Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sztereó erősítők
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1029
Sztereó erősitők
Balashx!
Sok összetevős a problémád!
Az említett Rotel pont nem fárasztó, egy zenei hosszan halgatható kissé mélyhiányos (ez kábelezéssel ill forráskészülékkel egyszerűen orvosolható) de nagyon jó készülék!
Nem tudom miket hallgatsz... de pl Iron Maiden nem fog jól szólni... ebben a kategóriában!
Fárasztó lessz!
Hajlok arra hogy forrás ill akusztikai gondok lesznek!
Pc-n kívül is ki kellene másik forrással próbálni!
Mondanám hogy próba képpen próbálj ki ehy Denon PMA 500 - 700AE-t... de ott csak annyit profitálnál hogy egy lágyabb hangot kaphatnál (valszeg)!
Mekkora szoba, csupasz padló, falak?
Mekkora hangerő?
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
- Voyager
- V.I.P.
- Értékelés: 2112
Sztereó erősitők
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni...
Milyen akusztikai körülmények vannak nálad? Illetve van-e lehetőség más forrást kipróbálni?
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”
- Belashx
- Újonc fórumos
- Értékelés: 6
Sztereó erősitők
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni.
Vásároltam egy pár Phonar P30 Premium hangsugárzót (itt a fórumon), mert a régi Celestion-ök hangja bántóan éles, fárasztó volt nagy hangerőn. Ezzel se szűnt meg, továbbra is fárasztó a magas tartomány. A helyzet jelentősen javult és sokkal több a részlet, szebb a mélye is, bár soknak nem mondanám (a régiével se volt különösebben bajom). Eddig úgy véltem, hogy ők(C F30) voltak a ludasok, de rá kellett jönnöm, hogy csak részben.
Nyilvánvaló volt, hogy a régi erősítővel nem fogja magát kifutni rendesen, szándékomban áll lecserélni a nem túl távoli jövőben. Ehhez kérném a tanácsotokat, véleményetek.
A hangfalakat természetesen meghallgattam, és vittem a többi motyót is, nem akartam a véletlenre bízni, de ott egészen mások voltak az akusztikai körülmények, valamint a hangerő se volt olyan szinten, ahogy egyedül szeretem hallgatni.
A helyzetet bonyolítja, hogy a múltkor volt nálam egy cimborám Line6 UX1-es hangkártyája, amivel teltebb, hallgathatóbb hangja volt, annak ellenére, hogy nem volt akkora felbontása. Azzal megvolt a rockzenék dögje is, ellenben a saját DAC-ommal. Általánosságban viszont kiegyenlítettnek írják a hangját, a Line6 pedig eleve gitárosoknak készült, ezért lehet olyan karaktere.
Sokféle zenét hallgatok, és a kevés - főként akusztikus - hangszert felvonultatóaknál nincs is igazán gond a sajátommal se.
Lassan lejutunk a konkrét kérdésig.
Tudnátok javasolni használt erősítőt olyan 100 eFt magasságában, ami passzolna a Phonarokhoz, a fentiek figyelembe vételével?
Tudom, hallgassak a saját fülemre, hisz én fogom hallgatni, de vidéken lakom, nem úgy van, hogy járok egyet a városban, meghallgatok pár erősítőt, na. Ezeket a dögöket se olyan szívesen cipelném az ország másik végébe.
Előre is köszönöm a tanácsokat, tippeket!
A "rendszer":
Pc, Windows 10-zel, foobarral
SMSL Sanskrit (DAC)
AudioQuest Topaz IC
Rotel RA-840BX4 (Hivox által rendbetéve)
valami 1,5-es réz hangfalkábel (Tudom, ezt is le kéne cserélni. Még a Celestionhoz vettem)
Topping E50(TMP táppal), Primare A10, Phonar P30 Premium + a madzagok(Pointe Power Cord V3 tápkábel, Supra USB, Belden 8412 IC, VDC 268-544-000 hangsugárzó kábel)
- ClintEastwood
- Újonc fórumos
- Értékelés: 3
Sztereó erősitők
50-100 dollárt írnak itt: http://www.audioreview.com/cat/amplific ... 93crx.aspx
150 dollárért ment el egy az ebayen, de az távval és dobozzal együtt volt.
Számomra nincs túl bizalomgerjesztő kinézete.
Jaja, én sem tudtam eldönteni, hogy ez lehet-e jó, vagy éppen nagyon szar, csak a ritkasága megfogott.
De én is inkább arra szavaznék, hogy gagyi. :/
Köszönöm a segítséget!
Sztereó erősitők
Amennyire a fotóról látszik, javíthatónak tűnik, egy-két dióda szállhatott el, és lehet hogy nagy puffer kondi sem élte túl.
Felcsillantottad a fényt az alagút végén.
Köszönöm.
Sztereó erősitők
Megy Pü!
Köszönöm.
- gyurmaember
- V.I.P.
- Értékelés: 101
Sztereó erősitők
Sziasztok!
Ha tudnék szerezni egy Pioneer VSX-D1S erősítőt, akkor mennyit adjak érte ? Mi a reális ára ? (Eladó se tudja pontosan). Elég ritka gép ahogy nézem...
50-100 dollárt írnak itt: http://www.audioreview.com/cat/amplific ... 93crx.aspx
150 dollárért ment el egy az ebayen, de az távval és dobozzal együtt volt.
Számomra nincs túl bizalomgerjesztő kinézete.
- ClintEastwood
- Újonc fórumos
- Értékelés: 3
Sztereó erősitők
Sziasztok!
Ha tudnék szerezni egy Pioneer VSX-D1S erősítőt, akkor mennyit adjak érte ? Mi a reális ára ? (Eladó se tudja pontosan). Elég ritka gép ahogy nézem...
Sztereó erősitők
Szervusztok!
Tanácsotokat és segítségeteket szeretném kérni.
Tegnap este erős áramingadozás volt nálunk. Az olvasó lámpa több alkalommal is durván hunyorgott.
Vagy egy órával azelőtt fejeztem be a zenehallgatást és ezért a Mission Cyrus III-as erősítőm akkor már standby módban volt, a cd meg kikapcsolva.
Ma reggel mikor kimentem a nappaliba valami furcsa szagot éreztem. Körülnéztem és láttam, hogy az erősítőn a készenléti izzó nem világít. Nyilván kitaláltátok a szag az erősítőből jött.
Szétkábeleztem a készülékeket, és kivettem az erősítőből a biztosítékot. Eredeti gyári és el van égve.
Ezután levettem az alsó lapját és majd nem leestem a székről.
Az egyik nyomtatott áramköri panel egyik sarka a rajta lévő alkatrészekkel meg van égve.
Csatoltam fotókat.
Ennyi az előzmény.
Kérdéseim:
Mik az esélyei az erősítőnek és persze nekem.
Tudtok-e ajánlani olyan szerelőt Pesten akihez érdemes lenne elvinni megnézetni?
Lehet-e, van-e értelme az elmüt ez ügyben megkeresni?
Segítségeteket előre is köszönöm.
Üdvözlettel
Szabolcs
Amennyire a fotóról látszik, javíthatónak tűnik, egy-két dióda szállhatott el, és lehet hogy nagy puffer kondi sem élte túl.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Sztereó erősitők
Szervusztok!
Tegnap este erős áramingadozás volt nálunk. Az olvasó lámpa több alkalommal is durván hunyorgott.
Vagy egy órával azelőtt fejeztem be a zenehallgatást és ezért a Mission Cyrus III-as erősítőm akkor már standby módban volt, a cd meg kikapcsolva.
Ma reggel mikor kimentem a nappaliba valami furcsa szagot éreztem. Körülnéztem és láttam, hogy az erősítőn a készenléti izzó nem világít. Nyilván kitaláltátok a szag az erősítőből jött.
Szétkábeleztem a készülékeket, és kivettem az erősítőből a biztosítékot. Eredeti gyári és el van égve.
Az egyik nyomtatott áramköri panel egyik sarka a rajta lévő alkatrészekkel meg van égve.
Csatoltam fotókat.
Ennyi az előzmény.
Kérdéseim:
Tudtok-e ajánlani olyan szerelőt Pesten akihez érdemes lenne elvinni megnézetni?
Üdvözlettel
Szabolcs
Megy Pü!
.
Sztereó erősitők
Szervusztok!
Csatoltam fotókat.
Ennyi az előzmény.
Kérdéseim:
Üdvözlettel
Szabolcs
- gyurmaember
- V.I.P.
Sztereó erősitők
sajnos en ertem....
Akkor add meg a pszihològusod számát!
- komarfamily
- V.I.P.
- Értékelés: 1066
Sztereó erősitők
Marantz HDDAC1, biztos nem olyan jò mint a Metrum, de nekem tetszik, olyannyira, hogy mùlt hèten 12òrát zenèltem amikor szabadnapos voltam. Csak beindult a hifibogár, hogy egy kicsit overkill tartanom az integrált erősitőmet beèpìtett dackal, amikor nem is használom, csak a vègfok rèszèt. De mindig azon kapom magam, hogy 1000 font körüli vègfokokat nèzegetek. Ki èrti ezt?
sajnos en ertem....
