Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Házimozi erősítők, processzorok
Házimozi erősítők,processzorok
A "nagykönyvben" úgy van leirva, hogy a 3D-s képet , a TV, vagy a vászon szélességének ,az 1.1- 1.2 szeres távolságából kell nézni, igy lesz benne a látótérben, igy lesz tökéletes a 3D élménye. Hisz a 3D nem más, mint a vászon sikjától a szoba felé egy fél gömb, aminek a szélén kell ülni, érintőlegesen., bele nézve a fél gömbbe.
Ajánlott film, aminek nagyon jó a 3d-je, jobb mint az Avatar-é, Végső állomás 5. része.
Nem kell feltétlen tökéletesnek lennie ahhoz, hogy jónak éld meg a látottakat.
Nem tökéletes a kép, nem minden film egyformán 3D-s, de ha megszokod, úgy mint a térhangzásúbb Atmost a lapos 2d már nem lesz akkora élmény, hiába hibamentesebb.
Ha a helyén kezeled és nem házimozi őrült módjára kergeted a tökéletességet, akkor neked sem lesz gondod a 3D-vel!
Persze, hogy nem kell, de amikor valaki 2D-ben közel tökéleteset néz már régóta, az nehezen tudja a helyén kezelni a 3D hibáit.Utolsó mondatodat nem annyira értem, mert azt sugallja, mintha még nem láttam volna 3D-s képet, pedig volt JVC-m, ami tudta a nem tökéletes 3D-t, de boldogan, gondolkozás nélkül eladtam, amikor egy lapos 2D-s Sim2-t sikerült vennem.
Na és kinél vetít egy ilyesmi projektor?
Mert a fent említettek nem éppen egy 1 millás vetítő ismérvei
Nem kell feltétlen tökéletesnek lennie ahhoz, hogy jónak éld meg a látottakat.
Nemrégen volt nálam egy srác mutattam neki a Pacific rim-et(ebbe néztünk bele a DC-ben is), majd az animációs Litchmond-ba is belenéztünk. Amikor a vetítő alatt álltunk, megmutattam neki azt a részt amikor a hal kijön a vászonról. Nálam legalább 4 métere úszik ki és lebeg előttünk! A reakció:
Nem tökéletes a kép, nem minden film egyformán 3D-s, de ha megszokod, úgy mint a térhangzásúbb Atmost a lapos 2d már nem lesz akkora élmény, hiába hibamentesebb.
Amikor a DC-ben jártam örömömre szolgált, amikor Hiccusz azt mondta, hogy Ő is csípi a 3D-t! Ha a helyén kezeled és nem házimozi őrült módjára kergeted a tökéletességet, akkor neked sem lesz gondod a 3D-vel!
Még egy kicsi 3D ismétlés, hogy Hiccuszt igazoljam.
Volt rá példa, hogy megkértem a vendégemet, hogy menjen a vászonhoz olyan közel ahonnan számára élvezetes legyen a 3D kép. Nálam a vászon 120". A vászon és a szem között kb. 3.1 méter van. A tesztalanyok mindegyike annyira ment közel a vászonhoz, hogy a szemüvege teljesen tele lett képpel ami gyakorlatilag a perifériás látását jelenti. Ekkor 1.5 méternél közelebb ültek a vászonhoz. Az "egérmozi" tv-k, ezért nem nyújtanak elegendő 3D élményt, mert még a 120" is kevésnek bizonyul 3.1 méter távolságból ...
Ja a vetítőmbe, ami lassan 10 hónapos, már 38 óra van! Hogy szalad az idő ...
Ahhoz, hogy az embert megfogja, sok mindennek kell egyszerre teljesülnie
- kell hozzá egy jó projektor (3D módban is "nagy" fényerő, crosstalk mentes képalkotás, tiszta objektív, stb.). Általános szabály, aktív 3D módban a 2D bekalibrált fényerejének kb. 1/7-e marad meg. Hiába van egy vetítőnek 20 fL bekalibrált fényereje 2D-ben, ha 3D-re váltva abból 3-4 marad meg. S egy ilyen vetítő már jónak mondható!
