Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
- tonee73
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 6315
Kábelezzünk
Nagyon jó szívvel ajánlom Félix, arzachel IC-it. Írj Neki. Nagyon komoly rendszerekben is megállja a helyét, hangja nyugodt, természetes. Ezüst-ródium vezető, szimmetrikus felépítés + árnyékolás, selyem szigetelés és jó minőségű dugók. Ha valamire nem jól emlékszem, akkor majd kijavítanak.
Réz-ródium lesz az inkább, én úgy tudom.
A többivel pedig csak egyetérteni tudok,az egyik legjobb ár érték arányú kábel.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Kábelezzünk
Miért szól másképp erősítőhöz ugyanazon gyártó mezei tömör réz kábele az 1,5 mm2 és a 2,5mm2-es?
Az keresztmetszet (is) befolyásolja a hangzást. Az ellenállásuk sem teljesen egyforma, hallható a különbség. Rendszere válogatja, melyik szerepel jobban...
.
- Voyager
- V.I.P.
- Értékelés: 2112
Kábelezzünk
Üdv!
Eljutottam odáig, hogy a kábelezésre is fektessek némi hangsúlyt(meg pénzt persze ). IC kábelre szeretnék tanácsot kérni. A rendszerem alább látható, ezek közé szeretnék kábelt (illetve csak az erősítő és a phono közé), és inkább lágyabb hangzás felé hajlanék a hosszabb hallgathatóság érdekében. Árkategóriában azért nem nagyon szeretném meghaladni a 10k Ft-t. Tudom, hogy ez kb a legalja, de még az is mérföldekkel jobb lesz mint ami most van, ebben biztos vagyok.
Nagyon jó szívvel ajánlom Félix, arzachel IC-it. Írj Neki. Nagyon komoly rendszerekben is megállja a helyét, hangja nyugodt, természetes. Ezüst-ródium vezető, szimmetrikus felépítés + árnyékolás, selyem szigetelés és jó minőségű dugók. Ha valamire nem jól emlékszem, akkor majd kijavítanak.
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”
- Irvine
- Nincs visszaút
- Értékelés: 10
Kábelezzünk
Miért szól másképp erősítőhöz ugyanazon gyártó mezei tömör réz kábele az 1,5 mm2 és a 2,5mm2-es?
Üdv!
Kábelezzünk
http://kacsa-audio.hu/webshop/audioques ... zie.p.1979
http://elimex.hu/termekek/1893/neutrik_ ... ?catid=446
A Kácsában veszel 1m ezüst forraszt 300 Ft
Az összeg amit rászántál nincs 10 ezer Ft és van egy nagyon jó kábeled
Igen, vagy vesz az Elimexben Klotzot méterre.
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 2.7|REL S3 SHO
Kábelezzünk
Üdv!
Eljutottam odáig, hogy a kábelezésre is fektessek némi hangsúlyt(meg pénzt persze ). IC kábelre szeretnék tanácsot kérni. A rendszerem alább látható, ezek közé szeretnék kábelt (illetve csak az erősítő és a phono közé), és inkább lágyabb hangzás felé hajlanék a hosszabb hallgathatóság érdekében. Árkategóriában azért nem nagyon szeretném meghaladni a 10k Ft-t. Tudom, hogy ez kb a legalja, de még az is mérföldekkel jobb lesz mint ami most van, ebben biztos vagyok.
http://kacsa-audio.hu/webshop/audioques ... zie.p.1979
http://elimex.hu/termekek/1893/neutrik_ ... ?catid=446
A Kácsában veszel 1m ezüst forraszt 300 Ft
Az összeg amit rászántál nincs 10 ezer Ft és van egy nagyon jó kábeled
Amikor kivágod az utolsó fát,a folyóból kifogod az utolsó halat,
rájössz arra a pénzed semmit sem ér.
rájössz arra a pénzed semmit sem ér.
- Garfield92
- Lefelé a lejtőn
- Értékelés: 2
Kábelezzünk
Üdv!
Lemezjátszó: Akai AP-100 C
CD Lejátszó: Denon DCD-625
Sztereó erősítő: Nad C325 BEE
Phono: Cambridge Audio 551 P
TV: Samsung UE58 MU6122 UHD
Hangsugárzók: Bowers & Wilkins DM 603 S2
CD Lejátszó: Denon DCD-625
Sztereó erősítő: Nad C325 BEE
Phono: Cambridge Audio 551 P
TV: Samsung UE58 MU6122 UHD
Hangsugárzók: Bowers & Wilkins DM 603 S2
- Sztrapacsek
- Isten Hozott! :)
- Értékelés: 0
Kábelezzünk
Kézi műszerrel, lapos elemmel és zseblámpaizzóval, stb.
.
Logikus.
Kábelezzünk
Kössz. És hogy mérhető ki, hogy a 8 önállóan szigetelt szálnak melyik a vége a túloldalon? (Natur színűek, 2x4 szálat kötnék össze a dugóban.)
Kézi műszerrel, lapos elemmel és zseblámpaizzóval, stb.
.
