Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
- mgus
- Törzsvendég
- Értékelés: 377
Kábelezzünk
Azt hittem elég sok mindent le írtam már, olvassatok vissza.
MaXiMusz MF3.2,Hb-Ag 200,Low end PC,SBx Titán HD,Neotech NEI-1002,
Furutech Alpha Cable,Fi-50,Fi-32 GTX-D System,AG power & Nano liquid.
- Voyager
- V.I.P.
- Értékelés: 2112
Kábelezzünk
Úgy látom elég káosz van itt, megkérdezhetem miért?
Milyen káosz?
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”
Kábelezzünk
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 2.7|REL S3 SHO
- mgus
- Törzsvendég
- Értékelés: 377
Kábelezzünk
Úgy látom elég káosz van itt, megkérdezhetem miért?
MaXiMusz MF3.2,Hb-Ag 200,Low end PC,SBx Titán HD,Neotech NEI-1002,
Kábelezzünk
Ethernet kábel vakteszt.
2,5 dolláros a 340 dolláros audiofil csúcskábel ellen.
http://arstechnica.com/gadgets/2015/07/ ... ifference/
Ezeket a kábel vakteszteket kicsit félre lehet érteni. Itt ugyanis valójában nem a kábeleket tesztelik, hanem hogy van-e az a balga lélek, aki vakon (süketen) elhiszi ezt a tömérdek baromságot. Konkrétan ezt a linket már el sem olvasom, gondolom hozza az eddigiek hatalmas színvonalát. Minden estre már nagyon untat.
Kábelezzünk
Szóval az van, hogy mindent elhiszek és azt is hogy minden hat mindenre.
DE!
Számomra létezik egy egészséges határ, egy optimumpont, fogalmazhatnék úgy is, hogy közbeszól a JÓZAN ÉSZ, ameddig érdemes, javasolt és tanácsos elmenni. Nehéz és kemény munkával sikerült megmérgeznem a hifibogarat, mely sajnos így is gyakran mutálódik és feltámad hamvaiból. Azonban egy belső hang ilyenkor mindig azt kérdezi: "Megéri? Talán. Biztos? Nem." Ekkor dőlök hátra nyugodtan zenét hallgatni.
Nagyon diplomatikus. Én megtoldanám annyival hogy ennél jóval kevesebb kell a nyugodt és gondtalan zenehallgatáshoz. A többi már picit extravaganza. Direkt nem írtam negatív elmeállapotra utaló jelzőt, mert nem, nem az. De ez nem a boldogság kapuja.
A ceruzaelem problémára meg már nincsenek és el is fogytak a szav...
...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű.
Bohumil Hrabal
Bohumil Hrabal
- Voyager
- V.I.P.
- Értékelés: 2112
Kábelezzünk
Megint egy értelmetlen teszt, ahol a több hibát is elkövettek
Félre ne érts, a tesztelés menete teljesen rendben volt, a hallgatók nem látták, hogy mi szól.
A választott eszközök ... audio teszt egy nem audio eszközzel. Ez komoly? Tényleg egy laptop fülhallgató kimenete alapján kellett volna eldönteni, hogy melyik kábel a jobb?
Igazából itt az lepett volna meg, ha számottevő különbséget hallanak. Ez inkább egy jó példa, a "hogy ne teszteljünk"-re
Érdemes még elolvasni a hozzászólásokat is...
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
Kábelezzünk
Nono, de tényleg - nyitottabb vagy te ettől.
Szóval az van, hogy mindent elhiszek és azt is hogy minden hat mindenre.
DE!
Számomra létezik egy egészséges határ, egy optimumpont, fogalmazhatnék úgy is, hogy közbeszól a JÓZAN ÉSZ, ameddig érdemes, javasolt és tanácsos elmenni. Nehéz és kemény munkával sikerült megmérgeznem a hifibogarat, mely sajnos így is gyakran mutálódik és feltámad hamvaiból. Azonban egy belső hang ilyenkor mindig azt kérdezi: "Megéri? Talán. Biztos? Nem." Ekkor dőlök hátra nyugodtan zenét hallgatni.
