Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
- dixie-chicken
- V.I.P.
- Értékelés: 2717
Kábelezzünk
Nekem az adatlapok átnézése alapján úgy tűnik, hogy ez a kábel család figyelemre méltó lehet:
http://www.vdctrading.com/content/VanDa ... coflex.pdf
Persze tudom, a lényeg, mit hall valaki, én speciel csak egyszer hallgattam ilyen kábelt, nem valami jó cuccok társaságában, így nincs még auditív véleményem. A totál mezei pvc szigetelésű kábelekről meg általában lesújtó véleménnyel vagyok, akármilyen csoda drótot ölel körbe. De elfogadom, hogy egy mozikombájn cserregését sikeresen meg tudja szelidíteni...
IC nek maga a Bryston is ezt (?) használja (infó Bryston forgalmazótol,Bryston felhasználó irányába,nem MO-i !):
http://www.vdctrading.com/shop/van-damm ... per-metre/
de ránézek odahaza a pontos cikkszámára,vásároltam a srácnak vagy 20m,meg magamnak is kb 10m,1 párat használok,semmi-csili-vili-csati-rajta,müxi a dolog,persze nem ahájendistakábelszemléletet képviseli...
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
- fülelek
- V.I.P.
- Értékelés: 5168
Kábelezzünk
Nekem az adatlapok átnézése alapján úgy tűnik, hogy ez a kábel család figyelemre méltó lehet:
http://www.vdctrading.com/content/VanDa ... coflex.pdf
Persze tudom, a lényeg, mit hall valaki, én speciel csak egyszer hallgattam ilyen kábelt, nem valami jó cuccok társaságában, így nincs még auditív véleményem. A totál mezei pvc szigetelésű kábelekről meg általában lesújtó véleménnyel vagyok, akármilyen csoda drótot ölel körbe. De elfogadom, hogy egy mozikombájn cserregését sikeresen meg tudja szelidíteni...
- donignatio
- Nincs visszaút
- Értékelés: 99
Kábelezzünk
A VD IC-re gondolt szerintem, nem a HS kábelre.
Kösz Indy, de tényleg összekevertem az árakat. Elnézést.
Manley Labs muse electronics Von Schweikert Audio Kimber Kable Astell&Kern Meze Cl
- dixie-chicken
- V.I.P.
- Értékelés: 2717
Kábelezzünk
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503
Kábelezzünk
A HIFI szériás kábelük jobb anyagú vezetőből készült, sztem azt érdemes, nem a hangosítós szériákat. Én 2x4mm-t, mások 2x6-ost vettek.
Ennek mi a cikkszáma?
Kábelezzünk
Köszönöm a válaszokat,legalább többféle nézőpontot megismerhettem.Valószínűleg ki fogom próbálni őket,ha már többek szerint megér annyit. a vájtabb fülűek és akik már kipróbáltak 100 féle kábelt, mindenféle árkategóriában ,gondolom okkal "húzzák le", bár mint írtam én nem fogok kábel cserélgetni havonta, de még évente sem.Ár/érték arányban ezek szerint a Klotz ami opció lehet, talán ezt a 2 félét kipróbálom, és részemről egyelőre ezzel ennyit akarok foglalkozni.Persze lehet,hogy még máshogy alakul.Egy olyan kábelt szeretnék venni, ami "elfogadható" minőséget képvisel, kifizethető áron.Ezek szerint a VDC a célomnak megfelel.
- Indy
- V.I.P.
- Értékelés: 1633
Kábelezzünk
Hol 300 Ft métere? Nem hinném,mert a forgalmazó a 2.5mm-es kábelekre 1200-1400, a 4mm-es kábelekre 2100-2300 Ft árat adott,Angliában is néztem ott is csupán kb. 5%-al olcsóbbak.
A VD IC-re gondolt szerintem, nem a HS kábelre.
Indulj el egy úton, én is egy másikon...
Kábelezzünk
Mivel kb. 300.-Ft métere, vegyél mindegyikből, aztán dönts magad, melyik a jobban tetsző.
