Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
Kábelezzünk
Gyakran mindenféle hülye ötleteim támadnak.
Pl. nemrég kigondoltam, hogy megcsinálom ezt a kábelt:
http://audioworld.blog.hu/2015/04/28/va ... _kronikaja
(most mindegy, mennyi értelme van, csak úgy.) A cikkben írt 35000 ft-os ár nem tudom, hogy jött ki, mert én az angol ebey-en vettem szállítással együtt tán 9 fontért 1 métert a cikkben szereplő "virsliből" meg másfél métert egy 268-208-060 nevű, "csak" 8 pár vezetéket tartalmazó kábelből. Talán egyébként dugóval, szereléssel lehet 35e.
A virsliből készült IC-t nem tudom, mibe dughatták be, mert az én készülékeim RCA aljzatai olyan közel vannak egymáshoz, hogy úgy vélem, nem is férne el az egyébként 15 mm átmérőjű barna kábelből kettő egymás mellett, amikor is a két RCA aljzat közepét 14 mm-nek mérem, szóval ez erősen feszegetné sztem az aljzatokat, ez így nem tetszik ./majd beteszem az autóba önvédelmi eszköznek / nade itt a másik, az 12 mm vastag 8x2 érrel, na erre kéne tenni valami dugót.
De ezen kívül van itt pár vékonyabb, értelmesebb kábel is, amivel kísérletezgetek (pl. 268-001-000), amihez kell közönségesebb dugó is, na ehhez szerintem pont jó lesz, amit ajánlottál.
Félreértés ne essék, tudom, hogy a van damme kábel nem a CSODA, ami előtt le kell borulni és sokaknak van jobb meg másmilyen, de olcsón próbálkozni pont jó.
Páka meg ón van rogyásig...
A Van Damme kábeleknek van hivatalos forgalmazója.
Az IC kábele nem nagy szám.
Három jól sikerült kábele van:
a 4x2,mm hangfalkábele
a 220-as kábele
és a Digi kábele
Amikor kivágod az utolsó fát,a folyóból kifogod az utolsó halat,
rájössz arra a pénzed semmit sem ér.
Kábelezzünk
Szerintem sincs mivel Én is használom régóta....
Ezt is...
Gyakran mindenféle hülye ötleteim támadnak.
Pl. nemrég kigondoltam, hogy megcsinálom ezt a kábelt:
http://audioworld.blog.hu/2015/04/28/va ... _kronikaja
(most mindegy, mennyi értelme van, csak úgy.) A cikkben írt 35000 ft-os ár nem tudom, hogy jött ki, mert én az angol ebey-en vettem szállítással együtt tán 9 fontért 1 métert a cikkben szereplő "virsliből" meg másfél métert egy 268-208-060 nevű, "csak" 8 pár vezetéket tartalmazó kábelből. Talán egyébként dugóval, szereléssel lehet 35e.
A virsliből készült IC-t nem tudom, mibe dughatták be, mert az én készülékeim RCA aljzatai olyan közel vannak egymáshoz, hogy úgy vélem, nem is férne el az egyébként 15 mm átmérőjű barna kábelből kettő egymás mellett, amikor is a két RCA aljzat közepét 14 mm-nek mérem, szóval ez erősen feszegetné sztem az aljzatokat, ez így nem tetszik ./majd beteszem az autóba önvédelmi eszköznek / nade itt a másik, az 12 mm vastag 8x2 érrel, na erre kéne tenni valami dugót.
De ezen kívül van itt pár vékonyabb, értelmesebb kábel is, amivel kísérletezgetek (pl. 268-001-000), amihez kell közönségesebb dugó is, na ehhez szerintem pont jó lesz, amit ajánlottál.
Félreértés ne essék, tudom, hogy a van damme kábel nem a CSODA, ami előtt le kell borulni és sokaknak van jobb meg másmilyen, de olcsón próbálkozni pont jó.
Páka meg ón van rogyásig...
Kábelezzünk
Ezt a 75 Ohmot honnan veszed? Mérted? Olvastad?
Gondoltam,hogy szóvá fogod tenni.
Az üzletben mondták....Nyugodtan rákérdezhetsz...Nem szokásom valótlan dolgokat állítani!
- fülelek
- V.I.P.
- Értékelés: 5226
Kábelezzünk
http://elimex.hu/termekek/1893/rean_-_n ... ?catid=445
Ár-érték arányban pazar!
És 75 ohm-os dugó!
Ezt a 75 Ohmot honnan veszed? Mérted? Olvastad?
Kábelezzünk
Nos, nagy kockázat nincs benne köszi a tippet
Szerintem sincs mivel Én is használom régóta....
Ezt is...
Kábelezzünk
Elnèzèst, ha nem fogalmaztam egyèrtelműen, ab system az eladò neve.
http://www.ab-system.hk
Gaofei az jò.
- gyurmaember
- V.I.P.
- Értékelés: 101
Kábelezzünk
Ilyent nem, ellenben valami Gaofei nevűeket találtam. Nem tom, az jó-e.
Elnèzèst, ha nem fogalmaztam egyèrtelműen, ab system az eladò neve.
http://www.ab-system.hk
Gaofei az jò.
Kábelezzünk
http://elimex.hu/termekek/1893/rean_-_n ... ?catid=445
Ár-érték arányban pazar!
És 75 ohm-os dugó!
Nos, nagy kockázat nincs benne köszi a tippet
Kábelezzünk
Kábelezzünk
Keresd AB systems-t az ebayen, vagy fapacit itt a fórumon.
Ilyent nem, ellenben valami Gaofei nevűeket találtam. Nem tom, az jó-e.
- gyurmaember
- V.I.P.
- Értékelés: 101
Kábelezzünk
No valami ilyesmire voltam kíváncsi. Hogy vannak-e ilyen jó tippek pl. Mert kábelről találok információt rogyásig, RCA dugóról meg alig. Vagy lehet, hogy rosszul keresem.
Keresd AB systems-t az ebayen, vagy fapacit itt a fórumon.
- mezzo
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 103
Kábelezzünk
Erről a csatlakozóról lehet tudni valamit, van vele tapasztalatod? Nem egy klasszikus darab.
Vannak tűrhető dugók az olcsóbb szegmensben és vacak dugók a drágább szegmensben is.
Kábelezzünk
Nincs ökölszabály ezügyben, csak különféle tévhitek.
Ezt külön kösz...
Kábelezzünk
Vannak tűrhető dugók az olcsóbb szegmensben és vacak dugók a drágább szegmensben is.
No valami ilyesmire voltam kíváncsi. Hogy vannak-e ilyen jó tippek pl. Mert kábelről találok információt rogyásig, RCA dugóról meg alig. Vagy lehet, hogy rosszul keresem.
- fülelek
- V.I.P.
Kábelezzünk
Van értelme az olcsó, 1000 ft/db kategóriájú RCA dugók helyett 4-5 ezer ft-osaknak? (mondjuk ugyanahhoz a kábelhez)
Léteznek "ökölszabályok", mondjuk, hogy: ezüstözött kábelhez ezüstözött dugó, vagy nincs ilyesmi?
Evvel mindössze annyi a probléma, hogy az árkategória nem tükrözi a hangminőség javulást.
Nincs ökölszabály ezügyben, csak különféle tévhitek.
Kábelezzünk
Van értelme az olcsó, 1000 ft/db kategóriájú RCA dugók helyett 4-5 ezer ft-osaknak? (mondjuk ugyanahhoz a kábelhez)
Léteznek "ökölszabályok", mondjuk, hogy: ezüstözött kábelhez ezüstözött dugó, vagy nincs ilyesmi?
Szerintem,van értelme mivel a jelútban benne van ezért egy jobb minőségű dugóval jobb hangot lehet elérni,még ha ugyanaz a kábel akkor is!
Én úgy gondolom,hogy nincs ilyen szabály,inkább zenei izlés van,így amit jobbnak hallunk az használjuk fel.
