Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kedvenc zenei felvételeim

b.org
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: b.org »

Én EZT használom. Minden beállítható variálható. 8 féle adatbáziból kéri le az adatokat. Köztük van a CDDB is Pl. a CD-t címét beírhatod manuálisa, de megadhatod a vonalkódja számát, vagy egyszerüen berakod a CD-Romba és már jönnek is az adatok, borítókkal együtt.
Köszi, szupernek tűnik, mindjárt kipróbálom!
TV Hitachi 42PD4200 * CD Marantz CD 6000 OSE * AMP Marantz PM350 * AVR Marantz SR7300 * SP'S Dynaudio Audience 52, 62

b.org
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

[Van ilyen topik a Szovftverek - DVD katalógizáló... akármi a címe
Köszi, megnézem.
TV Hitachi 42PD4200 * CD Marantz CD 6000 OSE * AMP Marantz PM350 * AVR Marantz SR7300 * SP'S Dynaudio Audience 52, 62

b.org
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Egy kicsit off: ahogy szaporodik a CD-DVD gyűjteményem, egyre többször kerülök olyan helyzetbe a boltokban, hogy: ez megvan?
Te figyelj, mennyi lemezed van neked?

Nekem van kb. 350 CD-m, de még soha nem jártam úgy, hogy vásárlás közben azon kellene agyalnom, hogy vajon ez meg van-e már?

A lemezeket hallgatni is kell ám, nem csak megvenni, oszt feltenni a polcra

Hát épp ez az, hogy hallgatom, és nem a címeket nézegetem...

cosmo
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1

Hozzászólás Szerző: cosmo »

Egy kicsit off: ahogy szaporodik a CD-DVD gyűjteményem, egyre többször kerülök olyan helyzetbe a boltokban, hogy: ez megvan? Jó lenne egy nyilvántartó-katalogizáló adatbázis-program, ami CDDB vagy hasonló netes adatbázissal együttműködik, és nyomtatni is lehet belőle. Most az Audiophiler Music Organizer 1.4.2-t használom, de nem vagyok megelégedve vele (pl. nem jegyzi meg a testreszabást, gyakran lefagy). Tudtok jobbat?
Én EZT használom. Minden beállítható variálható. 8 féle adatbáziból kéri le az adatokat. Köztük van a CDDB is Pl. a CD-t címét beírhatod manuálisa, de megadhatod a vonalkódja számát, vagy egyszerüen berakod a CD-Romba és már jönnek is az adatok, borítókkal együtt.

21st
Törzsvendég
Törzsvendég

Hozzászólás Szerző: 21st »

Egy kicsit off: ahogy szaporodik a CD-DVD gyűjteményem, egyre többször kerülök olyan helyzetbe a boltokban, hogy: ez megvan?
Te figyelj, mennyi lemezed van neked?

Nekem van kb. 350 CD-m, de még soha nem jártam úgy, hogy vásárlás közben azon kellene agyalnom, hogy vajon ez meg van-e már?

A lemezeket hallgatni is kell ám, nem csak megvenni, oszt feltenni a polcra
"Nem az a baj, ha hülye vagy, hanem az, ha nem tudsz róla"

Gordon314
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 4

Hozzászólás Szerző: Gordon314 »

A SACD azért is szimpatikus, mert minden lemezen van nagyfelbontású sztereó sáv is, míg a DVD-Audio esetén ez koránt sem általános.
... Azért óvatosan vásárolj... A napokban pont egy DK lemezt néztem (MM Pécs), az volt rajta: ...ONLY SACD Players... Ki is próbáltuk, CD-játszóval nem ment.
.....

Megvan az a lemez (DK összes SACD-je megvan). Az a lemez nem hibrid, azaz nem olyan, hogy van egy dvd rétege, amin van a nagyfelbontású sztereó(!) és a nagyfelbontású 5.1 és van egy másik réteg, ami sima CD.

