Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...

Spiky03
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 197

Hozzászólás Szerző: Spiky03 »

Igen, a hangja meglepően jó volt. Az első pár percben, még össze is rezzentem. 

Egyébként ebben a listában mind DTS-HD magyar szinkron. http://www.dvdabc.hu/index.php?cont=fil ... 3E%21&sid=
Csak rá kell kattintani a hangsávra valamelyik filmen belül és kidobja az összes találatot, ami megfelel ennek.

Filmek D.Atmos hanggal: http://www.dvdabc.hu/index.php?cont=fil ... rom=0&sid=

Azért nem teljesen felel meg a valóságnak azok az infók, amik ezen az oldalon vannak.
Legalábbis nem minden filmnél szerepelnek valós adatok.
Pl ennél tűnt fel: 
Dvdabc: http://www.dvdabc.hu/index.php?sid=&con ... ean=A4997B
Xpress: http://www.xpress.hu/xp/prod.asp?PID=22 ... 5656068900
MEDIUM (1.2) 110" 16:9;
Panasonic TX-P42ST50E;
HTPC-DELL MT7030, Amazon Firestick 4K MAX
3x Fosi V3; 5db Jamo D6 LCR
T.amp E-1200+15"Ultimax+15"MicroMarty
Oehlbach 108
ZyXEL NSA325v2 2T+4T WDRed
Xbox OneS+Kinect

Red75
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 839

Hozzászólás Szerző: Red75 »

Ma néztem meg én is a Sicario-t. Köszi, hogy írtad a dts-hd magyart, lehet nem figyeltem volna..
A film nem az én világom, de azért jó volt, viszont a magyar szinkronért dícséret jár mindenképp, tökéletes volt!

Igen, a hangja meglepően jó volt. Az első pár percben, még össze is rezzentem. 

Egyébként ebben a listában mind DTS-HD magyar szinkron. http://www.dvdabc.hu/index.php?cont=fil ... 3E%21&sid=
Csak rá kell kattintani a hangsávra valamelyik filmen belül és kidobja az összes találatot, ami megfelel ennek.

Filmek D.Atmos hanggal: http://www.dvdabc.hu/index.php?cont=fil ... rom=0&sid=
Mozi: Vászon 110", Proji: Optoma HD86, Lejátszó: Himedia Q10Pro, AVR: Anthem MRX-510, Swans D3.2, Sub: SVS PC-2000

Forest74
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 931

Hozzászólás Szerző: Forest74 »

Éppen tegnap láttam. Nem volt rossz, de mikor vége lett, azon gondolkoztam, hogy annyi minden mást is nézhettem volna helyette.
Elcsábított a DTS-HD magyar szinkron.

Ma néztem meg én is a Sicario-t. Köszi, hogy írtad a dts-hd magyart, lehet nem figyeltem volna..
A film nem az én világom, de azért jó volt, viszont a magyar szinkronért dícséret jár mindenképp, tökéletes volt!

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2576

Hozzászólás Szerző: Tonyka »

Ezek Twinpack-ok nem? Vagyis úgy nevezik őket,Nekem is van ilyen dupla két filmes BD. Én a robot DVD-n anno a Fantasztikus 4-essel jelent meg Twinpack-ban.
A Ragadozó DVD-n megvan amióta csak meg lehetett itthon szerezni.Az eredeti nyelven mint a BD és úgy ezerszer jobb.
Ugyanakkor miután megjött BD-n ,eszembe sem volt likvidálni a DVD korongot mellőle.

Dehogy Twinpack, sosem szerettem azt a féle kiadást. Mindig egy gyenge film mellé tettek egy jobbat. Rendes BD kiadványokról van szó.
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP

venomer
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 440

Hozzászólás Szerző: venomer »

Kívülről (meg nem) nézve az Everest is egy újabb, túlhype-olt blockbuster, viszont tényleg érdemes megnézni, én azt mondom. Alapból nem vastagon szedetten ajánlanám itt, ahogy el szoktam járni a jófilmekkel, ám 2 napon belül önkéntelenül is 2 ízben néztem meg, ez jelent valamit, szóval mégis jár az a bold.

fodesz
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5164

Hozzászólás Szerző: fodesz »

