Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Milyen hangsugárzót? (kérdés előtt olvasd el a nyitó hozzászólást)

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Gle 403.2vel van.
Monitor létére kellő nem búgos mélyhang.Jó tér, és kellemes hangkép.Nem túl válogatós.Nagyon hangosan is tiszta torzítás mentes hang jó dinamiuával.

Lényegében amit a gle szériáról elmondhat az ember az a hang gyorsasága.Könnyen megbírkoznak vele a kisebb teljesítményű masinák is.Fal közelségére nem háklis.Nem dusúl fel a mélytartománya mint más márkáknál.
Az általad írt tipust kinti bemutatóban hallottam.Mozin nagyon tetszett.zenén már azért a kifinomultabb hangot szeretem.De a dinamikájára nincs panasz., a tere is rendben van.Sokat finomodott az elöző szériához képest.Kategoriájában kíváló mindenes.
Ha olcsón veszi az ember megéri.
De ez egy gyártó belépő modelje.Furnért vgy gyönyörű külsőt ne várj.
A chrono széria már jobb hangú.Ha olcsón sikerülne szerezned 509, 509.2 azzal jobban járnál.
És mozin a szett további elemei is jobbak.

Sziasztok!

Canton GLE 496-al van valakinek tapasztalata?

csöpi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 288

Hozzászólás Szerző: csöpi »

Sziasztok!

Canton GLE 496-al van valakinek tapasztalata?

Kép:Sony VPL-VW50
ScreenLine Amleto 250x140 1.4Gain
CD-DVD:Sony DVP-S 7700
Erősítő:Yamaha RX-A 3030
Médialejátszó:HTPC+Bluesound Node 2i
Hangfalak:Clarus Titan front,Titan center,Rhea háttér
SUB: Focal Cobalt sw800
Kábelek:Neotech-Audioquest kábelek,Néhai tápelosztó

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1698

Hozzászólás Szerző: -KP- »

muvimi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 449

Hozzászólás Szerző: muvimi »

Közepes szobába szeretnék főleg magyar népzenéhez, dacról szóló hangfalat 300e környékén. Kalmi Ams dobozok tetszenek. Vélemény, tipp?
Menj el hozzá, próbáld ki és ha tetszik el is viheted, nagyjából anyagáron adja el a kész aktív dobozait, én ugyan nem hallottam egyiket sem, csak a távolság miatt, de akik hallották jókat írnak róla és még jól is néznek ki, nem nyúlhatsz mellé velük úgy gondolom.

idmuic
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Értékelés: 2

Hozzászólás Szerző: idmuic »

Közepes szobába szeretnék főleg magyar népzenéhez, dacról szóló hangfalat 300e környékén. Kalmi Ams dobozok tetszenek. Vélemény, tipp?

Gyuuka
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 45

Hozzászólás Szerző: Gyuuka »

Sziasztok! Mi a különbség a heco mythos 700 és a heco argon 70 közt? Vagy a heco mythos 500 és a heco argon 50közt? Szinte ugyan azok a paraméterei mind a két hangfalnak. Valamelyik jobb a másiktól, vagy más a hangzása? Köszönöm!

kalmi22
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 12

Hozzászólás Szerző: kalmi22 »

kétszersülttel
Köszi,megnyugodtam

Dorian
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 899

Hozzászólás Szerző: Dorian »

kétszersülttel
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

Dorian
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 899

Hozzászólás Szerző: Dorian »

Lehet nem ide tartozik, de felteszem itt a kèrdèst, hàtha kapok vàlaszt,következő tűnt fel nekem a napokban,ahogy pakolgattam a hangfalakat.Mègpedig az,hogy a front hangfalaim, elvileg 8ohmosak(dali c6),a hàtsók 6ohmosak(wharfedale diamond 9.2).Az èrdekelne igazàbòl,hogy ez nem jelent,esetleg problèmàt, ill ezt az erősítő kezeli magàtòl?

Semmi bajuk nem lesz. Amúgy sem egy fix érték ez, hanem frekvenciafüggő. Ha már néz az ember valamit, akkor a gyártó által megadott -ha megadott- minimális adatot kellene figyelembe venni.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

kalmi22
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 12

Hozzászólás Szerző: kalmi22 »

Sziasztok!

Lehet nem ide tartozik, de felteszem itt a kèrdèst, hàtha kapok vàlaszt,következő tűnt fel nekem a napokban,ahogy pakolgattam a hangfalakat.Mègpedig az,hogy a front hangfalaim, elvileg 8ohmosak(dali c6),a hàtsók 6ohmosak(wharfedale diamond 9.2).Az èrdekelne igazàbòl,hogy ez nem jelent,esetleg problèmàt, ill ezt az erősítő kezeli magàtòl?

Vàlaszokat előre is köszönöm!

tiha
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 19

Hozzászólás Szerző: tiha »

Sziasztok
Nos ujra velemenyt szeretnek kerni toletek, remelem tudtok segiteni. 2 doboz kozt vacilalok, az egyik az egy Focal Chorus 716V a masik pedig egy JBL LX66. Egy NAD 319 hajtana oket. A szoba meretei nem mondhatni nagynak, kb 25nm. Volt mar nekem JBL LX55G amiben a magas illetve a kozep sugarzo megeggyezik az LX66-val, es mondhatni nagyon meg voltam veluk elegedve. Arban kb ugyanott lenne a 2 doboz. Nos??
Elore is koszi!

Gyuuka
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Miért épp ezeket választottad ki? Mi volt a szempontod?

Nagyjából ezt a kategóriát fogom tudni megfizetni, kisebb kategóriás heco hangfalam volt, annak elég tűrhető volt a magas-közép hangja, itt és más fórumon elég jókat írnak a mythos és az argonról. A mordaunt az csak annyi, hogy nagyon tetszik a kivitelezése, valamelyik kisebb típusa valamelyik évben teszt győztes hangfal volt a maga árkategóriájában. A mission-t hallottam hasonló erősítővel mint a sajátom, és elég meggyőző volt a hangja mozival, zenével, direktben is. Ez is lehet viszonyítási alap! A jamo eisa díjas, gondolom rossz nem lehet. Ennyi az infom. Ami nagyon fontos, belátható időn belül össze lehessen szedni legalább az 5.0-át.

svedmalac
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 386

Hozzászólás Szerző: svedmalac »

Sziasztok! Az alábbi hangfalak közül melyik lehetne jó választás, melyiket ajánlanátok, egy pio vsx 1015 mellé, 50%mozi 50%zene hallgatás. Melyik hangfalnak mi az előnye, hátránya? 
http://www.superfi.co.uk/p-4606-discont ... akers.aspx
http://www.jamo.com/speaker-types/floor ... /?sku=E770
http://www.listeninn.com/product/407001 ... Mythos-700
http://stereo.ru/before/profile.php%3Ft ... =4335.html
http://www.audioreview.com/cat/speakers ... 94crx.aspx

Miért épp ezeket választottad ki? Mi volt a szempontod?

Gyuuka
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Borzasztó nehezet kérdeztél, hatalmas szerencse kellene ahhoz, hogy valaki pont ilyen erősítőt hallgasson otthon ezek közül valamelyikkel. 

Javaslom nézz utána külföldi fórumokon az erősítődnek, hogy milyen hangfalakkal szokás sikeresen összerakni, majd megnézhetsz pár yuo-tube videót is, hátha találsz valami ilyen összeállítást. 

Az erősítő nem végleges családtag, csak gondoltam kiindulási pont lehet. Engem igazán a hangfalakról alkotott vélemények érdekelnének, kinek milyen tapasztalata van egyes típusokkal. Így kisebb lehet a mellényúlásnak az esélye! Tudom meg kell őket hallgatni, tetszik a hangja, vagy nem..   ....a mission m 74-et hallottam pio vsx 1014-el párosítva, elég megyőző volt a hangja több zenei stílusban is... a további felsorolt hangfalak közűl nincs tapasztalatom, csak amit taláéltam különböző forumokon, a hozzászólásokból, véleményekből gondoltam esetleg jó választásnak.

Gyuuka
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Sziasztok! Az alábbi hangfalak közül melyik lehetne jó választás, melyiket ajánlanátok, egy pio vsx 1015 mellé, 50%mozi 50%zene hallgatás. Melyik hangfalnak mi az előnye, hátránya? 
http://www.superfi.co.uk/p-4606-discont ... akers.aspx
http://www.jamo.com/speaker-types/floor ... /?sku=E770
http://www.listeninn.com/product/407001 ... Mythos-700
http://stereo.ru/before/profile.php%3Ft ... =4335.html
http://www.audioreview.com/cat/speakers ... 94crx.aspx

gida
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 67

Hozzászólás Szerző: gida »

szerintem letét ellenében postáznának neked egy párt próbaképp...

Ha úgy lesz időm feltétlen fel szeretnék menni meghallgatni őket....

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1262

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

Akár ezt is érdemes lehet meghallgatni?

http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... l-l80t-gi/

És később egy Marantz receiver-el (mert azok nagyon tetszenek) fejleszteni?

Szerintem jelenleg fent levő hirdetésekből az ESS MONITOR A LEGJOBB. 100.000 forintos doboz okkal a közelébe nem lehet érni. Pl hirdetnek focal 710 est 70 ért. Biztos hogy rá se néznék hanem mindent megmozgatnék a jobbért. 810 re is azt írta a srác hogy alig hallja jobbnak mint a 710 et.
Szobaméret is sztem megfelelő neki. Stb.
Rosszabb hangú dobozt nem is kívánnék senkinek. Vele már legalább a házad közelébe kerülne az együttes. Lehet hogy a többi komponensed nem is cserélnéd le annyira jól szólna.

bernatcsoki
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 1

Hozzászólás Szerző: bernatcsoki »

Közben látom, hogy 35 nm-es a szoba, és 70-es évek zenéit hallgatod főleg. Akkor javaslom, hogy nézz magadnak egy 70-es, 80-as években készült vintage nagy monitort, ami kées bezenélni a szobád, és kábelezés, valamint erősítő terén is viszonylag olcsón megúszható a történet. Ez lehet régi JBL, Sansui, AR, Altec, vagy éppen Marantz hangfal is 25-30 cm-es mély hangszóróval szerelve, hozzá pedig egy szintén korban odaillő HK, Sansui, Marantz erősítő, vagy egy szép receiver. 

Akár ezt is érdemes lehet meghallgatni?

http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... l-l80t-gi/

És később egy Marantz receiver-el  (mert azok nagyon tetszenek) fejleszteni?

bernatcsoki
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Értem, de akkor zenét mikor fogsz hallgatni? Mert ha sok-sok hónap, vagy év alatt tudsz csak annyi pénzt összeszedni, hogy mindig egy kicsit jobbat vegyél valamiből, és mindig csak egyvalamit fogsz jobbra cserélni, akkor nagyon sokáig nem lesz egységes rendszered, csak épen egy olyan, aminek az egyik eleme vissza van fogva a többi gyengéje miatt.

Azt hittem, hogy a NAD már valamilyen szinten véglegesnek, legalábbis hosszabb távú dolognak tűnik, és ehhez keresel valami odaillő hangfalat. Működhet persze úgy is, -ahogy SoundMania is leírta-, hogy egyből egy jó hangfalat veszel, és később ehhez egy jobb erősítőt, de ehhez tudni kellene mennyit szánsz most, ill. később az egész projektre. Milyen zenék lejátszására, mekkora szobába keresel hangfalat, azt hogyan tudod elhelyezni? (falhoz, egymáshoz közel, vagy nagy térben) Milyen rendszereket hallottál addig, mik tetszettek, és mik nagyon nem? Mit vársz el egy rendszertől? Ha ezekre van válasz, akkor lehet tovább lépni.   

Amennyiben sem most, sem később nem lesz sok pénzed erre a célra, de az erősítőddel alapvetően meg vagy elégedve, akkor nézz szerintem egy minél jobb hangfalat hozzá, és az erősítő cserét hagyd jóval későbbre, amikor már többet tudsz majd költeni rá. Tehát inkább legyen a Nad és egy 100.000,-Ft-os hangfalad, mint egy 50.000,-Ft-os erősítő mellé egy 50.000,-Ft-os hangfal.

Látom Tatabányai vagy, sajnos személyes meghallgatások nélkül, csak fórumtársak véleményére, ill. olvasottakra hagyatkozva azért elég nehéz lesz, hiszen mi csak meghallgatásra érdemeseket javasolhatunk, de eldöntened majd neked kell, hogy mi tetszik ezek közül, és mi nem. Ehhez pedig meg is kell hallgatni a kiszemelteket.  

Viszont ha nincs egységes rendszerem, akkor jön az amit SoundMania is írt, hogy tapasztalatot szerezhetek. Vagy rosszul gondolom?

Jelenlegi helyzetemet figyelembe véve azt merem mondani,hogy évi 200.000 - 250.000 Ft-ot tudok ráfordítani. Bízom benne, hogy ez csak javulni fog!   Ezért írtam, hogy kb. tíz év múlva lehet egy 2 - 2,5 milliós rendszerem. És ez a lélektani határ Nálam. Jelenleg.   

A Nad hosszú távú dolog lehet, ha találok hozzá olyan hangsugárzót ami kielégíti a fülemet. A Heybrook Prima jobban tetszik mint a HS-200, de énekben / középtartományban keveslem. És mivel most kb. 100 ezer Ft-ot tudnék fejlesztésre fordítani, ezért jutottam arra, hogy próbálnék találni (első körben a Nad-hoz) egy jobb hangfalat. Ami megfelel az előbb említett igényemnek. Ez pedig összevág azzal amit írtál!

Igazából nagyon az elején járok a történetnek. Így, az örökölt Celopátra-HS200-on (ez volt ami elindított a lejtőn), és a mostani Nad-on kívül más rendszereket nem hallottam. Az elhelyezéssel kapcsoltban kész vagyok megküzdeni a feleségemmel!   Igazából azt várnám el a rendszeremtől - szeretném minél inkább tökéletesíteni amit eddig éreztem -, hogy ott zenéljen pl. a Led Zeppelin mellettem, a szobámban.

bernatcsoki
Újonc fórumos
Újonc fórumos

De működhet így is. Vehetsz egy jó hang dobozt már most is.
Hirdetnek JBL 5000-est meg egy ESS Monitort.
Azok már komoly szint. Most nagyon nem tudok jobbat.
Aztán márcsak erősítőt kell majd keresnek kábeleket meg forrást.
Az a kérdés meddig akarsz eljutni?
Mekkora helyiségbe szeretnéd?
Bár szerintem az nem baj ha egy rendszerben a doboz "túl jó".
Az viszont nem biztos hogy jó megoldás hogy előbb egyik komponensből veszel egy kicsit jobbat majd a másikból aztán megint az egyikből stb. Igaz így viszont több tapasztalatra is szert tehetsz. Csak megéri-e? Sok idő rámegy. És az a legdrágább!

Na ez az...

Likvid lehetőségek híján a "Rögtön a legjobb doboz" verzió nem tud működni.    Kicsit a felé hajlok, hogy "sok tapasztalat, sok idő, legdrágább" verzió. Mert kb. 10 év alatt elcsepegtetek sok pénzt, de folyamatában nem fog feltűnni. A végén meg már nem is emlékszem majd rá, hogy anyagilag összességében fájdalmas volt. 
Azt egyébként már most tudom, hogy 35 nm-es szobában szólna. Főként blues-t, jazz-t játszana a '70-es évektől napjainkig - inkább vinyil-en de cd-n is.

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

Tehát akkor mindenképpen a Nad-hoz válasszak hangsugárzót!

Első körben arra gondoltam, hogy mivel kisebb lépésekben tudnám fejleszteni a rendszeremet, ezért:
- keresek egy jobb hangsugárzót, mint amit a mostani erősítőm érdemelne
aztán
- keresek egy jobb erősítőt, mint amit az akkor meglévő hangsugárzóm érdemelne
és így tovább...

De ezek szerint, ez így nem tud működni.

De működhet így is. Vehetsz egy jó hang dobozt már most is.
Hirdetnek JBL 5000-est meg egy ESS Monitort.
Azok már komoly szint. Most nagyon nem tudok jobbat.
Aztán márcsak erősítőt kell majd keresnek kábeleket meg forrást.
Az a kérdés meddig akarsz eljutni?
Mekkora helyiségbe szeretnéd?
Bár szerintem az nem baj ha egy rendszerben a doboz "túl jó".
Az viszont nem biztos hogy jó megoldás hogy előbb egyik komponensből veszel egy kicsit jobbat majd a másikból aztán megint az egyikből stb. Igaz így viszont több tapasztalatra is szert tehetsz. Csak megéri-e? Sok idő rámegy. És az a legdrágább!

bernatcsoki
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Tehát akkor mindenképpen a Nad-hoz válasszak hangsugárzót!

Első körben arra gondoltam, hogy mivel kisebb lépésekben tudnám fejleszteni a rendszeremet, ezért:
- keresek egy jobb hangsugárzót, mint amit a mostani erősítőm érdemelne
aztán
- keresek egy jobb erősítőt, mint amit az akkor meglévő hangsugárzóm érdemelne
és így tovább...

De ezek szerint, ez így nem tud működni.

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

Alternatívát tudsz javasolni?
Valami ami nem műanyag meg fém magassugárzós.
Hb1 magasa szörnyű.
Keress párat Te, ami szóbajöhet úgy egyszerűbb lenne. Triangle Comete meg Titus is jók voltak de nem tudom mennyire passzol Nad erősítőhöz.
Meg talán HFP-n láttam vintage dobozt egész olcsón SEAS hangszórókkal. Egy meghallgatást lehet hogy megérne.

bernatcsoki
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Hb 1- et felejtsd el ! Inkább mást válassz.

Alternatívát tudsz javasolni?

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

A rendszerem egy teljesen kezdő lánc. Alapvetően az analóg hangzást keresem a hanglemezekben. A meglévő Taya mellé szerettem volna egy sokat magasztalt (internetes keresgélés) Nad 3020-at. Azt nem de egy 302-est sikerült vennem. Igazából megtetszett, hogy Ausztriában valaki egyben adta el a 302-402-502-602 sort egy Heybrook Prima-val. Bizonyos tekintetben előrelépés volt a Cleopatra-Hs200 –hoz képest. De valahogy nem az igazi…
Ezért, és e mellé gondolnék egy komolyabb hangfalra. A likvid lehetőségeimet figyelembe véve, gondoltam a HB1-re!?

Hb 1- et felejtsd el ! Inkább mást válassz.

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”