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 2.7|REL S3 SHO
- lostwarrior
- Újonc fórumos
- Értékelés: 31
Kábelezzünk
Mondjuk ez lenne a legutolsó, amire pénzt költenék.
Nono, de tényleg - nyitottabb vagy te ettől.
Próbáld ki és utána visszatérünk a Magneplanárod nyújtotta térélmény megbeszéléséhez.
Hogy mondjak is valamit.
HG technikai paraméterek hosszas sorolásával, elemzésével elmagyarázta, fizikai képtelenség hogy két korrekt ethernet kábel között bármi különbség legyen az általuk szállított nullából és egyekből "kibontott" hangi- és képi információk között. Korrekt, érthető magyarázat volt, számomra ismeretlen területekre is rávilágított, félreértéseket "helyretett". Nem utalt tesztekre pro és kontra, hanem elmondta a számítástechnikai, kábeltechnikai okokat - tisztelem ezen irányú tudásáért, segítőkészségéért. Elfogadom, hogy ismeretei alapján (a tudomány mai állása szerint) nem hallható, látható különbség különböző ethernet kábel között.
Azonban a helyzetet vázolandó, kategorikusan kijelentve, senkit nem sértendő szándékkal egy vicc, mindenki azt ért belőle, amit akar.
- Anya én jegesmedve vagyok?
- igen kisfiam.
- És az apa is jegesmedve?
- Igen kisfiam.
- És a te anyukád is, meg az apu anyukája is jegesmedve, meg a nagypapik is jegesmedvék?
- Igen kisfiam, mindegyikük jegesmedve.
- b*ssza meg, én akkor is fázom!
longkft.hu/audioblog/
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 11026
- Kapcsolat:
Kábelezzünk
Ethernet kábel vakteszt.
Ilyeneket én is képes vagyok találni.
Kábelezzünk
Mar megint egy link, csak azt nem ertem, hogy most minket akarsz meggyozni vagy magadat.
Szerintem minket akar meggyőzni, hogy a különbségek, amiket hallani vélünk 1-1 kábel között, azok csak a saját képzelgéseink és valójában csak bebeszéljük magunknak.
Ezzel szemben ő ilyen balga hibákat nem követ el, mert a saját kipróbálásig vélhetően el sem jut, köszönhetően az interneten található nagyon professzionális teszteknek. Legalábbis saját tapasztalatáról még nem olvastam, de javíts ki ha tévednék
Auralic Aries LE streamer - Musical Fidelity A1008 CD Pro - Musical Fidelity A1008 - IQ 4180 AT
Zidoo z9s lejátszó - Primare SPA25 erősítő - IQ 4180 AT, B&W HTM61, IQ 2240 AT hangfalszett
Zidoo z9s lejátszó - Primare SPA25 erősítő - IQ 4180 AT, B&W HTM61, IQ 2240 AT hangfalszett
- -KP-
- V.I.P.
- Értékelés: 1686
Kábelezzünk
erre én se költenék. de ettől függetlenül minimum q***a unalmas már, hogy állandóan csak a hülyeségeit linkelgeti.
Kábelezzünk
Ethernet kábel vakteszt.
Megint egy értelmetlen teszt, ahol a több hibát is elkövettek
Félre ne érts, a tesztelés menete teljesen rendben volt, a hallgatók nem látták, hogy mi szól.
A választott eszközök ... audio teszt egy nem audio eszközzel. Ez komoly? Tényleg egy laptop fülhallgató kimenete alapján kellett volna eldönteni, hogy melyik kábel a jobb?
Igazából itt az lepett volna meg, ha számottevő különbséget hallanak. Ez inkább egy jó példa, a "hogy ne teszteljünk"-re
Auralic Aries LE streamer - Musical Fidelity A1008 CD Pro - Musical Fidelity A1008 - IQ 4180 AT
Kábelezzünk
Ethernet kábel vakteszt.
- goodman
- V.I.P.
- Értékelés: 504
Kábelezzünk
Ethernet kábel vakteszt.
