Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Milyen hangsugárzót? (kérdés előtt olvasd el a nyitó hozzászólást)
Hali!
Alap egy 1705-ös Denon erősítő. Frontnak saját készítésű hangfalak vannak betéve (ami azért szerintem nem szol olyan rosszul). Hátra kölcsönkért Videotonok.
A tervem az volt, hogy a Clarus charon szettjét veszem meg lépésenként (front:50.000 háttér:60.000 center:35.000) de sajna másra kell a pénz. Amit most rá tudnék szánni az elkövetkező hónapokba az 50.000 Ft.
Most kéne a segítség.
1. Vegyem meg a Clarus frontokat és ami most elől van azt tegyem be hátra (center nem lesz)
2. Vegyek valami gagyi center és háttereket (kb 30.000 körül láttam ilyeneket)
3. Vegyek szub/szat cuccot (kb 40.000 Yamaha NSP240, Sony..........), és zenére B sugárzónként kössen be a jelenlegi frontokat.
Az 1. összeéllatással az a gongom, nem lessz centerem, és a két hangfal hangzás világa elég eltérő.
A 2-nál szintén az a problémám, hogy nem lessz azonos a hangzás a frontokkal (bár azt nem tudom ez mennyire lehet zavaró)
Nekem a 3. megoldás a legszinpibb.Mivel így 5.1-ben tudnám élvezni a filmeket.Zenére meg ott lenne a mostani front.
Vedd meg az én eladó Celestion F10-eseimet surroundnak és az F35C centert. Nem gagyik és 39 eFt-ért kábelekkel, garanciával megkapod. később pedig lecseréled a mostani frontjaidat egy F30-as vagy F20-as párra. Esetleg veszel még két F10-est vagy F15-öst és egy mélynyomót.
Sajnos nehéz így megitélni, hogy a saját készítésű hangfalad hogyan szól, de az is lehet, hogy annak és a Celestion-ok együttes hangzásával is meg leszel elégedve. Ha nem nagyon üt el a center és a mostani frontjaid karaktere.
Ha esetleg érdekel holnap fent lesznek a hangfalaim Budaörsön szállítom a frontokat az új gazdájának , de felviszem magammal a surroundot és a centert is, hátha valaki meg akarja hallgatni/venni Pest környékéről. Ne kelljen emiat utazni mégegyszer. Szóval ha érdekel, akkor 30 95 65 083
gordon314.fw.hu
- -KP-
- V.I.P.
- Értékelés: 1685
Hali!
Alap egy 1705-ös Denon erősítő. Frontnak saját készítésű hangfalak vannak betéve (ami azért szerintem nem szol olyan rosszul). Hátra kölcsönkért Videotonok.
A tervem az volt, hogy a Clarus charon szettjét veszem meg lépésenként (front:50.000 háttér:60.000 center:35.000) de sajna másra kell a pénz. Amit most rá tudnék szánni az elkövetkező hónapokba az 50.000 Ft.
Most kéne a segítség.
1. Vegyem meg a Clarus frontokat és ami most elől van azt tegyem be hátra (center nem lesz)
3. Vegyek szub/szat cuccot (kb 40.000 Yamaha NSP240, Sony..........), és zenére B sugárzónként kössen be a jelenlegi frontokat.
Az 1. összeéllatással az a gongom, nem lessz centerem, és a két hangfal hangzás világa elég eltérő.
A 2-nál szintén az a problémám, hogy nem lessz azonos a hangzás a frontokkal (bár azt nem tudom ez mennyire lehet zavaró)
Nekem a 3. megoldás a legszinpibb.Mivel így 5.1-ben tudnám élvezni a filmeket.Zenére meg ott lenne a mostani front.
kicsik ezek a charonok. szerintem vegyél egy 8.3as diamondot, 55k, center hozzá 30k, háttér meg 35. együtt 118.000. és marad 30ezred egy dvd playerre
Hali!
Most kéne a segítség.
TV: LG Flatron 100Hz Erősítő: Denon-1705 Front: Clarus Charon Center: Clarus Charon Surround: Clarus Charon Sub:Clarus Charon DVD: Dimarson
És van aki 1 forintosokat használ!
Ja a tüskék alá, hogy ne karcolja a parkettát. Amúgy magában nem sokat ér
Már hogyne érne. Minimum 1 Ft-ot, de inkább hármat.
Ja a tüskék alá, hogy ne karcolja a parkettát. Amúgy magában nem sokat ér
gordon314.fw.hu
JBL Pro Sound Comes Home!!
