Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Altec 604E hangfalak Mastering Lab váltóval
- K/L
- V.I.P.
- Értékelés: 100
Ezen hangsugárzók nagyon különlegesek és ebben az állapotban-felállásban, meglehetősen ritkák is!
UP neki!
Analóg: Technics SL1200mk2, Denon DL103, HANG MC transzformátor
Digitális: Philips CD 880
Erősítő: G. Rankin 2A3 Baby Ongaku, mod. HANG
Előerősítő: DIY M7, mod. HANG
Hangsugárzó: Orion PD256 mod.HANG
Kábelek: DIY, Audio Note Japan
Digitális: Philips CD 880
Erősítő: G. Rankin 2A3 Baby Ongaku, mod. HANG
Előerősítő: DIY M7, mod. HANG
Hangsugárzó: Orion PD256 mod.HANG
Kábelek: DIY, Audio Note Japan
Nekem is van a padláson egy 604 8k, legalábbis azt hiszem 8k.
Sziasztok! Hozzajutottam egy altec 604-8g hangszoróhoz.
Sajnos csak egy db van nincs meg a párja.
Esetleg tudtok neki egy párat? vagy ha nem akkor eladnam.
Szerintetek milyen árat képvisel?
Szia,
Szerintem 80-ban a duplex-ek mar reg legyozottek voltak...es nem az Urei altal, hanem a VOTT komponensei altal. Ezen tul nekem a nem alnico-s hangszorok zeneisege, naturalitasa mar nem ugyanaz...
Tedd bele az e-t egy 620-as kabinetbe a 8g vagy epitett valtoval, ha meg azt nem probaltad...mas lesz!
Szinte le akarlak beszelni az eladasrol... :)
Köszönöm a pozitív szavakat, magam is nagyon sokat gondolkodtam rajta, melyik maradjon. Amin gondolkodtam az UREI megszerzése után, h a 604E-ket meghallgatom az Urei dobozban, de annak 8ohmos a váltója, macerásnak találtam a hangszórókat szerelgetni, így hagytam az egészet.
A 604E sokkal zeneibb, ugyanakkor az Urei "konkrét" hangja (nem tudom jobban kifejezni) jobban megfogott. Legszívesebben megtartanám az E-t is, fránya anyagiak...
-
- Fórumlakó
- Értékelés: 325
Szia,
Szerintem 80-ban a duplex-ek mar reg legyozottek voltak...es nem az Urei altal, hanem a VOTT komponensei altal. Ezen tul nekem a nem alnico-s hangszorok zeneisege, naturalitasa mar nem ugyanaz...
Tedd bele az e-t egy 620-as kabinetbe a 8g vagy epitett valtoval, ha meg azt nem probaltad...mas lesz!
Szinte le akarlak beszelni az eladasrol... :)
Eleje: Roksan Xerxes/Artemiz, Yamamoto YC03S, Ortofon SPU Gold, Orsonic DS-500G, Philips TJ100, TJ304
Közepe: Philips AG9015 OTL, TJ MOSpower SE, DIY 6HD5 SE, Sanei 6C33C SE
Vége: Altec VOTT, Altec 604E Stonehenge, Lowther EX2, Mordaunt Stirling
Vegallomas? Erdekes...
Miben jobb egy 604e duplexnel, egy A7-nel vagy egy model 19-nel, vagy model 17-nel...talan mondhatnam a Valenciat is...???
Biztos, hogy megfelelo dobozban volt eddig az a 604e?
Egyszóval egy dolog az A7, 19, Valencia – más dolog a 604 és 17. Az utóbbiak csoportjába tartozik a UREI 811, 813, 815. Ezek – történelmi tény – a piacon 1980 körül legyőzték az addig egyeduralkodó 604-est. Ettől persze szerethetjük vagy utálhatjuk bármelyiket. Jó éjt.
© Horváth Iván
Vegallomas? Erdekes...
Miben jobb egy 604e duplexnel, egy A7-nel vagy egy model 19-nel, vagy model 17-nel...talan mondhatnam a Valenciat is...???
Az Altec két komoly hangsugárzó-családot, stúdió- és mozi-hangsugárzókat gyártott, illetve ezeknek otthoni változatait.
A 604-esek stúdió-hangdobozokba kerültek, inkább közeltéri hallgatásra, ahol már a monó-korszakban is fontos volt, hogy a hangok egy pontból érkezzenek. Otthoni változat a 17-es modell. A fénykép alapján a 604e doboza megfelel az egyik gyári ajánlásnak.
Az A7 a legkisebb mozik számára készült. Még így is jóval nagyobb helyiségekbe kerültek az A7-ek, mint a stúdióbeli keverőszobák, így az egy pontból érkező hang nem volt előírva. Az A7 előnye, hogy nagyobb tölcsért lehetett a 806-os vagy 802-es meghajtóra illeszteni, így a frekvenciaváltót 800 vagy 500Hz-re is be lehetett állítani. Otthoni változat a 19-es modell vagy a Valencia (nemrég váltam meg egy pártól) vagy az általam használt, nem gyári Onken doboz.
© Horváth Iván
-
- Fórumlakó
- Értékelés: 325
Vegallomas? Erdekes...
Eleje: Roksan Xerxes/Artemiz, Yamamoto YC03S, Ortofon SPU Gold, Orsonic DS-500G, Philips TJ100, TJ304
Időnként 811-est írok 813-as helyett, mert nekem ilyenem van. Egyébként a 811, 813 és 815 azonos, leszámítva, hogy az utóbbiakban egy-egy 12dB-es mélyáteresztő szűrőn keresztül egy ill. két 15-hüvelykes Eminence basszussugárzó is dolgozik a megfelelően nagyobb dolozban. Az alsó oktávokat ezzel segítették a nagyobb keverőszobákban. A 811 közeltéri.
© Horváth Iván
Egyébként a 811-edben nem 604-esek vannak? a korai változatok abból is 604 8G-t kaptak, asszem a későbbeik 8K-t?
Ha jól emlékszem, a 811-ben 604G volt, de Putnam a multicell tölcsér helyére a saját kék műanyagtölcsérét rakta és a Long-féle, időkiegyenlítő keretszváltót.
Talán a 813a-ban dobta ki a 604G belsejéből a 802-es magassugárzót is, hogy egy JBL magassugárzóval helyettesítse.
A 813b-ben már a 604K basszus-sugárzóját (amely az 515-ös családba tartozott) is kidobta, és saját tervezésű mélysugárzóval helyettesítette, amelyet a Professional Audio Systems (PAS) gyártott le neki, és tovább javított a kék tölcséren. Talán ekkor jelent meg a szivacskeret.
Aztán meghalt a felesége, depressziós lett, és eladta a UREI-t a JBL-nek. Ezután nem ő a tervező.
A 813c-ben a PAS mélysugárzó helyére a JBL egy JBL mélysugárzót tett, és nagyon leegyszerűsítette a Long-féle keresztváltót. A híradások eltérően értékelik a 0, a, b, c változatokat, de mind egyetértenek abban, hogy nagyon jó hangsugárzók. Annak idején ők győzték le a sima Altec 604-eseket a koaxiális studió-hangsugárzók piacán.
Az enyém 811b változat. Az első olyan, amelyben már semmi sem maradt az Altec 604-ből.
© Horváth Iván
A UREI-ban a Long-féle keresztváltó nemcsak simítja a frekvenciagörbét, hanem a fázismenetet is kijavítja, ezért valószínűleg jobb, mint a Mastering Lab-é. Mindenesetre ez bizonyult sikeresnek. A 811-ből hiányzik a 813 vagy a 815 basszus-segítsége. Az azokba beépített Eminence W800-as hangszóró tulajdonképpen a szubbasszus-filozófia kezdete. Én külső szubbasszussal használom a 811-et.
Szia, ez a sima Urei 813-as verzió korai 386-7 szériaszámokkal, Altec 604-8G sugárzókkal.
Hát igen, az extra 40centis mély nagyon sokat tud dobi rajta...
Nincs meg az a szívhez szóló zeneisége mint a 604E-nek, viszont neutrálisabb a hangja és a felbontása is hajszálnyival jobb...és persze a mélyek...
Nagyon szerettem a 604E-t, a Mastering Lab váltó hatalmas javulás a gyárihoz képest, pár hónappal ezelőtt még az volt a végállomásom...amíg meg nem pillantottam a 813-at
© Horváth Iván
Szia, ez a sima Urei 813-as verzió korai 386-7 szériaszámokkal, Altec 604-8G sugárzókkal.
Nincs meg az a szívhez szóló zeneisége mint a 604E-nek, viszont neutrálisabb a hangja és a felbontása is hajszálnyival jobb...és persze a mélyek...
Nagyon szerettem a 604E-t, a Mastering Lab váltó hatalmas javulás a gyárihoz képest, pár hónappal ezelőtt még az volt a végállomásom...amíg meg nem pillantottam a 813-at
Egyébként a 811-edben nem 604-esek vannak? a korai változatok abból is 604 8G-t kaptak, asszem a későbbeik 8K-t?
Kedves Fórumtársam,
a 813-as ősváltozata, a 813a, a 813b vagy a 813c ütötte-e ki a nyeregből a 604E Masteringeket?
Nekem 811b-m van plusz szubként Altec 416-8a-k 360 literes Onken dobozokban. Tetszik, de alapvetően az Onkeneket hallgatom fatölcséres 909-esekkel és JBL 2405h-kkal. Altec 604-esem még sose volt sajnos.
Köszönettel.
© Horváth Iván
- irishcream
- Hazajáró lélek
- Értékelés: 1202
KÜLÖNLEGES DARAB.
Eladó a képeken látható szeretett Altec 604E hangszórópáram Mastering Lab váltóval és DIY masszív dobozokkal.
Eladás egyedüli oka, h sikerült szert tennem egy pár UREI 813-ra mellyel úgy érzem végállomáshoz érkeztem.
17. kerületben meg lehet hallgatni a dobozokat.
Ára kompletten 780ezer forint.