Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sikeres, boldog új évet kíván mindenkinek az AVX team!
Segítség,kezdő vagyok!
Mindenevő legyen!
Elsősorban full hd 3d és hd hang.
Minőségi zenelejátszás!
Külsős merevlemez lenne rácsatlakoztatva.
én inkább a popcorn VTEN-t ajánlanám erre a célra.
A minőségi zenelejátszásra ezeknek a médialejátszóknak az analóg sztereó kimenete nem alkalmas, egy külső DAC, vagy jó minőségi házimozi vas dacja kell hozzá.
Segítség,kezdő vagyok!
Mindenevő legyen!
Minőségi zenelejátszás!
én inkább a popcorn VTEN-t ajánlanám erre a célra.
A minőségi zenelejátszásra ezeknek a médialejátszóknak az analóg sztereó kimenete nem alkalmas, egy külső DAC, vagy jó minőségi házimozi vas dacja kell hozzá.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Segítség,kezdő vagyok!
Mindenevő legyen!
Minőségi zenelejátszás!
Ja és késöbb kellene a 4k is
Segítség,kezdő vagyok!
Jó lesz az a kábel.
Annak örülj, hogy a füled jó
Lejátszóban mik az igények?
Mindenevő legyen!
Minőségi zenelejátszás!
Segítség,kezdő vagyok!
Köszönöm szépen mindenkinek a sztereóból 5.0 - ba való átkeverés problémámmal kapcsolatos hozzászólást! Az tuti, hogy sztereóba a legjobb zenét hallgatni!!! De nekem tetszik az 5CH sztereó.
Sikerült megoldani a problémát!...az erősítő nem valami pontosan lőtte be a hátsó hangfalak távolságát, egyenlő távolságra mérte, de valójában az egyik 30 cm-rel közelebb van a hallgatási pozícióhoz.A jó öreg mérőszalag ! Beállítottam a pontos értéket, és minden OK ! Gondolom az egyik hátsó hangfal tolta el a hangképet.Tudom, hogy nem a legfelsőbb kategóriás a cuccom, de azért az a 720 ezer( jbl studió 590 ről csak jókat olvastam, a hk nál biztosan jobban örülne valami nagyobb vasnak)...szóljon már valahogy 5CH is...és zavart, hogy nem. De most már nagyon király! De a sztereó visz mindent!
Volna még kérdésem, kezdő vagyok!
Hangfalkábelt keresek a centerhez meg a két hátsóhoz,(most valami 100 forintos névtelen vacak van) A két fronthoz inakustik atmos air 2*2.97 párosul. Szerintetek jók ezek a kábelek a fronthoz ehhez a cucchoz? A többi hangfalhoz is ilyet keressek? Ha igen, elég a kisebb keresztmetszet? Vagy cseréljem le mindet valami másra?
Médialejátszót is keresek, ami tetszene popcorn openhour chameleon, vélemény?
Segítség,kezdő vagyok!
Gondoltam én is az akusztikára, az egész rendszer jobbra van eltolva a szobában az ajtók és más bútorok miatt.
De szerintem az akusztika mindig hatna, és egyes számoknál, vagy eredeti 5.1-es hanggal nincs baj a kérdező szerint.
Segítség,kezdő vagyok!
Sziasztok!
Tudom, hogy zenét elsősorban sztereóban kellene hallgatni, általában úgy is szoktam. Mivel 5.0-ás rendszerem van, ezért próbálkozok úgy is...de lehet, hogy valami gond van! Az 5.0-ra átkevert zenehallgatáskor az tűnik fel, hogy a jobb oldali csatorna kicsit hangosabban, dinamikusabban, szól, mintha elnyomná a többit! Nem minden számnál és nem is végig....csak bizonyos részeknél. Ez a sztereó miatt lenne és átkeverve másképp érződik....? Hangfalkalibráció megvolt, igazából, szerencsére egyforma távolságra vannak a dobozok. 4-5 decibelt kell levennem a jobb oldali frontról, hogy ne halljam amit hallok....de másik zenénél meg rakhatom vissza! Napjaink dübögős slágereit hallgatom....lehet, hogy direkt ilyenek és kezdek nagyon vájtfülű lenni? Filmeknél nincs gond! Bár múltkor a moziba is észrevettem az ébredő erőnél, hogy a jobb oldal erőteljesebb volt...pl:a bevezető zene a jobb oldalon dominált....!
A rendszerem: nagy mókolás az egész 370 és jbl studio 590 5.0
Zenét pendrive-ról hallgatok FLAC minőségben
A válaszotokat előre is köszönöm!
Ha jól értem csak akkor van gond, ha sztereó forrásból próbál az erősítőd valami 5.0-s térhatást kikeverni. Bár nem tudom a pontos menetét de ezt mindenféle frekvencia szűréssel és fázis tolással próbálja elérni, nagy mókolás az egész, az így hallott eredményben nem bízhatsz, szerintem ne is erőltesd, messze lesz a minőségi zenétől ettől még a "Multichanel sztereó" is jobb hadd dolgozzon az összes hangfal. Viszonylag jó térhatás keverést én még csak a felső közép kategóriás hm erősítőkből halottam te a tied még nem az (és még véletlenül se szeretnélek megbántani). A sztereó forrást hallgasd sztereóban az 5 csatornásat meg 5 csatornás, a módban a sztereó lekeverés sem százas mindig. Ha nem minden számnál hallod akkor a füleddel nem lehet baj :-). 5 dB majdnem 4 szeres teljesítmény különbség ezt valószínűleg a az át keverés okozhatja, az említett filmet én is láttam nem emlékszem, hogy milyen volt a bevezető zene, de a hanganyag hagyott némi kívánni valót maga után pedig IMAX-ben láttam.
Segítség,kezdő vagyok!
vagy gond van a hallásommal...
biztos református ... már ha ismered a régi idevágó viccet
Na de komolyan
Nem kellene a hangerő arányoknak eltolódni de az mondjuk nem szólhat-e bele hogy van beállítva az 5 csatorna mozira? mert ha ott van egy beállítás a térbeli hanghoz - amit nem kéne a zenehallgatás esetén átvenni - akkor esetleg ez okozhatja. De nem tudom mert nem szoktam zenét hallgatni HM erősítővel főleg ne 5 hangfalon
Segítség,kezdő vagyok!
Hallásgond is lehet. Nálam pl. most az akusztika miatt kell elállítani a balanszot. A konyhaszekrény miatt valószínű.
Off- Megőrülök az amerikai konyhától, a világ legnagyobb ökörsége, csak sajnos így örököltük a kérót. A szobában főzni, atyaég......
Gondoltam én is az akusztikára, az egész rendszer jobbra van eltolva a szobában az ajtók és más bútorok miatt.
Segítség,kezdő vagyok!
Tudom, elsőre ez hülyén hangzik, de hallgass sztereó zenét sztereó rendszeren
Egy alap sztereo is sokszorta jobban zenél még egy középkategóriás HM nél is
Egy NAD3020 ami 15-20e körül már kapható teljesen jó megoldás és tuti jobban teljesít sztereóban mint a HK de ha többet szánsz rá akkor 50-körül már nagyon jó - és persze használt - sztereó erősítőket lelhetsz na persze a határ itt is a csillagos ég
a két rendszer házasításához meg HFK kellhet *
* nem fizetett hirdetés
Teljesen értelek és köszi! Engem az érdekelne jelen pillanatban, hogy meghibásodott-e valami, vagy ez így normális és más is ezt tapasztalja vagy gond van a hallásommal...
Segítség,kezdő vagyok!
Sziasztok!
