Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Denon AVR-3802

Vendég

Denon AVR-3802

Hozzászólás Szerző: Vendég »

2. Lágy kellemes megszólalás, a részlet kevesebb, de pl. egy női énekhang gyönyörűen szól rajta. 
A denon inkább ez utóbbi.

Akárcsak az Onkyom. Anno azért vettem meg, mert ilyen zenékkel teszteltem és Tannoy hangfalakkal. 90%-ban olyan zenéket hallgatok, ahol a női énekhang pregnáns.
Piff-puffot 1álltalán nem viszont még rengeteg klasszikus zenét. Klasszikusra nem éppen ez a fajta megszólalás a nyerő, de NEKEM tetszett és végül is ez a lényeg.

Vendég

Denon AVR-3802

Tusi 
hidd el hallottam én is elég h/k-d Denont és még egy csomó mindent még sem szeretek kategórikus kijelentéseket tenni. Nem akarom leírni, hogy mi a benyomásom a Denon hangjáról, mert itt a cél az, hogy Gandalf erősítője nagyon jó áron új gazdára találjon!

Viszont az emberek sajnos általánosítanak az alapján amit futtában hallottak. A lényeg az, hogy más egy MM-ban egy árurakodó által beállított készüléket meghallgatni, mint otthon. Én már beállítottam egy pár AVreceivert mégis nálam a h/k néhány hét után állt be a végleges beállításokkal.
Nem akarok senkit untatni a h/k műszaki tartalmával sem, hogy miért jó egy függetlenített tápellátás a frontok esetében, de hidd el, hogy nem véletlenül találták ki azt sem.
Végül egy nagyon lényeges dolog: ne másoknak főleg ne a többségnek hidjünk. Végülis 2 millárd légy sem tévedhet, tehát a tehénlepény biztosan finom. Attól, hogy jó sok helyen látod leírva azt, hogy a Denonoknak jó zenei hangjuk van, attól még a Denonok hangja nem fog változni. Legfeljebb te fogod magad jobban érezni, ha Denont vettél és önigazolást kapsz ezekben a dolgokban.
A Denonok (amiket én hallottam) szerintem a magasba húznak, ezért hosszú távon engem fárasztana a hallgatásuk, míg mások ezt úgy értékelik, hogy részletgazdagabb, pozicionáltabb a hangjuk.

Szerencsére volt már alkalmam pár komolyabb, muzikálisabb sztereó erősítőt is hallani. Olyanokat is, amik vitán fellül elismertek (ha léteznek ilyenek). Elárulom, hogy egyik hangja sem áll közel a Denonok sztereó hangjához.

Sajnos az emberek hozzászoktak a loudnesses hangzáshoz és bizony a kezdő hifisek (magamat is idesorolnám) könnyen a bűvkörébe kerülnek a csilingelő magasaknak és a dübörgő mélyeknek. A baj ezzel csak az, hogy semmi köze a valósághoz, meg még annyi, hogy hosszú távon nehéz ezt elviselni.

Azonos érdemes elgondolkodni, hogy hány Denon tulaj van és hány h/k. Az emberek pedig nyilván a saját lovukat dícsérik.

No de vegye meg valaki Gandalf erősítőjét, mert tényleg messze áron allul kínálja!
(Aztán majd jól kinevetjük, hogy mekkora visszalépés lesz Neki a h/k )

Csak annyit fűznék hozzá és részemről vége az -nak:

saját fülemmel hallgattam a H/K-t a hifibarlangban , Tannoy R2-esen. A Denont nem ott és nem azzal a hangfallal, -az se nem MM - de hallottam gyengébb M3-ason. NEKEM sokkal jobban tetszett a DENON. Ez viszont szubjektív. Abban mondjuk igazad van - valszeg abban IS - hogy nem mindegy, mennyi ideig hallgatod. Annyi időt nem töltöttem el velük, hogy kis idő múlva aszondjam, hogy elég volt a zenéből. Ilyet tapasztaltam pl: az agyon ajnározott Sony STR-DB 930-nál. Vitát részemről lezárom, kinek a pap, kinek a papplan

Én akkor is nyomulok a 3802-re

Gordon314
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 4

Denon AVR-3802

Hozzászólás Szerző: Gordon314 »

Kár, pedig egy tízesért átvettem volna!   
Nem volt jó a Denon progresszív képe?

