Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

Thunder
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 366

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Thunder »

Új tagként üdvözlök mindenkit a fórumon.
Összeraktam egy kis rendszert: Audio-technika LP5 lemezjátszó,TCC 750 phono,Audiolab 8000se erősítő,JPW Sonata dobozok.
Kábel ügyben teljesen tapasztalatlan vagyok.Tudnátok e kábeleket javasolni,amelyek tudásban és árban illeszkednének a fenti rendszerbe.
Jelenleg alap - többnyire a készülékekhez kapott - kábeleket használok.
Jöhetnek konkrét típusok,  a "meg kell hallgatni" tanácsokkal földrajzi okokból nem nagyon tudok mit kezdeni.
Köszi

Biztos tudnék mondani sokféle kábel típust, ami nekem tetszett, de egyiket sem hallottam a Te rendszereddel. A saját rendszeres próbánál kevés jobb módszer van egy kábel kipróbálására Erre a legtöbb eladó még nagy távolságban is mutat hajlandóságot.
Mit takarnak pontosan a földrajzi okok?
Auralic Aries LE streamer - Musical Fidelity A1008 CD Pro - Musical Fidelity A1008 - IQ 4180 AT
Zidoo z9s lejátszó - Primare SPA25 erősítő - IQ 4180 AT, B&W HTM61, IQ 2240 AT hangfalszett

Úttörő
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 31

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Úttörő »

Új tagként üdvözlök mindenkit a fórumon.
Összeraktam egy kis rendszert: Audio-technika LP5 lemezjátszó,TCC 750 phono,Audiolab 8000se erősítő,JPW Sonata dobozok.
Kábel ügyben teljesen tapasztalatlan vagyok.Tudnátok e kábeleket javasolni,amelyek tudásban és árban illeszkednének a fenti rendszerbe.
Jelenleg alap - többnyire a készülékekhez kapott - kábeleket használok.
Jöhetnek konkrét típusok,  a "meg kell hallgatni" tanácsokkal földrajzi okokból nem nagyon tudok mit kezdeni.
Köszi

vidor2009
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 390

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: vidor2009 »

Pár éve az e-bay-n vettem egy eredetinek árult AQ SKY kábelt(ráadásul elég drágán),utólag kiderült,hogy kínai,viszont elképesztően jól szólt!(A mai napig nem hallottam jobbat,pedig elég sokat végigpróbáltam!)
Kíváncsiságból elhoztam egy eredeti SKY-t a Kácsából.
Láss csodát,semmi,még egyszer mondom,semmi különbség a kettő között!!!
Mostanság 50000 Ft környékén kapható a kínai változat,míg az eredeti kb. a tízszerese!
Kérdésedre ez a válasz.
Üdv. Gyuri

A napokban járt nálam egy eredeti AN Vx interconnect.
Összehasonlítva a klón AQ Sky-jal, nagyon hasonló karakter,az AQ Sky mindenben jobb egy kicsivel!
Üdv. Gyuri

Vendég

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Belden 8402 vagy 8412 IC és 9497 hangfalkábel. Az pont azt tudja, amit hiányolsz. amellett hogy hifis szempontból is rendben van.

svedmalac
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 386

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: svedmalac »

Tiszteletem!

Onkyo c-7070 CD játszóm és Onkyo a-9555 D osztályú erősítőm közé keresek kábelt, ugyanis a most használt audioquest king cobra túl szintetikusan adja a hangot. Teljes tartományban jól szól, minden van mint a jó boltban, de darabosnak érzem, nem igazán akar összeállni a zene.  A gyengébb IC kábeleimmel próbálva zeneibb a hangzás, persze nem is ad kiegyensúlyozott hangot.

Tudnátok valamit javasolni?

Én Kimber PBJ-t vagy Alisca BL-t próbálnék meg hozzá...
Szerintem Kecskeméten van is olyan, aki használja őket...

rozoga62
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 95

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: rozoga62 »

Tiszteletem!

Onkyo c-7070 CD játszóm és Onkyo a-9555 D osztályú erősítőm közé keresek kábelt, ugyanis a most használt audioquest king cobra túl szintetikusan adja a hangot. Teljes tartományban jól szól, minden van mint a jó boltban, de darabosnak érzem, nem igazán akar összeállni a zene.  A gyengébb IC kábeleimmel próbálva zeneibb a hangzás, persze nem is ad kiegyensúlyozott hangot.

Onkyo c-733 és Onkyo a-933 párost hallgatva, ismerős a helyzet. Többféle összekötőt próbáltam (több alkalommal is), első hallásra nagyon jó, de hosszabb távon fárasztó volt mindegyik különböző okok miatt. Így maradtam a cd-hez gyárilag adott IC-nél, ami egy picit visszafogottabb hangot és teret produkál. A hangsugárzókat pedig nem forgattam be, ill. visszaállítottam párhuzamosra. Ezután inkább a hangfalkábelekkel variáltam, amíg nem találtam számomra megfelelőt.

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1258

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

Tiszteletem!