Tudom, hogy zenét elsősorban sztereóban kellene hallgatni, általában úgy is szoktam. Mivel 5.0-ás rendszerem van, ezért próbálkozok úgy is...de lehet, hogy valami gond van! Az 5.0-ra átkevert zenehallgatáskor az tűnik fel, hogy a jobb oldali csatorna kicsit hangosabban, dinamikusabban, szól, mintha elnyomná a többit! Nem minden számnál és nem is végig....csak bizonyos részeknél. Ez a sztereó miatt lenne és átkeverve másképp érződik....? Hangfalkalibráció megvolt, igazából, szerencsére egyforma távolságra vannak a dobozok. 4-5 decibelt kell levennem a jobb oldali frontról, hogy ne halljam amit hallok....de másik zenénél meg rakhatom vissza! Napjaink dübögős slágereit hallgatom....lehet, hogy direkt ilyenek és kezdek nagyon vájtfülű lenni? Filmeknél nincs gond! Bár múltkor a moziba is észrevettem az ébredő erőnél, hogy a jobb oldal erőteljesebb volt...pl:a bevezető zene a jobb oldalon dominált....!
A rendszerem: H/K avr 370 és jbl studio 590 5.0
Tudom, elsőre ez hülyén hangzik, de hallgass sztereó zenét sztereó rendszeren
Egy alap sztereo is sokszorta jobban zenél még egy középkategóriás HM nél is
Egy NAD3020 ami 15-20e körül már kapható teljesen jó megoldás és tuti jobban teljesít sztereóban mint a HK de ha többet szánsz rá akkor 50-körül már nagyon jó - és persze használt - sztereó erősítőket lelhetsz na persze a határ itt is a csillagos ég
a két rendszer házasításához meg HFK kellhet *
* nem fizetett hirdetés
Segítség,kezdő vagyok!
Sziasztok!
A rendszerem: H/K avr 370 és jbl studio 590 5.0
- zoli73
- V.I.P.

- Értékelés: 3292
Segítség,kezdő vagyok!
Ez igaz, de már nem kapható.
Nem ragaszkodom az újhoz, sőt.
Köszönöm mindenkinek a segitséget! Nem konkrétan a készülékek, márkák közt dilemmázok, az itt ajánlottak bármelyike jó lehet. Arról nem volt semmi imfóm, hogy ezek a készülékek rendelkeznek-e magyar menüvel, de efelől már megnyugtattak, hogy igen.
Köszönöm mégegyszer!
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
- zoli73
- V.I.P.

Segítség,kezdő vagyok!
Azért nem árt ha tudod, hogy ezeknek a médialejátszóknak szinte kivétel nélkül csapnivalóan gyenge az analóg audio kimenete, kb. egy számítógépes alaplapi hangkártya minőségét nyújtják. Az egyetlen kivétel a Popcorn A-500 Pro lesz, az ára viszont 200ezer körül várható.
Sejtem, hogy ezektől nem lehet csodákat várni, de csak ilyen hangkimenetet tudok használni.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
Csatlakozom, a tesztek és a fülem alapján is az A 410 szépen szól sztereóban.
Segítség,kezdő vagyok!
BARTIMEX AUDIO Honlap
Segítség,kezdő vagyok!
Az A410 azért nem annyira rossz.
Segítség,kezdő vagyok!
Azért nem árt ha tudod, hogy ezeknek a médialejátszóknak szinte kivétel nélkül csapnivalóan gyenge az analóg audio kimenete, kb. egy számítógépes alaplapi hangkártya minőségét nyújtják. Az egyetlen kivétel a Popcorn A-500 Pro lesz, az ára viszont 200ezer körül várható.
Az A410 azért nem annyira rossz.
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP
köszönöm, jó lehet nekem egy Dune, vagy Popkorn lejátszó is, de mindenképp olyan, aminek van sztereó rca kimenete, nálam ez fontos.
A Vten-nek sajnos már nincs. 3D-re, 4K-ra nincs szükségem.
Segítség,kezdő vagyok!
köszönöm, jó lehet nekem egy Dune, vagy Popkorn lejátszó is, de mindenképp olyan, aminek van sztereó rca kimenete, nálam ez fontos.
BARTIMEX AUDIO Honlap
- Spiky03
- Fórumlakó

- Értékelés: 197
Segítség,kezdő vagyok!
Tudom ajánlani.
Én meg vagyok vele elégedve.
