Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Komolyzenei ajánló

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1023

Komolyzenei ajánló

Hozzászólás Szerző: lehoako »

... Aztán ki tudja mit hoz a jövő, ami ma kulturális szennynek tűnik 100-500év múlva talán már "szépirodalommá" válik abban a korban, az akkori ízlések szerint.

...

Telemannt pl. Bach-hoz hasonlítva osztom Chord véleményét. Sablonos, mennyiségelvű, messze nem olyan blickfangos, terjedelmileg persze jelentős. Mint a termelési regények a szovjet irodalomban. 

Hogy bármikor értékké válnának, azt kétlem. :-)))

zz7
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 363

Komolyzenei ajánló

Hozzászólás Szerző: zz7 »

Nem feltétlenül a zenét, most inkább ezt a hölgyet ajánlom mindenki figyelmébe.

http://en.wikipedia.org/wiki/Julia_Lezhneva

chord
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 2223

Komolyzenei ajánló

Hozzászólás Szerző: chord »

Részemről inkább - Giulio Caccini. (persze nyugodtan folytassátok...)

Énekes, viola és hárfajátékos, és híres komponista.
Rómában tanult, majd 1565 –től Firenzében, a Mediciek szolgálatába lépett.
Jelentős tagja volt a ’Camerata’ –nak; az akkori Itália leghíresebb zenész/tudós társaságának.
Monódia megteremtése – első operák – stile recitativo létrejötte, s még sok dologban igen fontos szerepe volt; ugyanakkor erősen karrierista volt, nevetséges szópárbajokat folytatott ellenfeleivel; életéről sok érdekesség olvasható.
Ami most minket érdekel, az a Le Nouve Musiche madrigálgyűjtemény, 1601 –ből.

Madrigál. Nagyon elterjedt műfaj volt, rendkívül sok és sokféle volt, nagyon szerették, úgy tűnik, a kor egyik nagyon kedvenc zenei formája/megjelenése volt.

Lemez, az van jó sok. Ez a gyűjtemény sokakat megihletett, mert a zene rendkívül jó, az előadói színvonal jólesően magas, erősen félresikerülttel én még nem is találkoztam.
Van egy CD,

Amor io parto

ami régi felvétel, 1984 –es Harmonia Mundi, és Montserrat Figueras énekel rajta, 42 évesen, a hangja amúgy fenomenális, megbeszéltük sokszor, itt viszont olyan hajlításokkal és díszítésekkel énekel, hogy egyenesen elképesztő. Ritkán használja így a hangját.
Valami éteri finomság árad, és olyan színezet, hogy az ember hajlamos leragadni egy-két számnál, annyira gyönyörű.

Egy szál hang és kevés hangszer – kevésnek tűnik, valóban.
Itt jön be a hifi szerepe. Nálam ez sokáig pihent, ritkán került elő; jól szólt eléggé, de ’semmi különös’.
Most a helyzet változott. Most, hogy felállt egy igazi ’szisztéma’ nálam, két dolog lett teljesen világos.
Az egyik, hogy volt valaki, aki nagyon makacs volt, egykor megálmodott egy jó hangot, és megcsinálta, és ez így együtt egészen zseniális. (amúgy, amelyik cégnél jó a hang, mindig találunk egy-két makacs embert...)
A másik, hogy ez a lemez olyan, mint egy többszörösen kódolt üzenet. Mikor simán jó a rendszer, szépen szól; mikor igazán jó a rendszer, kiereszti a varázslatot, gyakorlatilag lehipnotizál.
Nem gyakori az ekkora hatás CD -ről.
Feltétlen ajánlom.

ML 512 - Heed Nexus - Spendor SP1
blog: Komolyzenei ajánló

andorra
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 7

Komolyzenei ajánló

Hozzászólás Szerző: andorra »

Viszont a tegező hangnem nem megy gáborkának a nicknevek mögötti személyekkel. Face to face viszont velem is és másokkal is tegeződik, ez nekem is elvárásom, pedig közel 10évvel fiatalabb nálam.

Ezen láthatóan túltettem magam. Az a véleményem erről, hogy tegező formában is meg lehet adni egymásnak a tiszteletet, és magázó formában is lehet kevésbé illedelmes módon fogalmazni. Ezt próbáltam némiképp ironizálni az előző hozzászólásban. 

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3527

Komolyzenei ajánló

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

gaborka8X8A nemtetszésünk kinyilvánítására finomabb eszközök is rendelkezésünkre állnak, mint a lemagázás. 