Onkyo c-7070 CD játszóm és Onkyo a-9555 D osztályú erősítőm közé keresek kábelt, ugyanis a most használt audioquest king cobra túl szintetikusan adja a hangot. Teljes tartományban jól szól, minden van mint a jó boltban, de darabosnak érzem, nem igazán akar összeállni a zene. A gyengébb IC kábeleimmel próbálva zeneibb a hangzás, persze nem is ad kiegyensúlyozott hangot.

Pl. AudioNote V vagy Siltech 4-24.

józsibazsi
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 143

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: józsibazsi »

Tiszteletem!

svedmalac
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Pár éve az e-bay-n vettem egy eredetinek árult AQ SKY kábelt(ráadásul elég drágán),utólag kiderült,hogy kínai,viszont elképesztően jól szólt!(A mai napig nem hallottam jobbat,pedig elég sokat végigpróbáltam!)
Mostanság 50000 Ft környékén kapható a kínai változat,míg az eredeti kb. a tízszerese!
Kérdésedre ez a válasz.
Üdv. Gyuri

Na, a vaktesztnek ekkor lenne értelme! 

vidor2009
Törzsvendég
Törzsvendég

Kábelezzünk

Na mesélj,mit vettél,milyen okból,és milyen a hang az eredetivel összehasonlítva?
Nem szeretném ha elvetődne az a mag az itteni fejekben ami arra ösztönöz hogy vegyünk hamis kábelt mert az is jó,de ha már úgy indítottam a kommentet hogy kíváncsi vagyok miért,hát jöjjön.

Kérdésedre ez a válasz.
Üdv. Gyuri

Shimano
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2168

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Shimano »

És ha nem szar???
Gyuri
Na mesélj,mit vettél,milyen okból,és milyen a hang az eredetivel összehasonlítva?Nem szeretném ha elvetődne az a mag az itteni fejekben ami arra ösztönöz hogy vegyünk hamis kábelt mert az is jó,de ha már úgy indítottam a kommentet hogy kíváncsi vagyok miért,hát jöjjön.

vidor2009
Törzsvendég
Törzsvendég

Kábelezzünk

Azért arra kíváncsi lennék hogy milyen megfontolásból vásárol valaki hamis kábelt,mert hogy sokan teszik ezt azt látjuk,szinte egy iparág épült erre.Ez nem cipő hogy sok embert megtéveszthet.Aki ezt veszi, tudja mit vesz.
Tudom olcsó meg minden,de akkor is ,ha egyszer sz@r akkor hiába olcsó,jól nem járnak vele.

És ha nem szar???
Gyuri

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 671

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: GTomi »

Tényleg nagy kár.Azt hiszem sok gagyiárus eltűnne a vakeráról meg a rosszfogásról ha büntetnék.

valószínűleg nem lenne ember rá, aki ellenőrizné.
Rega / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ

svedmalac
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Elnézést, nem akartam ilyen vitát nyitni. Amit én láttam az nem hamisítvány a szó szoros értelmében, mert nem kimber felirat van rajta. Ugyanúgy néz ki, ugyanugy 8TC 12TC a neve, de a gyártó elé tette a saját nevét.

Hamisítvány villás dugó: igen, jelenleg is árulnak itt a fórumon. Nekem is van, én anno ebayről vettem. Annyira oyaide másolat, hogy a gumi kivezetésbe is bele van sütve az oyaide felirat. Egy ilyen sütő szerszám horror tétel, nem hiszem, hogy egy hamisító ilyenre költene, szinte biztos vagyok benne, hogy ugyanabból a gyárból jött ki mint az eredeti. Csak a hologramos matrica hiányzik. Minőségre kifogástalan. Amúgy ott tök jóhiszeműen vásároltam, nem is kevés pénzért.

Részemről nem szeretném tovább borzolni a kedélyeket... jelenleg egy 4TC-t használok, ami marad is... remélem eredeti, itt vettem a fórumon

A csatlakozókra még azt mondanám, hogy nem egy vagyon, meg hogy nem ezen múlik a "legjobb hang"...
Legtöbb esetben diy gyártótól  4-5ezer forintról beszélünk, meg azért mégis egy hazai és "termékét" vállaló emberről van szó.
Szóval ez a része a témának szerintem viszonylag korrekt, ha az itteni gyártóktól vesszük a portékát.

Viszont a kábel azért csak más tészta, mikor több (tíz)ezer forint egy méter belőle...
Sajnos minden kamu gyártó trükközik a feliratokkal, a kinézettel. Eléggé logikus lépés, hisz a legtöbb laikus eszerint dönt, sokszor elég gyorsan, pár percen belül.

Ha a bogár beindul, az már jó jel! Inkább nézz körül itthoni és külföldi fórumokon az átverésekkel kapcsolatban, vagy fordulj a tapasztaltabb itteni fórumos kollégákhoz (ezt megtetted), hátha valakinek van konkrét véleménye, tapasztalata.
A nagyon menő, az eladások felét kitevő típusoknak mindig is lesz hamisított változata, a "háttéripar" így működik.
Ami elgondolkodtató, hogy a kínai autógyártás is így kezdődött... 