Tv: LG 72 cm, DVD Recorder: Philips Recorder R75,DVD: Thomson DTH 210,front:JBL ATX40, Center: JBL ATX10C ,Surround: JBL ATX 40 , Erősitő : Yamaha RXV 450
Monitor : Sony SDM-HS95P
Ezért mechanikailag amennyire lehet el kell szogetelni a hangfalat az érintkező felületektől. Erre talán a legegyszerűbb hatásos módszer a tüske, de alkalmaznak más módszereket is (felfújható tömlő, gyurma szerű anyag, függesztett hangfalak...).
Nekem is gyárilag "tüskés" a hangfalam.
lenne egy amatör kérdésem:
olvasgatva a fórumon a hangfalas topicokat, mindenhol megemlítik, hogy a hangfalak alá tüskéket helyeznek el. Ezeket a tüskék mi célt szolgálnak?
Kicsit bővebben: a hangfalban a membránok rezegnek, ettől lesz ugye a hang. Jó esetben csak a "zene" rezgeti őket. Van egy hangfal, ami rezeg, mert mozog benne a membrán, a hagfal érintkezik a padlóval, polccal és rezegteti azt. Ettől elvileg szól ugye a padló (ami nem lenne gond, mert nem túl könnyen rezegtethető ) illetve polc, bútor, ami már gond lenne. Viszont önmagában még ez is csak a kisebb probléma, hiszen a rezgést a padló, polc, bútor vissza is adja a hangfalnak, így a membrán "zenei" elmozdulásaihoz hozzáadódnak a visszakapott rezgések és ezek interferenciáját (hullámok eredőjét) fogod hallani. A hangkép mosottabb, mint amúgy lehetne.
Ezért mechanikailag amennyire lehet el kell szogetelni a hangfalat az érintkező felületektől. Erre talán a legegyszerűbb hatásos módszer a tüske, de alkalmaznak más módszereket is (felfújható tömlő, gyurma szerű anyag, függesztett hangfalak...).
gordon314.fw.hu
Szerintem ettől a súlya (pontosabban tömege ) nem változik, csak mivel kisebb területen érintkezik, gondolom a hangrezgést kevésbé adja át pl. a padlónak. Legalábbis ezt gondolom logikusnak.
Pontosan így van! Nem hiába jársz te ide
Amúgy az esztétikához szerintem sok köze van. A tüskék, vagy egyéb készüléklábak valóban a rezgéscsillapítás csökkentésére, a hangátvitel javítására szolgálnak.
Én is igy gondoltam.Csak nem jólfejeztem ki magam.
Tv: LG 72 cm, DVD Recorder: Philips Recorder R75,DVD: Thomson DTH 210,front:JBL ATX40, Center: JBL ATX10C ,Surround: JBL ATX 40 , Erősitő : Yamaha RXV 450
tv: Philips.
Hát, lehet, hogy már nem Denon 3801-et szeretnék... Meg azt amúgy is eladja wadkan.
De ez már valóban nagyon offtopic, és mielőtt még magaddal együtt kénytelen leszel kimoderálni engem... Hm... Eltűnjek?
Sohasem lenn�k egy olyan klubnak a tagja, amelyik elfogadna engem tagj�nak.
Hát igen... Így nem Grundig tv-m lett...
hanem VESTEL ?
CD: Arcam Alpha 7SE, Amp: TEAC A-H500 Reference, Speakers: JPW Gold Monitors, IC: Chord Crimson, Hangfal Tyukbel: Csajniiiz Cobra... (varom, hogy levedeljen /emoticons/default_biggrin.png" alt=":D" data-emoticon="" srcset="/emoticons/biggrin@2x.png 2x" width="20" height="20" /> )
És így lehet esetleg még Denon 3801-ed is
De már nagyon OFF topicok vagyunk, úgyhogy csitt, mert előkerül egy moderátor és jajj nekünk!
Szerintem ettől a súlya (pontosabban tömege ) nem változik, csak mivel kisebb területen érintkezik, gondolom a hangrezgést kevésbé adja át pl. a padlónak. Legalábbis ezt gondolom logikusnak.
Amúgy az esztétikához szerintem sok köze van. A tüskék, vagy egyéb készüléklábak valóban a rezgéscsillapítás csökkentésére, a hangátvitel javítására szolgálnak.
Esztétikát és a hangzást is pozitiv irányba befolyásolja.A hangfal nem fog a teljes súlyával a földhöz ragaszkodni.
Állitólag...
Esztétikát és a hangzást is pozitiv irányba befolyásolja.
A hangfal nem fog a teljes súlyával a földhöz ragaszkodni.
Állitólag...
lenne egy amatör kérdésem:
olvasgatva a fórumon a hangfalas topicokat, mindenhol megemlítik, hogy a hangfalak alá tüskéket helyeznek el. Ezeket a tüskék mi célt szolgálnak?
