ilyet nyomtatni nem tudom, hogy jól működik-e konvertálva. Microsoft Visio-ban rajzoltam, ha nem jó a pdf, küldöm a vsd fájlt.

Sok sikert kívánok a projekthez!

Thorens TD320.pdf

Köszönöm.

Jelzem, ha nem boldogulok a nyomtatással.
Sz

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 696

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: GTomi »

A kábel rendben lehet nem recseg, ujj shell és tü van benne és jol beköttötem de lehet nem állitottam be jol.?

igen arra gondoltam, hogy a tű nem fut a barázdában rendesen.

mikor fórumtársunk segítségével,  (ami rendszerint 99,99%-os ) beállítottuk párszor már a hangszedőm, beállítása is hosszabb procedúra volt, kis tükörrel pl.
Rega Brio - CA DacMagic 200M + TMP táp - PC/Audirvana - Revox B226 - Hivox 3 utas zárt monitor
HiDiamond D3 hfkábel - HiDiamond D3 rca - IsoTek Premier/Initium/Hivox tápkábelek - Oyaide Neo usb a-b - QED QE6200 koax - Audioquest Forest RJ/E Ethernet - ifi LAN iSilencer

fater80
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Lemezjátszó

pl. kábel(ek), phono, tű helyes beállításaA kábel rendben lehet nem recseg, ujj shell és tü van benne és jol beköttötem de lehet nem állitottam be jol.?
Proji: INFOCUS IN3138Hda Vászon elitescenn 120". TV LCD: LG 42LK530 FullHD, BluRay: LG BD 550, Erösitö: Marantz SR 7011  CD1: Technics SL-PG 590,Deck: Technics RS-BX 501, hangfal: Dynavoice Challanger M-85 set  SUB: Proson R12, 7. Taga TAV 806. kábel: A FRONTOKNAK SUPRA RONDO 4*2.5mm ,a háttérnek PROSON 2*2.5mm SAL 2×2.5mm, proson sub,Kácsa hdmi 1.4HAMA HDMI 1.3, profilgold PGD-481,Kácsa KCE-210

Pc: Intel i3 4330 asrock H97 Gskill ripjaws 8GB ddr3 Kingston SSDNow V300, WD Caviar blue ezex 1Tb, Hitachi deskstar 7k1000.b,ASUS Xonar D1 LG W2242T Win7 64bit home edition, Kodi player<p>

Player:Technics SL-P777, Technics SL-PS900 vezeték AUDIOQUEST EVERGREEN, ASUS transformer lapos,hangkárty Creative X-FI sorround 5.1 usb vezeték AUDIOQUEST EVERGREEN,INAKUSTIK PREMIUM BLUETOOTH vezeték INNAKUSTIK PREMIUM rca, Technics SU-V85A, vezeték AUDOQUEST X2, TAGA Platinum S-90SL. Áram: Goldaudio elosztó, Inakustik REFERENZ hálozati.

Voyager
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2130

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Voyager »

Természetesen jó. nem sietek sehová...

Készen van a protractor. Nyomtatás után ellenőrizd az 50mm-es méretet, semmilyen eltérés nem megengedett. Mivel én nem szoktam pdf-ből ilyet nyomtatni nem tudom, hogy jól működik-e konvertálva. Microsoft Visio-ban rajzoltam, ha nem jó a pdf, küldöm a vsd fájlt.

Sok sikert kívánok a projekthez!

„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”

Szilasmenti
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Lemezjátszó

A képeden a bal oldali, P1: 33 1/3 (100K)
                   jobb oldali, P2: 45       (470K)
                                     P3: a végkapcsoló érzékenysége

Köszi.

Ez mit jelent? "P3: a végkapcsoló érzékenysége"  a roundout végén fel kellene kapnia a kart? mert ez ilyet nem tesz...

Szilasmenti
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Lemezjátszó

Ma este vagy holnap tudom megrajzolni, ha az úgy jó neked.
Természetesen jó. nem sietek sehová... rámegyek addig a fordulat beállításra.
Köszönöm La Valse segítségét is.
SZ  

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 696

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: GTomi »

Üdv adott egy Technics lemezjátsz a balcsatornája alig szol a tü új mi kehet a hiba?

pl. kábel(ek), phono, tű helyes beállítása
Rega Brio - CA DacMagic 200M + TMP táp - PC/Audirvana - Revox B226 - Hivox 3 utas zárt monitor
HiDiamond D3 hfkábel - HiDiamond D3 rca - IsoTek Premier/Initium/Hivox tápkábelek - Oyaide Neo usb a-b - QED QE6200 koax - Audioquest Forest RJ/E Ethernet - ifi LAN iSilencer

fater80
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Lemezjátszó

Üdv adott egy Technics lemezjátsz a balcsatornája alig szol a tü új mi kehet a hiba?

Voyager
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

Efektív hossz 232 mm. Spindle: 215,6. túlnyúlás: 16,4. ráfordulási szög 23° . .
Köszönöm
Sz

Ma este vagy holnap tudom megrajzolni, ha az úgy jó neked.
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...

La_Valse
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 729

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: La_Valse »

A képeden a bal oldali, P1: 33 1/3 (100K)
                   jobb oldali, P2: 45       (470K)
                                     P3: a végkapcsoló érzékenysége
"Az ördög nem olyan szörnyű, mint a matematikai modellje!" (Wavebourn)

6c33c
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 455

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: 6c33c »

Tisztelt hozzáértők,

Nemrég hozzájutottam egy Thorens 320 -hoz. próbálnám kicsit kikúpálni és ebben kérnék segítséget.
- túl gyors a fordulatszám. A panelon a fordulat választó alatt van 2 db poti. Mielőtt szét tekergetném, tudja valaki, hogy melyikkel kellene a fordulatot állítanom?