A magázást én is észrevételeztem gáborka8x8 úrnál, említve neki hogy az internet világ mindenütt tegeződik, még a személyesen ritkán megnyilvánuló Obama elnök is (vagy őt képviselő titkárság), persze csak ha nem hivatalos a megnyilvánulás.

Viszont a tegező hangnem nem megy gáborkának a nicknevek mögötti személyekkel. Face to face viszont velem is és másokkal is tegeződik, ez nekem is elvárásom, pedig közel 10évvel fiatalabb nálam.

Vendég

Komolyzenei ajánló

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Gáborka, maga tényleg csak most és ettől vált sárkánnyá?
Tehát mégegyszer érthetőbben, hogy maga is értse Gáborka:
Ha valaki rákérdez arra, hogy például egy konkrét műből én milyen felvételt, felvételeket tartok a legjobbnak (azok közül amiket ismerek), azt szívesen elmondom. De nem kezdek bele többszáz kedvenc felvétel ismertetésébe, mert arra nincs indíttatásom. Mint ahogy rajtam kívül mások sem teszik, tisztelet a kivételnek.

De vajon miért nem éltetek többen ezzel a lehetőséggel?  Az utóbbi időben született hozzászólások nem sugallnak ilyen igényt.

andorra
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Komolyzenei ajánló

Na, ettől meg teljesen paff lettem.

.

Gáborka, maga tényleg csak most és ettől vált sárkánnyá?
Tehát mégegyszer érthetőbben, hogy maga is értse Gáborka:
Ha valaki rákérdez arra, hogy például egy konkrét műből én milyen felvételt, felvételeket tartok a legjobbnak (azok közül amiket ismerek), azt szívesen elmondom. De nem kezdek bele többszáz kedvenc felvétel ismertetésébe, mert arra nincs indíttatásom. Mint ahogy rajtam kívül mások sem teszik, tisztelet a kivételnek.

Vendég

Komolyzenei ajánló

gaborka8X8A nemtetszésünk kinyilvánítására finomabb eszközök is rendelkezésünkre állnak, mint a lemagázás. 

Szerintem olvasgasson még egy kicsit itt a fórumon.

Mint említettem, csak konkrét kérdésekkel foglakozom.
Na, ettől meg teljesen paff lettem.

.

andorra
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Komolyzenei ajánló

Szerintem nem erre gondolt.
Hanem arra, hogy jó rendszeren, régi felvételeken, valami furcsa, nagyon élő dolog átjön, annak  ellenére, hogy a szokásos/istenített hifis paraméterek nem annyira remekek.
Meg ő is a Naim szekta tagja; ez sugallja azt, hogy a hangminőségre azért valamennyire igényes, legalább annyira, hogy k...tt óriási pénzt hajlandó belenyomni a rendszerbe, hogy jól szóljon.

Valóban nem jól értettem, ezért elnézést kérek !
Akkor ezek szerint van harmadik út is. A harmadik út az, hogy a lehető legjobb hangminőségben szeretnénk, nagyon rossz hangminőségű felvételeket is meghallgatni, Így már jól értem?

chord
Beköltözött
Beköltözött

Komolyzenei ajánló

Mint említettem, csak konkrét kérdésekkel foglakozom. Ezek szerint nem vagyunk azonos platformon, nekem hiányosak az ismereteim a mono és a viaszlemezes korszakról. Tehát azt tudom erre mondani, hogy csak irígylelni tudom azokat, akik a hangminőségre nem igényesek. Nagyon sok internetes klasszikus zenei rádió van én például azokat tudom neked ajánlani. Akár egy Androidos telefonon is bárhol hallgathatod bármelyiket.

Szerintem nem erre gondolt.
Hanem arra, hogy jó rendszeren, régi felvételeken, valami furcsa, nagyon élő dolog átjön, annak  ellenére, hogy a szokásos/istenített hifis paraméterek nem annyira remekek.
Meg ő is a Naim szekta tagja; ez sugallja azt, hogy a hangminőségre azért valamennyire igényes, legalább annyira, hogy k...tt óriási pénzt hajlandó belenyomni a rendszerbe, hogy jól szóljon.

suprnova
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 184

Komolyzenei ajánló

Hozzászólás Szerző: suprnova »

OFF: Köszönöm, de lehet, elkerülte a figyelmedet, hogy az általad leírtakon már túl vagyok. Hallgatok sok internetes rádiót is (szerény rendszeremen, amin talán meg tudom valósítani a minőségi zenehallgatást) tematikusokat zömmel. Tényleg nem vagyunk egy platformon, ezért nem értem a beírásaid célját sem...  
Mint említettem, csak konkrét kérdésekkel foglakozom. Ezek szerint nem vagyunk azonos platformon, nekem hiányosak az ismereteim a mono és a viaszlemezes korszakról. Tehát azt tudom erre mondani, hogy csak irígylelni tudom azokat, akik a hangminőségre nem igényesek. Nagyon sok internetes klasszikus zenei rádió van én például azokat tudom neked ajánlani. Akár egy Androidos telefonon is bárhol hallgathatod bármelyiket.
Naim Uniti Nova -> Chord Epic XL -> Spendor A7 (Sennheiser HD600)

andorra
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Komolyzenei ajánló

Persze, tartom, vállalom, nem is fájt, hidd el.

Ennek örülök. Talán legközelebb nagyobbat ütök :-)
Jól értetted, hogy nem veled van főleg problémám, persze, hogy arról írsz ami neked tetszik,  ráadásul a hétköznapi beszédedhez mérten nagyon színvonalasan. 

andorra
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Komolyzenei ajánló

Nos, ennyi bevezető után tényleg ajánlhatnál valamit abból a spektrumból amit ismersz, kedvelsz, vállalsz. A kizárólagos minőségi hanganyagokat illetően én pl. meghallgatom, W. Landowska korai csembaló felvételeit monoban is, ha tetszik a mű vagy az interpretáció, de lehetne sorolni még mono felvételeket amik hihetetlen atmoszférával bírnak.

chord
Beköltözött
Beköltözött

Komolyzenei ajánló

Persze, tartom, vállalom, nem is fájt, hidd el.
Ettől sokkal meredekebb vitatkozások is mentek. Pl. aki ismer, az tudja, hogy Bach kocka/műanyag/halott/szürke/stb… zenéjét egyenesen nem szeretem, az egysíkú magasztalását főleg nem. Ezért fú, mennyit kaptam. Zenészektől főleg.
Nagyságát tisztelem, de azt ne várjátok, hogy lelkesen ajánljam.
Amúgy is; miért is kellene bármi mást itt ajálani, mint amit igazán szeret az ember? Higgyétek el, sokfélét mutatnak nekem, legutóbb egy Stockhausen CD –re emlékszem, (olyan hang volt, hogy besz@rás), és nagyon nem volt rossz, idelinkelhetném, pár sorral, és ezt lehetne foytatni, a Ti épülésetekre, és hogy nehogy beszűkült ízlésetek legyen, ha olvassátok a fórumot.
Nevetséges és hiteltelen nagyképűsködés lenne.

Telemann.
Azért nem minden művéről volt szó, hanem sok művének összes kópiájáról.
De értsétek meg a szituációt. Amit ott hallottam (meg még sok Telemann), az OK, szerintem sz@r  zene volt, ki mertem mondani, lehet, hogy nincs igazam.
De az, hogy ezt valaki – bárki beletegye a CD játszójába, és leüljön, és hallgassa, és odalegyen tőle, de nem azért, mert a gyereke/szeretője/zenetanárja játszik rajta, és aztán felhívja a barátját, és mondja, hogy gyere ide most rögtön, mutatok egy olyan zenét, hogy elájulsz, na ez az, amit én egyszerűen nem hiszek..

És az, hogy miért nem élnek sokan a lehetőséggel, mármint hogy nyomuljanak a kedvenceikkel? Hát, pangás van, máshol is, meg olvasni könnyebb, mint írni, meg ezt, amit mi művelünk páran, nem sokan csinálják, meg a nagy lelkesedés mindig kockázatos, néha kikap az ember…

Na, most befejezem, kimegyek a boltba, veszek valami Beethoven -t, hogy holnapra legyen valami...

A gaborka meg engem is magáz, de ettől még tök jó fej, még akkor is, ha pl. lehet, hogy imádja Bach -ot.

suprnova
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 184

Komolyzenei ajánló

Hozzászólás Szerző: suprnova »

Nos, ennyi bevezető után tényleg ajánlhatnál valamit abból a spektrumból amit ismersz, kedvelsz, vállalsz. A kizárólagos minőségi hanganyagokat illetően én pl. meghallgatom, W. Landowska korai csembaló felvételeit monoban is, ha tetszik a mű vagy az interpretáció, de lehetne sorolni még mono felvételeket amik hihetetlen atmoszférával bírnak.
Naim Uniti Nova -> Chord Epic XL -> Spendor A7 (Sennheiser HD600)

andorra
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Komolyzenei ajánló

Nem kell Chordot különösebben védeni, Ő vállalta, hogy tartja a hátát azért, amit leírt. Nem ütöttem rá nagyobbat, mint amit megérdemelt.
Magam részéről pedig annyit merek vállalni, hogy konkrétan felmerülő kérdésekre reagálok, mégpedig a barokktól a modern zenéig bezárólag terjedő korszakokra vonatkozóan. A felvételek minősége engem majdnem olyan komolyan foglalkoztat, mint a művészi teljesítmény, ami azért természetesen fontosabb, ha ezeket ugyan rangsorolni kellene. Viszont, csak nagyon jó minőségű felvételeket vagyok hajlandó hallgatni. Ez amolyan audiofil betegség, amiről azt tapasztalom, hogy sajnos nem eléggé ragályos.

Vendég

Komolyzenei ajánló

Egyik barátom szerint: (egyetértek vele) pár szerző sok művét, pl. Telemann, az összes kópiát, be kellene zárni egy k..a nagy páncélszekrénybe, elvinni az óceán közepére, aztán beledobni.
Elnézést mindenkitől, senkit sem akartam ízlésében megbántani – a fentiek az saját vélemény, de természetesen tartom a hátam érte
Mint új topik olvasó, üdvözlök mindenkit.  
A renaissance korszakot nem nagyon hallgatom, de az eszembe nem jutna, még viccből sem, hogy ebből a korszakból a gyengébb darabokat meg kellene semmisíteni. Tehát megbántva emiatt nem vagyok, de a fanatista vélemények ellen mindíg tiltakozom. 

Úgy tapasztalom a topikot nagyjából átlapozva, hogy talán jól indult, de azután elég egysíkúvá vált. Ez nem a Te hibád egyedül, bár jó lenne, ha minimum kétféle klasszikus zenei stílust kedveltetnél velünk. Hiányoznak azok a hozzászólások, amelyek a Te hozzászólásaidhoz hasonlóan színvonalasak, de nem ilyen rendkívül kis területre beszűkült ízlésvilágot népszerűsítenének.
Annak nem tudom mi értelme lenne, ha mondjuk az összes Richárd Strauss, vagy Handel operát ide citálnám?  Én szívesen meghallgatom mindegyiket, de olyannak, akinek ez a műfaj nem kedvence, legfeljebb néhányat ajánlanék.

Szerintem az 1. pont költői túlzás. Néha elragadtatja magát az ember, egymás között vagyunk, ennyi talán belefér. Chord ráadásul hangsúlyozza, hogy ez személyes - egyéni ízlést tükröző - vélemény (melyet, ha nem is ilyen indulatosan, de én magam is osztok). Nem kulturkampfra tesz javaslatot.
A reneszánsz korszakból nem kell semmit megsemmisíteni, inkább felfedezésre váró darabok találhatók arrafelé, de még a barokk idejéből is (lásd korábbi posztomat a római fesztiválról).
Megkedveltetni pedig azt lehet, amit az ember maga is kedvel (tanárként is mondom ezt), és - hogy a mondatod második felére is reagáljak - amit behatóan ismer.
Ami a Strauss és Händel műveit illeti: nyugodtan citáld ide őket. Annyian olvassák ezt a témát, biztosan lenne olyan, aki hozzájuk fűzött értő ismertetőid miatt tenne velük egy próbát (Händel egyébként elő-előkerül néha itt).
Szóval nincsen itten ízlésterror, kérem szépen, hanem pangás van egyes komolyzenei területeken (érdekes, hogy a ritkábban előforduló kortárs zenei posztokat figyelmen kívül hagyod: én is írtam a Kronos koncertjéről, ajánlottam Eötvös Pétert, stb.).

Vendég

Komolyzenei ajánló

De vajon miért nem éltetek többen ezzel a lehetőséggel?  Az utóbbi időben született hozzászólások nem sugallnak ilyen igényt. 

Akkor talán elérkezett az ideje, hogy ön új színt hozzon a topikba.

.

andorra
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Komolyzenei ajánló

............ Lehet posztolni más műfajokból is, adott a lehetőség.

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3527

Komolyzenei ajánló

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

Egyik barátom szerint: (egyetértek vele) pár szerző sok művét, pl. Telemann, az összes kópiát, be kellene zárni egy k..a nagy páncélszekrénybe, elvinni az óceán közepére, aztán beledobni.
Elnézést mindenkitől, senkit sem akartam ízlésében megbántani – a fentiek az saját vélemény, de természetesen tartom a hátam érte
A renaissance korszakot nem nagyon hallgatom, de az eszembe nem jutna, még viccből sem, hogy ebből a korszakból a gyengébb darabokat meg kellene semmisíteni. Tehát megbántva emiatt nem vagyok, de a fanatista vélemények ellen mindíg tiltakozom. 

Úgy tapasztalom a topikot nagyjából átlapozva, hogy talán jól indult, de azután elég egysíkúvá vált. Ez nem a Te hibád egyedül, bár jó lenne, ha minimum kétféle klasszikus zenei stílust kedveltetnél velünk. Hiányoznak azok a hozzászólások, amelyek a Te hozzászólásaidhoz hasonlóan színvonalasak, de nem ilyen rendkívül kis területre beszűkült ízlésvilágot népszerűsítenének.
Annak nem tudom mi értelme lenne, ha mondjuk az összes Richárd Strauss, vagy Handel operát ide citálnám?  Én szívesen meghallgatom mindegyiket, de olyannak, akinek ez a műfaj nem kedvence, legfeljebb néhányat ajánlanék.

ezt azért én ezt nem posztoltam volna ide, már mint a Telemann művek tengerbe süllyesztését. Annyi antikulturális szenny keletkezik a világban, amire azért láthatóan ráépült a profitéhes háttéripar, jelentős és természetesen manipulált fogyasztói igény, de az abszolút nem jellemző Telemann műveire, sem életében sem jelenkorban.

Ha valami neked, nekem nem érdeklődésem akkor nem keresem, nem hallgatom, de a toleranciát meg kell hagyni, aki azt szereti azokat kár lenne megfosztani ettől. Aztán ki tudja mit hoz a jövő, ami ma kulturális szennynek tűnik 100-500év múlva talán már "szépirodalommá" válik abban a korban, az akkori ízlések szerint.

Az egy másik kérdés, salaca és chord színvonalas posztjai vannak itt többségben, saját érdeklődésüket jellemzik, többségében régi és barokkzenekörből. Lehet posztolni más műfajokból is, adott a lehetőség.

andorra
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Komolyzenei ajánló

chord
Beköltözött
Beköltözött

Komolyzenei ajánló

Veszprém – gyönyörű.

Virág virág hátán. Óváros térről – egyik legszebb Európában – séta fel a várba. Veretes macskakövek; autók zéró, finom madárhangok. Már itt kezdődik az ilyen koncert, elhihetitek.
Dubniczai-palota. Brutál sok EU pénzből úgy felújítva, hogy nem lehet belekötni.
Barátok, ismerősök; már jó a hangulat.
Beülünk a terembe; a képen látszik négy egybenyíló szoba, mi az egyik középsőben vagyunk. Boltíves mennyezet, keményfa parkett viaszolva, min. 1m –es falak, kb 6×9 méter nagyság, huszonpár szék, pont teli.
Színpad nincs, csak két szék, meg két kottatartó elöl. Semmi lámpa vagy egyéb elektromos sz@r.

Idő van; zenészek sehol, hangszerek sehol.
Furcsa.
Hirtelen valahonnan – a szomszéd szobából? megszólal két gamba. Távoli, de rejtélyesen erős hang. Lassú pár akkord; nagyon régi spanyol zene, Bölcs Alfonz egyik cantiga –ja. Hull az égből a gyönyörűség; a hatás erős; mindenki szó szerint ledermed, annyira szép.
Jobb-középen ülök, akárhogy tekergetem a fülem, nem tudom eldönteni, melyik szobában játszanak Végül arra gondolok, nyilván a jobb oldaliban, mindenképp együtt, mert nyilvánvaló, hogy kell egymást figyelni, pedig mekkora poén lenne, ha kétfelől tudnának játszani.
Aztán bevonulnak, gambával, ártatlan mosollyal – kétfelől.
Ez annyira hihetetlen, hogy akaratlanul is tovább erőlködöm, hogy biztosan egyikük átszaladt…pedig nem.
Na, ennyi év hifizés, tessék az eredmény.
Valami akusztikai trükk. Soha nem fogom beismerni, hogy én vagyok a béna…

Ortíz következik, spanyol reneszánsz szintén.
Ez a zene személyes űber-kedvencem. Annyira szépen játsszák, hogy jó lenne felállni, és kicsit megölelgetni őket. (Főleg a Nórit.. )
Aztán  Locke, Hume, Sainte-Colombe. Egyik nagyszerűbb, mint a másik.
Mindegyiket már nyomtam itt nektek.
Pár szó mindegyikről, felváltva Nóri - Sándor beszél; ügyesen, érdekesen röviden;  látszik, hogy komolyan szeretik ezt a zenét.
Odavagyok. Annyira jó a hang is, hogy – később megbeszéltük – messze-messze a legjobb akusztika, ahol valaha játszottak.
Nóri gambája 7 húros, a Sándoré  hat; kicsit eltér a színezet, mindkettő tetszik . Együtt valami egészen különleges a hatás. Szólam – kíséret pár, aztán csere, aztán két szólam.
Számok között hangolnak. Együtt, akkordonként – húronként – még ez is annyira jól szól, hogy szinte várom.

Na, az utolsó harmad.
Couperin. Határeset.
Schenk. Meg Telemann.
Szörnyű zene. Akrobatikus – a zenészek ujját már rég nem látni – de üres. Bepréselve valami idióta szonátaformába mindkettő. Na, még csak egy Bach hiányozna…
És k…a hosszú. Ötszáz tétel. Sose lesz vége? Próbálok a hangra figyelni. Még szép, de a gambák is kínlódnak, Nóriék hihetetlen ügyesek, és lenyűgözően, elegánsan vérprofik. Semmi kapkodás. És atompontosak. Én csak Savall –t láttam így játszani.

Ők mintha élveznék…egy kicsit.

Vége, nagy taps, mosoly, harmónia.

Utána beszélgetés, aztán páran folytatjuk lenn a téren, faggatjuk/kérdezgetjük Nórit; sok érdekes dolgot mond. És jön szólóesttel szombaton!!!
A vacsora finom, a sör hideg, a nyáreste káprázatos.
Szép dolog ez az egész, azt hiszem.

PS.
Ízléseink eltérnek – az egyik hölgy-közönség szerint az utolsó harmad volt a legjobb. Kétszer is rákérdeztem. Egyik barátom szerint: (egyetértek vele) pár szerző sok művét, pl. Telemann, az összes kópiát, be kellene zárni egy k..a nagy páncélszekrénybe, elvinni az óceán közepére, aztán beledobni. Elnézést mindenkitől, senkit sem akartam ízlésében megbántani – a fentiek az saját vélemény, de természetesen tartom a hátam érte

ajkamici
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 857

Komolyzenei ajánló

Hozzászólás Szerző: ajkamici »

Kérhetünk majd egy rövid, de ha lehet inkább hosszú élménybeszámolót..?

nori.jpg

Veszprémben holnap egy különlegesség.
Az ország két legjobb gambása.
A palota:

Belül:

DCS Debussy / Pro-Ject RS2T / Aurender A100 / Leben CS600 / Harbeth M40.2 - Entreq Olympus - Shunyata Research és Radnai kábelezés

Vendég

Komolyzenei ajánló

Hiába, a nyár a koncertek ideje. Ha valaki Rómában jár (ahogy egy barátom éppen), akkor ezeket az ingyenes templomi koncerteket, eddig nem publikált és hangfelvételen nem játszott darabokból ne hagyja ki. A Corelli (Op. V-2.) állítólag fantasztikus volt. Még a gyóntatószékben is ültek.

Shinagawa
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 359

Komolyzenei ajánló

Hozzászólás Szerző: Shinagawa »

Grazioso Kamarazenei napok Szentbékkállán :  2013. június 28 (péntek) - 29 (szombat) 18:30
                                                                                                               és 30 (vasárnap) délelőtt 11 órai kezdettel         

Templom.jpg         Műsoron: W.A. Mozart, J.S. Bach, Weiner Leó, Bartók Béla és Liszt Ferenc művei.
                                                                                                                     Részletes műsor itt  megtalálható.

Közreműködő művészek:
Devich Gábor - klarinét
Papp Dániel, Miczki Rita és Detvay M. Marcella - hegedű
Balogh Enikő és Kertész Sándor – brácsa
Zsoldos János – gordonka
Sztankov Iván – nagybőgő

Helyszín:
Szentbékkálla, Római katolikus templom                                           
Templomdomb

Elírtam, elnézést!

Válasz küldése

Vissza: “Zene, amit hallgatunk”