Hát az OFF-topic úgy látszik hagyománnyá vált.

A denonnak jó volt a deinterlacere (már amennyire én meg tudom ítélni), viszont nem láttam jobbnak, mint az optomáét. Viszont a pana sima interlaced képe szerintem jobb volt.

ha már off:

mondjuk a dolog azért is lehet izgalmas, mert a progressziv kép lévén több információt hordoz magában, érzékenyebb a komponens kábelre, mint az interlaced. Ezért ha a lejátszóban és a vetítőben lévő deinterlacer egyforma tudású is, akkor is a vetítőét használva kapsz jobb képet.
gordon314.fw.hu

Gandalf
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 8

Denon AVR-3802

Hozzászólás Szerző: Gandalf »

Hát az OFF-topic úgy látszik hagyománnyá vált.

A denonnak jó volt a deinterlacere (már amennyire én meg tudom ítélni), viszont nem láttam jobbnak, mint az optomáét. Viszont a pana sima interlaced képe szerintem jobb volt.
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 342

Denon AVR-3802

Hozzászólás Szerző: YvsMad »

Nem adom el, mert jobbnak láttam mint a denon 1910-est. Ha jobbat akarok, mélyebbre kell a zsebembe nyúlnom. Eléggé felértékelődött nálam a pana.

TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.

Gandalf
Beköltözött
Beköltözött

Denon AVR-3802

Gandalf:A Pana S75-öst hogyér adod?

Nem adom el, mert jobbnak láttam mint a denon 1910-est. Ha jobbat akarok, mélyebbre kell a zsebembe nyúlnom. Eléggé felértékelődött nálam a pana.
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 342

Denon AVR-3802

Hozzászólás Szerző: YvsMad »

1. denon 1910, ha beváltja a hozzáfűzött reményeket, azaz ha progresszív lejátszással vagy anélkül, jobb lesz mint a pana s75 és az optoma deinterlacer páros.

Gandalf:
A Pana S75-öst hogyér adod?
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.

Vendég

Denon AVR-3802

Kicsit megnyírbáltam a hozzászólásokat és a topic címét, áthelyeztem a helyére. Mehet tovább a vita.

Gandalf
Beköltözött
Beköltözött

Denon AVR-3802

A Denonok (amiket én hallottam) szerintem a magasba húznak

OFF

Hát ezt cáfolom azért. az AV erősítők közül a denon hangja lényegesen kevésbé húz a magasba. A yamaha és onkyo erősítők lényegesen fényesebben szólnak. A H/K magashangjai tényleg elmaradtak a denonétól, de ez nem feltétlenül erény.

Szerencsére volt már alkalmam pár komolyabb, muzikálisabb sztereó erősítőt is hallani. Olyanokat is, amik vitán fellül elismertek (ha léteznek ilyenek). Elárulom, hogy egyik hangja sem áll közel a Denonok sztereó hangjához.

Hát megmondom őszintén, az általam hallgatott sztereó erősítők legtöbbje, erősebb, magasban keményebb hangokat produkált. A rotel pl. lényegesen erősem vonalakkal dolgozik, mint a denon.

Én ezeddig alapvetően kétféle hangot hallottam.

1. Az egyik részletező, precíz. A húros és fúvos hangszerek szárnyalnak rajta. Hátránya, hogy a több részlet miatt a magas hangokat forszírozottnak érezhetjük.

2. Lágy kellemes megszólalás, a részlet kevesebb, de pl. egy női énekhang gyönyörűen szól rajta.

A denon inkább ez utóbbi. A canopus is. Én is inkább ezeket kedvelem.

Persze ez álltalánosítás, mert az erősítőn kívül a többi cucc is módosítja a megszólalást. Ezért pontosabban szólva egy elméletileg teljesen neutrális rendszerben a denon és canopus a 2. pont felé viszi a hangot.

Robotk@
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1

Denon AVR-3802

Hozzászólás Szerző: Robotk@ »

Én már beállítottam egy pár AVreceivert mégis nálam a h/k néhány hét után állt be a végleges beállításokkal.
Ez nálam is így van. Kb 4-5 hete van meg a h/k-m, és még mindig nem végleges a beállítás.
Pláne, hogy a múlt héten lecserélődött a mélynyomó, szinte kezdhettem előlről az egészet.
Talán a hétvégén befejezem, de utána is biztos finomítok/állítok még ezt azt, majd lehet, hogy 3 hét múlva meg visszacsinálom az egészet.

A régi sony-m - amit leváltott - kb. fél nap alatt oda vissza beállítható volt...

Gordon314
Beköltözött
Beköltözött

Denon AVR-3802

Vaker

Ne offoljuk itt ezt a topikot. Valamelyik másikban már jó alaposan kiveséztük a dolgot. Keress rá a basszus menedzsment kifejezésre és megtalálod. A lényeg, hogy szebb hangzást kapsz ha a mélyek onnan szólnak ahonnan kellenek és nem minden a mélynyomóból (lsd THX ajánlás).

Tusi

hidd el hallottam én is elég h/k-d Denont és még egy csomó mindent még sem szeretek kategórikus kijelentéseket tenni. Nem akarom leírni, hogy mi a benyomásom a Denon hangjáról, mert itt a cél az, hogy Gandalf erősítője nagyon jó áron új gazdára találjon!

Viszont az emberek sajnos általánosítanak az alapján amit futtában hallottak. A lényeg az, hogy más egy MM-ban egy árurakodó által beállított készüléket meghallgatni, mint otthon. Én már beállítottam egy pár AVreceivert mégis nálam a h/k néhány hét után állt be a végleges beállításokkal.
Nem akarok senkit untatni a h/k műszaki tartalmával sem, hogy miért jó egy függetlenített tápellátás a frontok esetében, de hidd el, hogy nem véletlenül találták ki azt sem.
Végül egy nagyon lényeges dolog: ne másoknak főleg ne a többségnek hidjünk. Végülis 2 millárd légy sem tévedhet, tehát a tehénlepény biztosan finom. Attól, hogy jó sok helyen látod leírva azt, hogy a Denonoknak jó zenei hangjuk van, attól még a Denonok hangja nem fog változni. Legfeljebb te fogod magad jobban érezni, ha Denont vettél és önigazolást kapsz ezekben a dolgokban.
A Denonok (amiket én hallottam) szerintem a magasba húznak, ezért hosszú távon engem fárasztana a hallgatásuk, míg mások ezt úgy értékelik, hogy részletgazdagabb, pozicionáltabb a hangjuk.

Sajnos az emberek hozzászoktak a loudnesses hangzáshoz és bizony a kezdő hifisek (magamat is idesorolnám) könnyen a bűvkörébe kerülnek a csilingelő magasaknak és a dübörgő mélyeknek. A baj ezzel csak az, hogy semmi köze a valósághoz, meg még annyi, hogy hosszú távon nehéz ezt elviselni.

Azonos érdemes elgondolkodni, hogy hány Denon tulaj van és hány h/k. Az emberek pedig nyilván a saját lovukat dícsérik.

No de vegye meg valaki Gandalf erősítőjét, mert tényleg messze áron allul kínálja!
(Aztán majd jól kinevetjük, hogy mekkora visszalépés lesz Neki a h/k )
gordon314.fw.hu

Vendég

Denon AVR-3802

Vaker
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Denon AVR-3802

Hozzászólás Szerző: Vaker »

A H/K-t kizárólag a csatornánkénti bass managementje miatt veszem. Nem azért mert jobb házimoziban vagy zenében. 
Lehet, hogy túlértékelem ezt a tulajdonságát a h/k-nak, de ez legyen az én bajom.

Ezt már régen meg akartam kérdezni: Mi a fenére jó ez a bass-management??
Miért jó az, hogy csatornánként lehet állítgatni az alsó vágási frekvenciát? Vagy rosszul tudom, nem is ezt jelenti?

Ugyanis szerintem ezt nem nekem kellene állítgatni, hanem a hangmérnöknek a stúdióban. Nem?
Nekem, mint eccerű júzernek csak az a dolgom, hogy betegyem a korongot a lejátszóba és élvezzem a profik által oda és annyit kevert hangot amennyi kell. Se többet, se kevesebbet.
Mozi: Projektor: Sony VPL-HW65ES, Vászon: Moovia Moto Design 244 x 190 cm motoros TV: Philips 65OLED754/12, Source: Dune Base, Sony BDP-S790, Amp: Onkyo TX-NR656, Speakers: JAMO D500 5.0, Sub: Velodyne Impact-10

Gandalf
Beköltözött
Beköltözött

Denon AVR-3802

Így van! Például a H/K-ról hallottam, hogy kemény hangja van, erős magasokkal. Máshol pedig azt lehet olvasni, hogy a h/k magas hangjai visszafogottak és a megszolalása lágy gyenge fókuszú.

Szóval ahány ember annyiféleképpen itél meg egy készüléket.

Szerintem mindkét cucc a házimozierősítők között előkelő helyen van és csak a hallgató izlése dönti el melyik a jobb.

Hypo
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 0

Denon AVR-3802

Hozzászólás Szerző: Hypo »

Hat en meg pont ugyan abban a szobaban ( sajatom) ugyan azokkal a cuccokkal hallgattam mind kettot, mivel en akkoriban 3802-t akartam venni de a h/k is megfogott, ezert kiprobaltam oket, de MIVEL GANDALFNAK nem a zene szamit mivel kulon rendzsert akar igy amit lentebb mondtam ervenyet vesztette.

Apro megjegyzes: mivel ez az egesz hifi dolog szubjektiv igy en se altalanos dolgot mondtam csak annyit hogy NEKEM mind zeneben mind hazimoziban a denon meggyozobb volt, nem tudnam megmondani miben. Viszont hallottam ezt a h/k-t mas rendszeren es batran allithatom hogy meggyozoen szol mozin, de hat mint minden ez is rendszer fuggo, tehat az en rendszerembe nem fert bele ennyi.

Vendég

Denon AVR-3802

Megint kezdődik...!

Léva

Vendég

Denon AVR-3802

Tusi 
Véleménye arról lehet valakinek, amiről tapasztalata is van. Tapasztalat hiányában csak előítélete lehet.

H/K-t és Denont is hallottam- nem konkrétan eme két tipust -, bár nemhiszem, hogy bizoygatnom kéne. Mások is járnak meghallgatásra, -nemfeltétlenül vásárlási szándékkal- nemcsak TE.

A tipusokra jellemző hangzás azért megmarad és talán a kategóriák közötti különbség, csak erre írtam a VÉLEMÉNYEM.
Kicsit zavaró a lekezelő fellengzős stílus, köszi szépen, nem ezért jöttem ide forumozni.

Üdv néktek

tusi

tsc
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 14

Denon AVR-3802

Hozzászólás Szerző: tsc »

Amúgy Gandalf már rég megtapasztalta azt, hogy alapvetően jó sztereó hangot nem egy házimozierősítőtől kell elvárni!
Hát itt a pont.. Kár százezreket kiadni egy "jobb" házimozi erősítőre, egy bizonyos szint fölött (azért az a "bizonyos" szó nem véletlenül van ott), ha az a cél hogy a sztereó teljesítményt javítsuk. Sokkal célszerűbb és gazdaságosabb mögétenni valami korrekt végfokot, például a két kis canopust.

Gordon314
Beköltözött
Beköltözött

Denon AVR-3802

Erre a sztereotípia a jó szó.
direkt nem akartam ezt a kifejezést írni, mert akik terjesztik ezeket, azok még dícséretnek vennék, mert hát benne van a sztereó is

Tusi

Véleménye arról lehet valakinek, amiről tapasztalata is van. Tapasztalat hiányában csak előítélete lehet.

Konkréten tudom, hogy sztereóban Gandalfnak volt összehasonlítási alapja h/k vs Denon ügyben. Igaz a h/k egy jóval kisebb gép volt (AVR 230-as) a Denon egyel régebbi (3801-es) de ez utóbbi Gandalf szerint gyakorlatilag azonos sztereó teljesítményt nyújtott a saját 3802-esével.

Moziban szintén hallotta nálam is és az első AVBT-n is a 230-ast. Sőt sztereóban is nyúztuk egyszer 3-an Mv3-al és Dynaudio-kkal.

Ezen túl is hallhatta egy csomószor.

Nem azt akarom mondani, hogy a 230-as jobb lenne akár sztereóban, akár moziban a nála sokkal drágább 3802-esnél, mert ez ízlés kérdése is.
Viszont Gandalf nem is 230-ast, hanem egy régebbi, de felsőbb h/k modelt szemelt ki magának, ami rendelkezik a spéci h/k tulajdonságokkal és a 3802-vel azonos súlycsoportban van.

Amúgy Gandalf már rég megtapasztalta azt, hogy alapvetően jó sztereó hangot nem egy házimozierősítőtől kell elvárni!
gordon314.fw.hu

Gandalf
Beköltözött
Beköltözött

Denon AVR-3802

Megírom az őszinte véleményemet, a dologról, ami szerintem nem fog tsc és Gordon véleményével mindenhol egyezni.

1. A denon szerintem egy magasabb kategóriás av erősítő, de többé kevésbé egy kategória, mivel a h/k és denon kategóriák nem fedik egymást. De drágább volt az biztos.

2. Sajnos ezt az erősítőt még nem hallottam, csak egy kisebb kategóriás utódját. Annál nekem jobban tetszett a denon sztereóban. De nem volt nagy különbség.

3. A fő ok amiért eladom a denont az, hogy tartása okafogyottá vált. Ez egy olyan erősítő ami nagyon jó zenében. Mivel szeperált zenére törekszem ezért a házimozis témában lépnék ebben az irányban.

A H/K-t kizárólag a csatornánkénti bass managementje miatt veszem. Nem azért mert jobb házimoziban vagy zenében.

Lehet, hogy túlértékelem ezt a tulajdonságát a h/k-nak, de ez legyen az én bajom.

tsc
Beköltözött
Beköltözött

Denon AVR-3802

Erre a sztereotípia a jó szó.

Vendég

Denon AVR-3802

még az is lehet, hogy többet hallott h/k-t és Denont is, mint akik terjesztik ezeket az "okosságokat"
Inkább véleménynek nevezném, nem okosságnak.

tsc
Beköltözött
Beköltözött

Denon AVR-3802

nem is allitottam az ellenkezőjét, csak megemlitettem a kivancsisagomat, mert en hallottam mind kettot es hat a denon szebben muzsikalt
Ne haragudj meg, de én nem hiszem el, hogy hallottál 4550-es HK-t és Denon 3802-est azonos rendszerben, azonos helyen A-B összehasonlításban.

Merthogy, ha csak általánosítgatsz (hallottál már egy HK-t, de nem konkrétan ezt), vagy nem egyszerre hallottad őket azonos rendszerben, akkor semmi, de semmi értelme az egész véleménnyilvánításnak. Sajnos ez van.

És ezt nem a HK védelmében írom. Nem kell az neki... Továbbra is állítom hogy, ennyire muzikális házimozi erősítőt - ebben a kategóriában - nem jellemző hogy sok más cég gyártana (talán csak a NAD). Szigorúan szvsz!! Meg egyébként is szubjektív véleménye mindenkinek lehet, más és más....

Gordon314
Beköltözött
Beköltözött

Denon AVR-3802

még az is lehet, hogy többet hallott h/k-t és Denont is, mint akik terjesztik ezeket az "okosságokat"
gordon314.fw.hu

Robotk@
Törzsvendég
Törzsvendég

Denon AVR-3802

Hozzászólás Szerző: Robotk@ »

2. H/K 4550 a bass management miatt
Eltaláltam volna!

Válasz küldése

Vissza: “Hardver”