Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Lemezjátszó

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3255

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

Na erre én is kiváncsi vagyok! Már hallottam ilyen párosról: Thorens+ Heed orbit, de ezek után nem
tudom hogy működik. Amilyen Thorensekkel én találkoztam azok mind 16v-al mentek külső tápról.
De hallottam Rega P3+ Heed orbit-ról is. Eddig úgy tudtam a régebbi Regák 12 voltosak, azújabbak
24 volttal mennek. Vanis ilyen Rega külső táp. Talán motorcsere lehet? Igazán megírhatná valaki
aki othon van a témában.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

Indy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1633

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Indy »

Uraim,

Heed Orbit I, 110 voltos, jó lehet a Thorens TD146-hoz? A neten elég vegyesek az infók, a Heed leírása szerint a TD1xx-hez jó. Most egy 16v-os táp hajtja, de azt olvastam, hogy át lehet cserélni a motor kábeleit és akkor fogadja a 110 voltot is.

A válaszokat előre is köszönöm! :-)
Indulj el egy úton, én is egy másikon...

Vendég

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Transrotor talpakról van valakinek véleménye? Érdemes ilyenekkel turbózni a lemezjátszót?

Ezt a fajtát nem ismerem. Az "izoláló talp" maximum félmegoldás, jóféle lemezjátszó-asztalka az igazi.

nandi28
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 40

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: nandi28 »

Transrotor talpakról van valakinek véleménye? Érdemes ilyenekkel turbózni a lemezjátszót?

Transrotor alá biztosa nagyon jó
Ha szeretnél venni lemezjátszó alá kiegészítőt ezeket a termékeket ajánlanám neked : SSC
Ár miatt hívd a forgalmazót az árak kedvezőek.

Indy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1633

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Indy »

Indulj el egy úton, én is egy másikon...

tagliavini
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 5

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: tagliavini »

Itt egy link, ezen találsz mindenféle hifi cuccot, ár, kor, minőség szerint rendezve, meg válogatott lemezeket is: http://www.high-endaudio.com

Meg hozzá egy nagy darab rettenetes amerikai mentalitást, nyugodtan dolgod be a hájas szőrősszívű jellemébe.

Ó, ez elég jónak tűnik, köszönöm!

adrian
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 17

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: adrian »

Sziasztok!

Tudtok e a vinylteam-en kívül valakit aki profi minőségben lemezvágással foglalkozik?

tagliavini
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Lemezjátszó

Mindenkinek köszönöm a hozzászólást, ezek eddig is nagyon hasznosak voltak, de a felmerült kérdések jogosak, ezért pontosítok.

Nos, igen, én írom a regényt, várhatóan még idén kész lesz, szóval jövőre megjelenhet. A történet alapvetően Angliában játszódik, de az egyik főszereplő, aki nem kap munkát odahaza (az illető egy 24 éves félárva fiú), anyja és nagybátyja nyomására utazik ki Bostonba, ahol a nagybátyja jól menő építési vállalkozó és munkát ígér neki. A lényeg, hogy pasas, aki az ötvenes évei elején járó angol, de csak félig-meddig vált amerikaivá - kb. 1980-ban költözött ki. Az Amerikában játszódó fejezetek lényege, hogy az illető középkorú férfi azért vándorolt ki, mert megszűnt a munkahelye Angliában és az Újvilágban próbált szerencsét - és bejött neki. A hifis rész azért fontos (amihez amúgy kapcsolódik még egy díszhalakról szóló leírás is, ami a pasas másik kedvtelése), mert ezen keresztül formálódik át a 24 éves unokaöcsben a nagybátyjáról kialakult képe. Addig úgy gondol a bácsikájára, mint egy hájas, szőrös arcú és ugyancsak szőrös szívű, érzéketlen alakra, akinek mindene a munka, de a díszhalak és az igényes hifi-rendszer és a dzsessz-lemez gyűjtemény a lakásában árnyalja a képet a fickóról és egy új, érzékenyebb oldaláról mutatja be. Azért fontos, hogy hiteles legyen a hifije és az LP-gyűjteménye. És ha már itt tartunk, szerintetek mit hallgatna a pasas?

Vendég

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Kedves Fórumtársak!

Szeretnék egy kis segítséget kérni Tőletek.