Nekem a mai napig vannak itthon duplázott lemezek. Értsd BD-n megvan a az Én a robot, és a Ragadozó is 2x. Mindkettő polcon volt, mikor megvettem a díszfejes kiadványt. Aztán mégsem hőbörögtem, h 2x vettem meg ugyanazt. Nagyon szeretném megvenni a fluxuskondenzátoros Vissza a jövőbe pakkot. Nincs rajta semmilyen magyar vonatkozás, számomra a lemezek kukák, mégsem sírok. Évente én is max 6-10 filmet veszek, év függő. Képmutatás lenne, ha még erre a mennyiségre is azt mondanám, h nem bírom kifizetni, és rinyálnék, h milyen drága. A mai HDD huszároknak elmondom nem lesz megoldás semmilyen online kölcsönző. Mert bármennyire is tagadják ők is gyűjtők, máskülönben nem lenne mega terrabájt anyaguk. Nekik is kellenek a kedvencek, meg a demó anyagok, csak tök ingyen. Na már most, az ingyennek nem lesz alternatívája sohasem a fizetős. 

Ezek Twinpack-ok nem? Vagyis úgy nevezik őket,Nekem is van ilyen dupla két filmes BD. Én a robot DVD-n anno a Fantasztikus 4-essel jelent meg Twinpack-ban.
A Ragadozó DVD-n megvan amióta csak meg lehetett itthon szerezni.Az eredeti nyelven mint a BD és úgy ezerszer jobb.
Ugyanakkor miután megjött BD-n ,eszembe sem volt likvidálni a DVD korongot mellőle.

batman98
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 3447

Hozzászólás Szerző: batman98 »

A VOD az más. A GO (HBO GO, TV GO) az úgy működik, mint a Netflix. Havidíj, korlátlan filmnézés bármikor, nem pedig filmenkénti díj.

Oké, jogos elnézést. Nálam a 2 fedi egymást értelmezésben. 
kép: LG 42LV3400; KÉP: Epson EH-TW5000, Grandview CNV 106" - HTPC: i3-6100 & KODI-Leia
Hang: Yamaha CX-A5000; Rotel RMB-1095MK2; Jamo Concert C809, C80CEN, C80SUR, Jamo C80SUB;  Rotel-RB-1050MK2; B&W CCM362
HTPC: Asus Essence STX & JRiver 21 Storage: HTPC: 2x4TB

Turbo
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 104

Hozzászólás Szerző: Turbo »

A magyar VOD szolgáltatókat is megemlítettem már. Működnek már pár éve és van is rájuk piacképes kereslet, csak azért töredéke tartalomra egy amerikai mamutokhoz képest.
Az HBO is például üdítő példa, azt a pénzt egyenesen a filmezésbe forgatják vissza. 

A VOD az más. A GO (HBO GO, TV GO) az úgy működik, mint a Netflix. Havidíj, korlátlan filmnézés bármikor, nem pedig filmenkénti díj.

dhcodoki
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2157

Hozzászólás Szerző: dhcodoki »

A mai HDD huszároknak elmondom nem lesz megoldás semmilyen online kölcsönző. Mert bármennyire is tagadják ők is gyűjtők, máskülönben nem lenne mega terrabájt anyaguk. Nekik is kellenek a kedvencek, meg a demó anyagok, csak tök ingyen. Na már most, az ingyennek nem lesz alternatívája sohasem a fizetős. 

Úgy gondolom a kettő között van a megoldás. Ahogy lentebb írtam is, a havi pár ezer forintot egyre nagyobb réteg kifizetné, minőségi (!) műsoranyagért.
Érdekességképpen a Sony ~1 éve jelentette be, hogy a jövőbeni hardverfejlesztések is ebbe az irányba fognak tendálni. Idővel nem lesznek konzolok, csak irányítók. Minden központosítva lesz. Így a használt piacon keringő szoftvereket is kitudják űzni.

*szerk: Azt még megjegyezném a HDD huszárok javára, hogy "mert Blu-Ray, még nem biztos, hogy jó minőségű".

S, hogy ne offoljak ennyit.
Megnéztük a Dope című filmet. Könnyed kikapcsolódás, szórakoztató "gettó" film, még egy fehér embernek is.
Kis jóindulattal: 10/7

batman98
Beköltözött
Beköltözött

Ebben teljesen igazad van, csakhogy az eredeti vita onnan indult, hogy a magyar szinkron miért nem DTS-HD/ATMOS/MASTER 14.4.2-es. Szerinted mikor egy tévé csatorna megrendeli a szinkront, akkor miben kéri? Élek a gyanúperrel, hogy a 2.0 tökéletesen megfelel nekik. Talán 5.1 DD max, egy-egy igényesebb csatorna. A streaming meg már magyarországon is évek óta jelen van és bármilyen meglepő, elég jól működik. Az HBO GO például a mezei HBO havi 2000 Ft-os előfizetéséhez jár ingyen és minden saját gyártás (persze más is) elérhető bármilyen eszközön. Ilyen szolgáltatása van a T-nek és a UPC-nek is. És minden film magyar szinkronnal is rendelkezik. 

Arra is értettem hogy egy kisebb TV adó is meg tudja rendelni 1-1 film, vagy a megvásárolt sorozat évadok le szinkronizálását, és hogy nem kell ehhez mártírkodni a korongos vevőkkel. 
Van azért egy-két jól megcsinált darab, természetesen 5.1 alapból, az SP példa nem volt a legjobb. Megoldják lazán a műsoridős reklámpénzekből a szolgáltatói jogdíjjakból.

Minőségileg abszolút egyetértek az előző hozzászólásoddal. 

Annyit azért megpendítve hogy néha fizikailag nem fér rá egy BR korongra +1 HD hangsáv. Aki demuxolt már BR lemezt, az látja mi mekkora helyet foglal. 
Pl.: Kizárt hogy sokszor előforduljon 1 lemez 2 THD sáv bármilyen nyelven. Fizikailag lehetetlen az AVC kép mellett...

-

A magyar VOD szolgáltatókat is megemlítettem már. Működnek már pár éve és van is rájuk piacképes kereslet, csak azért töredéke tartalomra egy amerikai mamutokhoz képest.
Az HBO is például üdítő példa, azt a pénzt egyenesen a filmezésbe forgatják vissza. 
kép: LG 42LV3400; KÉP: Epson EH-TW5000, Grandview CNV 106" - HTPC: i3-6100 & KODI-Leia
Hang: Yamaha CX-A5000; Rotel RMB-1095MK2; Jamo Concert C809, C80CEN, C80SUR, Jamo C80SUB;  Rotel-RB-1050MK2; B&W CCM362

Turbo
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 104

Hozzászólás Szerző: Turbo »

Aki még nem hallotta a TV-ben egy-egy műsor végefőcím után hogy: "...a magyar szinkront a gipsz jakab filmstúdió készítette a DunaSat54Centrál megbízásából..."
az tényleg vegyen south park dvd-t ahhoz hogy szerinte eltartsa trey parkert és matt stonet

Ebben teljesen igazad van, csakhogy az eredeti vita onnan indult, hogy a magyar szinkron miért nem DTS-HD/ATMOS/MASTER 14.4.2-es. Szerinted mikor egy tévé csatorna megrendeli a szinkront, akkor miben kéri? Élek a gyanúperrel, hogy a 2.0 tökéletesen megfelel nekik. Talán 5.1 DD max, egy-egy igényesebb csatorna. A streaming meg már magyarországon is évek óta jelen van és bármilyen meglepő, elég jól működik. Az HBO GO például a mezei HBO havi 2000 Ft-os előfizetéséhez jár ingyen és minden saját gyártás (persze más is) elérhető bármilyen eszközön. Ilyen szolgáltatása van a T-nek és a UPC-nek is. És minden film magyar szinkronnal is rendelkezik. 

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.

Nekem is van Vissza a jövőben trilógia DVD-n ,de ha BD-hez hozzájutnék lex@rnám mennyibe kerül,biztos beszerezném.
TWD-t pedig amint lehetőségem lesz magyar felírattal beszerezni,nem is gondolkodom,pedig megvan a vinyón is.