Szóval én nem tudok olyan SACD lemezről, amin ne lenne nagyfelbontású (SACD, DSD) sztereó sáv!
gordon314.fw.hu

cisco
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 194

Hozzászólás Szerző: cisco »

A SACD azért is szimpatikus, mert minden lemezen van nagyfelbontású sztereó sáv is, míg a DVD-Audio esetén ez koránt sem általános.
... Azért óvatosan vásárolj... A napokban pont egy DK lemezt néztem (MM Pécs), az volt rajta: ...ONLY SACD Players... Ki is próbáltuk, CD-játszóval nem ment.

Egy kicsit off: ahogy szaporodik a CD-DVD gyűjteményem, egyre többször kerülök olyan helyzetbe a boltokban, hogy: ez megvan? Jó lenne egy nyilvántartó-katalogizáló adatbázis-program, ami CDDB vagy hasonló netes adatbázissal együttműködik, és nyomtatni is lehet belőle. Most az Audiophiler Music Organizer 1.4.2-t használom, de nem vagyok megelégedve vele (pl. nem jegyzi meg a testreszabást, gyakran lefagy). Tudtok jobbat?

Van ilyen topik a Szovftverek - DVD katalógizáló... akármi a címe

b.org
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Posza
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 265

Hozzászólás Szerző: Posza »

Ezt a lemezt tegnap kaptam meg. Már háromszor meghallgattam, nekem nagyon bejött. Ismerős érzés, ha tetszik valami dallam, akkor egész nap dudorászom magamban, na ez ilyen. Egy kicsit dixiland, egy kicsit jazz, egy kicsit pop. Ismert "örökzöldek" a művész saját értelmezésében. Egy kicsit hajaz Diana Krall-ra a stílusa, de ez nálam +pont, mert "őt" is nagyon szeretem. A haveromnál CD-ként is kipróbáltuk, nagyon jó hangja van az albumnak, SACD-n még "finomabb", igazi audiofil hangzás.
AV-SYSTEM: SONY KD-65ZD9 4K HDR/3D tv, SONY UBP-X800M2 4K HDR/3D/BD/SACD-player, SONY TA-AN1000 Dolby Atmos/DTS-X amplifier, DUNE HD PRO VISION 4K media-player, front: JBL TLX-8, center: JBL TLX-2, rear: JBL TLX-2, sub: JBL DIGITAL 10 subwoofer, TAGA HARMONY PF-1000 V.2, TAGA HARMONY DC-100.

Q10
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)

Hozzászólás Szerző: Q10 »

Hi!
Kedvenc zenekar is jó , mert ha igen akkor:Slipknot , Marilyn Manson , Static-X , Stone Sour

Ha csak szám akkor:Slipknot:Eyore...stb. Marilyn Manson:Fight Song...stb. Static-X:Only...stb. Stone Sour:Get Inside...stb.

______Q10

close652
Beköltözött
Beköltözött

Hozzászólás Szerző: close652 »

Pompeii: a világ egyik legjobb (koncert?) filmje
Hogy lenne már az koncert?

csak nekem jáccanak, vazze!
system

21st
Törzsvendég
Törzsvendég

Hozzászólás Szerző: 21st »

Hogy lenne már az koncert?
"Nem az a baj, ha hülye vagy, hanem az, ha nem tudsz róla"

Posza
V.I.P.
V.I.P.

Roger Waters The Wall in Berlin

Helló! Ez az album is sacd??? Ha igen, milyen? Ha itt rákerestetek, csak a Dark Side-ot találja a Floyd-tól...

Most nézem, Roger Waters-tól megtalálta! Ez ugye koncert? Milyen a minőség?

Egészen jó. Nagyon szépen kijavították a hibákat, amik az élő koncert alatt sikeredtek.

sajti

Meg fogom szerezni! Inkább pihentetem egy kicsit Diana Krall-t. Abból három megvan, már csak a negyedik kellene... Majd a fal után!
AV-SYSTEM: SONY KD-65ZD9 4K HDR/3D tv, SONY UBP-X800M2 4K HDR/3D/BD/SACD-player, SONY TA-AN1000 Dolby Atmos/DTS-X amplifier, DUNE HD PRO VISION 4K media-player, front: JBL TLX-8, center: JBL TLX-2, rear: JBL TLX-2, sub: JBL DIGITAL 10 subwoofer, TAGA HARMONY PF-1000 V.2, TAGA HARMONY DC-100.

sajti
Törzsvendég
Törzsvendég

Hozzászólás Szerző: sajti »

Helló! Ez az album is sacd??? Ha igen, milyen? Ha itt rákerestetek, csak a Dark Side-ot találja a Floyd-tól...

Egészen jó. Nagyon szépen kijavították a hibákat, amik az élő koncert alatt sikeredtek.

sajti

close652
Beköltözött
Beköltözött

Hozzászólás Szerző: close652 »

Dark side dvd: köszönet Fufukának, én lemaradtam róla.

system

Posza
V.I.P.
V.I.P.

Fufuka
Fórumlakó
Fórumlakó

Hozzászólás Szerző: Fufuka »

és ennél van drámaibb hírem is! a pink floyd valamikor 69-70 körül kiadta a dark side of the moon  címü lemezét, amit alapban 4 csatornában vettek fel.... és 4 csatornában ( quadrofon) adtak is ki!!! amúgy ez a lemezük bír a világ első sokcsatornás lemeze díjjal!!!
Hmmmmm..... Igazi PF fanatikushoz illően megvettem a Dark side készítéséről megjelent DVD-t Minden elvakultnak ajánlani tudom. Nagyon sok korabeli felvétellel, érdekességgel és a bandatagok visszaemlékezéseivel. A lemezt egyébként 1972 június és 1973 január között rögzítették Londonban az Abbey road-on lévő stúdióban (a ma divatos előadók lemezei tizedennyi idő alatt készülnek). A hangmérnök Alan Parsons volt (aki nagyon érdekes dolgokat művel ugyanott egy újabb keverőpulttal, a DVD-n ) És akkor még egy kis diszkográfia: Ez minden idők legsikeresebb albuma az USA-ban. Közel 14évig (724 hétig) volt fent az albumok TOP200-as listáján.

sajti

megvan az említett anyag
----mindkettő sőt.....
szerintem ami dvd-én kijött floyd az mind megvan ( szerintem)
tv:LG flatron 100hz digit 72cm, erölködő: Pioneer vsx-ax3, hangfalak: Quadral qlx 210 front, qlx 160 srr, Acent base center, Klipsch rb25 háttér, mély: Klipsch Rw 10. Dvd: Pioneer DVR-530H, kábelek neotech.

sajti
Törzsvendég
Törzsvendég

A Live At Pompei-t ismered?
Szerinted?

sajti

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

és ennél van drámaibb hírem is! a pink floyd valamikor 69-70 körül kiadta a dark side of the moon  címü lemezét, amit alapban 4 csatornában vettek fel.... és 4 csatornában ( quadrofon) adtak is ki!!! amúgy ez a lemezük bír a világ első sokcsatornás lemeze díjjal!!!
Hmmmmm..... Igazi PF fanatikushoz illően megvettem a Dark side készítéséről megjelent DVD-t Minden elvakultnak ajánlani tudom. Nagyon sok korabeli felvétellel, érdekességgel és a bandatagok visszaemlékezéseivel. A lemezt egyébként 1972 június és 1973 január között rögzítették Londonban az Abbey road-on lévő stúdióban (a ma divatos előadók lemezei tizedennyi idő alatt készülnek). A hangmérnök Alan Parsons volt (aki nagyon érdekes dolgokat művel ugyanott egy újabb keverőpulttal, a DVD-n ) És akkor még egy kis diszkográfia: Ez minden idők legsikeresebb albuma az USA-ban. Közel 14évig (724 hétig) volt fent az albumok TOP200-as listáján.