Kábelezzünk
Kössz. És hogy mérhető ki, hogy a 8 önállóan szigetelt szálnak melyik a vége a túloldalon? (Natur színűek, 2x4 szálat kötnék össze a dugóban.)
Talán mégis szerencsésebb lesz, ha megkérsz valakit, hogy csinálja meg neked. Egyébként a legegyszerűbb multiméterrel.
- Sztrapacsek
Kábelezzünk
Ezt szerintem te magad is meg tudod csinálni. Olyan banándugót vegyél amiben belül egy hernyócsavarral rögzíthető a kábel.
pl: http://kacsa-audio.hu/webshop/kacsa.b.6 ... 217g.p.222
Ezt szerintem te magad is meg tudod csinálni. Olyan banándugót vegyél amiben belül egy hernyócsavarral rögzíthető a kábel.
Kábelezzünk
Sziasztok! Klotc MC5000 IC kábelt raknék össze, szerintetek hogyan csináljam? Piros+kék jelre, árnyék az árnyák, vagy máshogy, forrasszak, ne forraszak?
Kábelezzünk
Abszolut laikusként csöppenek a témába, elnézést.
Kaptam egy rövid Kimber 4TC maradékot, amivel szeretném kipróbálni az öreg Marantz rádió-erősítőmet, lecserélve a filléres hangfalkábeleket. Natur minden szála, nincs szín megkülönböztetés. Tudnátok tippet adni, kihez vihetném el kb. 2 mm-es banándugóval való szerelés céljából?
Kössz.
LP:Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC
CD:Philips CD304 Meridian 203DAC, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő:AN OTO PHONO
Hangfal:AN-E/Hemp+Townshend tweeter, Kondo KSL,AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21
- Sztrapacsek
Kábelezzünk
Abszolut laikusként csöppenek a témába, elnézést.
Kaptam egy rövid Kimber 4TC maradékot, amivel szeretném kipróbálni az öreg Marantz rádió-erősítőmet, lecserélve a filléres hangfalkábeleket. Natur minden szála, nincs szín megkülönböztetés. Tudnátok tippet adni, kihez vihetném el kb. 2 mm-es banándugóval való szerelés céljából?
Kössz.
- spendorman
- Nincs visszaút
- Értékelés: 81
Kábelezzünk
te atyauristen hová jutottunk :-)
Kábelezzünk
8 ohmon 200w-nál kell 40v,ami még nem ráz!
Szerinted én nem tudom hány Watt teljesítmény, milyen feszültség mellet keletkezik adott impedancián?
Egyébként függ az emberek erre való érzékenységétől is ami nincs a képletben. Van aki érzi a 24VAC-t is. De nem ez volt a lényege a mondandómnak.
Ne keverjük!
A hangszóró, az elektromos hangfrekvenciás jelből mechanikus rezgést előállító alapeleme egy hangsugárzónak.
Hangsugárzó alatt értjük azt a komplexumot , ami tartalmazza a hangszórót, és a hangsugárzás javító foglalatot, ill. adott esettől függően más kiegészítő elemeket is. (váltó, belső huzalozás, csatlakozók, stb) A hangsugárzást javító foglalat lehet többek közt un. hangfal, ami "valamekkora tetszőleges geometriájú lap" hangdoboz, vagy méretéből adódóan hangláda, illetve egyéb formájú test.
Az esetek többségében nagyon helytelenül, egyesek hangfalnak hívnak minden hangsugárzót, ha nem olyan kialakítású akkor is.
Senki nem hívja a kanalat villának, vagy késnek, evőpálcikának, pedig ezek is evőeszközök. Akkor miért is hangfal a basszusreflex, zárt, TL, stb. rendszerű hangsugárzó?
- study
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 47
Kábelezzünk
U=√(RxP)
8 ohmon 200w-nál kell 40v,ami még nem ráz!
BODOR AUDIO HTPC ,M2TECH HIFACE EVO TWO UNIVERSAL D-TO-D CONVERTER, C.E.C.CD 3800 , Audio Analogue Crescendo, Focal-JMLab Chorius 726, Sennheiser HD600,HIVOX CUPROPENIS
,ALCES3,HIVOX HANGFALKÁBEL,HIVOX SZÉNSZÉLAS IC, XMOS U8 USB SPDIF
HTPC, KINGREX UD 384 , YAMAHA CDR-HD 1000 , Mission 731i
Kábelezzünk
Nincs ott akkora feszültség hogy rázzon de a végfokot hazavághatja.
U=√(RxP)
Ne keverjük!
A hangszóró, az elektromos hangfrekvenciás jelből mechanikus rezgést előállító alapeleme egy hangsugárzónak.
Hangsugárzó alatt értjük azt a komplexumot , ami tartalmazza a hangszórót, és a hangsugárzás javító foglalatot, ill. adott esettől függően más kiegészítő elemeket is. (váltó, belső huzalozás, csatlakozók, stb) A hangsugárzást javító foglalat lehet többek közt un. hangfal, ami "valamekkora tetszőleges geometriájú lap" hangdoboz, vagy méretéből adódóan hangláda, illetve egyéb formájú test.