Nekem a mai napig vannak itthon duplázott lemezek. Értsd BD-n megvan a az Én a robot, és a Ragadozó is 2x. Mindkettő polcon volt, mikor megvettem a díszfejes kiadványt. Aztán mégsem hőbörögtem, h 2x vettem meg ugyanazt. Nagyon szeretném megvenni a fluxuskondenzátoros Vissza a jövőbe pakkot. Nincs rajta semmilyen magyar vonatkozás, számomra a lemezek kukák, mégsem sírok. Évente én is max 6-10 filmet veszek, év függő. Képmutatás lenne, ha még erre a mennyiségre is azt mondanám, h nem bírom kifizetni, és rinyálnék, h milyen drága. A mai HDD huszároknak elmondom nem lesz megoldás semmilyen online kölcsönző. Mert bármennyire is tagadják ők is gyűjtők, máskülönben nem lenne mega terrabájt anyaguk. Nekik is kellenek a kedvencek, meg a demó anyagok, csak tök ingyen. Na már most, az ingyennek nem lesz alternatívája sohasem a fizetős. 
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP

fodesz
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5164

Hozzászólás Szerző: fodesz »

A használt PS 3,vagy Xbob360 konzolokra vadászó népeknek is csak úgy érdekesek még ma is,ha már "viszik az írott lemezekre másolt játékokat"
A fiamé pl "csak" gyárit hajlandó kezelni,mert sosem akartam neki "feltöretni" és az is van vagy 40db.

Azok közé tartozom,akik a DVD megjelenése óta,majd a BD váltást követően is gyalázatosan sok pénzt költöttem el filmekre.
Azért utólag belegondolva abból az összegből egy lakásfelújításra is futná manapság. De nem bánkódom emiatt és akkor mikor megvettem őket élveztem a polcon tudni a jobb filmeket.
Most is van még mindíg sok-sok film és idén is gyarapodott ,igaz már csak töredékével mint régen és természetesen csak Blu ray.

Korábban havi 15-20 filmet is vettem,ma évi 10-re ment le a mutató kb.Az első DVD emlékszem 8000ft volt.Akkoriban hatalmas dolognak számított.
A minőségi váltásra tényleg csak egy réteg ugrott rá.És így lesz ez az Atmosszal,4K-val stb...
A BD ma pl falun még mindíg luxusnak számít,még akkor is ha a lapos TV-t már sokan birtokolnak.A párom keresztapja vett egy 120cm-es Samu TV-t vagy két éve,majd megkért,hogy segítsek beállítani neki,VHS-t rákötni,hogy a vadász videokazettáit tudja nézni tovább.
K@kál a minőségre,hogy BD-t vegyen,de közben 5 millát fizet azért,hogy Kenyában járjon vadászni.
A lapos TV láz még most is sokaknál csak a felzárkózást jelenti,"nehogymá nekem ne legyen" alapon.

Sajnos tényleg szemtelenül drágák a BD-k,ha csak felnézek az X.press oldalára pl.
Szerintem ha 990ft/db áron lenne minden új BD (nem csak az újrakiadott akciós 90-es évek filmjeire gondolok,hanem az újabbakra is) biztosan többen vennének,de akkor sem elegen.

A torrentezés amellett hogy ingyen van jóval kényelmesebb is,mindent egybevetve abszolút óriási az árok a filmet megvásárlók és a csak torrentezők között és ez csak nőni fog.
A BD kiadások bookletjeit ,borítóit lapozgatni, a gyűjtögetési,tulajdonítási láz szerintem főleg azokat az embereket érdekelte eddig is,akik pl értéket látnak a regényekben,könyvekben,szerettek könyveket olvasni,vásárolni azokat is gyűjtögetni stb..

A felhalmozás ésszerű mértékben a legjobb az kétségtelen.Megvenni csak azokat érdemes amik biztosan sokszornézősek lesznek,főleg azért az árért amit itthon kérnek értük. Angliában 1-2 font egy BD,Házirozinak nem semmiért volt ebből is vagy 300-400db viszonylag röpke idő alatt.
Beszéltem is vele anno arról,hogy kint annyi a BD az ottani fizetéshez képest ,mint itthon a teszkóban két-három sajtosstangli
Nekem is van Vissza a jövőben trilógia DVD-n ,de ha BD-hez hozzájutnék lex@rnám mennyibe kerül,biztos beszerezném.
TWD-t pedig amint lehetőségem lesz magyar felírattal beszerezni,nem is gondolkodom,pedig megvan a vinyón is.

Spiky03
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 197

Hozzászólás Szerző: Spiky03 »

Persze, megvan a varázsa. De ne felejtsük el, hogy a mai világban divatos adatbázis kezelőknek is megvan a maguk varázsa. Pl. a Kodi (XBMC) elég rugalmas szoftver ahhoz, hogy mindenki saját ízléséhez tudja igazítani. Ráadásul marha jól tud kinézni akár TV-re, akár projektorra igazítva.

Csak pár példa:
https://www.google.hu/search?q=kodi&sou ... odi+themes
A beállításoktól kezdve a filminfóig minden magyar nyelvű. Egy-egy film adatbázisba való helyezése pár kattintás. Ráadásul rendkívül stabil szoftver.

Én ezért is örülök, hogy van a fórumon olyan gyártó, aki nagy energiát fektet be minőségi HTPC fejlesztésekbe. A medialejátszók sehol sincsenek egy jól beállított, személyre szabott HTPC-hez képest. De nem is folytatom, mert  ez ebben a topicban már erősen OFF.  

Azért gondolom ha egyszer bejön ez az online filmezés, akkor ott is lesz valami külcsín nem csak felsorolás szinten a filmek, mert úgy csak nehezebb lenne eladni.

Jól néz ki ez a Kodi felület is, nem ismerem, én egy médialejátszót használok, nekem annak is tetszik a Jukebox felülete.
Az meg ilyen  https://www.google.hu/search?q=kodi&sou ... 8er+themes

Gondolom ilyesmi lesz majd az online téka is, legalábbis az lenne ésszerű, szerintem, hogy ott is tudj kedvedre válogatni a filmek között, meg csinálhass saját kedvenceket, esetleg csoportosítani különféle filmtípusok szerint, akár külön a 3D-ket, vagy egybe a trilógiákat, stb.

Van ebben fantázia szerintem is, csak legyen aki megcsinálja.
MEDIUM (1.2) 110" 16:9;
Panasonic TX-P42ST50E;
HTPC-DELL MT7030, Amazon Firestick 4K MAX
3x Fosi V3; 5db Jamo D6 LCR
T.amp E-1200+15"Ultimax+15"MicroMarty
Oehlbach 108
ZyXEL NSA325v2 2T+4T WDRed
Xbox OneS+Kinect

jott/ment
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 321

Hozzászólás Szerző: jott/ment »

el kellene már felejteni a szinkront, úgy ahogy van. Az egyik leghatékonyabb nyelvtanulási lehetőségtől 

Pontosan!
15 éve nem nézek filmet magyar szinkronnal, csak eredeti nyelven, angol felirattal.
Annak idején a Djangót csak egy helyen vetítettek eredeti nyelven, felirat nélkül. 95%-át megértettem, 3-at kikövetkeztettem, a maradékot megkérdeztem a feleségemtől.
Nincs nyelvvizsgám, utoljára középiskolában tanultam nyelvet.

dhcodoki
V.I.P.
V.I.P.

Még mindig azt vallom, hogy az eredetinél nincs jobb. Kézbe venni egy igényes tokot , színes booklettel extra lemezekkel nem összehasonlítható egy letöltött torrent file-al.Sajnos anyagilag kevesen engedhetjük meg, hogy minden formátumváltásnál újra megvegyük a kedvenceinket.

Persze, megvan a varázsa. De ne felejtsük el, hogy a mai világban divatos adatbázis kezelőknek is megvan a maguk varázsa. Pl. a Kodi (XBMC) elég rugalmas szoftver ahhoz, hogy mindenki saját ízléséhez tudja igazítani. Ráadásul marha jól tud kinézni akár TV-re, akár projektorra igazítva.

Csak pár példa:
https://www.google.hu/search?q=kodi&sou ... odi+themes
A beállításoktól kezdve a filminfóig minden magyar nyelvű. Egy-egy film adatbázisba való helyezése pár kattintás. Ráadásul rendkívül stabil szoftver.

Én ezért is örülök, hogy van a fórumon olyan gyártó, aki nagy energiát fektet be minőségi HTPC fejlesztésekbe. A medialejátszók sehol sincsenek egy jól beállított, személyre szabott HTPC-hez képest. De nem is folytatom, mert  ez ebben a topicban már erősen OFF.  

jott/ment
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 321

Hozzászólás Szerző: jott/ment »

Sicario: tényleg uncsi....

A Sicario nem uncsi.

MGMART
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 508

Hozzászólás Szerző: MGMART »

Újra a régi lemez................. Felteszem a kérdés, ki mennyit költ itt éves szinten a filmekre? Olyan összegre gondolok amiből vándorol a tisztelt kiadók zsebébe. Na.........? Uhmmm, szóval amennyit fizet a többség, még csoda, h van rajta szinkron. Pont arra elég az összeg amilyen technikával, és amilyen amatőr utcáról bejött hang vállalja. Nem is értem igazán a szinkron szapulását, mikor Magyarország nagy többsége egy petákot sem hajlandó fizetni semmilyen szinten egy filmért. A Disney már megoldotta, Blu-Ray-t ló..... nektek. 

Anno elkötelezett híve voltam az eredeti szoftvereknek.Rühelltem még kézbe venni is másolt kazettát vagy lemezt.Házimozi rendszerrel  az első Magyarországon VHS kazettán megjelent, szinkronos dolby sorround hanggal kiadott filmtől ( Út a csúcsra ) rendelkezem. Vettem a gyári kazettákat, ha nem érdekelt  annyira a film akkor kikölcsönöztem eredetiben a tékából.Aztán jött a dvd. Na itt rendesen megfizettem a készítőket és kiadókat.Első körben feliratos Warner filmek 5000 Ft-tól, Columbia Tristar 7500-9000 Ft/ db.Utána ugyanezeket szinkronnal amikor újra kijöttek.Mai napig is több száz eredeti dvd filmem van, sajna már csak dísznek.Jött a full hd Blu-ray lemezeken.Nem volt már kedvem megvenni újra több száz filmet .Nálunk Magyarországon pofátlanul magas árakon kapom meg azt amit egy amcsi vagy nyugat európai 5-10-szeres bérből feleannyiért megvehet.
  Még mindig azt vallom, hogy az eredetinél nincs jobb. Kézbe venni egy igényes tokot , színes booklettel extra lemezekkel nem összehasonlítható egy letöltött torrent file-al.Sajnos anyagilag kevesen engedhetjük meg, hogy minden formátumváltásnál újra megvegyük a kedvenceinket.

batman98
Beköltözött
Beköltözött

Jelen pillanatban ott tartunk, h elég sok minőségtelen kiadványt kapunk. Silányak az eladási statisztikák forgathatjátok ezt bárhogy. Na már most, miből nőne ki egy jól működő, minőségi kiadványokat szolgáltató online rendszer. Építkezni csak szilárd alapokra lehet, nálunk már az alapok is elég betegek. Egy dologra jó ez amit Batman kolléga is mond. Odázni, megmagyarázni, h miért nem költök filmre. Vázolom a jövőt, ha beindul ez a nagy online szekér akkor ezek jönnek majd. Jaj nincs rajta ez meg az a film. Jaj nincs rajta minőségi szinkron, sőt még magyar vonatkozás sem. Jaj nincsenek extrák. Jaj film közben leállt a szerver, és nem láttam a film végét. Jaj ez az egész nem ér semmit, én ugyan ezért nem fizetek még 1000 forintot sem. És marad minden a régiben, ennek ez a célja sztem, semmi más. Kibúvó, kibúvó hátán. Nekem bocsánat, de senki nem tudja megmagyarázni, h mondjuk miért nem fizetett 10 év alatt egyetlen fillért sem egy vackos filmért sem. Miközben százszámra nézi, meg katalogizálja őket. A válasz rém egyszerű, mert megteheti, és még hozzá ingyen. Továbbra is azt mondom azt itt jelenlévők többségét nem verné földhöz évi 20e. mondjuk 4 filmért. 

Ezek amúgy lehet a te jelenlegi problémáid (is), és lehet sok más embernek is. Viszont nagyon sok másik embernek meg nem.

Viszont azon a mai napig te felháborodsz, ha valaki élvezni mer egy filmet kivetítve 720p felbontással. Én sokszor ezek közé tartozom,
nem felejtek el szórakozni és néha a minőségbeli kompromisszum sokadrangú negatív élményfaktor.