Ha jó a füled és a rendszered, később úgyis ruhaszárító lesz mindkettő széria.
Ha olcsón akarsz viszonylag "jó" kábelt, akkor inkább Klotz.
Hol 300 Ft métere? Nem hinném,mert a forgalmazó a 2.5mm-es kábelekre 1200-1400, a 4mm-es kábelekre 2100-2300 Ft árat adott,Angliában is néztem ott is csupán kb. 5%-al olcsóbbak.
Kábelezzünk
Mielőtt a kérdező azt hinné "lehúzzuk" ezeket a kábeleket, idézném egy fórumtárs korábbi véleményét ( remélem nem haragszik meg érte) :
"A Klotz kábeleket tudni kell helyén kezelni, szvsz érdemes velük próbálkozni. Semmi nagy csodára ne várj, de amire hivatottak az becsülettel csinálják és legalább a pénzedért nem vernek át. Deee tudom .... xy... próbálta a Van Damme kábeleket és nincs jó véleménye róluk, én is próbáltam igaz csak a hangfal kábelüket de szerintem nem rossz kábelek és nagyon is megérnek egy misét. A Klotz kábeleknek nagy konkurenciája a Van Damme kábelek és kb ugyan azt a szintet képviselik annyi különbséggel, hogy a Van Damme harsányabb, frissebb hangzásvilágot képvisel mint a Klotz."
Kábelezzünk
Van damme kábelek közül melyik szériát érdemes megvenni? A sima loudspeakert, a kéket vagy a feketét? Esetleg mi az ami jobb lehet hasonló árkategóriában? Milyen vastagság javasolt az egyes hangsugárzókhoz? Onkyo 838 és Klipsch rf II közé szeretném őket használni.A frontokhoz érdemes kettős kábelezést használni? (Teljes a tudatlanság a fejemben J )
Nem szeretnék egy vagyont költeni kábelekre,de azért lehetőségeimhez mérten minőségit szeretnék.Illetve milyen banándugókat érdemes vennem?
A HIFI szériás kábelük jobb anyagú vezetőből készült, sztem azt érdemes, nem a hangosítós szériákat. Én 2x4mm-t, mások 2x6-ost vettek.
Nylít, pontos kábel, nagy térrel. A hosszan hallgathatósággal nálam semmi probléma nincs (persze normálisabb foorrást kell használni, mert minden hibát is megmutat). Élénk hangú? Igen, nem fojtja meg a zenét. Amúgy sem kábelezéssel kell rendszert hangolni, mert az csak a szar masszírozása.
Annyira ruhaszárító kötél, hogy többen cserélték rá pl. a Kimber 8TC-t. Nálam is sok drágább kábelt fölényesen maga mögé utasított, biztos, hogy nem fogok drága kábelekre költeni ezentúl, mert a Kimber áránál drágábbat úgysem vennék, addig meg ez ver mindent.
Nem torzít. Tudom, sokakat rosszul érint, ha előkerül egy viszonylag olcsó kábel nagyon jó hanggal, dehát evvan.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda
- fülelek
- V.I.P.
Kábelezzünk
Az általam kipróbált VDC (Van damme) 258-542-000 4x2,5 mm-es hangfalkábel nyílt, élénk, jó sávszélekkel rendelkező kábel, életszerű, koncertszerű megszólalással, kicsit hűvös és válogatós karakterrel.
A most használt 2x2,5 m-es klotz hangfalkábel ehhez képest melegebb, barátságosabb karakterű, kevésbé nyílt és élénk, de nem olyan forszírozott, sokáig hallgatható, kiegyensúlyozott.
Neked kell eldöntened, hogy a rendszerednek melyik irányra van szüksége.
Kissé nyersebben fogalmazva: a vdc torzít, mint atom, a klotz meg ködös Albion, azt válaszd, amelyik tartósabb lesz ruhaszárító kötélként
Neked kell eldöntened, melyiket viseled el könnyebben.