Szerintem ez sokkal érdekesebb kérdés, mint hogy el lehessen annyival intézni, hogy ha amerikai akkor MacIntosh, ha brit, akkor Audio Note. A hifi leírásával ki tudod domborítani a szereplő személyiségjegyeit. Mondok példát: egy újgazdag Patrick Batemanx, ha az én hősöm lenne, MacIntosh, Audio Research, Wilson Audio, Martin Logan cuccokat hallgatna, de mindenképpen minőségi márkát, ami mégiscsak a mainstream-be tartozik. Ő egy felületes ember, drágát és látványosat akar, de nem merül el hifizésben igazán. Bemegy a boltba, megveszi. Ha kicsit jobban érdekelné a dolog, Audo Note-ot venne, mert sznob.
Bruce Wayne: neki szóba sem jöhet más, mint egy 500-as Naim rendszer. Nagyon drága, nagyon fekete.
Egy exhibicionistának Avantgarde Acoustics, az átszellemült műélvezőnek Shindo Laboratory. Egy excentrikusabb figurának meg valami egyszemélyes manufaktúra, pl. Richard Altmann, Don Garber kreálmányait. Ha rólam mintázod a szereplőt, Kara Chafee GM70-es monóit kérem, Danley Jericho ládákkal. Kifinomultabb személyiségre utalhat egy többféle, különböző márkából összeállított rendszer, feltéve persze, ha jól szól.
Ezek csak hirtelen példák természetesen, a megközelítést demonstrálandó. Remélem nem voltam túl dekonstruktív, ha mégis, nem ez volt a célom.

x: neki a filmben érdekesképpen szedett-vedett HK torony van a hallban, talán KEF-fel a végén, nem is értem.

stx
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 479
Kapcsolat:

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: stx »

Valami kis előzetes ismertetőt nem kapunk a regényből? Meg kb. mikorra készül el?
Sőt, az is érdekel, mennyire hangsúlyos benne a hifi/zene témakör.

peterson
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 830

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: peterson »

Egy amerikainak biztosan, de ez a szereplő egy bevándorolt angol, aki New England-ban él, így inkább adja magát az, hogy angol készülékeket hallgat, és mivel LP-t, így nem lehet megkerülni az angol lemezjátszókat, erősítőket, hangdobozokat.

Szerintem ezt bízzuk az íróra, mert nem tudjuk hány éves korában települt át, volt-e már Angliában komoly rendszere, aminek szerette, megszokta a hangját, illetve az az infó, hogy ott Amerikában szerezte be a cuccait... de szinte mindegy is, bármelyikkel együtt tudnék élni én is S ma már (2007-ben is) a világon mindenhol beszerezhető minden...

nandi28
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

Egy amerikainak biztosan, de ez a szereplő egy bevándorolt angol, aki New England-ban él, így inkább adja magát az, hogy angol készülékeket hallgat, és mivel LP-t, így nem lehet megkerülni az angol lemezjátszókat, erősítőket, hangdobozokat.

Gondolotam hogy az angol hifi rajongói ezt fogják írni, pedig ez nagyon nem így van, Amerika az Amerika hiába a bevándorlás....

muvimi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 449

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: muvimi »

Szia!

Szerintem inkább illene amerikába egy komoly Mcintosh lánc. Nézd meg a "Lesz ez még így se" című filmet, ott a Jack Nicholson által alakított figura egy író, sok-sok LP-vel http://www.youtube.c...eNJWUyBc#t=335s

doink
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 2

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: doink »

Szia!

Szerintem inkább illene amerikába egy komoly Mcintosh lánc. Nézd meg a "Lesz ez még így se" című filmet, ott a Jack Nicholson által alakított figura egy író, sok-sok LP-vel http://www.youtube.c...eNJWUyBc#t=335s

oké, de brit a csóka. Corvettet sem adnék a segge alá, ha már egyszer irodalom...

doink
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 2

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: doink »

Szerintem sem imbuszkulcs kell, a legutóbbi képeken látszik. Keríts egy normál lapos csavarhúzót, a max. méretűt, ami beleillik a helyére, és a csapágyfészket azzal próbáld csavarni. (Lehet, hogy a mellékelt csavarhúzó tényleg nem erre szánatott, szerintem túl nagy.)

megtörtént. Kerítettem, próbálkoztam. Nézd meg hogy néz ki tőle a csavar

nandi28
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

Szia!

Nekem is azonnal McIntosh jutott eszembe, ha már Amerikáról van szó.
Szerintem az hogy 2007 van nem lényeg, nyugodtan lehet vintage rendszer is. Ami szintén McIntosh elektronika, Altec vagy JBL dobozokkal párosítva hiteles.

peterson
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 830

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: peterson »

Kedves Fórumtársak!