Mindenféle kifogást ki lehet találni, hogy megszakad és kapja be netszolgáltató. Viszont azt tudni kéne, hogy 4-5 megabit kell csak egy mai simaHD streamhez, core hangsávval...
Ma per pillanat ennek 50x - ét bírja el stabilan a net hozzáférésünk, ami nem is olyan hűde nagy extra itt a nagyfaluban. Ez ma van, és ne éljünk a mában ha a jövőről álmodozunk.

A 4K x265 formátum meleg ágya lesz a streamelés, érdekes lesz 2-3 év múlva olvasni, hogy mekkora ász a fejlődés szerinted is amikor leesik a tantusz hogy máshogy lehet nem lesz UHD forgalmazás .
1-2 éve neked nem hiányzott az oppo-s mobileszközös kezelőprogram. Én akkor ezt felháborító hiányosságnak tartottam, ma ezt alapvető extrának éled meg .

A tényeket nem lehet kimagyarázni, ezzel egyetértünk. A netflix nem egy instabil valami, úgy terjed mint a pestis, még ha hiányosak az információd is.
A mai béna és soványka upc myprime és tonline VOD szolgáltatásai is életképesek, pedig drágábbak mint a netflix.

dhcodoki
V.I.P.
V.I.P.

Tényleg nem tudom mennyire lenne ez a valóságban működő képes, illetve ki meri bevállalni a magyar dágványt ami piacnak filmek tekintetéből jó indulattal sem nevezhető. Vegyünk mondjuk téged, készítesz egy piac kutatást. Jobbára figyelembe kell venned a a törvényesen fizetők számát. Ez kb. a béka segge alatt van, te beindítanál egy ilyen vállalkozást? Mert azért az nmag statisztikája nem súgja meg, h mennyien fognak ezért valóban fizetni. Kíváncsi lennék, ott pl az X ezer tagságból hányan segítik pár fillérrel az oldal működését. Gyanítom, h a létszámhoz képest elenyésző ez az adat. 

Én úgy gondolom, ehhez mindenképp egy olyan cég kell, ahol elfér a több éves felfuttatási idő. Nyilván nem fog profitot termelni a kezdetekkor. De ha belegondolunk, a technikai fejlesztések egyik motorja a kényelem. Azt nyugodtan kijelenthetjük, hogy a töltögetés és tárolás marhára nem kényelmes. (szemben az online rendszerrel). A TVzésről ne is beszéljünk. Időponthoz kötött műsorok, vagy most már inkább reklámok, kisebb film töredékekkel. A kultúrértékét meg inkább hagyjuk. 
Szóval én nagyon is látom benne a jövőt. Nem tudom nálatok hogy van, itt vidéken még az én generációmban is sok olyan ember van, aki képtelen letölteni és megjelenítőre rakni egy minőségi filmet. Az idősebbeket ne is említsem. Egyszerűbb nekik lerakni az asztalra 2-3ezret és megnyomni azt a bizonyos gombot, mintsem belemászni a technikai megoldások közé.

Nálunk a téhóm még csak most húzza az optikai szálat. Kötöttem előszerződést, s egy akció keretében megkaptam az online videótéka ingyenes használatát. Erről van valakinek tapasztalata?? Gyakorta frissítik az adatbázist?? Úgy olvastam DD5.1 és HD tartalom is elérhető már. Egy-két filmről van szó, vagy csemegézhet az ember kedvére? 

upetat2
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 35

Hozzászólás Szerző: upetat2 »

Nagyon sok német ismerősöm van , lassan félig kint élek..mondjuk 1000 németből akit ismerek ketten ha tudják mi az blúréj!
Projektor: 3chip DLP,Digital Projection Highlite 660 /
Lejátszó: Oppo93eu / Védelem,szűrő: Isotek Mirra,Isotek Solus,
Hdmi: Furutech,AudioQuest / Tápkábelek: Furutech,Audioquest

upetat2
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 35

Hozzászólás Szerző: upetat2 »

A témához kapcsolódva néhány kérdés merült fel bennem:
-Látott e már valaki hivatalos nyilatkozatot arról , hogy a Disney miert nem ad ki több kéket?.
-Miért van az ,hogy a sírás elindul a piac haláláról egy csomó fórumon, de senki nem tud felmutatni hovatalos eladási számokat?
A többi filmstúdiónak miért éri meg a Magyar piac ?naluk szo sincs kivonulasrol!
-honnan tudjátok , biztosan,hogy a letöltők nem vesznek semmit ?
Miért érhető el a legtöbb film magyarul az apple-nél(avengers2)hd ben?
Projektor: 3chip DLP,Digital Projection Highlite 660 /
Lejátszó: Oppo93eu / Védelem,szűrő: Isotek Mirra,Isotek Solus,
Hdmi: Furutech,AudioQuest / Tápkábelek: Furutech,Audioquest

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.

Ha Netflix, vagy bármilyen más szolgáltató hozná olyan gyakorisággal és minőségben (beleértve a hazai vonatkozást) a filmeket, mint az ország legnevesebb torrent oldala, havi 2-3000 forintot sok ember beáldozna. Megmerem kockáztatni, még akkor is működőképes lenne, ha megmaradna mellette az a bizonyos ingyenes oldal. Nincs töltögetés, tárolgatás.
Persze ehhez komoly stabilitású, egyszerűen kezelhető, átlátható rendszer szükséges.
A legnagyobb problémát a hazai vonatkozásnál látok. Biztos működne a dolog, de az első 5-10 évben jó pár békát kellene lenyelni.

Tényleg nem tudom mennyire lenne ez a valóságban működő képes, illetve ki meri bevállalni a magyar dágványt ami piacnak filmek tekintetéből jó indulattal sem nevezhető. Vegyünk mondjuk téged, készítesz egy piac kutatást. Jobbára figyelembe kell venned a a törvényesen fizetők számát. Ez kb. a béka segge alatt van, te beindítanál egy ilyen vállalkozást? Mert azért az nmag statisztikája nem súgja meg, h mennyien fognak ezért valóban fizetni. Kíváncsi lennék, ott pl az X ezer tagságból hányan segítik pár fillérrel az oldal működését. Gyanítom, h a létszámhoz képest elenyésző ez az adat. 

dhcodoki
V.I.P.
V.I.P.

Ha Netflix, vagy bármilyen más szolgáltató hozná olyan gyakorisággal és minőségben (beleértve a hazai vonatkozást) a filmeket, mint az ország legnevesebb torrent oldala, havi 2-3000 forintot sok ember beáldozna. Megmerem kockáztatni, még akkor is működőképes lenne, ha megmaradna mellette az a bizonyos ingyenes oldal. Nincs töltögetés, tárolgatás.
Persze ehhez komoly stabilitású, egyszerűen kezelhető, átlátható rendszer szükséges.
A legnagyobb problémát a hazai vonatkozásnál látok. Biztos működne a dolog, de az első 5-10 évben jó pár békát kellene lenyelni.

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.

Jelen pillanatban ott tartunk, h elég sok minőségtelen kiadványt kapunk. Silányak az eladási statisztikák forgathatjátok ezt bárhogy. Na már most, miből nőne ki egy jól működő, minőségi kiadványokat szolgáltató online rendszer. Építkezni csak szilárd alapokra lehet, nálunk már az alapok is elég betegek. Egy dologra jó ez amit Batman kolléga is mond. Odázni, megmagyarázni, h miért nem költök filmre. Vázolom a jövőt, ha beindul ez a nagy online szekér akkor ezek jönnek majd. Jaj nincs rajta ez meg az a film. Jaj nincs rajta minőségi szinkron, sőt még magyar vonatkozás sem. Jaj nincsenek extrák. Jaj film közben leállt a szerver, és nem láttam a film végét. Jaj ez az egész nem ér semmit, én ugyan ezért nem fizetek még 1000 forintot sem. És marad minden a régiben, ennek ez a célja sztem, semmi más. Kibúvó, kibúvó hátán. Nekem bocsánat, de senki nem tudja megmagyarázni, h mondjuk miért nem fizetett 10 év alatt egyetlen fillért sem egy vackos filmért sem. Miközben százszámra nézi, meg katalogizálja őket. A válasz rém egyszerű, mert megteheti, és még hozzá ingyen. Továbbra is azt mondom azt itt jelenlévők többségét nem verné földhöz évi 20e. mondjuk 4 filmért. 

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”