Az-X
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 59

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Az-X »

Elnézést, nem akartam ilyen vitát nyitni. Amit én láttam az nem hamisítvány a szó szoros értelmében, mert nem kimber felirat van rajta. Ugyanúgy néz ki, ugyanugy 8TC 12TC a neve, de a gyártó elé tette a saját nevét.

Hamisítvány villás dugó: igen, jelenleg is árulnak itt a fórumon. Nekem is van, én anno ebayről vettem. Annyira oyaide másolat, hogy a gumi kivezetésbe is bele van sütve az oyaide felirat. Egy ilyen sütő szerszám horror tétel, nem hiszem, hogy egy hamisító ilyenre költene, szinte biztos vagyok benne, hogy ugyanabból a gyárból jött ki mint az eredeti. Csak a hologramos matrica hiányzik. Minőségre kifogástalan. Amúgy ott tök jóhiszeműen vásároltam, nem is kevés pénzért.

Részemről nem szeretném tovább borzolni a kedélyeket... jelenleg egy 4TC-t használok, ami marad is... remélem eredeti, itt vettem a fórumon

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6291

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

Főleg, hogy a hamis termék BESZERZÉSÉT is büntetni rendeli a jogszabály. Ha jól emlékszem EU-n kívülről beszerzett hamis termék pénzbüntetési tétele 4000 EUR-ig terjed...
Csak sajnos nem hazánkban.

Tényleg nagy kár.Azt hiszem sok gagyiárus eltűnne a vakeráról meg a rosszfogásról ha büntetnék.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

GTomi
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Gondold végig, hogy jönne ki, ha nem semmisítené meg és visszaküldené a feladónak AQ névvel, hogy bevizsgáltuk és hamis.

nem lenne jó vége.

ha nem is a analóg (ha már hifi), de akár meg is lehetne engedni a doppingolást a sportokban
Rega / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ

Voyager
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2112

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Voyager »

üzletpolitika része,  oldalukon is fent van, hogy beküldheted, de ha hamis megsemmisítik, de nem ők az egyetlen kábelgyártók ebből a szempontból.

Gondold végig, hogy jönne ki, ha nem semmisítené meg és visszaküldené a feladónak AQ névvel, hogy bevizsgáltuk és hamis.
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”

GTomi
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Nem ezért semmisítik meg, de ettől még tele lehet a tökük. Ez a hamis termék téma, most a külföldi fórumokon is aktuális. És az, hogy mekkora a különbség és, hogy van-e egyáltalán inkább morális kérdéseket vet fel, főleg, ha a vevő tisztában van vele mit vesz. 

üzletpolitika része,  oldalukon is fent van, hogy beküldheted, de ha hamis megsemmisítik, de nem ők az egyetlen kábelgyártók ebből a szempontból.

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 9112

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

"Bocs a félrevezetésért, de egy időben rengeteg hamis terméket árulak itt, amiből baromi sok problémánk volt. Nem szeretném, ha a későbbiekben ismét felűnnének ilyen termékek.."

Szerintem most is vannak itt ilyen termékek....lásd 220-as dugók.  

Jelentsétek kérlek. Nem akarunk táptalajt adni ezen tevékenységnek.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Voyager
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2112

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Voyager »

Gondolom nekik is tele van már tökük az e-bay fake audioquest kábelcunamiját látva.
Meg is értem.

Nem ezért semmisítik meg, de ettől még tele lehet a tökük. Ez a hamis termék téma, most a külföldi fórumokon is aktuális. És az, hogy mekkora a különbség és, hogy van-e egyáltalán inkább morális kérdéseket vet fel, főleg, ha a vevő tisztában van vele mit vesz. 
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”

meridián
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 544

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: meridián »

"Bocs a félrevezetésért, de egy időben rengeteg hamis terméket árulak itt, amiből baromi sok problémánk volt. Nem szeretném, ha a későbbiekben ismét felűnnének ilyen termékek.."

Szerintem most is vannak itt ilyen termékek....lásd 220-as dugók.  
Amikor kivágod az utolsó fát,a folyóból kifogod az utolsó halat,
rájössz arra a pénzed semmit sem ér.

Shimano
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2168

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Shimano »

csak ne küld el az audioquestnek, mert megsemmisítik ha hamis...
Gondolom nekik is tele van már tökük az e-bay fake audioquest kábelcunamiját látva.
Meg is értem.

GTomi
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Szinte az összes kábele fent van az audioquestnek a fake oldalon,de ez a husky nincs köztük,ettől persze még lehet hogy létezik hamis is.
Nézesd meg a kácsában,az a biztos

csak ne küld el az audioquestnek, mert megsemmisítik ha hamis...

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 9112

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

Azért arra kíváncsi lennék hogy milyen megfontolásból vásárol valaki hamis kábelt,mert hogy sokan teszik ezt azt látjuk,szinte egy iparág épült erre.Ez nem cipő hogy sok embert megtéveszthet.Aki ezt veszi, tudja mit vesz.
Tudom olcsó meg minden,de akkor is ,ha egyszer sz@r akkor hiába olcsó,jól nem járnak vele.

Pontosan. Aztán meg eladja, mert ugye neki nem kell, ami már büntetendő...
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”