- TP 16 karral van szerelve. Tudna esetleg valaki beállító sablont hozzá?

Előre köszönöm a segítséget.
Sz

Mindkettővel. Az egyik a 33 a másik a 45 finomszabályzója. Ha a panelt visszaszereled,akkor is tudod állítani. Van két luk a panelen.
Szóval panel visszaszerel. Lemezjátszó felbakol, fordulatszámot mér,majd teker és így tovább.
Thorens 320 MK3 - Jelco 750 D - Denon DL103R
Naim Uniti Atom
AN-E/Snell Type E/III hibrid

Szilasmenti
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Lemezjátszó

Sablonban tudok segíteni, ha megadod az overhang és a pivot to spindle méreteket. 
 Efektív hossz 232 mm. Spindle: 215,6. túlnyúlás: 16,4. ráfordulási szög 23° . .
Köszönöm
Sz

Voyager
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

Azt hiszem vannak dolgok az életben, melyekre soha sem tudjuk azt mondani: "Elkészült! Befejeztem"
nálam ilyen a lemezjátszóm, szerintem sose fog elkészülni de legalább holnap felkerül a falra a polc, így fix helye már lesz...

Gratulálok! Szép munka!
Egyetértek, ezt csak elkezdeni lehet.

Voyager
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

Tisztelt hozzáértők,

Sablonban tudok segíteni, ha megadod az overhang és a pivot to spindle méreteket. 

Szilasmenti
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Lemezjátszó

Tisztelt hozzáértők,

Nemrég hozzájutottam egy Thorens 320 -hoz. próbálnám kicsit kikúpálni és ebben kérnék segítséget.
- túl gyors a fordulatszám. A panelon a fordulat választó alatt van 2 db poti. Mielőtt szét tekergetném, tudja valaki, hogy melyikkel kellene a fordulatot állítanom?

Előre köszönöm a segítséget.
Sz

akvapark
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1430

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: akvapark »

Thorens zsanért keresek TD 165-re vagy TD 145 mk II-re valót, 1 db is elég lenne, nem ajándékba kérem. Ilyet. PM lécci, köszi.
http://www.avx.hu/forum/index.php?/foru ... 91k-keres/
Itt nagyobb az esély.
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<

Bartfay
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 90
Kapcsolat:

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Bartfay »

Azt hiszem vannak dolgok az életben, melyekre soha sem tudjuk azt mondani: "Elkészült! Befejeztem"

nálam ilyen a lemezjátszóm, szerintem sose fog elkészülni de legalább holnap felkerül a falra a polc, így fix helye már lesz...

JZZ.hu hanglemez webshop, Bartfay Audio

hukkle
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 384

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: hukkle »

Thorens zsanért keresek TD 165-re vagy TD 145 mk II-re valót, 1 db is elég lenne, nem ajándékba kérem. Ilyet. PM lécci, köszi.

frankoo
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 161

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: frankoo »

Sziasztok!

Érdeklődöm, hogy valakinek DUAL CS 505-4 lemezjátszóhoz nincs véletlenül karcsapágy "szettje"? Angliából vettem, de szállításnál sérült, és széthullottak a csapágyak, hiányoznak a golyók stb.. Jó lenne lábra állítani, kíváncsi lennék a hangjára

Úgy döntöttem nem foglalkozom vele, úgyhogy ha valakit érdekel, az adás-vétel topikban megtalálja!   
www.nanoenergizer.hu
Mozi: Zidoo - Optoma 4K - ARCAM AV40 - Sunfire Grand Cinema X2 - Klipsch THX Ultra2 7.2.4
Audio 1: Synthesis A50T - Micromega M-One - XTZ 100.49 Divine - XTZ 99W12.16 - Sansui SR-222MKV
Audio 2: Carver CT7 - Forté Audio - Thiel CS2.4 - XTZ 99W12.16 - Sansui SR-222MKV

frankoo
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 161

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: frankoo »

Sziasztok!

Érdeklődöm, hogy valakinek DUAL CS 505-4 lemezjátszóhoz nincs véletlenül karcsapágy "szettje"? Angliából vettem, de szállításnál sérült, és széthullottak a csapágyak, hiányoznak a golyók stb.. Jó lenne lábra állítani, kíváncsi lennék a hangjára  
www.nanoenergizer.hu
Mozi: Zidoo - Optoma 4K - ARCAM AV40 - Sunfire Grand Cinema X2 - Klipsch THX Ultra2 7.2.4
Audio 1: Synthesis A50T - Micromega M-One - XTZ 100.49 Divine - XTZ 99W12.16 - Sansui SR-222MKV
Audio 2: Carver CT7 - Forté Audio - Thiel CS2.4 - XTZ 99W12.16 - Sansui SR-222MKV

kalmanlorant
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 1

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: kalmanlorant »

Elmegy ez autostop nélkül is ☺️

eszeky
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 10

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: eszeky »

Nem it lett vásárolva.
Sokat nem költenék rá. Ez a lemezjátszó annyit nem ér szerintem. Nekem is volt. Én 10000Ft-ért adtam el. Vegyél egy másikat. A szerviz sem lesz okkal olcsóbb + alkatrész ha kell.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”