- gyurmaember
- V.I.P.
Sztereó erősitők
Rendben.Hozzad.Milyen DAC-od van?
pü-ben jelezz,hogy mikor lenne aktuális.
Marantz HDDAC1, biztos nem olyan jò mint a Metrum, de nekem tetszik, olyannyira, hogy mùlt hèten 12òrát zenèltem amikor szabadnapos voltam. Csak beindult a hifibogár, hogy egy kicsit overkill tartanom az integrált erősitőmet beèpìtett dackal, amikor nem is használom, csak a vègfok rèszèt. De mindig azon kapom magam, hogy 1000 font körüli vègfokokat nèzegetek. Ki èrti ezt?
Elviszem a dacomat is. Csak nehogy az derüljön ki, hogy mègis csak vennem kell előfokot is.
Sztereó erősitők
Elviszem a dacomat is. Csak nehogy az derüljön ki, hogy mègis csak vennem kell előfokot is.
- gyurmaember
- V.I.P.
Sztereó erősitők
A QSP-vel kezdtem.Az eddigi tapasztalatok alapján részemről ajánlott vétel.Nyílván rendszerfüggő,de nálam jobb,mint pl a 3X drágább Rega Osiris volt.
Valamikot sort keritek rá, hallgattad a laposat is? Vagy rögtön a qspt vetted?
A QSP-vel kezdtem.Az eddigi tapasztalatok alapján részemről ajánlott vétel.Nyílván rendszerfüggő,de nálam jobb,mint pl a 3X drágább Rega Osiris volt.
Sztereó erősitők
- gyurmaember
- V.I.P.
Sztereó erősitők
Nad s300 integraltat hallott mar valaki?
Alkudj belőle, mert nem règ ment el egy elő-vègfok páros 600èrt, mondjuk nem passzolt a szìnük. Ha megveszed èn is meghallgatnám.
- gyurmaember
- V.I.P.
Sztereó erősitők
Nekem van.Szivesen látlak.Gyere el és hallgasd meg nálam a Harbeth M30.1-el.
- komarfamily
- V.I.P.
- Értékelés: 1066
Sztereó erősitők
Nad s300 integraltat hallott mar valaki?
Sziasztok!
Quad QSP/Elite power amp/909 trioval kapcsolatban van valakinek tapasztalata?
Sztereó erősitők
Sziasztok!
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1029
Sztereó erősitők
Sziasztok!
Egy kis elkeseredettségell írok,mert valahol azt írták,vagy is valakinek (nem itt,bár lehet itt is) az volt a véleménye,hogy a régi Yamaha Ax570 erősítő a mai kapható sztereó erősítőknél már nem rúg labdába!
A lejátszó egy Marantz 5004cd és a hangfal MonitorAudio Br5.
Szerintetek igaz lehet?Adjak ilyen véleményekre?Sajnos másik erősítőt még nem hallgattam összehasonlítás képpen!
Aki ezt írta az vagy nem tudja mit írt, vagy elgèpelt valamit!Én megnyugtatnàlak hogy jó a vasad!
De igazán csak saját magad tudnád ezt tenni!
Jó lenne ha ki tudnál próbálni hasonló kategóriájú vasakat, és akkor részben kapnàl képet!
A mai készülékel olcsósodnak nagyon!
És talán a hangban is jelentkezik az hogy nem évrizedekre hanem csak évekre terveznek egy készüléket!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
- gyurmaember
- V.I.P.
Sztereó erősitők
Sziasztok!
Sztereó erősitők
Köszi muv.imi!Megnyugtatásra szolgált az infód!
Sztereó erősitők
Sziasztok!
Egy kis elkeseredettségell írok,mert valahol azt írták,vagy is valakinek (nem itt,bár lehet itt is) az volt a véleménye,hogy a régi Yamaha Ax570 erősítő a mai kapható sztereó erősítőknél már nem rúg labdába!
A lejátszó egy Marantz 5004cd és a hangfal MonitorAudio Br5.
Szerintetek igaz lehet?Adjak ilyen véleményekre?Sajnos másik erősítőt még nem hallgattam összehasonlítás képpen!
Aki ezt írta, annak gőze sincs erről az egészről. Az Ax570 igen jó minőségű alkatrészekből épített erősítő. Néz csak bele milyen kondik és ellenállások vannak benne, sok mai, nagyon drága, erősítő is megirigyelhetné. A hangján sokat lehet javítani a felesleges funkciók kiiktatásával.