- ha aktív, akkor minél nagyobb szemenkénti frissítés (jellemzően itt bukik meg szinte minden aktív)
- de inkább passzív 3D, abból is a cirkuláris polarizációs megoldás (Real 3D).
Na és kinél vetít egy ilyesmi projektor?Mert a fent említettek nem éppen egy 1 millás vetítő ismérvei
Nem attól függ, engem úgy sem fogott meg.
Ahhoz, hogy az embert megfogja, sok mindennek kell egyszerre teljesülnie.
- igenis kell hozzá nagy méret. Hiába a többi, ha nincs méret, megette a fene az egészet, nem "szippant be". A 3D javasolt nézési távolsága akkor az igazi, ha a szemüvegben nézve a vászon két széle a szemüveg keretének a két szélén van). Ez közelit jelent viszonylag, ezért nagyon fontos, hogy
- kell hozzá egy jó projektor (3D módban is "nagy" fényerő, crosstalk mentes képalkotás, tiszta objektív, stb.). Általános szabály, aktív 3D módban a 2D bekalibrált fényerejének kb. 1/7-e marad meg. Hiába van egy vetítőnek 20 fL bekalibrált fényereje 2D-ben, ha 3D-re váltva abból 3-4 marad meg. S egy ilyen vetítő már jónak mondható!
- ha aktív, akkor minél nagyobb szemenkénti frissítés (jellemzően itt bukik meg szinte minden aktív)
- de inkább passzív 3D, abból is a cirkuláris polarizációs megoldás (Real 3D).
- kell hozzá egy jó szemüveg (itt is sok márka elvérzik). Kényelmes és könnyű viselet legyen. (szemüvegeseknek elérhető az egyedileg készített, dioptriás 3D szemüveg is!)
kell hozzá maga az ember, aki rettentően szubjektív. Sokszor találkozom és beszélek olyanokkal, akik még a Real 3D-től is fejfájást kapnak a moziban. Nekik sosem lesz elfogadható a 3D.
- rendkívül érdekes, de kell hozzá még egy kis "akklimatizálódás", hozzászokás. Azt vettem észre magamon, ha nem kapdosom le 10 mp-ként a szemüveget, egy idő után hozzászokik a szemem. Persze aki érzékeny rá, az a világért se erőltesse, hisz senkinek nem cél a rosszullét és egyebek.
Akinek meg végképp nem pálya, annak marad a túdí. :-)
Kedves Dorina!
Tv-n valóban nem fogós a 3D, de azért ne temessük ezt a formátumot, mert a nagyobb méretű vetített képen, azért másabb az élmény ...
Nem attól függ, engem úgy sem fogott meg.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda
Köszi Iván!
520
- 2 sub kimenet
- 5 csatornás erősített kimenet
- 5.2 pre-out
- Anthem 2. generációs fejlesztett szoftver, 4 hangsugárzó profil
- Premium 32-bit / 768 kHz Differential-Output D/A Converters
- 3-magos DSP processzor
- 4K support, 2160/60p, HDCP 2.2, HDMI 2.0 bemenetek, 4:4:4 mintavételezés 4K/60 Hz-en,
- HDR képes
- BT 2020 színtér támogatás
- 4K OSD támogatás
- MHL támogatott bemenet
510
- 1 sub kimenet
- 7 csatornás erősített kimenet
- 7.1 pre-out
- Anthem 1. generációs szoftver, 2 hangsugárzó profil
- 2-magos DSP
- 4K support (24p-ig), HDMI 1.4a 4:2:2 mintavételezés 4K/24p
- REC 709 színtér támogatás
- Full HD OSD támogatás
- Zone 2/Bi-amp
Saját vélemény: 510-ről 520-ra váltva a kis demó mozinkban, egyből és markánsan hallatszott a különbség.
Köszi Iván!
