Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Lemezjátszó
-
alfaati
Lemezjátszó
És ennek biztos semmi köze sem volt ahhoz, hogy jött föl a CD mint a talajvíz, és a lemezjátszás hirtelen kihaló állatfajnak kezdett tűnni?
Azta micsoda logika! Senki sem allította az ellenkezojét!
Lemezjátszó
Ez csak az én tapasztalatom ...nem szent írás:-)
Én a Roksan20+/Tabrizzi összeállításban hallgattam a Denon103-at,a legjobb véleménnyel vagyok róla!
Lényegesen szebben zenélt,mint az ős Roksan/Tabrizzi-ban az Ortofon Jubilee,pedig van egy kis árkülönbség a 2 pickup között!
Gyuri
Lemezjátszó
@csövi:ha csak tudnád hány AVX "tagnál " láttam RB300/250 be szerelt DL103/103R-t,dobnál egy hátast..és boldogan éltek vele
StogiS/DL103R:semmi kivetnivalót én nem találtam a hangjában..igaz én méretesebb hangszorót használok
Ez csak az én tapasztalatom ...nem szent írás:-)
Michell Engineering, Devialet Expert 220 Pro és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable
- hukkle
- Törzsvendég

- Értékelés: 384
Lemezjátszó
A természetszerűleg sokféle és eltérő nézőpontok (most épp DD vagy szíj) ütköztetése kapcsán jutott eszembe ez. Kicsi OFF, de talán mosolyt csal az arcra.
- dixie-chicken
- V.I.P.

- Értékelés: 2733
Lemezjátszó
@csövi:ha csak tudnád hány AVX "tagnál " láttam RB300/250 be szerelt DL103/103R-t,dobnál egy hátast..és boldogan éltek vele
StogiS/DL103R:semmi kivetnivalót én nem találtam a hangjában..igaz én méretesebb hangszorót használok
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
-
alfaati
Lemezjátszó
Rega karon nem jó a Denon. Soha nem mondtam, hogy tetszett Rega rb300 ill. 250-ben . Még a Michell ellensúllyal se tud úgy szólni mint a Kuzma Stogi karban. StogiS karban se volt jó a Denon ill a nem szolt olyan dinamikusan mint a nagyobb Stogi karban.
Jolvan, akkor nemértem hova akartal kilyukadni. Nem is igazán lényeges mostmár.
Lemezjátszó
Érdekes, hogy a DENON neked tetszett a Rega karon és a Stogi karon is. A DL-103nak kell a tomeg. Kozepes tomegu karokon nehéz headshellel de méginkább nagy tomego karokon hozza a maximumot.
Amiért pont az Audio Technica céget hoztam fel példának az az a tény, hogy az AT a nyolcvanas évek derekán Mr Teragakival az élen 3 millió dollárt invesztált egy szíjhatású termékcsalád kifejlesztésébe amibol aztan nem lett semmi, jobban mondva megmaradt a project prototípus szinten. Valószínuleg tanultak annyit a fejlesztések alatt, hogy azt vegul kamatoztassák és szíjhajtású lemezjátszót gyártsanak, de még sem így tettek.
Megkell értenie mindenkinek aki az angol és magyar lemezjátszó propagandán "nevelkedett", hogy máshogy is ellehet érni a kívant eredményt.
Az, hogy valaki miért cserél le egy nagyon drága lemezjátszót egy budget kategóriára ne firtassuk. Számos oka lehet. Egyben biztos lehetsz, egy olyan nagy múltu cég mint az AT nem fogja magát lejáratni silány termékkel. £330-ért is minoseget kapsz. Ez nem is annyira AT sajátosság, mint inkább Japán sajátosság.
Rega karon nem jó a Denon. Soha nem mondtam, hogy tetszett Rega rb300 ill. 250-ben . Még a Michell ellensúllyal se tud úgy szólni mint a Kuzma Stogi karban. StogiS karban se volt jó a Denon ill a nem szolt olyan dinamikusan mint a nagyobb Stogi karban.
Michell Engineering, Devialet Expert 220 Pro és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable
-
alfaati
Lemezjátszó
Ez a két mondat ellentmondást tartalmaz.
Miért is?
Az egyik kepvisel egy magas szinvonalat a saját árkategoriáján belul, míg a másikról ugyan ez elmondható. Van egy bizonyos minosegi szint amirol az ember nem mond le, ezt figyelembe véve válszt utódot ha mondjuk downgrade-rol van szó.
Lemezjátszó
Túlzás vagy nem túlzás, úgy oldaotta meg a downgrade-et a fazon, hogy nem adta fel a hangminoséget. Senki nem allítja, hogy a két lemezjátszó egy és ugyan azon kategória, de még azt sem, hogy kozel lennének egymáshoz,
Ez a két mondat ellentmondást tartalmaz.
LP: Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC
CD: Philips CD100, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő: AN OTO PHONO
Hangfal: AN-E/Hemp+Townshend supertweeter, AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21
- dixie-chicken
- V.I.P.