TV: Samsung Erősítő: Yamaha RX-V630RDS Cd: Technics SL-PG480A
Dvd: LG Front: Kef C1 Kábel: Audiotechnik Dietz made in germany
- Khaosz
- V.I.P.
- Értékelés: 23
re all!megint nagyon gyagyákat kérdezek, de nézzétek el, mert beteg vagyok (flu)
mennyire számít, hogy pc-ről(audigy2 digit),
cd-lejátszóról, vagy dvd lejátszóról hallgatom a zenét(márka függ-e),
és ha nem audio cd-ről,
hanem vmi jobb mp3-ról (min 256kbit)
köszi a felvilágosítást...
Off
Leginkább nagyon. nem véletlen, hogy van milliós CD lejátszó, meg max egy ezres egy Cd-rom
A minőség drasztikusan romlik e szerint: CD lejátszó (CD-t ezen érdemes hallgatni), DVD lejátszó (szódával elmegy), PC maximum háttérzene, vagy ha nincs semmi jobb
Mp3-at szeretem egyáltalán nem érdemes, amikor 100 Ft-ba kerül egy írható CD, de ez csak szerintem van így
Elvileg itt a DVD lejátszó hangminősége (mp3-al) messze kell, hogy verje a PC hangját. A PC tele sima és elektromos zajokkal (ventillátor hegyek, kapcsoló üzemű táp, nagyfrekvenciás berendezések "egymás hegyén hátán". Esetleg egy külön Mp3 lejátszó (discman, vagy USB pen) veri a dvd lejátszót mp3 hang minőségben, de ez már erősen készülékfüggő lehet.
De kérdem én, hogy mi köze ezeknek a hangfalakhoz?
Hozzá teszem én a DVD lejátszóba betettem augyanazt az Eredeti Cd-s zenét amit a PC-be és hát sehogy sem tudtam olyan hangot kicsikarni a PC-s kátyából mint a DVD-ből. (gondolhatod mi lenne asztali cd lejátszó esetén) Gondoltam ott a frakó hangszínszabályzó a pc-n majd segít. Lehet egy kicsit jobb lett, de közel se olyan mint a DVD player.
Szóval nálam MP3 PC, eredeti cd meg megy az asztaliba.
Projektor: Vászon:VnX Black Horizon BrightTV 126" Proci: Lexicon MC-10 Végfok: Rotel RMB-1585+Pronomic XA800 Font: Elac Vela FS 409 Center: Elac Vela CC401 Surround: Elac WS1665 Sub:2db XTZ SUB 1X12 Edge + 2DB DIY 15" Ultimax
utólag,
s itt sok az okos ember, azért itt tettem fel
sorry
CD: Arcam Alpha 7SE, Amp: TEAC A-H500 Reference, Speakers: JPW Gold Monitors, IC: Chord Crimson, Hangfal Tyukbel: Csajniiiz Cobra... (varom, hogy levedeljen /emoticons/default_biggrin.png" alt=":D" data-emoticon="" srcset="/emoticons/biggrin@2x.png 2x" width="20" height="20" /> )
re all!megint nagyon gyagyákat kérdezek, de nézzétek el, mert beteg vagyok (flu)
és ha nem audio cd-ről,
Off
Leginkább nagyon. nem véletlen, hogy van milliós CD lejátszó, meg max egy ezres egy Cd-rom
A minőség drasztikusan romlik e szerint: CD lejátszó (CD-t ezen érdemes hallgatni), DVD lejátszó (szódával elmegy), PC maximum háttérzene, vagy ha nincs semmi jobb
Mp3-at szeretem egyáltalán nem érdemes, amikor 100 Ft-ba kerül egy írható CD, de ez csak szerintem van így
Elvileg itt a DVD lejátszó hangminősége (mp3-al) messze kell, hogy verje a PC hangját. A PC tele sima és elektromos zajokkal (ventillátor hegyek, kapcsoló üzemű táp, nagyfrekvenciás berendezések "egymás hegyén hátán". Esetleg egy külön Mp3 lejátszó (discman, vagy USB pen) veri a dvd lejátszót mp3 hang minőségben, de ez már erősen készülékfüggő lehet.
De kérdem én, hogy mi köze ezeknek a hangfalakhoz?
gordon314.fw.hu
re all!
megint nagyon gyagyákat kérdezek, de nézzétek el, mert beteg vagyok (flu)
és ha nem audio cd-ről,
Gondolkodtam rajta, hogy megveszem a Tiédet, de sajnos most, hogy megvettem az erősítőt kiköltekeztem erre a hónapra + még el kéne adnom a mini-hifimet, amivel eddig üzemelt a "rendszer". Ha ez összejön és még meg lesz az F10-es akkor nem kérdés, hogy mit veszek.
De hát ebben a mondatban sok a "ha"...
Amúgy a Satsystem honlapján néztem, hogy az F10 darab ára 17 500 Ft, a Clarus IO pedig párban 25 000 Ft. Különbség van köztük, de biztos minőségben is.
Hát bízom benne, hogy ebben a hónapban azért elkelnek, de soha nem lehet tudni!
Ha számolgatsz, akkor 3 db Clarus 12500*3=37500, én 39 000 Ft-ért megválok az F35-tól + F10 pártól kábelekkel. Csak a kábelek árában megvan a különbözet.
A Clarus egyébként nem lehet rosz. Jó magyar gyártmány, csak hát a megjelenésén bővel lehetne javítani.
Nem akarom tovább dícsérni a saját "lovamat", de a Celestion-ról szerintem példát vehetne sok hangfalgyártó. Például az új hangfalaim, a Rega Jurák esztétikai kivitele allulmarad a Celestion-okénál. Pedig a Rega garantáltan Angol honban kézi(!) munkával készül, ami az árában is tükröződik!
gordon314.fw.hu
Miért nem veszed meg inkább a Celestion szettemből a Centert+F10 párt (ha megmarad és ma nem viszik el). Jobban járnál vele, mint a Clarus Io-val. Jobban szól, sokkal szebb a kialakítása (a Clarushoz alapból hangfalselyem se jár). Na és talán olcsóbban ki is jönne.Azán később mélynyomó + F10 pár hátra, vagy F30pár előre, ahogy a kedved diktálja.
Viszonyéag kevés az olyan hangfal, amit víszintesen és függőlegesen is tudsz használni. Az Io ilyen, de az se árt ha a Centert kifejezetten a dialógusokhoz hegyezik ki.
Gondolkodtam rajta, hogy megveszem a Tiédet, de sajnos most, hogy megvettem az erősítőt kiköltekeztem erre a hónapra + még el kéne adnom a mini-hifimet, amivel eddig üzemelt a "rendszer". Ha ez összejön és még meg lesz az F10-es akkor nem kérdés, hogy mit veszek.
De hát ebben a mondatban sok a "ha"...
Amúgy a Satsystem honlapján néztem, hogy az F10 darab ára 17 500 Ft, a Clarus IO pedig párban 25 000 Ft. Különbség van köztük, de biztos minőségben is.
TV: Samsung Erősítő: Yamaha RX-V630RDS Cd: Technics SL-PG480A
Azért egy hangfalban is van mozgó alkatrész, ezért a membránok gumpereme elöregedhet, de ez extrémül öreg, vagy gaygi hangfalaknál lehetséges.
A centernek nem csak azonos márkájúnak, de azonos sorozatból hasonló membránkészlettel készítettnek kell lennie, mint a frontoknak, különben oda a jó tér, mert fogod hallani, hogy éppen melyik szól, nem pedig azt, hogy melyik irányból jön a hang frontok és a center által közösen kialakított hangtérben.
A surroundok szvsz már lehetnek idegenek, de az is akkor ideális, ha egy sorozatból való a rendszer. (Elvileg ugye mindehova egyforma hangfalak lennének az ideálisak. Ezt vagy drága megvalósítani (3 pár álló frontsugárzóval), vagy szub/szat rendszerben kell gondolkodni.)
Köszi a tanácsokat!
Azon gondolkodtam, hogy először veszek előre két frontot meg egy centert, a kérdésem az lenne, hogy ha pl veszek két kisebb hangfalat frontnak pl egy Clarus IO)- ami majd később hátra mehetne satelitnek vagy esetleg aztán még beszerzek 2 hangfalakat satelitnek + egy subot - akkor az jó megoldás-e, hogy egyből 3 db-ot veszek és akkor a harmadik center lenne?
Miért nem veszed meg inkább a Celestion szettemből a Centert+F10 párt (ha megmarad és ma nem viszik el). Jobban járnál vele, mint a Clarus Io-val. Jobban szól, sokkal szebb a kialakítása (a Clarushoz alapból hangfalselyem se jár). Na és talán olcsóbban ki is jönne.
Azán később mélynyomó + F10 pár hátra, vagy F30pár előre, ahogy a kedved diktálja.
Viszonyéag kevés az olyan hangfal, amit víszintesen és függőlegesen is tudsz használni. Az Io ilyen, de az se árt ha a Centert kifejezetten a dialógusokhoz hegyezik ki.
gordon314.fw.hu
ez a legjobb megoldas. jelenleg nalam is kis hangfalak vannak elol es ahogy meglesznek az uj frontok a jelenlegiek mennek hatra. a kerdes csak az hogy addig tudsz-e vmit hatra rakni, mert a hattersugarzok nagyon tudnak hianyozni ha nincsenek, jobban mint a sub.