Itt sem írnak róla rosszat.
http://www.av-online.hu/lejatszo/mede8e ... -teszt_747
MEDIUM (1.2) 110" 16:9;
Panasonic TX-P42ST50E;
HTPC-DELL MT7030, Amazon Firestick 4K MAX
3x Fosi V3; 5db Jamo D6 LCR
T.amp E-1200+15"Ultimax+15"MicroMarty
Oehlbach 108
ZyXEL NSA325v2 2T+4T WDRed
Xbox OneS+Kinect
Panasonic TX-P42ST50E;
HTPC-DELL MT7030, Amazon Firestick 4K MAX
3x Fosi V3; 5db Jamo D6 LCR
T.amp E-1200+15"Ultimax+15"MicroMarty
Oehlbach 108
ZyXEL NSA325v2 2T+4T WDRed
Xbox OneS+Kinect
- zoli73
- V.I.P.

Segítség,kezdő vagyok!
Én inkább popcornos vagyok, hang és kép egyértelműen jó, magyar menü, a kodec támogatása szinte mindent lefed, még a h.265-ös videót és a dsd audiót is támogatja amit tudomásom szerint se a Dune se Med8er nem.
A Popcorn Vten új ára 67e és ezért még 4K is tud. Mint már korábban is írtam , az elmúlt évben megfordult nálam jó pár lejátszó, és ezek alapján mondom, hogy a popcorn volt a leg rugalmasabb, és legkevesebb kompromisszumot követelő. amúgy itt egy oldal ahol megtalálsz a készülékekről egy jól átgondolt specifikácó részletezést.:
http://lejatszo.hu/?oldal=webshop&ar_a= ... lt=0&lap=1
Jó válogatást.
Segítség,kezdő vagyok!
Én inkább popcornos vagyok, hang és kép egyértelműen jó, magyar menü, a kodec támogatása szinte mindent lefed, még a h.265-ös videót és a dsd audiót is támogatja amit tudomásom szerint se a Dune se Med8er nem.
A Popcorn Vten új ára 67e és ezért még 4K is tud. Mint már korábban is írtam , az elmúlt évben megfordult nálam jó pár lejátszó, és ezek alapján mondom, hogy a popcorn volt a leg rugalmasabb, és legkevesebb kompromisszumot követelő. amúgy itt egy oldal ahol megtalálsz a készülékekről egy jól átgondolt specifikácó részletezést.:
http://lejatszo.hu/?oldal=webshop&ar_a= ... lt=0&lap=1
Jó válogatást.
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1029
Segítség,kezdő vagyok!
Szia!
Olyan 40-80ezerFt közt tervezem. Gondolom ebbe sok minden belefér használtan? Álltalában van magyar menű?
Ebbe a kategóriába simán a Dune a nyerő!Itt van magyar nyelv, jó kép, jó hang!
Olcsóbban a WD, AC. Ryan kèszülékeivel vannak jó tapasztalataim!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
- zoli73
- V.I.P.

Segítség,kezdő vagyok!
Szia!
Gondolom nem a drágább, de nem is alap lejátszót keresel...én a dune lejátszókat javaslom neked...
Szia!
Olyan 40-80ezerFt közt tervezem. Gondolom ebbe sok minden belefér használtan? Álltalában van magyar menű?
Segítség,kezdő vagyok!
Szép estét!
Egy kis segitséget szeretnék kérni.
Szeretnék venni a közeljövőben egy médialejátszót, azzal a céllal, hogy a pc-re letöltött filmeket, zenéket(egyenlőre csak néhány van) szeretném a Tv-n, illetve a hifi-n lejátszani vele. Ami az igény: hdmi és sztereó kimenet. Ami a kérdés lényegi része, a család külön kérése: hogy magyar nyelvű menüje legyen. Hiába keresgélek a készülékleírások, használati útmutatók között, de erre utalást nem találok.
Használtban gondolkodom, az ár még képlékeny. Sokat nem akarok rá költeni, de azért ne legyen egy alapmodell.
Köszönöm előre is.
Ui: Kérem ne kezdjen senki privátban ajánlatokat tenni, nem most azonnal tervezem a beszerzését. Köszönöm.
Szia!
