Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sztereó erősítők
Sztereó erősitők
Pont ebben az ársávban mozognak a magyar gyártók tisztességes kis integráltjai is, tehát első körben érdemes volna meghallgatni egy Hivox, Bodor, vagy akár Ethosz erősítőt is. Szinte biztos, hogy mind hangzásban, mind értékben többet kapsz, mint bármelyik ismert, kommersz gyártó termékével.
Hé, ez az én dumám
Annyit tennék még hozzá, hogy valahol messze régen, egy távoli Galaxisban, amíg a L'Auditeur forgalmazta a Dali hangsugárzókat, addig a kisebb modelleket gyakran a Pointe kis csöves erősítöcskéivel demózták, és talán nem véletlenül.
Sztereó erősitők
Sziasztok,
köszönöm mindenkinek a válaszokat! Végül most nem stereo irányba mentem el, úgy döntöttem, hogy először építek egy házimozi szettet, és vettem egy régi Onkyo TX-SR701E-t kicsi pénzért (40e). Igaz tudásban nem sok, de legalább van rajta digitális bemenet, és távkapcs.
A bluetooth csak azért kell, ha nem kifejezetten zenét hallgatni ülök le, hanem mászkálok a laptoppal a szobában, akkor ne kelljen kábelezni.
Egyébként van rajta egy Pure Audio funkció, ami lekapcsolja az összes felesleges elektronikát benne, és csak sztereóban szól. Tegnap óta tesztelgetem és nekem tetszik így a hangja nyilván elég messze van egy jó stereo hifi-től, de egyelőre megteszi.
A minőségi zenelejátszás ügyében meg tervezek venni egy hálózati médialejátszót (popcorn), és arról hallgatnék flac formátumú zenét, de ez itt már erősen offtopic.
Sztereó erősitők
Sziasztok!
Tanácsotokat szeretném kérni - sztereo erősítőt vennék egy DALI C6 hangfalpárhoz.
A keret mondjuk 150 körül, max 170... de nem költenék rá többet mint amennyit kihasználok, így a kevesebb is néha több:
- elsősorban PC mellé veszem, tehát... az igényességem addig terjed itt, hogy amit jobban szeretek igyekszem beszerezni FLAC-be, de azért nagyobb részt - lehet kövezni - 256-320kbps mp3 megy, úgyhogy nem árt ha jól ért szót az ilyesmivel...
- gondolom ebből sejthető hogy nem nagykoncerteket hallgatok, inkább POP/ROCK, dubstep, chillstep, rap, mai rádiózenék, de becsúsznak akusztikus előadások, csengőbongó finomságok (filmzenék, gamezenék, random érdekességek), relax music, távolkelet... szal vegyesfelvágott...
- nem vagyok kifejezetten basszus orientált, jobban szeretem a kiegyensúlyozott, de azért életképes-szórakoztató, koherens hangzást, ami azért hosszabb távon is kellemesen hallgatható "smooth" - de azért nem részletképtelen és bátorkodik közölni a maga módján, van tere és határozottsága - asszem azt akarom mondani, hogy legyen benne finomság, gazdagság, varázs és dinamikus karakter, csak ne misztifikálja, élezze túl, ne érezzek ilyeneket hogy túlzsúfolt, széteső, túl darabos, dübörgő vagy "erőlködik" ha megszólal, még ha ez is a neve még az jut eszembe hogy szeressük a szép teres, tiszta női vokálokat. (de most őszintén ki nem?)
- család + gyakori esti használat miatt jó lenne ha alacsonyabb hangerőn sem lenne muja (egyes tipusoknál olvasni hogy tipikusan igényli a kakaót hogy életre keljen) lenne jelenléte visszafogottabb volumen is.
A szoba kb 20nm.
Amennyire tudom a Dali Concept 6 széria viszonylag népszerü, szívesen vennék általános tapasztalatot/ajánlást is az ismertebb márkákkal való párosítása karakterisztikájában/kompatibilitásában.
Kis árböngészés, tesztolvasgatás után nekem szimpatikus a Marantz PM6005 (bár nem volt szempont, de ezen digitális bemenet is van pchez), vagy a kistesója az PM5005 - ami konkrétan 70 ronggyal olcsóbb, nemtudom megéri-e a nagyobb a felárat. Viszont olvastam hogy 1-2 óra míg bemelegszenek a jobb hangzáshoz, ezt mennyire kell komolyan venni ill ez mennyire általános jelenség? én inkább jövökmegyek inkább sokszor rövidebb időkre, szal ez nem hangzik túl jól.
Felmerült a NAD C326BEE vagy akár C356 ha nagyon jó bár az már túlvan a kereten... illetve ami méginkább megtetszett az a kis NAD D3020 is egész jó all-roundernek tűnk, bár gondolom ez inkább való monitorhoz, nemtudom kellően bírná-e a Dalikat... és olvastam egykét negatívumot a NAD - Dali hangkarakter párosításról.
Anno kiegészítve a rendszert 5.0-ra egy Yamaha AV-erősítőt akartam venni, mert arról viszont jókat olvastam a Dalival (igenrég még megis hallgattam) - de azóta változtak a lakáskörülmények, mostmár sztereó lesz - így adja magát a már régebbi, de talán igen jó ár/érték arányú (100e) Yamaha S500 ... bár asszem a Yamaha elég megosztó tud lenni hifis körökben, nekem vhogy mindig szimpi volt.
Még valami, tudom lerágott csont a mozis vs sztereo téma, de szerintetek így is értékelhető a különbség, ha mondjuk nem bakelitet hallgatok hanem 320kbps mp3akat? Még mindig tudnék 5.0ás rendszert ide, csak mondjuk nem mozgat annyira - 80%ban zene megy, kevés film... de azért hivogatoak ezek a - mindenféle technológiákkal is teletömött - tankok mint manapság egy Yamaha RX-V677 vagy az azzal hasonló árban lévő új Sonyról (DN 1050) is nagyon jókat olvastam... ezeket még mindig lenyomják az (akár náluk olcsóbb) sztereók - így PC környezetben - ha zenéről van szó ?
Mi a véleményetek ezekről, ill mit lenne érdemes még megnézni? ...na igen, meghallgatni, de előbb még tisztábban látnám a versenyzőket.
Köszi előre is!
Sztereó erősitők
Most látom lejjebb, hogy a mobilverziós felületen okos telóval teljesen véletlenül megköszöntem a saját kommentem
Ennyire azért nem vagyok megelégedve magammal!
.
Sztereó erősitők
Az említett gyártók közül én csak az első kettőnél találtam közelítő árú portékákat. Ezért kértem példákat
A használt piacon előfordul a többiből is...
.
bluetoothos erősítő? na ne vicceljünk már
marantz mcr 510. hálózati audio lejátszó és erősítő egyben kb. 2*20W körül teljesítménnyel. ár 130 ezer:
http://www.denonmarkabolt.hu/hu/MM/Term ... ERS/MCR510
advance acoustic x-i60. Erősítő és dac egyben. ár 115 ezer. felteszel a pc-re egy jrivert és wifin keresztül tudod irányítani okostelefonról az egészet. van optikai, koaxiális és 2 usb bemenete is.
http://www.limar.hu/component/k2/item/3 ... lt-erosito
Ha már említették a magyar készítésű elektronikákat:
Ethosz uni-pak integrált erősítő: ár 140. +20 ha kérsz bele 192/24-es usb-s dac-ot is:
http://www.ethoszaudio.hu/uni-pak.html
Onnantól, hogy fel lehet tenni jrivert a számítógépre, egy okostelefonnal lehet albumot/számot váltani a fotelből és még a borítót is látod. csupán ugyanazon a hálózaton kell legyen a pc és az okostelefon. nálam pl. sima lan kábellel csatlakozik a gép a routerhez az okostelefon meg wifin keresztül és tökéletesen látják egymást. jriverrel telefonról is lehet streamelni, de értelmét nem nagyon látom. de a lehetőség adott. tehát innentől kezdve a bluetoothnak se nagyon van értelme.
De ha mégis ragaszkodsz a bluetoothoz(bár nem bíztatok senkit):
http://audiocentrum.hu/spd/unas_970560/ ... -Bluetooth
http://audiocentrum.hu/spd/unas_383591/ ... i-Bluetoot
Ezen kívül, ha használtan vásárolsz ki lehet fogni jó dolgokat. 50-60-70 körül vannak már igen tisztességes sztereó erősítők. Pl. régebbi Heed/Ion vagy Cyrus elektronikák. 50-60körül szintén ki lehet fogni jó konvertereket. Pl. rif audio, hrt music streamer, hivox stb. ugyanúgy szintén jriver a pc-re, és meg van a kényelem és hangminőség is.
- -KP-
- V.I.P.
- Értékelés: 1685
Sztereó erősitők
bluetoothos erősítő? na ne vicceljünk már

marantz mcr 510. hálózati audio lejátszó és erősítő egyben kb. 2*20W körül teljesítménnyel. ár 130 ezer:
http://www.denonmarkabolt.hu/hu/MM/Term ... ERS/MCR510
advance acoustic x-i60. Erősítő és dac egyben. ár 115 ezer. felteszel a pc-re egy jrivert és wifin keresztül tudod irányítani okostelefonról az egészet. van optikai, koaxiális és 2 usb bemenete is.
http://www.limar.hu/component/k2/item/3 ... lt-erosito
Ha már említették a magyar készítésű elektronikákat:
Ethosz uni-pak integrált erősítő: ár 140. +20 ha kérsz bele 192/24-es usb-s dac-ot is:
http://www.ethoszaudio.hu/uni-pak.html
Onnantól, hogy fel lehet tenni jrivert a számítógépre, egy okostelefonnal lehet albumot/számot váltani a fotelből és még a borítót is látod. csupán ugyanazon a hálózaton kell legyen a pc és az okostelefon. nálam pl. sima lan kábellel csatlakozik a gép a routerhez az okostelefon meg wifin keresztül és tökéletesen látják egymást. jriverrel telefonról is lehet streamelni, de értelmét nem nagyon látom. de a lehetőség adott. tehát innentől kezdve a bluetoothnak se nagyon van értelme.
De ha mégis ragaszkodsz a bluetoothoz(bár nem bíztatok senkit):
http://audiocentrum.hu/spd/unas_970560/ ... -Bluetooth
http://audiocentrum.hu/spd/unas_383591/ ... i-Bluetoot
Ezen kívül, ha használtan vásárolsz ki lehet fogni jó dolgokat. 50-60-70 körül vannak már igen tisztességes sztereó erősítők. Pl. régebbi Heed/Ion vagy Cyrus elektronikák. 50-60körül szintén ki lehet fogni jó konvertereket. Pl. rif audio, hrt music streamer, hivox stb. ugyanúgy szintén jriver a pc-re, és meg van a kényelem és hangminőség is.
Sztereó erősitők
Erősítő vadászat kapcsán érdemes egy-egy telefont is elengedni a gyártók felé (Soner, HiVox, Ethosz, VibaVoice (ex?), Dénes P. stb.) akiknél előfordul(hat)nak akár új, de beszámított barátságos árú (kb.60-150e) darabok is, remek hangminőséggel..., de az aprókban is fel-fel lelhető időnként jó vétel.Az említett gyártók közül én csak az első kettőnél találtam közelítő árú portékákat. Ezért kértem példákat
Naim Uniti Nova -> Chord Epic XL -> Spendor A7 (Sennheiser HD600)
Sztereó erősitők
Érdekelne egy-két példa is ebben az ársávban.
Erősítő vadászat kapcsán érdemes egy-egy telefont is elengedni a gyártók felé (Soner, HiVox, Ethosz, VibaVoice (ex?), Dénes P. stb.) akiknél előfordul(hat)nak akár új, de beszámított barátságos árú (kb.60-150e) darabok is, remek hangminőséggel..., de az aprókban is fel-fel lelhető időnként jó vétel.
.
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1029
Sztereó erősitők
Ami fontos lenne:
- távkapcs
- bluetooth
- digitális bemenet
- esetleg hálózati lejátszás
Ezek persze a kényelmi funkciók, és távot kivéve a többi megoldható külső eszközökkel, de jó lenne egyben megvenni.
Megfüleltem már párat, pl. a HK-t is, de nem a saját cuccomon, így nem mérvadó. A HK-nak a tudása nagyon tetszik, benne van minden ami kellhet, viszont olyan "nincs benne anyag" érzetem volt, nagyon könnyű.
Hangzásban a melegebb, kicsit színezettebb, lágyabb hangzást kedvelem. Írtad a NAD-ot, pl. a C326BEE az jó lehet nekem? Árban jó, de kell mellé vennem egy DAC-t, és bluetooth adaptert, és abból a minőségi szintén sok pénz. Esetleg Denon PMA-720AE? Vagy BC Acoustique EX222.1, abban van BT, DAC, pont ami kellene. Mai Onkyo-k felejtősek?
Jó lenne hazavinni 8-10 modellt egyszerre, akkor nagyon könnyű lenne dönteni
Az általad említett HK-t nem ismerem!De sok mai termék esetében találkozom a jelenséggel hogy pehely súlyban indulnak...
Persze a full digitális készülékek más tészta!
Adott keretben használtat válassz, 120-ért már vannak lehetőségek!
Denon 720-at nem ismerem, a 700-ast igen, nem rossz, de az új árat nem éri!
Szinte kivétel nélkül miden ma kapható vas távos, és ami maradjon a listában az a beépített DAC!
Ha annyit haza tudnal vinni... csak megkavarna a sok készülék, elfáradnál...
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
Sztereó erősitők
Ami az erősítő márkáját illeti, a topik elég unalmas tanácsokat ad: egyesek mindenre beírják a NAD, Rotel, Cambridge, Denon, Marantz, H/K stb márkákat, én meg mindig hozzáteszem, hogy érdemes magyar erősítőket keresni, mert ugyanazon az árszínvonalon a magyar erősítők nagy többsége mind műszaki színvonalban, mind hangban nagyságrendekkel veri a "márkás" készülékeket. Pusztán azért, mert a magyar mérnökök eleve ügyesebbek amíg mondjuk egy NAD vagy Denon kisker árának jóval több mint a fele a kereskedelmi rendszer (nagyker, kisker, logisztika) zsebeiben tűnik el, meg olyan költséges, de a hangminőséggel összefüggésben nem álló projektekre megy el, mint a marketing meg a csomagolástechnika.
Részben egyetértek veled, de mint sok esetben elég sarkos a dolog...
Vidéken élőként (értsd, nem nagyon járok semerre) nehéz meghallgatni, kipróbálni MAGYAR gyártók termékeit megvásárlás nélkül...
De ez is csak egy kifogás lehet...
A témánal maradva, igen, valóban nagyon jók a magyar hifi termékek!
De akinek kell bizonyos szolgáltatás és adott esetben az anyagi kerete szűkösebb... annak kompromisszumokat kell kötnie.
Pl az aláírásomban szereplő láncban is vannak gyenge láncszemek mások szerint (szerintem is lehetne jobb hang, bizonyos dolgok feladásával), de mint rendszer szerintem felvállalható, és együtt lehet vele élni!
Egyet értek hogy a beépített hálózati lejátszás, blut., és hasonló dolgok szembe mennek az alap elgondolással, de pl a beépített dac, dedikált sub csatlakozó hasznos dolgok!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
Sztereó erősitők
Érdemes kutatni...de egy példa hirtelen. Még Dac-ot is tartalmaz:
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... l=%20hivox
vagy Dac nélkül:
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... nt=1685658
.
Sztereó erősitők
Jó, hogy van aki le meri ezt írni. A szóban forgó árszegmensre szerintem is igaz a megállapítás. Még fölötte is okozhatnak meglepetéseket.
Naim Uniti Nova -> Chord Epic XL -> Spendor A7 (Sennheiser HD600)
Sztereó erősitők
Ami az erősítő márkáját illeti, a topik elég unalmas tanácsokat ad: egyesek mindenre beírják a NAD, Rotel, Cambridge, Denon, Marantz, H/K stb márkákat, én meg mindig hozzáteszem, hogy érdemes magyar erősítőket keresni, mert ugyanazon az árszínvonalon a magyar erősítők nagy többsége mind műszaki színvonalban, mind hangban nagyságrendekkel veri a "márkás" készülékeket.
Jó, hogy van aki le meri ezt írni. A szóban forgó árszegmensre szerintem is igaz a megállapítás. Még fölötte is okozhatnak meglepetéseket.
.
Sztereó erősitők
Ami fontos lenne:
- távkapcs
- bluetooth
- digitális bemenet
Az a baj, hogy ezek a szolgáltatások nagyjából-egészéből szembemennek a hifi alapelveivel. Miszerint a sok pénzt arra költjük, hogy a végén élvezni tudjuk a zenét.
Ha bluetooth-on keresztül akarsz zenét hallgatni, akkor tényleg teljesen tök mindegy, milyen erősítőt választasz, az eredmény így is, úgy is siralmas lesz.
Ha a 130 ezres árba egy DAC-nak is bele kell férnie, megint nem érdemes hiú reményeket táplálni a hangminőséggel (és így az élvezeti faktorral) kapcsolatosan.
A hálózati lejtászás dettó.
Szerintem a leghasznosabban úgy tudnád elkölteni a pénzed, hogy most vennél egy hifi erősítőt, és ezen kábelen keresztül hallgatnád a telefonod, tableted, iPod-od. Később feljebb tudsz lépni, és venni egy külső DAC-ot.
Ami az erősítő márkáját illeti, a topik elég unalmas tanácsokat ad: egyesek mindenre beírják a NAD, Rotel, Cambridge, Denon, Marantz, H/K stb márkákat, én meg mindig hozzáteszem, hogy érdemes magyar erősítőket keresni, mert ugyanazon az árszínvonalon a magyar erősítők nagy többsége mind műszaki színvonalban, mind hangban nagyságrendekkel veri a "márkás" készülékeket. Pusztán azért, mert a magyar mérnökök eleve ügyesebbek amíg mondjuk egy NAD vagy Denon kisker árának jóval több mint a fele a kereskedelmi rendszer (nagyker, kisker, logisztika) zsebeiben tűnik el, meg olyan költséges, de a hangminőséggel összefüggésben nem álló projektekre megy el, mint a marketing meg a csomagolástechnika.
Sztereó erősitők
Naim, Heed és Creek? Ezekből egyiket sem ismerem, de persze ez csak az én szegénységi bizonyítványom 10 évet hangtechnikusként dolgoztam, és bár stúdiókban is megfordultam, csak a kültéri hangtechnikában és inkább a "mainstream" (értsd. Onkyo, Denon, stb, amit egy mediamaktban is megkapsz) hifi-ben vagyok otthon. Szóval ezek közül melyiket érdemes vadászni, ami ár/tudás arányban jó lenne nekem?
A minőségi nem megy rá a kényelemre, az átlag pedig a kényelemből él meg...
Sztereó erősitők
Egy hozzászólással lejjebb, ott vannak a tippek, bármelyik jobb, mint amiket kérdeztél, ártól függetlenül. Van is egy-kettő hirdetve az erősítők között. Ezek ugyan használtak, de ezeknél a márkáknál ez nem lehet probléma.
Naim, Heed és Creek? Ezekből egyiket sem ismerem, de persze ez csak az én szegénységi bizonyítványom 10 évet hangtechnikusként dolgoztam, és bár stúdiókban is megfordultam, csak a kültéri hangtechnikában és inkább a "mainstream" (értsd. Onkyo, Denon, stb, amit egy mediamaktban is megkapsz) hifi-ben vagyok otthon. Szóval ezek közül melyiket érdemes vadászni, ami ár/tudás arányban jó lenne nekem?
Sztereó erősitők
Üdv a fórumon!
Kérdés hogy min akarsz változtatni?
Ha ezt nem tudod... akkor csak kutatni fogsz a sötétben.
Az Onkyo-n kívül mit hallgattál, mi tetszett és mi nem?
Tudom, sokaknak ill mindenkinek fontos a gari, de én is hasznaltat vennék!
A Tannoy jó mert nem válogatós és jól teljesít minden stíluson!
Nem nehéz partnert keresni neki.
Füleld meg Nad vassal ha van rá lehetőséged.
A mai HK más hang mint az Onkyo-d!
Mivel az enyém is egy "öszvér" HK így tudom hogy mint minden... ez sem kompromisszum mentes dolog...
Ami fontos lenne:
- távkapcs
- bluetooth
- digitális bemenet
Ezek persze a kényelmi funkciók, és távot kivéve a többi megoldható külső eszközökkel, de jó lenne egyben megvenni.
Megfüleltem már párat, pl. a HK-t is, de nem a saját cuccomon, így nem mérvadó. A HK-nak a tudása nagyon tetszik, benne van minden ami kellhet, viszont olyan "nincs benne anyag" érzetem volt, nagyon könnyű.
Hangzásban a melegebb, kicsit színezettebb, lágyabb hangzást kedvelem. Írtad a NAD-ot, pl. a C326BEE az jó lehet nekem? Árban jó, de kell mellé vennem egy DAC-t, és bluetooth adaptert, és abból a minőségi szintén sok pénz. Esetleg Denon PMA-720AE? Vagy BC Acoustique EX222.1, abban van BT, DAC, pont ami kellene. Mai Onkyo-k felejtősek?
Jó lenne hazavinni 8-10 modellt egyszerre, akkor nagyon könnyű lenne dönteni
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
Sztereó erősitők
Sziasztok!
Új vagyok még a fórumon, remélem jó helyre írok. Van egy öregecske Onyko Integra A8015-ös erősítőm, és egy pár Tannoy Reveal hangsugárzóm. Nagyon szeretem a hangjukat, de az erősítő szegényke már elavult, szeretnék helyette egy nagyobb tudásút.
Leginkább zenét hallgatok, ritkábban filmezek, és azt olvastam, hogy a jó sztereo hangú házimozi erősítők azok az 3-400e Ft feletti kategóriában keresendők, ezért maradnék a sztereónál.
Nekem ez a mostani szett elég telt, lágy hangú, és szeretném is, hogy ilyen maradjon. Jól tudom, hogy mindenkinek más jön be, de azért hátha tudtok tanácsot adni, rengeteg márka, és típus elérhető, nem tudok választani.
Ár/érték arányban a Harman Kardon 3770 lenne jó, kb ebben az árkategóriában nézelődök (130eFt). A tesztek eléggé dícsérték, és jó sokmindent tud, pont jó lenne, de nem tudom, hogy tudja-e azt a hangminőséget ill. hangképet produkálni, mint a mostanim.
Néztem még Denon-t, és esetleg maradnék az Onkyo-nál, mert eddig bevált. Szerintetek?
Üdv a fórumon!
Kérdés hogy min akarsz változtatni?
Ha ezt nem tudod... akkor csak kutatni fogsz a sötétben.
Az Onkyo-n kívül mit hallgattál, mi tetszett és mi nem?
Tudom, sokaknak ill mindenkinek fontos a gari, de én is hasznaltat vennék!
A Tannoy jó mert nem válogatós és jól teljesít minden stíluson!
Nem nehéz partnert keresni neki.
Füleld meg Nad vassal ha van rá lehetőséged.
A mai HK más hang mint az Onkyo-d!
Mivel az enyém is egy "öszvér" HK így tudom hogy mint minden... ez sem kompromisszum mentes dolog...
Sztereó erősitők
Sziasztok!
Új vagyok még a fórumon, remélem jó helyre írok. Van egy öregecske Onyko Integra A8015-ös erősítőm, és egy pár Tannoy Reveal hangsugárzóm. Nagyon szeretem a hangjukat, de az erősítő szegényke már elavult, szeretnék helyette egy nagyobb tudásút.
Leginkább zenét hallgatok, ritkábban filmezek, és azt olvastam, hogy a jó sztereo hangú házimozi erősítők azok az 3-400e Ft feletti kategóriában keresendők, ezért maradnék a sztereónál.
Nekem ez a mostani szett elég telt, lágy hangú, és szeretném is, hogy ilyen maradjon. Jól tudom, hogy mindenkinek más jön be, de azért hátha tudtok tanácsot adni, rengeteg márka, és típus elérhető, nem tudok választani.
Ár/érték arányban a Harman Kardon 3770 lenne jó, kb ebben az árkategóriában nézelődök (130eFt). A tesztek eléggé dícsérték, és jó sokmindent tud, pont jó lenne, de nem tudom, hogy tudja-e azt a hangminőséget ill. hangképet produkálni, mint a mostanim.
Néztem még Denon-t, és esetleg maradnék az Onkyo-nál, mert eddig bevált. Szerintetek?
Egy hozzászólással lejjebb, ott vannak a tippek, bármelyik jobb, mint amiket kérdeztél, ártól függetlenül. Van is egy-kettő hirdetve az erősítők között. Ezek ugyan használtak, de ezeknél a márkáknál ez nem lehet probléma.
Sztereó erősitők
Sziasztok!
- BÓTAJÓZSEF
- V.I.P.
- Értékelés: 250
Sztereó erősitők
Nagyon ismerősen cseng az úriember neve!
Írtam privátot.
Tömöre összefoglalva: Naim, Heed, esetleg Creek.
Naim-ZU
Sztereó erősitők
Keresd meg BÓTAJÓZSEF fórumtársunkat, lehet tud némi támpontot adni!
Nagyon ismerősen cseng az úriember neve!
Kezdő hifis, amúgy meg: jó pap holtig él.
Rendszer: Pro-Ject Debut Carbon (Ortofon OM-10 cartridge) -- Teufeld Raumfeld Connector2 -- NAD C316BEE -- Epos Epic 2
Sztereó erősitők
hahó Csabi,
nemtom, mennyi a rászánható összeg , de ez> http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... nt=1698608 pontosan AZ az erősítő, amit keresel
Helló trane,
Külföldről írok, így az otthoni használt eszközök sajnos kiestek. Egyébként volt szerencsém meghallgatni a Naim Uniti-t is nemrég, ami ugye elvileg a Nait 5si technikáját hordozza (bár vannak kétségeim...meglepően sokmindent zsúfoltak bele a mérnökök abba vékony kis házba...). A rászánható összeg olyan 700 euró körül van, ami mai árfolyam szerint kb. 215 pénz.
Rendszer: Pro-Ject Debut Carbon (Ortofon OM-10 cartridge) -- Teufeld Raumfeld Connector2 -- NAD C316BEE -- Epos Epic 2
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
Sztereó erősitők
Üdv mindenkinek,
Nemrég vásárolt Epos Epic 2 hangfalaim mellé szeretnék egy új erősítőt venni a jelenlegi NAD C316BEE helyett.
Zenei izlésem elég vegyes, rock, extreme/heavy metal, progresszív rock, néha jazz, de leginkább a keményebb műfajok.
Az elmúlt hetekben megfordultam néhány demón, hallottam pár erősítőt, de még nem sikerült döntést hozni, ebben kérném segítségetek!
Amit eddig hallottam: NAD C356BEE, Rega Brio-R, Arcam FMJ A19, Yamaha S-501, CA 651A, Rotel RA-12.
A Yamaha és a Rotel nagyon "világos" volt, a CA szimplán unalmas, az Arcam melegebb hangot adott, de nem éreztem azt, hogy megérné azt a pénzt amit kérnek érte, pláne nem azokhoz a zenékhez, amiket én hallgatok...A kis Rega elég jó cucc, de az sem győzött meg igazán. A kedvencem a nagyobbik NAD volt, annak szép telt mélyei, ütős, dinamikus karaktere volt, szépen kiegyensúlyozott közép és magas tartománnyal, szépen életre keltek tőle az Epos-ok
Ti ajánlanátok ezt az erősítőt rock/metal zenéhez? Vagy esetleg valami mást? Várom a javaslatokat, és előre is köszönöm a segítséget!
Üdv,
Csabi
Keresd meg BÓTAJÓZSEF fórumtársunkat, lehet tud némi támpontot adni!
Sztereó erősitők
Üdv mindenkinek,
Nemrég vásárolt Epos Epic 2 hangfalaim mellé szeretnék egy új erősítőt venni a jelenlegi NAD C316BEE helyett.
Zenei izlésem elég vegyes, rock, extreme/heavy metal, progresszív rock, néha jazz, de leginkább a keményebb műfajok.
Az elmúlt hetekben megfordultam néhány demón, hallottam pár erősítőt, de még nem sikerült döntést hozni, ebben kérném segítségetek!
Amit eddig hallottam: NAD C356BEE, Rega Brio-R, Arcam FMJ A19, Yamaha S-501, CA 651A, Rotel RA-12.
A Yamaha és a Rotel nagyon "világos" volt, a CA szimplán unalmas, az Arcam melegebb hangot adott, de nem éreztem azt, hogy megérné azt a pénzt amit kérnek érte, pláne nem azokhoz a zenékhez, amiket én hallgatok...A kis Rega elég jó cucc, de az sem győzött meg igazán. A kedvencem a nagyobbik NAD volt, annak szép telt mélyei, ütős, dinamikus karaktere volt, szépen kiegyensúlyozott közép és magas tartománnyal, szépen életre keltek tőle az Epos-ok
Ti ajánlanátok ezt az erősítőt rock/metal zenéhez? Vagy esetleg valami mást? Várom a javaslatokat, és előre is köszönöm a segítséget!
Üdv,
Csabi