Kábelezzünk
- Elmo
- Törzsvendég
- Értékelés: 292
Kábelezzünk
Köszönöm uraim, beismerem, hogy én is menőnek érzem magam mióta megvan, de még vagányabb lennék, ha működésre is tudnám bírni. Elem nincs itthon.
Kábelezzünk
Sokol rádióhoz milyen kábel kell? Ránézésre borotva csati, de nem jó hozzá.
Tudok ajánlani egy kábel készítőt!
Kiméri...az...négyszögjelet...és az általa készített kábelekből ajánlani fog!
De csak úgy,hogy a helyszínen előbb meghallgatja!
Mert mindegyik Sokol rádióhoz,más való!
Kábelezzünk
Nem kell kábel,két laposelem szigetelőszalaggal ráerősítve,oszt jó napot.Tök hájend lesz hálózat fronton.
Ez a legjobb megoldás...Nekem is így van!-----Mutatós is mikor kolbászolok vele a városban,meg tartós is!
Nagyon vaddisznó...mikor meglátják a Hölgyek...bugyi nem marad szárazon!
Kábelezzünk
Nem kell kábel,két laposelem szigetelőszalaggal ráerősítve,oszt jó napot.Tök hájend lesz hálózat fronton.
- Elmo
- Törzsvendég
- Értékelés: 292
Kábelezzünk
- bernatcsoki
- Újonc fórumos
- Értékelés: 1
Kábelezzünk
Valóban jó a MC5000.es kábel,nyugodtan csinálhatsz belőle digitális kábelt,viszont ez annál is jobb:http://elimex.hu/termekek/9152/klotz_-_ ... ?catid=598
Köszönöm, kipróbálom!
A digit ICn is analóg jel megy, különleges (torzitott négyszögjel) alakú, ezért az igazán jó analóg ICk nagyon jók digitális IC-nek is.
Mesterem, ha jól emlékszem, tanulmányaidat mikrohullámú tanszék közelében végezted, s ha így van, akkor nem kéne ennyire sületlenül fogalmazni, torzított négyszögjel meg az alapsávi analóg jelátvitelt (IC) azonosként kezelni az 1Mhz-50Mhz sávszélességet használó SPDIF digitálisan kódolt négyszögjellel. Az előbbi relatív sávszélessége 1Hz-100Khz=100ezer, utóbbi 50. Az IC lezárási igénye teljesen más mint a hullámimpedanciára illesztett SPDIF. Nem véletlenül hívják az SPDIF kábelezést koax-nak is. Nem kevés elvi és praktikus különbség.
Kábelezzünk
A digit ICn is analóg jel megy, különleges (torzitott négyszögjel) alakú, ezért az igazán jó analóg ICk nagyon jók digitális IC-nek is.
Mesterem, ha jól emlékszem, tanulmányaidat mikrohullámú tanszék közelében végezted, s ha így van, akkor nem kéne ennyire sületlenül fogalmazni, torzított négyszögjel meg az alapsávi analóg jelátvitelt (IC) azonosként kezelni az 1Mhz-50Mhz sávszélességet használó SPDIF digitálisan kódolt négyszögjellel. Az előbbi relatív sávszélessége 1Hz-100Khz=100ezer, utóbbi 50. Az IC lezárási igénye teljesen más mint a hullámimpedanciára illesztett SPDIF. Nem véletlenül hívják az SPDIF kábelezést koax-nak is. Nem kevés elvi és praktikus különbség.
- fülelek
- V.I.P.
Kábelezzünk
ez egyszerűen nem igaz, semmi sem támasztja alá a markecing érdekeiden kívül
tudniillik az igazán jó analóg kábelek nem feltétlenül a nagyfrekvenciás átviteli képességük miatt igazán jók...
de ezt neked hivatalból tudnod kell(ene), ezért érthetetlen számomra a mindenáron "az én kábeleim a legjobbak mindenhová" típusú pofátlan markecing ömlengésed.