Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

audioline
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3188

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: audioline »

Melegebb karakterűre vagy csilingelősre is jó lenne esetleg valami típus ajánlás...
Eléggé más irány a kettő, végül is mit szeretnél? Mi a gondod a jelenlegivel?
Komolyabb változásokat szerintem készülék cserétől várhatsz leginkább. Kábelek tekintetében én a semleges irányt preferálom, vagyis ha lehet, egyik véglet felé se húzzanak.

Kábel ügyben az immár megújjult helyen leledző DIY gyártók topikjaiban nézelődnék/érdeklődnék, ahol ár/érték tekintetében ált. jó arányokkal találkozni és a kipróbálási lehetőség vagy visszavásárlási gari sem ritka...
.

muvimi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 449

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: muvimi »

Sziasztok! Yamaha Rn500 és Focal Cobalt 816 közé milyen kábelt ajánlanátok a jelenlegi Audioquest Type 2 helyett.

Nagyságrendileg 50eftig álldoznék rá 2,5 m-es kábelekkel számolva.

Melegebb karakterűre vagy csilingelősre is jó lenne esetleg valami típus ajánlás.

Legutóbbi tipp egy Supra PLY volt boltban az Audioquest Type 2 helyett.

Ne kábelt vegyél még plusz ötvenezerért, hanem add el azt a Yamahát és vegyél egy normális erősítőt, mert ez csak játékszer.

hukkle
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 372

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: hukkle »

Sziasztok! Yamaha Rn500 és Focal Cobalt 816 közé milyen kábelt ajánlanátok a jelenlegi Audioquest Type 2 helyett.

Nagyságrendileg 50eftig álldoznék rá 2,5 m-es kábelekkel számolva.

Melegebb karakterűre vagy csilingelősre is jó lenne esetleg valami típus ajánlás.

Legutóbbi tipp egy Supra PLY volt boltban az Audioquest Type 2 helyett.

Elmo
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 290

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Elmo »

Segítséget szeretnék kérni. Milyen hangszórókábel passzolna Rotel ra 04 se, és Quad 11 L classic közé. Válaszokat előre is köszönöm.
Quad? Qed.
www.chiliout.hu

Silent Angel-Hegel-REL-Usher

Voyager
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2112

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Voyager »

Segítséget szeretnék kérni. Milyen hangszórókábel passzolna Rotel ra 04 se, és Quad 11 L classic közé. Válaszokat előre is köszönöm.
Helló!
Ismerem a kis Rotelt és volt Quad-om is, csak nekem a 12L2. Nagyon szerethető és jó hang mindkettő, de ennek ellenére ne vidd "túlzásba" a kábelezést. Megdöbbentően jó hangot kapsz, ha veszel pár méter Supra Classic kábelt pl: 4.0 CLASSIC és ugyanazon anyagból, kicseréled a gyári jumper lemezeket a Quad-on. Nem kell semmilyen banándugó vagy villa sem. Csak szorítsd be a kábelek végét a megtisztított terminálok közé. Sokáig elégedett leszel, hidd el!
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”

pucok
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 882

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: pucok »

szabolcsmolnar
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 9

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: szabolcsmolnar »

Ezekrol a kabelekrol mi a velemenyetek?
Probalta mar valaki? Van tapasztalat?

Red75
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 832

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Red75 »

Akkor nincs más hátra próbáld ki....
Ja, de nincs most itthon ilyen kábelem 5m, vennem kellene. Próbálni viszont nem vennék. Ezért kérdezném, hogy van-e valakinek ilyennel tapasztalata?
Mozi: Vászon 106" Tab tension, Proji: Optoma HD86, Lejátszó: Himedia Q10Pro, AVR: Anthem MRX-510, Swans D3.2, Sub: SVS PC-2000

meridián
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 544

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: meridián »

Biztos. Fülre is és mikrofonozva is rendben van.
Akkor nincs más hátra próbáld ki....
Amikor kivágod az utolsó fát,a folyóból kifogod az utolsó halat,
rájössz arra a pénzed semmit sem ér.

Red75
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Biztos,hogy jótt tett neki?
Nem tolta el a hangképet?
Helyedben Én maradnék a Siren-nél...állítólag jó kábel.

Biztos. Fülre is és mikrofonozva is rendben van.
Mozi: Vászon 106" Tab tension, Proji: Optoma HD86, Lejátszó: Himedia Q10Pro, AVR: Anthem MRX-510, Swans D3.2, Sub: SVS PC-2000

meridián
♥︎ R.I.P. ♥︎

Kábelezzünk

Éppen ezt a bikábelezést akartam kérdezni:
Mivel a magashoz a dobozon belül habia ezüstöt tettem (megjegyzem jót tett neki), érdemes volna ugyan ezt használnom az erősítőtől is? A mély-mélyközép, pedig maradna az evidence, mert alsóbb tartományban nagyon bevált a tömör kábel.

Biztos,hogy jótt tett neki?
Nem tolta el a hangképet?
Helyedben Én maradnék a Siren-nél...állítólag jó kábel.

Red75
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Éppen ezt a bikábelezést akartam kérdezni:
Mivel a magashoz a dobozon belül habia ezüstöt tettem (megjegyzem jót tett neki), érdemes volna ugyan ezt használnom az erősítőtől is? A mély-mélyközép, pedig maradna az evidence, mert alsóbb tartományban nagyon bevált a tömör kábel.

meridián
♥︎ R.I.P. ♥︎

Kábelezzünk

A bikábelezés szvsz nem leminősítendő alternatíva. Sok doboz - köztük igen komolyak is - lehetőséget adnak rá. Van ahol vitán felül jobb hangot érhetünk el, mint szimplán. Az ellenkezőjére is akad persze példa. A lényeg, hogy nálad bevált.
Így van...vannak olyan hangfalak amik szeretik a bi-wire-t vannak amik nem.
Puding próbája az evés!
Azzal,hogy ezzel ki ért egyet vagy nem az a hangfalat nem érdekli!

audioline
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Hétvégén kisérletezgettem a hangsugárzó kábelekkel.
Egy VD és HiVox kábel van otthon, ezeket cserélgettem. Külön-külön egyik sem tetszett teljesen,
a VD, ahogy Fülelek írta, olyan 'hifis', a Hivox-nak meg keveseltem a mélyeit. Ekkor jött egy unorthodox ötlet: VD a mélysugárzóhoz, HiVox a magashoz került. Ráadásul a két kábel nem is egyforma hosszú. Valahogy a két kábel jól megfér egymással, így kaptam a leghallgathatóbb hangot. Ez nyilván olyan eredmény, ami nem általánosítható, de arra mutat, hogy lehet ilyen irányba is keresgélni.
Az erősítő egy Hitachi MOSFET, és Jungson LS3/5 dobozokat hajt.

A bikábelezés szvsz nem leminősítendő alternatíva. Sok doboz - köztük igen komolyak is - lehetőséget adnak rá. Van ahol vitán felül jobb hangot érhetünk el, mint szimplán. Az ellenkezőjére is akad persze példa. A lényeg, hogy nálad bevált.
.

O_S
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 160

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: O_S »

Hétvégén kisérletezgettem a hangsugárzó kábelekkel.
Egy VD és HiVox kábel van otthon, ezeket cserélgettem. Külön-külön egyik sem tetszett teljesen,
a VD, ahogy Fülelek írta, olyan 'hifis', a Hivox-nak meg keveseltem a mélyeit. Ekkor jött egy unorthodox ötlet: VD a mélysugárzóhoz, HiVox a magashoz került. Ráadásul a két kábel nem is egyforma hosszú. Valahogy a két kábel jól megfér egymással, így kaptam a leghallgathatóbb hangot. Ez nyilván olyan eredmény, ami nem általánosítható, de arra mutat, hogy lehet ilyen irányba is keresgélni.
Az erősítő egy Hitachi MOSFET, és Jungson LS3/5 dobozokat hajt.

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5225

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Kászálódjunk le a VD minőségi gumicsontról, közreadnék némi számolósdit a kábel vastagság tárgykörben: gyakran felmerül a kérdés, mekkora keresztmetszetet érdemes választani a hangszórókábelnél? Elméletben fontos tényező, hogy a hangszórókábel ellenállása ne legyen nagy, mert az befolyásolhatja a mélyátvitelt, meg az erősítő csillapítási tényezőjét (újmagyarul damping faktor). No de mennyire? 4ohmos hangsugárzó impedanciát feltételezve, egy 1mm2 keresztmetszetű, 2,5m hosszú, vörösréz alapanyagú kábel ellenállása 0,05Ohm, amihez még  hozzá kell számolni kb. 0,01Ohm csatlakozási ellenállást, azaz összesen 0,06Ohm, de mivel a + ág és a - ág is 2,5m, ezért 0,12Ohm ellenállást iktatunk sorba a hangsugárzó és az erősítő közé. Ez az érték 2,5mm2 keresztmetszet esetén  0,05Ohm. A csillapítási tényezője egy szokásos félvezetős erősítőnek 100 körül van, ez az 1mm2 kábel használata esetén 25-re változik, a 2,5mm2 -es esetén meg 40 -re. Vajon ez a változás okozhat-e számottevő hangzási különbséget, és ha igen, akkor mekkorát? Akusztikai méréssel is nehezen kimutatható lesz az átviteli különbség. ha csöves erősítőt használunk -ahol általában eleve jóval kisebb a csillapítási tényező (2-10)-, meg azért nem számít, mert eleve a kisebb csillapítás változtatja meg a hangzást.
Mégis, miért lehet, hogy akár ugyanaz a fajta hangszórókábel hallhatóan másképp szól különböző keresztmetszetek esetén? És miért mondják, hogy minél vastagabb, annál jobb?
Azért, mert az ellenálláson kívül van még néhány olyan tényező, ami befolyásolja a hangzást, például a kábelek torzítása, ami arányos az egységnyi keresztmetszetre jutó pillanatnyi áramerősséggel, a nagyobb keresztmetszet ugyanabból az anyagból kevesebbet torzít. Persze ha egyeres kábel konstrukcióról van szó, akkor meg a magas hangok átvitelének minősége egy bizonyos keresztmetszet felett romlik. Ráadásul a kábeleknek van mechanikai rezonanciája is, ami szintén változik különböző keresztmetszeteknél, és más- más hatást eredményez. (A hangsugárzóhoz, meg az erősítőhöz is mereven csatlakoztatjuk a kábelt, ezáltal a kábel a hangsugárzó doboz rezgéseit közvetíti az erősítőhöz, már közepes hangerőnél az erősítő kimenetét kézzel megfogva jól lehet detektálni ezt a hatást.)
Ugyanakkor a kábelek különféle vezetői nem egyformán torzítanak, egy jobb minőségű kis keresztmetszetű kábel sokkal kisebb torzítású is lehet, mint egy nagy keresztmetszetű, de gyengébb minőségű.
Mi következik mindebből? Mindössze annyi, hogy nem a méret a legfontosabb paraméter, hanem a kábel minősége, amit keresztmetszet növelésével nem lehet pótolni. A hangminőség megítélésekor meg azért (is) van akkora széthúzás, mert a tökéletlen rendszerek eredő összes torzításának spektruma nem egyformán hat az agyunkra, azaz ami az egyik (akár aranyfülű) hallgatónak kellemes vagy elfogadható, az a másiknak zavaró és elfogadhatatlan. 

Dorian
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 899

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Dorian »

Van Damme kábelekkel is sokat kísérleteztem. Vettem nagyjából 60K értékben hangsugárzó, és összekötő kábeleket. Azóta már nincsenek meg, mert a legtöbbet végül tolakodónak, és kicsit torznak ítéltem, de ár/érték arányban szerintem verhetetlen. Többféle rendszerben próbáltuk, és a legtöbb helyre bevált. (Jellemzően ott, ahol előtte olcsóbb, kábeleket használtak.) Ha olcsó kábeleket kellene használnom, valószínűleg Van Damme-okat használnék.   

Olcsó/drága - hangfal/kábel ügyben nálam éppen borult a papírforma, ha van ilyen. Az olcsó-egyszerű rézkábeleket simán lelépték az általam használt és kipróbált "közepes árú" kábelek, ebben nincs semi meglepő. A Van Damme meg azokat páholta el csúnyán, ráadásul egy időben azzal, amikor jóval drágább és komolyabb hangfalra is váltottam. (Dali Concept -> MA GS20)
A drága (10.000 Ft/m felett) kábeleknek biztos nem ellenfele, de ez sajnos vagy szerencsére nem az én problémám, de azt sejtem sokaknak másoknak sem. Na ezeknek a sokaknak nagyszerű választás a VD.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

TomLeftiger
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 496

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: TomLeftiger »

Szerintem vannak egyéb szempontok is kábelvásárlásnál. Ha egy Siltechet vesz az ember használtan, annak megvan az a jó tulajdonsága, hogy nagyjából árában el is lehet adni, relatív gyorsan. (Ez más márkás, keresett kábelre is igaz) Ez egy fontos szempont lehet, ha később valamilyen okból le szeretnénk építeni a rendszerünket. Az árát amúgy én is sokallom (még használtan is, újonnan meg pláne), de sokféle IC kipróbálás után rá kellett jönnöm, hogy nekem erre van szükségem, ez az az irány amit kerestem. Ha sikerül megvalósítani a teljes Siltech kábelezést, az ugyanannyiba (vagy többe) fog kerülni, mint az elektronika amit használok. Ezt sokan túlzásnak tartják, de megfelelő (azaz rendszerünkhöz passzoló, ízlésünknek leginkább megfelelő) kábelekkel tapasztalatom szerint olyan javulást érhetünk el, amit készülékcserével nem igazán. Úgy tekintek ezekre az eszközökre, mint afféle finomhangoló holmikra. Mint amikor anno analóg műsorszórás volt a televízióknál, és végre az automatikus csatornakereső behangolta a csatornákat, de sokszor nem kaptunk tökéletes eredményt. A kép kissé szemcsés maradt. Ilyenkor lehetett finomhangolni, ami sokszor segített a problémán.

Az elmúlt néhány évben történ néhány érdekes dolog velem, és ismerőseimmel. Másfél évvel ezelőtt az egyik barátom kölcsönadta a hangsugárzó kábelét, amit már vagy tíz éve használt a rendszerében. (Igazából én kértem kölcsön, mert szerettem volna venni valamilyen kábelt, és szeretek begyűjteni ilyenkor annyiféle drótot, amennyit csak tudok.) Akkoriban Cable Talk Symphony 3-as kábelt használtam, ami nagyon tetszett, de mégis többet/jobbat akartam. Bekötöttem (szándékosan nem írom le a típusát, egy magyar DIY kábel) és teljesen megfojtotta a rendszert. Ez a legjobb szó rá. Mintha egy vastag függöny került volna közém és a hangdobozok közé, minden lelassult, szürke lett, számomra élvezhetetlen lett a zene.  A különbség a két drót között óriási volt, diplomatikusan azt mondom nem illett a rendszerbe, legalább is nekem nagyon nem tetszett. Az ára nagyjából ugyanannyi volt, mint a CTS3-nak. Felhívtam, és elmondtam neki mit tapasztaltam. Az nem létezik, jó kis kábel az, már tíz éve használom, amúgy sem hiszek a kábelezésbe, stb. stb. Mondta a barátom. Én se hiszek benne, de kipróbáltam egy csomó félét, és néhányat jobbnak halottam a többinél, javulást hoztak a rendszerbe, tehát működik a dolog. Nem kell hinned benne, próbáld ki - mondtam neki. Odaadtam neki a Cable Talkot, elvitte, nagyjából egy óra múlva csörög a telefonom. Ezt nem hiszem el, akkorát dobott a rendszeren, mint még semmi, azóta folyamatosan zenét hallgatok, stb. stb. Másnap hívott, már úton volt a kábel külföldről. Addig kutakodott a neten amíg nem talált eladót belőle. Ő nem hitt a kábelezésbe.
Érdekesség, hogy akkoriban kértem el egy meghallgatásra Sumitól a Royd Sorcerert. A kölcsön kábellel borzasztó volt a produkciója, ha csak az a kábel van itthon biztosan nem veszem meg. Aztán a CT-al minden a helyére került, és egyből beleszerettem. Pedig akkor még nem volt kiszolgálva normálisan elektronikával, de egyből tudtam ez lesz az én utam.

Van Damme kábelekkel is sokat kísérleteztem. Vettem nagyjából 60K értékben hangsugárzó, és összekötő kábeleket. Azóta már nincsenek meg, mert a legtöbbet végül tolakodónak, és kicsit torznak ítéltem, de ár/érték arányban szerintem verhetetlen. Többféle rendszerben próbáltuk, és a legtöbb helyre bevált. (Jellemzően ott, ahol előtte olcsóbb, kábeleket használtak.) Ha olcsó kábeleket kellene használnom, valószínűleg Van Damme-okat használnék.   

xyz77
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 40

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: xyz77 »

Micsoda vitát generáltam itt egy szimpla kérdéssel   

Viszont újra feltenném a kérdésem másik felét is :

Milyen vastagságú(átmérőjű) javasolt az egyes hangsugárzókhoz?(beleértve az atmos menynezeti sugárzókhoz is ami Magnat Ic széria lenne)  Onkyo 838 és Klipsch rf II (rf62 rc52 rb51 r12sw) közé szeretném őket használni.
A frontokhoz érdemes kettős kábelezést használni?

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6274

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

Az egyéni ízlésbeli különbözőségeket én nem tartom olyan nagy bajnak, azt sokkal inkább, amikor valaki egyedüli üdvözülésnek gondolja saját preferenciáit.

Az még csak hagyján, ha valaki az egyedüli üdvözülés halmazba sorolja a saját útját, a legrosszabb szerintem az aki még bőszen és szentül hirdeti is a saját igéjét, és minden más utat nyíltan és kategorikusan elutasít, kizárva a további tapasztalás bármilyen lehetőségét.Pedig mint tudjuk, tanulni valamit sosem szégyen...csak addig is el kell jutni, hogy beismerje a delikvens:addig erősen tévúton járt.(Hű, ez kissé filozófikus lett..  )
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11021
Kapcsolat:

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Az egyéni ízlésbeli különbözőségeket én nem tartom olyan nagy bajnak, azt sokkal inkább, amikor valaki egyedüli üdvözülésnek gondolja saját preferenciáit.
Nem a gyártói filozófiák törvényszerű különbözőségéről, hanem a felhasználók nagyon eltérő értékítéletéről írtam. A világ sokszínűsége nyilván előny, de a közös hobbival bíró egyedek kommunikációját nagyban segítené, ha legalább a közös szókincs létezne és néhány alapszabály le lenne fektetve. Nekem nem probléma, ha ugyanazon meghallgatáson sokféle vélemény születik, de ha valaki az ezek alapján írott beszámolókból próbál tájékozódni, hamar összezavarodhat. Liberális felfogásom ellenére nem tudok minden technikai paramétert ízlésbeli szabadsággal felruházni. Szeretheti valaki, ha otthon a basszusok mindent maguk alá gyűrnek, de ha ilyen hozzáállással és preferenciákkal egy idegen rendszert basszusszegényként publikál, máris kész a félrevezetés.

Ellentmondást nem tűrően általában a kezdők szoktak kinyilatkoztatni. Minél előrébb jutunk a hobbin belül, annál inkább egyértelművé válik, hogy rengeteg helyes (és helytelen) út létezik.

audioline
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

...a közös platform...ha a szélsőségeket kidobáljuk, szépen kirajzolódik egy irányvonal, ennek ellenére jól látható, hogy ahány hobbitárs, majdnem annyi véleményalkotási módszer, preferencia, végkövetkeztetés.
Mit is várhatunk e téren annak fényében, hogy akár a giga gyártókat, akár a mezei sufni iparosokat vesszük alapul, lényeges eltéréseket érzékelhetünk audio filozófiájukban. Nem is olyan furi ennek tükrében, hogy az eccerű felhasználó ide oda hánykolódil az okosságok tengerében...mígnem több kevesebb (inkább több ) vergődés - baráti mítingek, HiFis prédikátorok iskolái, majd sok sok próbálgatás, zsákutca és megtapasztalás - után jó esetben lehorgonyoz egy számára (anyagi lehetőségeihez szabva) elfogadható kompromisszumokkal bíró rendszer vagy kábelezés mellett.

.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11021
Kapcsolat:

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Addig álljunk fél lábon..
Nem szeretnék, mert sejtésem szerint ez a közös platform nem mostanában fog létrejönni, sőt régebbi emlékeimre támaszkodva azt gondolom, egyre távolabb kerülünk tőle. Ténykedésem kapcsán talán a többségnél kicsit több véleményt ismerhettem meg a hangsugárzók és a kábelek területén, így néha bátorkodom ezekre hivatkozni. Bizony gyakran előfordulnak egymással totális ellentétben álló beszámolók is. Persze, ha a szélsőségeket kidobáljuk, szépen kirajzolódik egy irányvonal, ennek ellenére jól látható, hogy ahány hobbitárs, majdnem annyi véleményalkotási módszer, preferencia, végkövetkeztetés.

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1258

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

Valaki írja már le, hogy mi az "olcsó2, mi a "közép áras", meg mi a "drága"? A drágán való rugózás mindig az extra drágára vonatkozik, amiknek -úgymond -felháborítóan magas az ára. Lehetne egy excel táblázatot is készíteni a hobbi fontosság, FTF, és a jövedelmi kategóriák szerint is, ez kb. 24 verzió az olcsó/normális/drága szintek feldolgozására, és akkor még nem vettük számításba a felszerelés minőségét/értékét.
Az elmebeteg ár és cost no object sznob kategóriákat meg nem kellene belevenni, bár a határt valahol meg lehetne húzni.
Az új/használt min. 2:1 viszonya is erősen árnyaló hatású, míg egyesek szerint a néhány éves kábel inkább előny (be van járatva ), addig mások szerint meg inkább hátrány (elhasználódott csatlakozók, full pvc kábeleknél velejéig korrodált vezetők, stb.)
Ja és lovas nemzet lévén hajlamosak vagyunk a ló egyik oldaláról átesni a másik oldalára...

Ha engem kérdezel akkor egy kb 100.000 Ft/ komponensek használt áron komponensekből álló rendszer volt kb 10.000 Ft-os kábelekkel. Ebbe került be hangsúlyozom pusztán lehetőséget kihasználva tapasztalatszerzés céljából szélsőséges kíváncsiságunak kielégítésére szintén használt áron számolva kb 300.000 Ft os kábelek.

Vendég

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Jó meglátás, mert szinte lehetetlen meghatározni. Ahogy univerzálisan jó kábel sincs. Annyira szubjektív ez az egész, hogy kinek mi a jó, és mi a drága, hogy éppen ezért felesleges minden vita a témában. Legfeljebb arról érdemes beszélgetni, hogy adott rendszerbe kinek milyen kábel vált be, és mi nem, magyarul a szinergiákról.  
Sajnos erről elég keveset olvasni...
Én ezt sem szoktam eltitkolni, tudod , sajna néha elég "nyersen"  sikerül, ezt már te is többször tapasztaltad tőlem,   .

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”