Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kerékpározás

tigris
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 119

Kerékpározás

Hozzászólás Szerző: tigris »

Ezen a képen jól látni mennyire szépen terit az Osram FX35, nem egy pontra fókuszál, hanem teljes a látómező. HA ezt megoldják nagyobb fényerővel, és a bringa előtti tér kitöltésével akkor durván jó lámpái lennének. Ez az oka amiért ez mellett maradtam és imádom. A két lámpa együtt kész fényágyú

Sztereó: Parasound végfok,Origen S16T zenei HTPC, iPad Air 5, Topping D30 Pro DAC, Transparent Audio Hangsugárzó kábelezés, Paradigm Monitor SE3000.

Mozi: Onkyo TX-NR809 erősítő, Synology NAS218 plus, Paradigm hangsugárzók, Jamo J110Sub, Optoma UHD35, Viablue SC2 kábelezés, Dune Pro Vision 4K Solo.

tigris
V.I.P.
V.I.P.

Kerékpározás

Szerintem szerencsésebbek azok a lámpák, amikben a "foncsoron" kívül egyéb pl. lencse is segít a terítésben. Az általam említett lámpában (ha jól emlékszem) 3 db Cree P4-es led van és ami nagyot dob a terítésben az optika, ami a legtöbb lámpával ellentétben nem egy víztiszta műanyag, hanem egy speckó megtervezett lencse. Itt van egy kép róla:
Hozé lámpa.JPG

Egy videót is találtam róla, de ez nem mond sokat. Lehet csinálok róla egy rendeset. A fényereje és a terítése azért látszik. A leírást sajnos a másik fórumon már archiválták, így mérési eredményeket nem tudok mutatni.

http://indavideo.hu/video/Hozelampa_10

Na pont ezekről beszélek, itt nagyobb az a felület ami terit, egy izzósban ez még nagyobb lehet..Plusz itt nem egy szimpla üveg van előtte. De ennél is látható a nagyon egy pontra fókuszálás..Olyan zseblámpa érzés.
Sztereó: Parasound végfok,Origen S16T zenei HTPC, iPad Air 5, Topping D30 Pro DAC, Transparent Audio Hangsugárzó kábelezés, Paradigm Monitor SE3000.

Mozi: Onkyo TX-NR809 erősítő, Synology NAS218 plus, Paradigm hangsugárzók, Jamo J110Sub, Optoma UHD35, Viablue SC2 kábelezés, Dune Pro Vision 4K Solo.

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 9175

Kerékpározás

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

Szerintem szerencsésebbek azok a lámpák, amikben a "foncsoron" kívül egyéb pl. lencse is segít a terítésben. Az általam említett lámpában (ha jól emlékszem) 3 db Cree P4-es led van és ami nagyot dob a terítésben az optika, ami a legtöbb lámpával ellentétben nem egy víztiszta műanyag, hanem egy speckó megtervezett lencse. Itt van egy kép róla:

Egy videót is találtam róla, de ez nem mond sokat. Lehet csinálok róla egy rendeset. A fényereje és a terítése azért látszik. A leírást sajnos a másik fórumon már archiválták, így mérési eredményeket nem tudok mutatni.

http://indavideo.hu/video/Hozelampa_10
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

tigris
V.I.P.
V.I.P.

Kerékpározás

Ezen a képen látható az Osram FX35, megfigyelhető, h 3-4 x nagyobb az a rész ami szórja a fényt, ezáltal a kisebb fényerőtől független mégis jobb a láthatóság. Gondolkoztam is, h beszerzem a nagyobb Osramot Fx70 és akkor két legyet ütök egy csapásra, csak közben jó áron sikerült egy Fenixet szereznem.

tigris
V.I.P.
V.I.P.

Kerékpározás

Nekem csak egy bajom volt ezekkel a távolkeleti lámpákkal, a fény szórása, teritése...Nagyon egy pontra világitottak, ahol meg már elég lett volna a fény szélessége az távol esett a látómezőtől...Ettől független valoban nagy fényre képesek. Elég gyorsan le is merültek, és a valós lumenszám igen messze volt a megadott értéktől a valóságban.  Nálam a Solar strom volt. Sajnos a legtöbb Cree ledes lámpával ez volt a bajom, független a márkától. Ebből örökölt némit a Fenix is, csak itt annyival jobb a helyzet, h 2 pontra világit, és valamivel szélesebb a látószög. Ez épp elég , h kellemesebb legyen vele a közlekedés erdőben is a sötétben. A nagy fényerő még nem minden, ez egyre inkább beigazolódik. A dinamós lámpák pont ezért terjednek el egyre inkább, mert természetes a fényük és elég széles a fényterük a nagyobb búrának köszönhetően. Nyilván nem várható el széles látótér egy 1 centis kis búrától, azért válnak be jobban az egy izzósok mert nagyobb a világitó felület ami szórja a fényt.

A képen láthato mennyire picike az a rész ami a fényt teritené...

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Kerékpározás

Remélem nem veszitek tolakodásnak, ha beleszólok; mi a montis haverokkal a távol-keleti technikára esküszünk  :

http://www.ebay.com/itm/1800-Lumen-CREE ... SwyQtVvIZR

Átvilágítja az erdőt és azt hiszem, az árra sem lehet panaszkodni.

Igaz, egyszer egy akksi nem érkezett meg, de kb. 3 heti e-mail-ezgetést követően visszautalták a pénzt.

Ez simán használható. Baráti körben rendeltünk párat. 1-2-3 ledeset. Szerintem az 1 ledes éri meg a legjobban.

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Kerékpározás

Jogos... Nekem trekkingen van.
Van az is

Vendég

Kerékpározás

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Nekem "Hozé lámpám" van már vagy 7 éve. Nagyon elégedett vagyok vele, igaz nem egyszerű beszerezni. Anno a Bikemag fórumon egy fórumtárs készítette, de azóta sem találtam nála jobbat.
Remélem nem veszitek tolakodásnak, ha beleszólok; mi a montis haverokkal a távol-keleti technikára esküszünk  :

http://www.ebay.com/itm/1800-Lumen-CREE ... SwyQtVvIZR

Átvilágítja az erdőt és azt hiszem, az árra sem lehet panaszkodni.

Igaz, egyszer egy akksi nem érkezett meg, de kb. 3 heti e-mail-ezgetést követően visszautalták a pénzt.

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6305

Kerékpározás

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

Országútin szarul néz ki az agydinamó. Jogos... Nekem trekkingen van.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Kerékpározás

Én az agydinamós megoldásra esküszöm.Ez van elöl:
http://www.sjscycles.co.uk/busch-and-mu ... prod32976/
Ja, és nem lehet érezni, hogy visszafogná a gépet az agydinamó...

Országútin szarul néz ki az agydinamó.

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6305

Kerékpározás

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

Én az agydinamós megoldásra esküszöm.Ez van elöl:
http://www.sjscycles.co.uk/busch-and-mu ... prod32976/
Ja, és nem lehet érezni, hogy visszafogná a gépet az agydinamó...
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Kerékpározás

MA jött vele a Postás, kiváncsi leszek mit tud a jelenlegimmel szemben. Egy ideje már az Osram Fx35 amit használok nagy megelégedésemre, elég jól is birja, az ára sem horror, és nagyon jo a fénye valamint a szórása fenomenális. A fenix remélem nem fog csalódást okozni, sok külföldi fórumon dicsérik, bár nem épp olcsó darab. Ellenben a csomagolás, meg ugy az egész körítés példaértékű. Az Osram ebben a kis kartonban volt 12 ezerért.

501670-P-LED-Bicycle-Lights-BL102-side-DE.jpg

A Fenix igy jött..

_DSC7017.JPG

_DSC7018.JPG

Majd számolj be róla.

Nekem "Hozé lámpám" van már vagy 7 éve. Nagyon elégedett vagyok vele, igaz nem egyszerű beszerezni. Anno a Bikemag fórumon egy fórumtárs készítette, de azóta sem találtam nála jobbat.

tigris
V.I.P.
V.I.P.

Kerékpározás

MA jött vele a Postás, kiváncsi leszek mit tud a jelenlegimmel szemben. Egy ideje már az Osram Fx35 amit használok nagy megelégedésemre, elég jól is birja, az ára sem horror, és nagyon jo a fénye valamint a szórása fenomenális. A fenix remélem nem fog csalódást okozni, sok külföldi fórumon dicsérik, bár nem épp olcsó darab. Ellenben a csomagolás, meg ugy az egész körítés példaértékű. Az Osram ebben a kis kartonban volt 12 ezerért.

A Fenix igy jött..

yura
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 62

Kerékpározás

Hozzászólás Szerző: yura »

Sagan a világbajnok! 
Dolgozó: Audiolab M-DAC Mini DSD DAC - Genelec 8020A - Genelec F One
Nappali: Auralic Vega G1 - Primare Pre32 - 2x Primare A34.2 - Antony Gallo Nucleus Reference 3

dualcs5000
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 378

Kerékpározás

Hozzászólás Szerző: dualcs5000 »

Felenken kerdezem:
Pedelec-el van itt vkinek tapasztalata?

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Kerékpározás

Peter Sagan VILÁGBAJNOK!

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1023

Kerékpározás

Hozzászólás Szerző: lehoako »

Nálam az öreg Schleck a nyerő :-)))

A közvetítésben el is felejtették mondani, h a családban van egy Tour győzelem is :-)))

Amit a tegnapelőtti emelkedőn mutatott a Vueltán, gyönyörű volt. Már csak az időfutamra vagyok kíváncsi, mármint Dumoulin-re az időfutamon. Arut is bírom, de sztem épp most nem túl sportszerű, amit az Astana csinál, ráadásul nekik ez tulajdonképpen "felhozó" a kazah körre...:-)))

gianni321
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 832

Kerékpározás

Hozzászólás Szerző: gianni321 »

Azért ennek az Aru gyereknek is van egy tekerési stílusa... 

Igazi hülye gyerek stílusban teker. Mégis inkább neki szurkolok, mint Froome-nak. Contador alatt viszont szépen táncol a bringa. Időfutamot is meggyőző stílusban megy. Mostanában a Taylor Phinney időfutama tetszett még a USA Pro Challenge-en. Úgy tolta mint egy gép. BMC TimeMachine az időfutam bringa neve, tán azért...   
Bár a riportrek azt mondják nem nagyon szeretik Valverde-t a mezőnyben, mégis amit ebben az évben nyújtott, nekem nagyon tetszett. Már márciusban Mallorcán nagyon nagyot ment és utána egészen a Tour végégig igazán tökösen versenyzett. Ha látott lehetőséget tolta neki. Nibali arról beszélt egy interjúban, hogy "ismertek ha lesz lehetőségem menni fogok". Ezzel szemben egy impozáns 60km-es szökése volt a Tour-on, én mást nem láttam tőle, pedig neki szurkoltam volna. Viszont Valverde megcsinálta amiről Nibali beszélt. Erről a húzatásáról meg már nem is tudok mit gondolni. Nem is értem, vajh mi a fenét gondolhatott, amikor belekapaszkodott az autóba? Idióta egy dolog volt tőle.
Hypsos Ferrum --> Lumin U1 Mini --> Audiomat Maestro 3 --> VTL TL 6.5 Signaure --> VTL ST-150 --> Sonus Faber Stradivari
Kábelezés: MDA

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Kerékpározás

Azért ennek az Aru gyereknek is van egy tekerési stílusa... 

6c33c
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 455

Kerékpározás

Hozzászólás Szerző: 6c33c »

..

Menjek át a város másik felébe - gyáli úti kórház - mert ott van a traumatologia

.

Sajnos félig félreinformáltak. Ugyanis a dél-pesti régió traumatológiái ellátását valóvan a gyáli úti kórház látja el, tehát valóban oda kell menni ilyen sérülésekkel. Viszont azt állítani,hogy az a kórház a város másik felében van - barokkos túlzás. A két kórház között kb 7 kilométer a távolság. Valószínűleg nem tudta a nővérke,hogy hol van a Gyáli út.
Thorens 320 MK3 - Jelco 750 D - Denon DL103R
Naim Uniti Atom
AN-E/Snell Type E/III hibrid

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Kerékpározás

Nekem is ez volt az első gondolatom: attól, hogy profi még kaphat szívizom gyulladást 
Teljesen kinyírják ezeket a profi bringásokat. Tele tömik minden szarral, anno a vércserék, az oxigén felvétel maximalizálás, a sok allergiagyógyszer (persze nem allergiás) és még ki tudja milyen kemikáliák egy 38 fokos lázzal végig tekert királyetap stb. Ez nem a hosszú élet titka...

priusz
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 95

Kerékpározás

Hozzászólás Szerző: priusz »

Jah, az is nagyon durva. Mondjuk ezt nem tudom, hogy miért engedték, de a szíve gondolom nem örült...
Nekem is ez volt az első gondolatom: attól, hogy profi még kaphat szívizom gyulladást 
Mozi:HTPC;Denon DVD2930;Pioneer N50A;Denon AVC A1SR;Quad 11 Classic
Zene:Rpi3;Philips Cd150; GoldNote 7Dac;Cayin Mt-35;Dynaco A25

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Kerékpározás

+Quintana 38°fokos lázzal. 
Jah, az is nagyon durva. Mondjuk ezt nem tudom, hogy miért engedték, de a szíve gondolom nem örült...

gianni321
V.I.P.
V.I.P.

Kerékpározás

Ezt hol olvastad, hogy eltört a lába?

Hagyd, megtaláltam, a cyclingweekly-n.
Hypsos Ferrum --> Lumin U1 Mini --> Audiomat Maestro 3 --> VTL TL 6.5 Signaure --> VTL ST-150 --> Sonus Faber Stradivari

gianni321
V.I.P.
V.I.P.

Kerékpározás

Azért az, hogy Froome a tegnapi szakaszt végignyomta törött lábbal!    

Ezt hol olvastad, hogy eltört a lába?

Válasz küldése

Vissza: “Autó Sport és szórakozás”