Az esetek többségében nagyon helytelenül, egyesek hangfalnak hívnak minden hangsugárzót, ha nem olyan kialakítású akkor is.
Senki nem hívja a kanalat villának, vagy késnek, evőpálcikának, pedig ezek is evőeszközök. Akkor miért is hangfal a basszusreflex, zárt, TL, stb. rendszerű hangsugárzó?
Kábelezzünk
Szépek ezek az elméletek, csak az van, hogy most épp egy vastag (2x4mm), PVC szigetelésű hangfalkábelt használok, aztán jobb az eddigi összes csodánál.
Igen, nem egyszerű a történet. Tegnap már pedzegedtem, hogy PVC / PVC és azok hatása között, is lehetnek (?) különbségek. Nekem az egyik eddig legjobban bevált DIY hálózati kábelemen szálanként fényes, tömör PVC szerű burkolat van - nem olyan, mint sok iparin - igaz semmi egyéb plusz rétegnövelő csicsa nem borítja. Nem érzek mosottságot, fedettséget, sőt...
A témához azt is hozzáfűzném, hogy milyen jó volna ha a legtöbb audio rendszerben valóban csupán az lenne a legfőbb hangzási élményt érintő dilemma: "van e vagy sem/ jó e vagy sem valamennyi PVC a kábelezésünkben."
.
- study
- Kezdő Fórumlakó
Kábelezzünk
2mm-es CuZ huzal akkor a jó. Bár akkor meg a lakkréteg hangja zavar be. Ha nincs szigetelés, akkor meg oxidálódik, sőt ha odatekerve megfogod, még rázhat is. :-) Hát, nem irigylem szegény hallókat.
Az Az a baj, című Belga szám jut az eszembe .
Nincs ott akkora feszültség hogy rázzon de a végfokot hazavághatja.
BODOR AUDIO HTPC ,M2TECH HIFACE EVO TWO UNIVERSAL D-TO-D CONVERTER, C.E.C.CD 3800 , Audio Analogue Crescendo, Focal-JMLab Chorius 726, Sennheiser HD600,HIVOX CUPROPENIS
- study
- Kezdő Fórumlakó
Kábelezzünk
Bármilyen furcsa, a kábelgyárak fő piacát nem a hifisták alkotják, hanem az ipari felhasználók. Náluk pedig fontos szempont a mechanikai, elektromágneses védelem, tűzállóság, de néha még az UV sugárzás elleni ellenállóság is. Pl. az itt is nagyon kedvelt Klotz MC5000 szimmetrikus mikrofonkábel olyan védelemmel van felruházva, hogy szinte elpusztíthatatlan. Teljesen indokolt, hiszen ezt a típust színpadi használatra szánták, ahol egészen meglepő terhelések érik néha a kábeleket, pl. áttolnak rajtuk egy fél tonnás rackszekrényt, vagy közel 100 fokos lámpatestek mellett kell tekeregniük.
Mindenben egyetértek,a Klotz-ot magam is használom és szeretem is.
Kábelezzünk
2mm-es CuZ huzal akkor a jó. Bár akkor meg a lakkréteg hangja zavar be. Ha nincs szigetelés, akkor meg oxidálódik, sőt ha odatekerve megfogod, még rázhat is. :-) Hát, nem irigylem szegény hallókat.
Az Az a baj, című Belga szám jut az eszembe .
Ne keverjük!
Kábelezzünk
Szépek ezek az elméletek, csak az van, hogy most épp egy vastag (2x4mm), PVC szigetelésű hangfalkábelt használok, aztán jobb az eddigi összes csodánál.
Na akkor most képzeld el mennyivel jobban szólna ha lecsupaszítanád...
LP:Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC
Kábelezzünk
...Ekkor jutott eszembe az üzletvezető mondata: "több alkalommal is előfordul, hogy a vevő kéri a kábelhéj eltávolítását szerelés előtt"!
Addig győzködtem, míg a karácsony és újév közti ünnepekkor elmentem hozzá, és leoperáltuk a "kígyóbőrt" a kábelről!...
Magam is hasonló eredményre jutottam egy másik kábelgyártó ezüstkábeleivel.
Csak a vezetőkön lévő vékony kapton burkolatot megőrizve és a vastag borítást az árnyékolással együtt eltávolítva számomra kedvezőbb, "felszabadultabb" hangképet kaptam.
Erre a kaptonnal borított vezetőre utólag felvitt bármilyen anyag jól hallható változást okozott - mindig negatívat. Egyetlen olyan anyagot találtam (azok között, amikkel próbát tettem), amit előnyösnek ítéltem, s évekig a kábelen tartottam. A rendszeremben történt egyéb változtatások után, azonban végül azt is eltávolítottam.
Általánosítani ezzel együtt sem mernék, mert ugyanakkor azt is jól hallhatóan demonstrálták előttem egy szintén kiváló kábeleket gyártó cég hangfal és hálózati kábeleinél, hogy sokkal jobb, nyugodtabb hangképet adnak, ha azokat locsolócső vastagságú borításukon túl még vastag polifoam hengerekbe is behúzzák.
longkft.hu/audioblog/
Kábelezzünk
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda