Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Hivox Tuning

Moderátor: fülelek

Steady74
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 0

Hivox Tuning

Hozzászólás Szerző: Steady74 »

Szia Zoli,

Marantz erősítőm egyik végfokja elszállt, gariban javították, de a szerviz jelezte, hogy nem biztos, hogy az erősítő hibája, szerintük lehetett túlterhelésből is következhetett a hiba.

Szeretnék előre lépni az ügyben, hogy a hangfalkábelektet, hangfalakat szakemberrel méretném ki, nincs-e valami gáz valahool, nem szeretném még egyszer javíttatni az erősítőt, mert az már nem lenne garos (ugyanezzel a hibáva).

Kérlek, ha tudsz segíteni, PM-ben jelezz, és küldeném a részleteket.

Üdv,

Steady

kengúr
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 6

Hivox Tuning

Hozzászólás Szerző: kengúr »

Szia!

Véleményed szerint egy Jungson JA66-os erősítőt érdemes e tuningolni?
Lehet e belőle többet kihozni normális árkereten belül?
Válaszod előre is köszönöm.

Üdv.

melczeradam
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 44

Hivox Tuning

Hozzászólás Szerző: melczeradam »

Ha szeretnél tisztább éneket és szólóhangszereket hallani, akkor feltétlen!
A Chorus sorozat a Focal belépő kategóriája, nyilvánvalóan nem igyekeznek a lehető legjobbat kihozni a hangszórókészletből...

Légyszíves írj egy árat priviben!
Köszönettel:Laci

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5239

Hivox Tuning

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Ha szeretnél tisztább éneket és szólóhangszereket hallani, akkor feltétlen!
A Chorus sorozat a Focal belépő kategóriája, nyilvánvalóan nem igyekeznek a lehető legjobbat kihozni a hangszórókészletből...

melczeradam
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 44

Hivox Tuning

Hozzászólás Szerző: melczeradam »

Kedves Fülelek!

Focal Chorus 714V esetében van értelme a beavatkozásnak?
Válaszodat előre is köszönöm!
Üdv:Laci

fülelek
V.I.P.
V.I.P.

Hivox Tuning

pü ment...

fülelek
V.I.P.
V.I.P.

Hivox Tuning

Na ilyen még nem járt, de az biztos, hogy az Echotech nevéhez illően elég szűkmarkúan bánik hangsugárzóik összetevőinek minőségével. Azaz feltétlen érdemes beutalni hozzánk.
Árakat püben, kérnék egy fotót vagy linket róla, mert még evvel a típussal nem találkoztam.

paragon85
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 18

Hivox Tuning

Hozzászólás Szerző: paragon85 »

Az ilyen keresztváltókat, kábeleket és lötyögős autóssarukat minek kell bejáratni?
Gondolod, hogy egy jobb erősítővel megtáltosodnak a kb. egycentes árú elektrolikondenzátorok?
A dobozban lévő kevés és igen rossz minőségű csillapítóanyagról nem is beszélve...
Minél hamarabb rendbe tesznek egy hangsugárzót, annál több élményt szerez hallgatójának.

Ennyi, ezen nincs mit ragozni. Minél hamarabb, annál több lesz az élvezettel teli zenehallgatás. A Hivox tuning pedig nagyon komoly javulást hoz

Stereo:
Hangsugárzó: Dali Concept 6 (HiVox tuning)
Erősítő: NAD C325bee (HiVox tuning)
Kábelek: Kimber 4TC, IC: Cable Talk Professional 3
DAC: HiVox Lupus C MkIII, HiVox Vespa Jittercsökkentő
Szűrő: HiVox Alces 2, Habia tápkábel

Vetítés
Projektor: Benq w1200 fullHD
Vászon: Gyulai Pál ezüstvászon
Média lejátszó: Popcorn A400

Vendég

Hivox Tuning

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Akkor el sem merem képzelni, mennyivel jobbak lennének az A7esek, mert egyelőre nem panaszkodom Vagy lehet csak az A9-be tesznek lötyögős, gagyi sarut ?
Egyébként ha van konkrét tapasztalat ezekről a dobozokról, -mint mondtam- nem okoskodni akartam, feltételeztem hogy van már némi pénz az alkatrészekbe, ha ennyiért árulják. (persze láttam már a "szétszedett" topikban mik vannak)
Egyszer ha lesz kedvem szállítani a hangfalakat (mert ugye nem egyszerű), kíváncsi lennék mit mutatnak az eredetihez képest más váltókkal, stb...

A kép fölé húzva az egeret már látom is, hogy pont "A7 original crossover"

Vendég

Hivox Tuning

Akkor el sem merem képzelni, mennyivel jobbak lennének az A7esek, mert egyelőre nem panaszkodom Vagy lehet csak az A9-be tesznek lötyögős, gagyi sarut ?
Egyébként ha van konkrét tapasztalat ezekről a dobozokról, -mint mondtam- nem okoskodni akartam, feltételeztem hogy van már némi pénz az alkatrészekbe, ha ennyiért árulják. (persze láttam már a "szétszedett" topikban mik vannak)
Egyszer ha lesz kedvem szállítani a hangfalakat (mert ugye nem egyszerű), kíváncsi lennék mit mutatnak az eredetihez képest más váltókkal, stb...

fülelek
V.I.P.
V.I.P.