- Értékelés: 2733
Lemezjátszó
A DL-103-sal kapcsolatban,volt már nem kevés vita,milyen kar kéne hozzá..csak azt mondom mindig,mérjétek meg a rezonancia frekit tesztlemez segitségével,és irjátok le a saját tapasztalaitokat..az hogy folyamatosan szajkózva van egy elmélet,amely nem alapszik mért eredményekre,csak copy paste/mende-mondára senkinek sem használ..persze ha valaki szereti a mélytűltengést a hangzásban,rezonancia frekvenciát amely közel van egy futóműrezonanciához,akkor csak hajrá...
Nem kevés ember használta,és használja még ma is egy RB300-sban,Kuzma StogiS,netán Grace 707-sben..széles skálán lehet használni,lehet fontosabb a jó amplifikálása,mint hogy hány grammos az X kar.....
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503
Lemezjátszó
Arra kíváncsi vagyok, hogy a 2M Red helyett mit ajánlanátok. Éppen az alább ajánlott 1Xpression III lemezjátszóm van 2M Red hangszedővel, s lehet, lecserélném ez utóbbit.
Ha alapjában meg vagy vele elégedve, akkor eggyel feljebb, a Blue.
Ha nem, akkor Audio Technica AT120, vagy Grado Blue
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<
Lemezjátszó
no ezt még nem hallottam jól szólni...
Érdekes, mert középáras rendszerben nagyon megfelelően szól az én tapasztalatom szerint. Igaz magas építése miatt ajánlotta VTa állítás lehetősége.
-
alfaati
Lemezjátszó
Na ez se ezzel a DD lemezjátszóval fog bekövetkezni.
Igazából nem is pont a DD hajtás kontra más hajtás mechanizmusra gondoltam itt, illetve nem csak arra.
Lemezjátszó
Nagyon igaz, japáni földön nem divat rossz terméket készíteni.
...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű.
Bohumil Hrabal
Bohumil Hrabal
-
alfaati
Lemezjátszó
Ezt én is átéltem... pl. L75 és zenél, de nem tudtam hallgatni.. ha ott volt mellette a Michell Gyro SE...de ha Gyro nincs és nem versenyeztettem akkor leírhattam volna...., hogy tud úgy szólni mint egy 500ezres Michell... vagy ... Volt Benz L2 hangszedőm és a Denon DL103 több bugit adott a KuzmaS+Stogi pároson mint az L2 ...akkor most jobb a Benz? Dehogy.
Érdekes, hogy a DENON neked tetszett a Rega karon és a Stogi karon is. A DL-103nak kell a tomeg. Kozepes tomegu karokon nehéz headshellel de méginkább nagy tomego karokon hozza a maximumot.
Amiért pont az Audio Technica céget hoztam fel példának az az a tény, hogy az AT a nyolcvanas évek derekán Mr Teragakival az élen 3 millió dollárt invesztált egy szíjhatású termékcsalád kifejlesztésébe amibol aztan nem lett semmi, jobban mondva megmaradt a project prototípus szinten. Valószínuleg tanultak annyit a fejlesztések alatt, hogy azt vegul kamatoztassák és szíjhajtású lemezjátszót gyártsanak, de még sem így tettek.
Megkell értenie mindenkinek aki az angol és magyar lemezjátszó propagandán "nevelkedett", hogy máshogy is ellehet érni a kívant eredményt.
Az, hogy valaki miért cserél le egy nagyon drága lemezjátszót egy budget kategóriára ne firtassuk. Számos oka lehet. Egyben biztos lehetsz, egy olyan nagy múltu cég mint az AT nem fogja magát lejáratni silány termékkel. £330-ért is minoseget kapsz. Ez nem is annyira AT sajátosság, mint inkább Japán sajátosság.
Lemezjátszó
Passz...ebben nem tudok ajánlani.., csak a próba segít... Mi a phono elektronika?
Egy Myryad erősítőben lévő modul. MM.
(Mindig ez a próba! )
Lemezjátszó
Arra kíváncsi vagyok, hogy a 2M Red helyett mit ajánlanátok. Éppen az alább ajánlott 1Xpression III lemezjátszóm van 2M Red hangszedővel, s lehet, lecserélném ez utóbbit.
Passz...ebben nem tudok ajánlani.., csak a próba segít... Mi a phono elektronika?
Lemezjátszó
Lemezjátszó
Túlzás vagy nem túlzás, úgy oldaotta meg a downgrade-et a fazon, hogy nem adta fel a hangminoséget. Senki nem allítja, hogy a két lemezjátszó egy és ugyan azon kategória, de még azt sem, hogy kozel lennének egymáshoz, tehát engem ezért ne is kezdjetek el támadni mert értelmetlen lenne. Itt arról van, szó, hogy nagyon úgytunik van 150ezer korul egy elég jó konfiguráció amit sokan figyelmen kívul hagynak, csak azért mert gyakorlatilag zéró információjuk van a DD meghajtásról. Az is érdekes továbbá, hogy az 1962-ben alapított cég akiknek azért van némi tapasztalatuk a lemez lejátszás terén emellett a hajtás mechanizmus mellett rakta le a voksát.
Ezen a fórumon még sok embert fog meglepetés érni lemezlejátszással és az ahhoz fuzodo paradigmákkal kapcsolatban, ezt garantálom.
Ezt én is átéltem... pl. L75 és zenél, de nem tudtam hallgatni.. ha ott volt mellette a Michell Gyro SE...de ha Gyro nincs és nem versenyeztettem akkor leírhattam volna...., hogy tud úgy szólni mint egy 500ezres Michell... vagy ... Volt Benz L2 hangszedőm és a Denon DL103 több bugit adott a KuzmaS+Stogi pároson mint az L2 ...akkor most jobb a Benz? Dehogy.
Lemezjátszó
Ortofon 2M Red
Lemezjátszó
Köszönöm a véleményeket, hallagtok Rátok. A második azért nem annyira műanyag, komoly tömege van, 10kg feletti.
A linkelt lemezjátszóhoz milyen pickupot ajánlanátok?
Ortofon 2M Red
- Voyager
- V.I.P.

- Értékelés: 2130
Lemezjátszó
Ezen a fórumon még sok embert fog meglepetés érni lemezlejátszással és az ahhoz fuzodo paradigmákkal kapcsolatban, ezt garantálom.
Na ez se ezzel a DD lemezjátszóval fog bekövetkezni.
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”
-
alfaati
Lemezjátszó
A kiállításon én is láttam, szimpatikus kis gépezet. Azt azért túlzásnak tartom, hogy valaki egy SME-t erre cserélve teljes megelégedéssel hallgatja, ott inkább arról van szó, hogy ki vett egy kis pénzt a hobbiból....
Túlzás vagy nem túlzás, úgy oldaotta meg a downgrade-et a fazon, hogy nem adta fel a hangminoséget. Senki nem allítja, hogy a két lemezjátszó egy és ugyan azon kategória, de még azt sem, hogy kozel lennének egymáshoz, tehát engem ezért ne is kezdjetek el támadni mert értelmetlen lenne. Itt arról van, szó, hogy nagyon úgytunik van 150ezer korul egy elég jó konfiguráció amit sokan figyelmen kívul hagynak, csak azért mert gyakorlatilag zéró információjuk van a DD meghajtásról. Az is érdekes továbbá, hogy az 1962-ben alapított cég akiknek azért van némi tapasztalatuk a lemez lejátszás terén emellett a hajtás mechanizmus mellett rakta le a voksát.
- access_denied
- Isten Hozott! :)

- Értékelés: 1
Lemezjátszó
Ha az AT-LP120-ast nem is de az AT LP-5 lemezjátszót talán érdemes lenne számításba venni! Olyan 160 ezerbol megáll. Megtudod rendelni az Audio Technicától egyenesen és van 30 napod, hogy eldontsd tetszik-e. Visszavásárlási garanciát vállalnak. Nem igényel karbantartást, és a hifiwigwam fórumon van olyan tag aki SME-20 ex-tulajként most egy ilyennel porgeti a lemezeit. Nagyon jó a sajtója ennek a lemezjátszónak. Ha én viszonylag olcsón de új lemezjátszót keresnék lehet, hogy felvenném a listámra.
Szimpatikus és úgy láttam, hogy 140e Ft itthon, ez még beleférhet a büdzsébe. Az mit jelent, hogy meg lehet rendelni "egynesen az Audio Technicától"? Ha jól olvastam utána, az SME (több?) milliós nagyságrend.
Lemezjátszó
Ha az AT-LP120-ast nem is de az AT LP-5 lemezjátszót talán érdemes lenne számításba venni! Olyan 160 ezerbol megáll. Megtudod rendelni az Audio Technicától egyenesen és van 30 napod, hogy eldontsd tetszik-e. Visszavásárlási garanciát vállalnak. Nem igényel karbantartást, és a hifiwigwam fórumon van olyan tag aki SME-20 ex-tulajként most egy ilyennel porgeti a lemezeit. Nagyon jó a sajtója ennek a lemezjátszónak. Ha én viszonylag olcsón de új lemezjátszót keresnék lehet, hogy felvenném a listámra.A kiállításon én is láttam, szimpatikus kis gépezet. Azt azért túlzásnak tartom, hogy valaki egy SME-t erre cserélve teljes megelégedéssel hallgatja, ott inkább arról van szó, hogy ki vett egy kis pénzt a hobbiból....
LP: Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC