Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
DVDShrink DVD-Maker
DVDShrink DVD-Maker
Sziasztok.Jó, hogy találtam ezt a topicot, mert gondjaim vannak a rippeléssel.
Régen foglalkoztam vele, de most vettem egy Pio 108-as pörkölőt és kipróbáltam, hogy mire emlékezek régebbről. Régen használtam Smartripper-t rippeléshez, GordianKnot-ot,
DVStoAVI-t, FlaskMpeg-et, TmpegEnc-t,, stb.
Most ezt a DVDShrink-et próbáltam, de az előző hozzászólásból is kiderül, hogy ez csak az egész lemezt kezeli, nem lehet a felesleget leszedni.
Most a Back to the Future-rel próbálkozok. A CloneDVD sem jó, mert az is rajta hagy menüket, hiába jelelöm ki csak a filmet, a két hangot (a harmadik angol DTS), és két feliratot. Nekem csak a puszta film kellene a két (angol, magyar) hanggal és a két (angol, magyar) felirattal.
Mondjuk így is 6,5 giga a film amit még össze kellene sajtolni valamennyire, de nem ez a gond most.
A CloneDVD ugy megcsinálja az ISO-t, amit ha bemountolok DaemonTools-szal, akkor a PowerDVD-vel vagy a WinDVD-vel lejátszva nem látszanak sem a chapterek (egy egységként látja a filmet, nem lehet átugrani a következőre) és csak az angol hanggal játssza le. Nem lehet sem hangot változtatni vagy feliratot bekapcsolni.
Na ez miért lehet?
Próbáltam az instant copy-t is de enyhén szólva nem ér egy lyukas garast sem.
Tudna-e valaki olyan programot, ami rendesen beállítva a filmről leszedi a felesleget (menük, extrák), kicsit összenyomja a filmet és image-be ki is írja?
A dvd decrypter nevű program képes rá, de a shrinkel is lelehet venni a fölösleget
DVDShrink DVD-Maker
Köszi építő hozzászólásod! Sokat segített. Egyébként voltam olyan "ostoba" és feltettem a kérdést a szervíz topikban is, csak ott a kutya sem foglakozott vele. Még te sem!
és? ezért be kell irni egy totál más profilu topikba is ? látod, itt sem segit senki, +joadag ellenérzést szül
Jó volt itt.
(2003 Marárcius - 2007 Október)
DVDShrink DVD-Maker
OffSzerintem mosd ki jó ultrás vízbe!
Aki olyan ostoba, nemtörődöm, figyelmetlen, hogy ebbe a topikba teszi fel ezt az ide nem illő kérdést, az szinte bármit csinálhatott a dvd lejátszójával is!
Hello Gordon314!
Köszi építő hozzászólásod! Sokat segített. Egyébként voltam olyan "ostoba" és feltettem a kérdést a szervíz topikban is, csak ott a kutya sem foglakozott vele. Még te sem!
DVDShrink DVD-Maker
Hello Szakemberek!Találkozott már valaki a következő problémával?
Philips DVD 751 (kb. 3 éves)
Tegnapelőtt megnéztem vele egymás után két biztonsági másolatot.
Tegnap szerettem volna ismét használni, de nem indult. Küzdött a beolvasással (Read), de tovább nem jutott, inkább kiadta a lemezt. Nem bírkózott meg sem az echte, sem a minőségi +R lemezzel. Próbáltam többször, többféle disc-el, de nem, nem és nem.
Ekkor kb. másfél órára áramtalanítottam, ami után ismét próbát tettem. A helyzet először ugyanaz mint korábban, vagyis semmi értelmes. Majd egyszer csak egy berakott gyári lemez meghozta a kedvét, és az elindult. A következőleg berakott másolatot is ezután már hajlandó volt elfogadni, igaz menet közben egy helyen kicsit megakadt.
Aki érti ezt legyen szíves tegye közzé, mi lehet az oka! Mit lehet vagy mit kell tenni a géppel ha így viselkedik? Elég lehet egy fejtisztítás vagy az "agya" kezd sorvadni és a gépnek annyi? A fejtisztítás "házilag" is megoldható (pl. tisztítólemezzel), vagy csak a szervíz tud ilyet?
Kérem, ha van hasznos tanácsotok erre a viselkedésre, azt tegyétek meg! Köszönöm!
Off
Szerintem mosd ki jó ultrás vízbe!
Aki olyan ostoba, nemtörődöm, figyelmetlen, hogy ebbe a topikba teszi fel ezt az ide nem illő kérdést, az szinte bármit csinálhatott a dvd lejátszójával is!
gordon314.fw.hu
DVDShrink DVD-Maker
Hello Szakemberek!
Találkozott már valaki a következő problémával?
Philips DVD 751 (kb. 3 éves)
Tegnapelőtt megnéztem vele egymás után két biztonsági másolatot.
Tegnap szerettem volna ismét használni, de nem indult. Küzdött a beolvasással (Read), de tovább nem jutott, inkább kiadta a lemezt. Nem bírkózott meg sem az echte, sem a minőségi +R lemezzel. Próbáltam többször, többféle disc-el, de nem, nem és nem.
Ekkor kb. másfél órára áramtalanítottam, ami után ismét próbát tettem. A helyzet először ugyanaz mint korábban, vagyis semmi értelmes. Majd egyszer csak egy berakott gyári lemez meghozta a kedvét, és az elindult. A következőleg berakott másolatot is ezután már hajlandó volt elfogadni, igaz menet közben egy helyen kicsit megakadt.
Aki érti ezt legyen szíves tegye közzé, mi lehet az oka! Mit lehet vagy mit kell tenni a géppel ha így viselkedik? Elég lehet egy fejtisztítás vagy az "agya" kezd sorvadni és a gépnek annyi? A fejtisztítás "házilag" is megoldható (pl. tisztítólemezzel), vagy csak a szervíz tud ilyet?
Kérem, ha van hasznos tanácsotok erre a viselkedésre, azt tegyétek meg! Köszönöm!
DVDShrink DVD-Maker
Úgy néz ki, hogy a DVD Decrypterrel sokerült.
Az is jó. Közben rájöttem, hogy a Shrink is, a Clone is, meg a Recoder2 is kihányja az anyagot, ha nem minden szabványos benne. Hiába állítasz be bármit, nem fogják megcsinálni. Ezért kell már eleve úgy leszedni az anyagot az eredeti lemezről, hogy ezek megegyék.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.
DVDShrink DVD-Maker
Éppen az a baj, hogy nem fér el 8,4 giga 4,7 gigában.A video_ts mappában olyan .vob-ok vannak, hogy vts_01_1-től 5-ig és vts_02_1-től 5 -ig.
De bármekyiket nyitom meg, csak az egyik filmet látom.
Ez nem gyári lemez, két különböző film van rajta.
Szerintem a Clone DVD-vel jelöld ki az egyik példányt abból a filmből, amelyik kell, és abból csinálj DVD fájlokat. Nézd meg valamilyen lejátszó progival az eredményt és ha jó, írasd ki Clone DVD-vel lemezre.
DVDShrink DVD-Maker
Ja, és az audio_ts mappa helytt egy video_rm mappa van a lemezen .ifo-kal és .dat-okkkal.
Nekem az Alien 4 van meg egyszerre 2 verzióban egy lemezen, valahogy egymásba ágyazva. Az egyik a rendezői változat angol nyelven, magyar felirattal, a másik a mozi változat magyar szinkronnal (is). Valahogy a látószögekkel operáltak a lemez készítői. Ezt nem mindig ismeri fel jól a DVD Shrink, ezért más program után kell nézned. Egyébként miért baj, ha mindkét film rajta van a lemezen, ha elfér, miért nem maradhat meg a másolaton is mindkettő? A video_rm mappát nem ismerem.
Éppen az a baj, hogy nem fér el 8,4 giga 4,7 gigában.
A video_ts mappában olyan .vob-ok vannak, hogy vts_01_1-től 5-ig és vts_02_1-től 5 -ig.
De bármekyiket nyitom meg, csak az egyik filmet látom.
Ez nem gyári lemez, két különböző film van rajta.
DVDShrink DVD-Maker
Ja, és az audio_ts mappa helytt egy video_rm mappa van a lemezen .ifo-kal és .dat-okkkal.
Nekem az Alien 4 van meg egyszerre 2 verzióban egy lemezen, valahogy egymásba ágyazva. Az egyik a rendezői változat angol nyelven, magyar felirattal, a másik a mozi változat magyar szinkronnal (is). Valahogy a látószögekkel operáltak a lemez készítői. Ezt nem mindig ismeri fel jól a DVD Shrink, ezért más program után kell nézned. Próbáld meg talán a Smart Ripperrel felmásolni a winchre, hátha az jobban felismeri a látószögek közti különbséget. Egyébként miért baj, ha mindkét film rajta van a lemezen, ha elfér, miért nem maradhat meg a másolaton is mindkettő? A video_rm mappát nem ismerem. Lehet, hog RM videofájl van benne .dat kiterjesztéssel?
DVDShrink DVD-Maker
DVDShrink DVD-Maker
Lenne egy nem egészen ideillő kérdésem, de hátha.
Egyik haver hozott egy lemezt, hogy másoljam le neki. A lemez +R-es 4.7 GB-os.
A lemezen két film található összesen kb. 8,4 GB méretben.
Ez hogy lehet?
A DVDShrink csak az egyik filmet látja 2 példányban, de csak reauthor módban. A CloneDVD meg mind a kettőt, de duplán.
A havernak csak az egyik film kellene.
Hogy oldhatom meg ezt a problémát szerintetek?
A lemezre nincs ráírva, hogy dupla rétegű, de lehet hogy az, és azért van ez?
DVDShrink DVD-Maker
Hello! Találkoztam egy furcsa jelenséggel, miközben egy másolatot csináltam a Van Helsing DVDmről. Ugyanis a másolat asztali lejátszón nem indult el, de ugyanakkor számítógépen lazán fut. Ha lejátszom PowerDVD-vel, először egy kb. 5 mp-es furcsa feketeség jelenik meg, majd utána elkezdődik az UNIVERSAL logo. Szerintem ez lehet a hiba. de egyszerűen lehetetlen eltűntetni!CloneDVD-vel másoltam le az eredeti DVD-t, majd a másolatot újra kódoltam. Már az elején furcsa volt, hogy 7 rész volt feltüntetve a listán: a film, az UNIVERSAL logo és 5 db. pár "másodperces fekete film". Ezeket ki is szedtem, de a masolatrol készült backupon is ugyanúgy rajta volt az az 5 fájl, és úgyanúgy lejátszhatatlan lett az asztalin. Ezeket hogy lehet eltűntetni???
Még annyi, hogy én próbálkoztam primitív módon eltüntetni a sötétséget, és kitöröltem a backupból egy fájlt, a VIDEO_TS.vob-ot. És el is tűnt. De még nem írtam ki így, mert már nem akarok egy újabb DVD-t a szemétbe tenni emiatt.
Ez nagyon gáz, ha ezt kitörlöm, vagy valami mást töröljek? Vagy van valakinek jobb ötlete? Segítsetek!
A számítógépnek ugyanis csak a .vob fájlok kellenek, a többit egyszerűen átugorja.
Ezek a programok olyan végtelen egyszerű kezelésűek, én azt hitem, hogy el sem lehet rontani velük a másolatot és tessék, mégis sikerül időnként valakinek elrontani az elronthatatlant.
Szerezzétek meg a Clone DVD 2-t az mindent tud és magyarul van minden benne. Ki lehet törölni a nem szükséges title-ket, nem csinál sem ugrálós állókép-sorozatot (DVD Shrink), sem az eredeti title hosszával azonos időtartamú fekete képernyőt (Nero Recode 2). Pontosan az lesz a lemezen, amit akarunk. Ja és az ISO képeket felejtsétek el, mert csak a gond van vele. Mindig DVD fájlokat hozzatok létre! A létrehozott fájlok közül meg kézzel ne töröljetek le semmit!
DVDShrink DVD-Maker
Hello! Találkoztam egy furcsa jelenséggel, miközben egy másolatot csináltam a Van Helsing DVDmről. Ugyanis a másolat asztali lejátszón nem indult el, de ugyanakkor számítógépen lazán fut. Ha lejátszom PowerDVD-vel, először egy kb. 5 mp-es furcsa feketeség jelenik meg, majd utána elkezdődik az UNIVERSAL logo. Szerintem ez lehet a hiba. de egyszerűen lehetetlen eltűntetni!CloneDVD-vel másoltam le az eredeti DVD-t, majd a másolatot újra kódoltam. Már az elején furcsa volt, hogy 7 rész volt feltüntetve a listán: a film, az UNIVERSAL logo és 5 db. pár "másodperces fekete film". Ezeket ki is szedtem, de a masolatrol készült backupon is ugyanúgy rajta volt az az 5 fájl, és úgyanúgy lejátszhatatlan lett az asztalin. Ezeket hogy lehet eltűntetni???
Még annyi, hogy én próbálkoztam primitív módon eltüntetni a sötétséget, és kitöröltem a backupból egy fájlt, a VIDEO_TS.vob-ot. És el is tűnt. De még nem írtam ki így, mert már nem akarok egy újabb DVD-t a szemétbe tenni emiatt.
Ez nagyon gáz, ha ezt kitörlöm, vagy valami mást töröljek? Vagy van valakinek jobb ötlete? Segítsetek!
ha kitörlöd, kesz egy ujabb frizbid
sztem nagyon összevissza csinálod azt a backupot, javaslom, a lent leirt modon probáld meg a dvdshrinket ... és CSAK AZT! ne használj már programot egyenlőre a kópiához...
Jó volt itt.
DVDShrink DVD-Maker
Hello! Találkoztam egy furcsa jelenséggel, miközben egy másolatot csináltam a Van Helsing DVDmről. Ugyanis a másolat asztali lejátszón nem indult el, de ugyanakkor számítógépen lazán fut. Ha lejátszom PowerDVD-vel, először egy kb. 5 mp-es furcsa feketeség jelenik meg, majd utána elkezdődik az UNIVERSAL logo. Szerintem ez lehet a hiba. de egyszerűen lehetetlen eltűntetni!
CloneDVD-vel másoltam le az eredeti DVD-t, majd a másolatot újra kódoltam. Már az elején furcsa volt, hogy 7 rész volt feltüntetve a listán: a film, az UNIVERSAL logo és 5 db. pár "másodperces fekete film". Ezeket ki is szedtem, de a masolatrol készült backupon is ugyanúgy rajta volt az az 5 fájl, és úgyanúgy lejátszhatatlan lett az asztalin. Ezeket hogy lehet eltűntetni???
DVDShrink DVD-Maker
Nálam is ilyen van és nincs vele probléma.
A hang meg is van? Ha kiválasztod akkor szól is?
Igen. Mint írtam, kivettem a cseh hang mellől a pipát és a végeredményben mégis ki lehet választani és szól is!
Meg az extrák is ott vannak, pedig csak a "title1"-et, a főfilmet tettem át a jobboldalról a baloldalra a "DVD Vrowser" opciónál.
Na mindegy, majd használom a CloneDVD-t.
Azért köszi.
Asszem akkor feladom. Minden esetre furcsa.
Elkúrtuk
DVDShrink DVD-Maker
Most a Back to the Future-rel próbálkozok. A CloneDVD sem jó, mert az is rajta hagy menüket, hiába jelelöm ki csak a filmet, a két hangot (a harmadik angol DTS), és két feliratot. Nekem csak a puszta film kellene a két (angol, magyar) hanggal és a két (angol, magyar) felirattal.A CloneDVD ugy megcsinálja az ISO-t, amit ha bemountolok DaemonTools-szal, akkor a PowerDVD-vel vagy a WinDVD-vel lejátszva nem látszanak sem a chapterek (egy egységként látja a filmet, nem lehet átugrani a következőre) és csak az angol hanggal játssza le. Nem lehet sem hangot változtatni vagy feliratot bekapcsolni.
Na ez miért lehet?
A Clone DVD-nél van felül egy kocka, amiben kipipálhatod, hogy meg akarod kell-e tartani a menüt, vagy sem. Egyszerűen ki kell kapcsolni és nincs menü.
Az ISO képet felejts el, normál DVD fájlokat hozz létre. Ezeket megnézheted bármilyen lejátszó progival. Sajnos, ha File üzemmódban nézel filmet, akkor nem tudsz hangot vagy feliratot választani. Írd ki egy újraírható lemezre, és Disc üzemmódban nézd vissza, vagy asztali játékossal. A Clone DVD nagyon jól lemezre írja a fájljaidat, el sem tudod rontani.
DVDShrink DVD-Maker
ez szvsz egyedi jelenség nálad, mivel én még a korábbi verzióknál sem találkoztam ilyesmivel... lerippelt lemez volt vagy közvetlenül dvdről .. ? melyik korongodrol probáltál ilymodon biztonsági másolatot készíteni ?
Eredeti DVD volt a forrás. A Vissza a Jövőbe trilógia második része.
DVDShrink DVD-Maker
Igen. Mint írtam, kivettem a cseh hang mellől a pipát és a végeredményben mégis ki lehet választani és szól is!
Meg az extrák is ott vannak, pedig csak a "title1"-et, a főfilmet tettem át a jobboldalról a baloldalra a "DVD Vrowser" opciónál.
Azért köszi.
ez szvsz egyedi jelenség nálad, mivel én még a korábbi verzióknál sem találkoztam ilyesmivel... lerippelt lemez volt vagy közvetlenül dvdről .. ? melyik korongodrol probáltál ilymodon biztonsági másolatot készíteni ?
Jó volt itt.
DVDShrink DVD-Maker
Azért köszi.
DVDShrink DVD-Maker
Hányas verziót használsz?
A 3.2.0.15-öst. Asszem a legfrissebb.
Elkúrtuk
DVDShrink DVD-Maker
A 3.2.0.15-öst. Asszem a legfrissebb.
DVDShrink DVD-Maker
Na, pontosan így csináltam. És a végeredményben benne van a menü, az olyan hangsáv (cseh) amit nem pipáltam be, feliratok, stb... :smile47:
Elkúrtuk
DVDShrink DVD-Maker
Nem tudom mit csináltál, de reauthor modban ugye van két fül a jobb oldalon:
-DVD Browser
-Compression settings
Szóval dvd Bowser fülről átrángatod azokat a dolgokat amik kellenek (ez általában a "main movie"). Ezután a kiválasztott "title"-kat a bal oldalon a "compression setting" fülra váltva a jobb oldalon egyenként beállíthatod, azaz mely hangok és feliratok kellenek és a képen milyen arányú tömörítést akarsz használni.
Ha így csináltad akkor jónak kellene lennie.
Na, pontosan így csináltam. És a végeredményben benne van a menü, az olyan hangsáv (cseh) amit nem pipáltam be, feliratok, stb...
:smile47:
DVDShrink DVD-Maker
A DVDShrink reauthor módja pont arra való, hogy a családi felvételekről a számodra nem szükséges extrákat, feliratokat és egyebeket.
:kiraly:
amugy nemrég csináltam egy probát, vajon az uj tömöritőalgoritmusok mennyit javitottak a shrink által tömöritett filmen:
Ehez egy nehezebb filmet választottam, a kissé szemcsés és hosszu Ryan Közlegény megmentését. Az anyagot dvdshrinkel lerippeltem, csak a film maradt, kb. 7 Gb.
Ezt tömöritettem tovább a 4.7gb-os lemez kapacitásának megfelelően.
A "tömörítő" versenyzők:
DVD Shrink 3.2 (deep analysis bekapcsolva, SHARP (default) filterrel)
DVD Rebuilder 0.64+CCE 2.67 (3+1menet, minden default by dvdrebuilder)
Eredmény:
Az eredeti képkockákkal hasonlitottam össze, váltogatva egy képnézegetőben. A legszebb képe az eredetinek volt , második továbbra is a minőségileg alig romló dvdrebuilder, s a sort a homályos, de TVn még élvezhető dvdshrink.
Képet majd otthonról teszek fel. Azon jól fog látszani a különbség.
Tanulság: továbbra is érdemes rászánni az extra időt a dvdrebuilder használatára, minőségileg verhetetlen. A dvdshrink mellett szol továbbra is az ingyenesség és az egyszerű használat.( -> Amennyiben nem tömöritünk a filmen, egyértelmű a vűlasztása :taps: )
Jó volt itt.