Hivox Tuning

Az ilyen keresztváltókat, kábeleket és lötyögős autóssarukat minek kell bejáratni?
Gondolod, hogy egy jobb erősítővel megtáltosodnak a kb. egycentes árú elektrolikondenzátorok?
A dobozban lévő kevés és igen rossz minőségű csillapítóanyagról nem is beszélve...
Minél hamarabb rendbe tesznek egy hangsugárzót, annál több élményt szerez hallgatójának.

Vendég

Hivox Tuning

Kedves Fülelek!

Érdeklődnék, hogy egy Polk audio RTi A9, A3, A1 CSi6 és egy DSW Pro 650 i esetében van-e értelme a beavatkozásnak? Az is érdekelne, hogy ha ezek még új hangfalak, tehát bejáratósak, meg kell-e várni a bejáratás végét (ez kb. mennyi idő?)?
Érdekelne továbbá, hogy erősítő szempontjából Panasonic SA-BX 500E esetében kell-e és mit tuningolni?
Az erősítő és a hangfalak egy rendszerben lennének használva...
A beavatkozásokról és árakról pü-ben kérek információt. Köszönöm előre is!

Nem belekotyogni akarok... ha még be sem járattad, felesleges átkábelezni, belenyúlni. Nem rosszak ezek a hangfalak. Szerintem legalább fél  (inkább 1) évig használd így ahogy már megvan, aztán próbálj ki egy komolyabb erősítőt.

kabar
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 26

Hivox Tuning

Hozzászólás Szerző: kabar »

Megyek is valamikor. Csak nagyon győzködnöm kell magamat, hogy a lépcsőn lehozzam az emeletről az ES100-asokat. Úgy emlékszem szenvedtem, amikor felküzdöttem őket a jelenlegi helyükre...

Azóta is elégedetten hallgatom Zoli munkáját:-)

Érdemes elvinni!De ha bizonytalan vagy meghallgathatod nálam.

Lancer
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 41

Hivox Tuning

Hozzászólás Szerző: Lancer »

Kedves Fülelek!

Érdeklődnék, hogy egy Polk audio RTi A9, A3, A1 CSi6 és egy DSW Pro 650 i esetében van-e értelme a beavatkozásnak? Az is érdekelne, hogy ha ezek még új hangfalak, tehát bejáratósak, meg kell-e várni a bejáratás végét (ez kb. mennyi idő?)?
Érdekelne továbbá, hogy erősítő szempontjából Panasonic SA-BX 500E esetében kell-e és mit tuningolni?
Az erősítő és a hangfalak egy rendszerben lennének használva...
A beavatkozásokról és árakról pü-ben kérek információt. Köszönöm előre is!
Üdv, Zsombor.

Goblin
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 85

Hivox Tuning

Hozzászólás Szerző: Goblin »

A B&W olcsóbb szériái (mint az említett)egy csomó olcsó megoldást rejtenek, semmivel nem jobbak, mint az echte kínai termékek adott árkategóriában. Azaz tuning által lényegesen jobb hangképet lehet belőlük kicsiholni.

Csak olyan tuningot vállalunk el, amiről tudjuk, hogy lényeges hangminőség javulást tudunk elérni. ha ez nem látható előre, akkor nem vállaljuk el. A minap érdeklődött egy úriember telefonon, hogy valamelyik Audio Physic hangsugárzó tuningját vállaljuk-e? Mondtam neki, hogy nem, mert ezen a szinten már tudják a konstruktőrök, hogy mit és miért raknak bele a hangdobozba, hogy a kiválasztott hangszóró motorokból a lehető legjobbat hozzák ki.

Köszönöm a választ. A kérdés persze, hogy nekem megéri-e, vagy megfizethető-e az említett modifikacio? Tudnál pű-ben küldeni egy ajánlatot? A center egy b&w cc6-ős lenne.
Köszönöm
Péter

bendeguz76
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 10

Hivox Tuning

Hozzászólás Szerző: bendeguz76 »

irtam egy pü-t

fülelek
V.I.P.
V.I.P.

Hivox Tuning

Igen szépen lehet írni egy telefonrol Tehát, a futómű nem hétpecsétes, hanem HTPCs , a tuning nem baj, hanem -nak, a modofikacio pedig modifikacio. A többi, ha nehezen is, de talán értelmezhető.

Elnézést a szarvas ( ez pont idevág) hibákért, ha valami még kimaradt, vagy fordítani kellene, mire is gondoltam, írj

Péter

A B&W olcsóbb szériái (mint az említett)egy csomó olcsó megoldást rejtenek, semmivel nem jobbak, mint az echte kínai termékek adott árkategóriában. Azaz tuning által lényegesen jobb hangképet lehet belőlük kicsiholni.

Csak olyan tuningot vállalunk el, amiről tudjuk, hogy lényeges hangminőség javulást tudunk elérni. ha ez nem látható előre, akkor nem vállaljuk el. A minap érdeklődött egy úriember telefonon, hogy valamelyik Audio Physic hangsugárzó tuningját vállaljuk-e? Mondtam neki, hogy nem, mert ezen a szinten már tudják a konstruktőrök, hogy mit és miért raknak bele a hangdobozba, hogy a kiválasztott hangszóró motorokból a lehető legjobbat hozzák ki.

Goblin
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Hivox Tuning

Kedves Fülelek! Kérdésem egyenlőre pusztán elméleti siku, hiszen a rendszer sincs meg egyben, utana pedig azert tapasztalnam, illetve, a kabeleket cserelnem, de egy b&w 603 1st szériás fronttal mit es körülbelül mennyiért érdemes csinálni? Nevezhetjük tuning baj, fel javításnak, vagy modofikacionak ehhez Te értesz . A front egy Arcam 300 vagy 350 es erositovel es hétpecsétes futóművel lenne hajtva, film es sztereoban felváltva duplán kabelezve.

Köszönöm
Péter

Igen szépen lehet írni egy telefonrol Tehát, a futómű nem hétpecsétes, hanem HTPCs , a tuning nem baj, hanem -nak, a modofikacio pedig modifikacio. A többi, ha nehezen is, de talán értelmezhető.

Elnézést a szarvas ( ez pont idevág) hibákért, ha valami még kimaradt, vagy fordítani kellene, mire is gondoltam, írj

Péter

Goblin
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Hivox Tuning

Kedves Fülelek! Kérdésem egyenlőre pusztán elméleti siku, hiszen a rendszer sincs meg egyben, utana pedig azert tapasztalnam, illetve, a kabeleket cserelnem, de egy b&w 603 1st szériás fronttal mit es körülbelül mennyiért érdemes csinálni? Nevezhetjük tuning baj, fel javításnak, vagy modofikacionak ehhez Te értesz . A front egy Arcam 300 vagy 350 es erositovel es hétpecsétes futóművel lenne hajtva, film es sztereoban felváltva duplán kabelezve.

Köszönöm
Péter

kkrisz29
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 19

Hivox Tuning

Hozzászólás Szerző: kkrisz29 »

Azóta is elégedetten hallgatom Zoli munkáját:-)
Érdemes elvinni!De ha bizonytalan vagy meghallgathatod nálam.

Csináltunk már ilyet, és nagyon meg voltak vele elégedve.
A garancia meg nem jelent semmit, mert ha a hangszórókat leégeti az erősítő, akkor úgy sem érvényesíthető, a keresztváltó nem szokott soha meghibásodni, ha meg levered a doboz sarkát, az sem garanciális meghibásodás.
Hangfalnál a garancia arra jó, hogy ha első bekapcsoláskor surrog, vagy egyéb egyértelmű hiba van, akkor fel lehet lépni.

Cambridge AXA 100
Yamaha Soavo 1

Audiomica Dolomit Reference

fülelek
V.I.P.
V.I.P.

Hivox Tuning

Kedves Fülelek?

Concept 6 + center + 1 + sub 5.1 rendszerem van? Azt szeretném kérdezni, hogy a front + centeren kívül érdemes -e a többit is tuningolni? Illetve, hogy van-e több kategória a tuningban ezekre a dobozokra, és mennyibe kerülne?

Köszönöm.

A subnál a legfontosabb a jó elhelyezés, a háttér hangsugárzókat akkor érdemes tuningolni, ha valaki rendszeresen néz koncert filmet. Csak egyféle tuningot kínálunk, ennek tartalma mindig az adott hangsugárzótól függ.
pü. ment

yps12
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 6

Hivox Tuning

Hozzászólás Szerző: yps12 »

Kedves Fülelek?

Concept 6 + center + 1 + sub 5.1 rendszerem van? Azt szeretném kérdezni, hogy a front + centeren kívül érdemes -e a többit is tuningolni? Illetve, hogy van-e több kategória a tuningban ezekre a dobozokra, és mennyibe kerülne?

Köszönöm.

fülelek
V.I.P.
V.I.P.

Hivox Tuning

Szia Fülelek!

Tudnál kezdeni valamit egy Tannyo Venus 507-el, mármint a javulás véleményed szerint határozottan előnyére válna?
Ha igen akkor PÜ-ben tudnál nekem infót adni, ennyi lenne, hova kellene vinni, mennyi időt venne igénybe stb.

Köszönöm

pü ment...

bean
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 0

Hivox Tuning

Hozzászólás Szerző: bean »

Szia Fülelek!

Tudnál kezdeni valamit egy Tannyo Venus 507-el, mármint a javulás véleményed szerint határozottan előnyére válna?
Ha igen akkor PÜ-ben tudnál nekem infót adni, ennyi lenne, hova kellene vinni, mennyi időt venne igénybe stb.

Köszönöm

fülelek
V.I.P.
V.I.P.

Hivox Tuning

Kedves Fülelek!
JBL ES80 frontok és center tuningjáról kérek szépen tájékoztatást.

Köszönöm!

Pü. ment!

Lezárt

Vissza: “Dunaudio (Ex hiVOX)”