A folyamatosan belinkelt "tesztek" helyett szívesen olvasnánk a saját tapasztalataidról. Legjobb módja annak, hogy eloszlasd avagy megerősítsd saját pesszimizmusod...
- tottyi
- Hazajáró lélek
- Értékelés: 870
Kábelezzünk
Ethernet kábel vakteszt.
Mar megint egy link, csak azt nem ertem, hogy most minket akarsz meggyozni vagy magadat.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R
Kábelezzünk
Ethernet kábel vakteszt.
Kábelezzünk
Mé nem? Amit a neten leírnak, az tudomány. Ha előre eldöntöd magadban, hogy mit fogsz elhinni és mit nem, az még tutibb!
Az a legjobb, ha előre eldönti magában, akkor nem kell kísérletezgetni, esetleg többféle kábelt megvenni, vagy letétbe elhozni, stb. Egyből meg lehet venni a tutit
Milyen jó is lenne, nem?
Kábelezzünk
én sem hiszek ebben, de ettől még nem menekülök fejvesztve a google-re kétesen megvalósított vaktesztet keresni...
Mé nem? Amit a neten leírnak, az tudomány. Tessék guglizni. Ha előre eldöntöd magadban, hogy mit fogsz elhinni és mit nem, az a legtutibb módja a felhomályosulásnak!
.
Egyelőre ezotéria kategória.
Majd ha kontrollált körülmények között bebizonyítják, hogy számít, akkor megváltoztatom a véleményemet.
miért nem akarod saját magad megtapasztalni? neked mi számít kontrolláltnak? miért nem teszel egy próbát a Kácsában, ahogy hosszú is javasolja? Az persze nincs kizárva, a te rendszereden ez mégsem jön elő, az is lehet, nem minden kábel egyformán reagál erre a kezelésre, de attól még sokan másoknál működhet.
Kábelezzünk
Majd ha kontrollált körülmények között bebizonyítják, hogy számít, akkor megváltoztatom a véleményemet.
miért nem akarod saját magad megtapasztalni? neked mi számít kontrolláltnak? miért nem teszel egy próbát a Kácsában, ahogy hosszú is javasolja? Az persze nincs kizárva, a te rendszereden ez mégsem jön elő, az is lehet, nem minden kábel egyformán reagál erre a kezelésre, de attól még sokan másoknál működhet.
- -KP-
- V.I.P.
- Értékelés: 1686
Kábelezzünk
én sem hiszek ebben, de ettől még nem menekülök fejvesztve a google-re kétesen megvalósított vaktesztet keresni...
Kábelezzünk
Meglepett volna, ha most véletlenül másként gondolod
Kábelezzünk
A franc se tudja? 12V dugasztápról kap feszkót, bemehet vagy 2-3A, nem több, járkál a rádugott kábelekben valami szinusz áram, én sem hiszek benne, viccnek tűnik. De ahogy rákerestem pár high-end audio site-ra, Enjoy music, Positive feedback stb, mind csillagos ötössel jellemzi, változik és javul szerintük a kábel ezzel a kezeléssel. Úgy hogy a hit ködét csak úgy lehet oszlatni, ha a kétkedő kipróbálja.
Na ehhez képest van a Siltech-nek SATT fantázia nevű bejárató kezelése, borsos áron kínálják. Amit lehet tudni, 600-700C fokra melegítik hőkamrában a kapton szigetelésű G5, G6, G7 vezető eret, mert a kész szerelt kábel ezt a hőt már nem viseli, és a magas hőfok mellett max 100A valamilyen árammal is járatják. Gondolom a 100A-t le kéne képezni áramsűrűségre, tehát a vastagabb drótokon mehet csak a 100A. Ez a kezelés tart kb három napig, lassú felhevítés és még lassabb szoba hőmérsékletre eresztéssel. Ha ez a Kácsában használt Cable Cooker csinál valamit, akkor a Siltech SATT valószínű még többet.
Kábelezzünk
Megnéztem jobban. A leírásban egyértelműen leírja,hogy
Brand: WBT
MPN: WBT-0144
Igen, most ránéztem és valóban.
De akkor is furcsa, hogy se a címében, se a szöveges leírásban egy szóval sem említi.