sajti

A Live At Pompei-t ismered?

sajti
Törzsvendég
Törzsvendég

és ennél van drámaibb hírem is! a pink floyd valamikor 69-70 körül kiadta a dark side of the moon címü lemezét, amit alapban 4 csatornában vettek fel.... és 4 csatornában ( quadrofon) adtak is ki!!! amúgy ez a lemezük bír a világ első sokcsatornás lemeze díjjal!!!

sajti

Fufuka
Fórumlakó
Fórumlakó

mai csemegém

tv:LG flatron 100hz digit 72cm, erölködő: Pioneer vsx-ax3, hangfalak: Quadral qlx 210 front, qlx 160 srr, Acent base center, Klipsch rb25 háttér, mély: Klipsch Rw 10. Dvd: Pioneer DVR-530H, kábelek neotech.

Fufuka
Fórumlakó
Fórumlakó

Egyszer, ha lesz rá módod, halgasd meg Oldfieldnek a "Tubular Bells"   c. SACD-jét. Van rajta normál PCM(CD-réteg), valamint két ch. Super Audió-réteg, és Multich. SA-réteg. Ez utóbbi 4.0-ás(qadró), és garantáltan nincs szükség centerre, és subra.
Csak ugy érdekesség képpen ehhez tartozik az az infó, hogy mike Oldfield annó 1972-ben a Tubular Bells-t eleve 4 csatornásra azaz az akkori kornak megfelelően quadro módban is rögzítette, de csak sztereoban lett kiadva, érthető okokból. De akkor is eleve 4 csatornásra is lett rögzítve.
Amúgy az az album sokmindenben uttörő volt...

és ennél van drámaibb hírem is! a pink floyd valamikor 69-70 körül kiadta a dark side of the moon címü lemezét, amit alapban 4 csatornában vettek fel.... és 4 csatornában ( quadrofon) adtak is ki!!! amúgy ez a lemezük bír a világ első sokcsatornás lemeze díjjal!!!

sajti
Törzsvendég
Törzsvendég

nekem is szimpatikusabb a SACD, de nem feltétlenül a technikai adottságai miatt.DVD-Audiom régebb óta van és 4-4 lemezem van a két formátumból. A SACD lemezeim a mostani láncon jobban tetszenek, de hozzá kell tennem, hogy a Pio 575 tapasztalataim szerint nem bajnok DVD-Audiokkal (legalábbis emlékeimben az S75 jobbat produkált, igaz az akkori láncon kevésbé jöttek elő a hibák is).

Az a 2db DVD Audiom van de egyiken sincs nagyfelbontású sztereó, csak töbcsatornás formátum. Ezt a lejátszó elvileg le tudja keverni sztereóra, de az nem az igazi

sajti

sajti
Törzsvendég
Törzsvendég

SACD-ből 10db figyel a polcon   
sajti

Milyenek?

Ezek amiket fejből öszehoztam:

Pink Floyd Dark side
BB King Reflections
Miles Davies Kind of blue
Toto Toto IV
Sting Sacred love

A többire egyszerűen nem emlékszem Ha külföldön vagyok, általában 10-15 lemezt veszek egyszerre. Rendszerezni meg nincs kedvem (kb. 200db van)

sajti

Gordon314
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 4

Hozzászólás Szerző: Gordon314 »

nekem is szimpatikusabb a SACD, de nem feltétlenül a technikai adottságai miatt.
DVD-Audiom régebb óta van és 4-4 lemezem van a két formátumból. A SACD lemezeim a mostani láncon jobban tetszenek, de hozzá kell tennem, hogy a Pio 575 tapasztalataim szerint nem bajnok DVD-Audiokkal (legalábbis emlékeimben az S75 jobbat produkált, igaz az akkori láncon kevésbé jöttek elő a hibák is).

gordon314.fw.hu

Válasz küldése

Vissza: “Zene, amit hallgatunk”