Sony AG9 65"/Sony VPL-HW55ES/Screenline WavePlus Tensione 96"/Arcam AVR5/Oppo103D/CA CXN V2/B&W CM6 S2/B&W CMC S2/B&W M1/B&W PV1D/Audioquest Rocket 44/Audioquest X2/Audioquest Boxer/Audioquest Sydney/vmi Hama hdmi
Szerintem megérte, de igazán akkor jártál volna jól, ha az én 710-et vetted volna meg, abban toroid trafó, nagyobb teljesítmény és szerintem a legjobb hang is van. Vagy a 310-et, mert az meg árban volt jóval kedvezőbb és lehet hangban különbséget sem tudtál volna tenni az 510-hez képest, de most már mindegy
Amennyiért a végén árultad a 310et, annyiért megvettem volna, de külfökdön voltam, és így lemaradtam róla Végülis nettó 315 lett, ezen remélem nem fogok sokat bukni, ha végre kijön az új Rotel RAP-1580 (talán jövő év eleje), amire nagyon várok, de addig csak kihúzom ezzel valahogy
Sony AG9 65"/Sony VPL-HW55ES/Screenline WavePlus Tensione 96"/Arcam AVR5/Oppo103D/CA CXN V2/B&W CM6 S2/B&W CMC S2/B&W M1/B&W PV1D/Audioquest Rocket 44/Audioquest X2/Audioquest Boxer/Audioquest Sydney/vmi Hama hdmi
Sziasztok!
Hátha valaki tud segíteni. Anthem MRX 510 vs 520. A hdmi-n kívül (1.4 vs 2.0) milyen különbség van a két erősítő között? Azt vágom, hogy 7.1 helyett "csak" 5.2 , de mást nem nagyon találtam. Igazából csak megerősítést szeretnék, hogy megérte 200ezerrel olcsóbban egy vadonatúj MRX510, mint egy 520 )
520
- 2 sub kimenet
- 5 csatornás erősített kimenet
- 5.2 pre-out
- Anthem 2. generációs fejlesztett szoftver, 4 hangsugárzó profil
- Premium 32-bit / 768 kHz Differential-Output D/A Converters
- 3-magos DSP processzor
- 4K support, 2160/60p, HDCP 2.2, HDMI 2.0 bemenetek, 4:4:4 mintavételezés 4K/60 Hz-en,
- HDR képes
- BT 2020 színtér támogatás
- 4K OSD támogatás
- MHL támogatott bemenet
510
- 1 sub kimenet
- 7 csatornás erősített kimenet
- 7.1 pre-out
- Anthem 1. generációs szoftver, 2 hangsugárzó profil
- 2-magos DSP
- 4K support (24p-ig), HDMI 1.4a 4:2:2 mintavételezés 4K/24p
- REC 709 színtér támogatás
- Full HD OSD támogatás
- Zone 2/Bi-amp
Saját vélemény: 510-ről 520-ra váltva a kis demó mozinkban, egyből és markánsan hallatszott a különbség.
Sziasztok!
Hátha valaki tud segíteni. Anthem MRX 510 vs 520. A hdmi-n kívül (1.4 vs 2.0) milyen különbség van a két erősítő között? Azt vágom, hogy 7.1 helyett "csak" 5.2 , de mást nem nagyon találtam. Igazából csak megerősítést szeretnék, hogy megérte 200ezerrel olcsóbban egy vadonatúj MRX510, mint egy 520 )
Szerintem megérte, de igazán akkor jártál volna jól, ha az én 710-et vetted volna meg, abban toroid trafó, nagyobb teljesítmény és szerintem a legjobb hang is van. Vagy a 310-et, mert az meg árban volt jóval kedvezőbb és lehet hangban különbséget sem tudtál volna tenni az 510-hez képest, de most már mindegy
Lányosítottad szegényt?
Én nagyban sem nézem. Van egy ismerősöm tökre ragaszkodik a valóságos dolgokhoz. Hát sztem a 3D egy műanyag cucc, és köze sincs a valósághoz amit nap, mint nap látok. Ráadásnak egy haszontalan filmen a 3D sem segít. Na nehogy már technikai csodákkal adják el a mai katasztrófÁLIS filmeket.
Ő fogja érteni, én értem és úgy látom te is érted ...
Kedves Dorina!