Gondolom nem a drágább, de nem is alap lejátszót keresel...én a dune lejátszókat javaslom neked...
Kép: Panasonic TX-P50GW20
Hang: Házimozi: Pioneer BDP-LX71, Dune HD BASE 3.0, Pioneer VSX-LX70, HTPC, Philips FA951, Pioneer A-509R, SVS SB12-NSD, Monitor Audio GX350, GX200, GX100, Kácsa - Neotech - Isotek kábelek
http://logout.hu/blog/ragadozo/index.html pár saját cikk a témában...
Hang: Házimozi: Pioneer BDP-LX71, Dune HD BASE 3.0, Pioneer VSX-LX70, HTPC, Philips FA951, Pioneer A-509R, SVS SB12-NSD, Monitor Audio GX350, GX200, GX100, Kácsa - Neotech - Isotek kábelek
http://logout.hu/blog/ragadozo/index.html pár saját cikk a témában...
- zoli73
- V.I.P.

Segítség,kezdő vagyok!
Szép estét!
Egy kis segitséget szeretnék kérni.
Szeretnék venni a közeljövőben egy médialejátszót, azzal a céllal, hogy a pc-re letöltött filmeket, zenéket(egyenlőre csak néhány van) szeretném a Tv-n, illetve a hifi-n lejátszani vele. Ami az igény: hdmi és sztereó kimenet. Ami a kérdés lényegi része, a család külön kérése: hogy magyar nyelvű menüje legyen. Hiába keresgélek a készülékleírások, használati útmutatók között, de erre utalást nem találok.
Használtban gondolkodom, az ár még képlékeny. Sokat nem akarok rá költeni, de azért ne legyen egy alapmodell.
Köszönöm előre is.
Ui: Kérem ne kezdjen senki privátban ajánlatokat tenni, nem most azonnal tervezem a beszerzését. Köszönöm.
- Vicarious2
- Fórumlakó

- Értékelés: 22
Segítség,kezdő vagyok!
Telepítettem a win 10-et, ugyan azok a beállítások mint 8-on. Nincs otthoni csoportom, nincs média megosztás bekapcsolva. Töröltem minden eddigi megosztást, majd újra indítottam.
ellenőrizetm a PC-n a következőt PC-én Vezérlőpult - Hálózat -Hálózati állapot és ..... ezután Speciális megosztási Beállítások - Az összes hálózatnál kikapcsoltam a jelszavas hálózatmegosztást.
Ezután megosztandó mappa jobb egérgomb tulajdonságok - mappa megosztása - "Mindenki" felvétele az engedélyesek közé (én írás/olvasást állítottam be, és nincs win bejelentkezési jelszavam), majd megosztás gomb.
Ellenőriztem a Vten-en - hálózat - hálózati böngészö - munkacsoport választás - PC kiválasztás - ott volt a megosztott mappa és minden almappája és fájlja lejátszható.
Ezután felvettem állandó hálózati helyek közé, és úgy is tökéletesen megy.
Ennyi. Csatolok két kpernyő képet a megoldást jelentő beállításokról, remélem neked is fog sikerülni, A vten-en nem tehetsz az ügy érdekében semmit.
Köszönöm a sok segítséget, végül is sikerült, az volt a megodás, hogy az eredeti WORKGROUP nevű windows munkacsoport mellé egy újat csináltam WORKGROUP2 néven, de ugyanaz a felhasználóként. Azzal újraindítottam a gépet utána már engedte a hozzáférést, jelszó nélkül is. Valami protokoll tilthatta az eredetinél.
Marantz Cinema 40
Focal Aria 906+S900
SVS SB-4000
Audioquest NRG2, Pangea AC14SE MK2, Taga PF-1000, Oehlbach NF214 SUB
QED XT40, Inakustik Silver
LG 70 UM7450PLA, Epson EW-TH5210
Focal Aria 906+S900
SVS SB-4000
Audioquest NRG2, Pangea AC14SE MK2, Taga PF-1000, Oehlbach NF214 SUB
QED XT40, Inakustik Silver
LG 70 UM7450PLA, Epson EW-TH5210