Kábelezzünk
Egyetértek mindkét utolsó hozzászólással. Ha a csilli-villi hang teszik VDC, ebből is a bikábeles verzió, lesz sok részlet, hatalmas tér, szényikorgás, közönség köhécselése, miazmás, minden "hifis" paraméterben magasan "veri" a Klotzot.
Ha nem erre vágysz, akkor a Klotz.
Egyébként meg ha kicsit is nekiállsz kábelezni hamar túllépsz mindkettőn (szvsz).
"Ha jó a füled és a rendszered, később úgyis ruhaszárító lesz mindkettő széria" ez tetszik
- donignatio
- Nincs visszaút
- Értékelés: 99
Kábelezzünk
Sziasztok.
Van damme kábelek közül melyik szériát érdemes megvenni? A sima loudspeakert, a kéket vagy a feketét? Esetleg mi az ami jobb lehet hasonló árkategóriában? Milyen vastagság javasolt az egyes hangsugárzókhoz? Onkyo 838 és Klipsch rf II közé szeretném őket használni.A frontokhoz érdemes kettős kábelezést használni? (Teljes a tudatlanság a fejemben J )
Nem szeretnék egy vagyont költeni kábelekre,de azért lehetőségeimhez mérten minőségit szeretnék.Illetve milyen banándugókat érdemes vennem?
Köszi
Mivel kb. 300.-Ft métere, vegyél mindegyikből, aztán dönts magad, melyik a jobban tetsző.
Ha jó a füled és a rendszered, később úgyis ruhaszárító lesz mindkettő széria.
Ha olcsón akarsz viszonylag "jó" kábelt, akkor inkább Klotz.
Manley Labs muse electronics Von Schweikert Audio Kimber Kable Astell&Kern Meze Cl
Kábelezzünk
Szerintem a Zsanklód szériát...
Látom sikerült kiragadni a kérdés lényegét
Kábelezzünk
Sziasztok.
Van damme kábelek közül melyik szériát érdemes megvenni?
Szerintem a Zsanklód szériát...
A jó Hi-Fi...az varázslat.
Kábelezzünk
Sziasztok.
Köszi
Kábelezzünk
Ki kell próbálni a Wireworld deoxitot
Biztos jó! Én CowaxTech (X-Rem kft.) kontakt tisztító spray-t használok, ami minimálisan "ken" is, csökkentve az oxidálódást, javítva az érintkezést. Egy évben egyszer minden kontaktot frissítek!
.
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Értékelés: 9044
Kábelezzünk
Az valószínűleg a kábel megmozgatásának és annak "megnyugvása" miatt érezhetted, de az is lehet, hogy a cicológia megviccelt!
Egy idő után valóban oxidálódik a meztelen kábelvég és e miatt tompul a hangja. Régebben én is csipkedtem..., aztán áttértem a "minimal" stílusú forrasztós banánra. Nem hallom rosszabbnak, mint csupaszon - persze lehet, hogy nem hallok úgy, mint a denevér HiFi-sták - és legalább nem változik pár havonta a hang!
Ki kell próbálni a Wireworld deoxitot
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Kábelezzünk
Az valószínűleg a kábel megmozgatásának és annak "megnyugvása" miatt érezhetted, de az is lehet, hogy a cicológia megviccelt!
Egy idő után valóban oxidálódik a meztelen kábelvég és e miatt tompul a hangja. Régebben én is csipkedtem..., aztán áttértem a "minimal" stílusú forrasztós banánra. Nem hallom rosszabbnak, mint csupaszon - persze lehet, hogy nem hallok úgy, mint a denevér HiFi-sták - és legalább nem változik pár havonta a hang!
Szerintem is jobb a banán
Kábelezzünk
Egy időben én is használtam csupasz drót aláfogást a hangfalnál, de már másnap nem úgy szólt a rendszer.
.
Kábelezzünk
Nekem csupaszított kábelek vannak bekötve. Mivel, hogyan és milyen időközönként kell tisztítanom?
Egy időben én is használtam csupasz drót aláfogást a hangfalnál, de már másnap nem úgy szólt a rendszer.
- fülelek
- V.I.P.
Kábelezzünk
Nekem csupaszított kábelek vannak bekötve. Mivel, hogyan és milyen időközönként kell tisztítanom?
Amennyiben nincs mozgatás, akkor évente egyszer le kell vágni 2cm-t a kábelből, a szorító aljzatot meg oldószeres vattapálcikával, vagy hasonló eszközzel meg kell tisztítani, és ha rendelkezésre áll valamilyen kontaktus javító folyadék, VdH, Caig, stb. akkor be kell kenni. Ha gyakran cserélgeted a hangsugárzót/erősítőt, akkor meg használj banándugót
Kábelezzünk
Úgy gondolom ez lesz a legszélsőségesebb hozzászólásom a kábeles topic-hoz!
IC és hangszórókábelt 9 éve cseréltem utoljára a rendszeremben.
Hálózati kábel ügyében pedig még ettől is ragaszkodóbb vagyok, azokat 16 éve vettem.
Hozzászólásaimnál azért ezt is vegyétek figyelembe. Én már megfutottam azokat a "köröket" melyeknek közülünk sokan még csak az elején járnak. Már nem keresek, kutakodom, nem próbálom meg kiszűrni a sok-sok információból a valódi értéket.
Kábel ügyben megvolt a saját "utam", ami 16 illetve 9 évvel ezelőtt véget ért.
Ezzel nem azt mondom, hogy az a helyes, ami nálam van, azt viszont igen, hogy érdemes kipróbálni akár a legagyamentebb ötletet, javaslatot is - főleg, ha pénzbe sem kerül, csak az egónkat kell egy kicsit hátrébb tolni.
Hálózati kábel ügyében pedig még ettől is ragaszkodóbb vagyok, azokat 16 éve vettem.
Hozzászólásaimnál azért ezt is vegyétek figyelembe. Én már megfutottam azokat a "köröket" melyeknek közülünk sokan még csak az elején járnak. Már nem keresek, kutakodom, nem próbálom meg kiszűrni a sok-sok információból a valódi értéket.
Ezzel nem azt mondom, hogy az a helyes, ami nálam van, azt viszont igen, hogy érdemes kipróbálni akár a legagyamentebb ötletet, javaslatot is - főleg, ha pénzbe sem kerül, csak az egónkat kell egy kicsit hátrébb tolni.
Valóban ez a helyes út...aminek az Ember a végére ér és marad a Zene nagyfokú élvezete!
Amikor kivágod az utolsó fát,a folyóból kifogod az utolsó halat,
rájössz arra a pénzed semmit sem ér.
rájössz arra a pénzed semmit sem ér.
Kábelezzünk
longkft.hu/audioblog/
Kábelezzünk
Praktikusan célszerű elfogadni az emberek sokszínűségét. Sokaknak fontos, hogy tudják, miként működik a beszerzett kütyü, mi van benne, legalább néhány szóban lehessen mondani valamit róla. Akármennyire is nem értik általában, mi rejlik mögöttük, részükről mégis szükséges kimondani olyan bűvszavakat, mint A-osztály, D-osztály, aszinkron, jitter, bi-amp, fázismenet, stb. Nem kell egyetérteni a jelenséggel, de ezen az emberi jellegzetességen vitázni felesleges.
Továbbra is fenntartom azon véleményemet, hogy a hifisták 2/3-a nem a saját fülük által észlelt élmény alapján hoz döntéseket. Ez ellen is hadba lehetne indulni, de értelmetlennek tartom, mert mindez csupán a kereskedelmi piac működésének tükröződése.
Nekem erről két dolog jut eszembe. Az egyik az, amikor a kábeles ezermestert, mert kábelt mindenki tud fabrikácsolni, megkérdezik erről, arról, és zavaros válaszaiból kiderül, hallott már Ohm meg Kirchhoff törvényről de fogalma sincs valójában mi az.
A másik, a képen mellékelt szarság, a népet meg lehet etetni ehhez hasonló szarságokkal is.