Tv-n valóban nem fogós a 3D, de azért ne temessük ezt a formátumot, mert a nagyobb méretű vetített képen, azért másabb az élmény ...
Lányosítottad szegényt?
Én nagyban sem nézem. Van egy ismerősöm tökre ragaszkodik a valóságos dolgokhoz. Hát sztem a 3D egy műanyag cucc, és köze sincs a valósághoz amit nap, mint nap látok. Ráadásnak egy haszontalan filmen a 3D sem segít. Na nehogy már technikai csodákkal adják el a mai katasztrófa filmeket.
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP
leszarod az egész 3D mizériát, mint pl. én. Szerintem teljesen felesleges dolog, nekem erősítőm, tévém is tudja, csak nem fog meg.
Kedves Dorina!
- -KP-
- V.I.P.

- Értékelés: 1722
Igen én is attól félek, hogy a tévét beiktatni csak szétcseszné az egészet. Viszont nem azért vettem 3d-s tévét meg egy csomó szemüveget, hogy ne használjam. Az aprón levő LX81 erősítőt nézegettem amúgy. De láttam egy 2022-est is. Az tudja a 3d-t.
Utóbbi napokban elgondolkodtam pár régebbi használt nagy vas vételén. De a következő a problémám. A tévém 3d-s, és sok régebbi nagy vas nem tudja a 3d-t. Ha már veszek, olyan kellene ami tudja a 3d-t. Mennyire járható út, ha a tévére lőnék ki a képet és a hangot és a tévéről lőném tovább a hangot az erősítőre, ahelyett, hogy az erősítőről lőném tovább a képet? Merjem feltételezni a tévémről, hogy amit megkap azt képes normális minőségben továbbítani?
Nem jó ötlet. A tévék túlnyomó többsége HDMI forrásról csak sztereó hang továbbítására képes (vagyis korlátozva van), az átvezetéses minőség már csak hab a tortán.
- Vagy két HDMI kimenetes lejátszót használsz, ez a legdrágább de kompromisszummentes megoldás,
- Vagy a néhány darab 3D-s film esetében kép megy HDMI-n a tévébe, hang spidif-en az erősítőbe. Így ekkor lesz kis átdugdosás és 3D esetében a HD hang ugrik
- Vagy leszarod az egész 3D mizériát, mint pl. én. Szerintem teljesen felesleges dolog, nekem erősítőm, tévém is tudja, csak nem fog meg.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda
Sziasztok!
- -KP-
- V.I.P.

- Értékelés: 1722
Utóbbi napokban elgondolkodtam pár régebbi használt nagy vas vételén. De a következő a problémám. A tévém 3d-s, és sok régebbi nagy vas nem tudja a 3d-t. Ha már veszek, olyan kellene ami tudja a 3d-t. Mennyire járható út, ha a tévére lőnék ki a képet és a hangot és a tévéről lőném tovább a hangot az erősítőre, ahelyett, hogy az erősítőről lőném tovább a képet? Merjem feltételezni a tévémről, hogy amit megkap azt képes normális minőségben továbbítani?
- almera36
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 30
Fodeszt keresd. Ő sok mindennel próbálkozott. A legjobb eredményt a gyári végfok adta.
Köszönöm a válaszokat, én is a saját végfokával hallottam annó és meggyőző volt. Thunder Emotiva párosával szemeztem, de az elkelt.
No majd meglátjuk...
TCL 98p745; Marantz SR6014; Dynavoice Definition DF-8 / DM-6 / DC-5 5.0 hangfal szett; Klipsch R115SW; Onkyo BD-SP809; DUNE 4K; Audioquest madzagok
Szerintem tedd be ide is, hátha a PC guruk ezt nem annyira olvassák!
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... heatre-pc/
Szuper, köszi!
Üdv mindenkinek!
Új tag vagyok a fórumon (és nagyon kezdő házimozis), remélem a megfelelő helyen teszem fel a kérdést, illetve tudtok segíteni:
Nemrég vásároltam egy Sony str-dn860-at ami az alábbiak szerint van beépítve:
win10 PC gtx970 vga-val -> vga-ból hdmi-n keresztül az AVR 'game' iputjába -> AVR video outputjábaól hdmi-n keresztül Samsung TV
A probléma az, hogy a rendszer nem érzékeli a sony processzort audio playback eszközként, hanem bármit csinálok (inputok, outputok variálása) mindig a TV-t használja annak.
Tehát jelenlegi felállás szerint a pc-ből jövő jelet elküldi az AVR-en keresztül egészen a tv-ig, a tv dekódolja a jelet, majd visszaküldi az AVR nek és úgy ki a hangfalakra.
Ennek nyílvánvalóan semmi értelme, hisz az AVR-t szeretném audioprocesszornak használni.
A Sony elött ugyanebben a felállásban egy harman kardon 355 volt bekötve, ami hibátlanul működött.
Bármi javaslat?
Előre is köszönöm.
Szerintem tedd be ide is, hátha a PC guruk ezt nem annyira olvassák!
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... heatre-pc/
Üdv mindenkinek!
Új tag vagyok a fórumon (és nagyon kezdő házimozis), remélem a megfelelő helyen teszem fel a kérdést, illetve tudtok segíteni:
Nemrég vásároltam egy Sony str-dn860-at ami az alábbiak szerint van beépítve:
win10 PC gtx970 vga-val -> vga-ból hdmi-n keresztül az AVR 'game' iputjába -> AVR video outputjábaól hdmi-n keresztül Samsung TV
A probléma az, hogy a rendszer nem érzékeli a sony processzort audio playback eszközként, hanem bármit csinálok (inputok, outputok variálása) mindig a TV-t használja annak.
Tehát jelenlegi felállás szerint a pc-ből jövő jelet elküldi az AVR-en keresztül egészen a tv-ig, a tv dekódolja a jelet, majd visszaküldi az AVR nek és úgy ki a hangfalakra.
Ennek nyílvánvalóan semmi értelme, hisz az AVR-t szeretném audioprocesszornak használni.
A Sony elött ugyanebben a felállásban egy harman kardon 355 volt bekötve, ami hibátlanul működött.
Bármi javaslat?
Előre is köszönöm.
Fodeszt keresd. Ő sok mindennel próbálkozott. A legjobb eredményt a gyári végfok adta.
+1 a gyári végfokra
Kép:Sony VPL-VW50
ScreenLine Amleto 250x140 1.4Gain
CD-DVD:Sony DVP-S 7700
Erősítő:Yamaha RX-A 3030
Médialejátszó:HTPC+Bluesound Node 2i
Hangfalak:Clarus Titan front,Titan center,Rhea háttér
SUB: Focal Cobalt sw800
Kábelek:Neotech-Audioquest kábelek,Néhai tápelosztó
ScreenLine Amleto 250x140 1.4Gain
CD-DVD:Sony DVP-S 7700
Erősítő:Yamaha RX-A 3030
Médialejátszó:HTPC+Bluesound Node 2i
Hangfalak:Clarus Titan front,Titan center,Rhea háttér
SUB: Focal Cobalt sw800
Kábelek:Neotech-Audioquest kábelek,Néhai tápelosztó
Szerintetek Clarus Titan 5.0-hoz, mekkora teljesítményű erősítő dukál?
- almera36
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 30
Sziasztok!
Szerintetek Clarus Titan 5.0-hoz, mekkora teljesítményű erősítő dukál? Az Onkyo 609-em vszeg kicsi lenne, mert elég hangosan mozizok és igen meleg szokott lenni az erősítő. Végfok kellene, vagy van akkora AVR ami meghajtja rendesen, úgy hogy azért nem nyírom ki? Mit kell nézni, a hátulján lévő felvett teljesítmény az elég jó kiindulási alap, jól gondolom?
Az Onkyo-ra 610W-t van írva.
Köszönöm!
TCL 98p745; Marantz SR6014; Dynavoice Definition DF-8 / DM-6 / DC-5 5.0 hangfal szett; Klipsch R115SW; Onkyo BD-SP809; DUNE 4K; Audioquest madzagok