Dolgozom egy regényen, ahol az egyik mellékszereplő, egy Amerikába (Bostonba) kivándorolt középkorú angol férfi, és az egyik hobbija a dzsessz. Vagyis dzsessz LP-ket gyűjt és azt egy igazán jó sztereó-láncon hallgatja. Mármost abban kérném a segítségeteket, hogy konkrétan milyen márkájú és típusokat használhat ez a férfi. Vagyis: előerősítő, végerősítő, lemezjátszó, kábelek és persze egy hangfalpár. A cél, hogy hiteles, drága és igényes lánc legyen. Viszont fontos, hogy a cselekmény 2007 nyarán játszódik, szóval olyan típusokra lenne szükségem, amik akkor már léteztek és jó eséllyel beszerezhetőek voltak New Englandben. Segítségeteket előre is köszönöm. -t-

Szia!

Póki
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 8

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Póki »

Szerintem sem imbuszkulcs kell, a legutóbbi képeken látszik. Keríts egy normál lapos csavarhúzót, a max. méretűt, ami beleillik a helyére, és a csapágyfészket azzal próbáld csavarni. (Lehet, hogy a mellékelt csavarhúzó tényleg nem erre szánatott, szerintem túl nagy.)
Emanation kábelek

viri
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1657

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: viri »

Kedves Fórumtársak!

Dolgozom egy regényen, ahol az egyik mellékszereplő, egy Amerikába (Bostonba) kivándorolt középkorú angol férfi, és az egyik hobbija a dzsessz. Vagyis dzsessz LP-ket gyűjt és azt egy igazán jó sztereó-láncon hallgatja. Mármost abban kérném a segítségeteket, hogy konkrétan milyen márkájú és típusokat használhat ez a férfi. Vagyis: előerősítő, végerősítő, lemezjátszó, kábelek és persze egy hangfalpár. A cél, hogy hiteles, drága és igényes lánc legyen. Viszont fontos, hogy a cselekmény 2007 nyarán játszódik, szóval olyan típusokra lenne szükségem, amik akkor már léteztek és jó eséllyel beszerezhetőek voltak New Englandben. Segítségeteket előre is köszönöm. -t-

Szerintem az AUDIO NOTE minden szempontból megfelel neked (ill. a középkorú angol úriembernek) !
Keress rá, és ebből a márkából találsz hangfalat, erősítőt, kábelt, válogathatsz, tökélete megoldás lesz neki (nekem is az lenne )
Audio PC(PPV3)- Core Audio Karuna USB/spdif - Audio Note DAC3 - Audio Note Soro SE - PS Audio Delta 250 monoblokkok - JBL 250Ti Classic Edition - 2db Rythmik Audio F15 sub - Audience Conductor hf kábel + ic-k, Entreq Primer pro usb, ösvény végén: Siltech octopus signature

Voyager
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2130

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Voyager »

Üdv a fórumon!

Te vagy az író?
Milyen regény az, amelyikben ilyen részletesen mesél a mű a hifiről?
érdekes lehet.....
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”

tagliavini
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Lemezjátszó

Kedves Fórumtársak!

hifis
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 356

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: hifis »

Az a tanácsom,hogy a fórumon "hifis" topiktársat keresd meg.Ő rendelkezik olyan gépműhelyyel és hozzáállással amivel ezt a gondot meg lehet oldani,mivel ki kell préselni a réz alkatrészt és újra kell gyártani.

Szívesen segítek. Ha kell, beméretezzük és ledokumentáljuk az alkatrészt, legföljebb a gyártás lehet gond a cégnél meglévő kriminális kapacitásgondok miatt.

akvapark
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1431

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: akvapark »

Az a tanácsom,hogy a fórumon "hifis" topiktársat keresd meg.Ő rendelkezik olyan gépműhellyel és hozzáállással amivel ezt a gondot meg lehet oldani,mivel ki kell préselni a réz alkatrészt és újra kell gyártani.

Igen, ez nagyon jó ötlet.
És reméljük tud is segíteni.
Vajon hogyan pottyant ki a kar?
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<

arzachel
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 770

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: arzachel »

Kérésed parancs. Már fel is töltöttem. Az előző linken jobbra pár kattintgatva megtalálod. Mivel a mélységélesség epszilon, kettőt is felraktam. Nagyítani ezeket is lehet.
A fotókon látszik, hogy megpróbáltam megforgatni a csavart, meg azt is, hogy ez nem imbuszfejű. Szerintem ezt nem is csavar, vagy ha igen, akkor nem szobahőmérsékleten csavarták be.

Az a tanácsom,hogy a fórumon "hifis" topiktársat keresd meg.Ő rendelkezik olyan gépműhelyyel és hozzáállással amivel ezt a gondot meg lehet oldani,mivel ki kell préselni a réz alkatrészt és újra kell gyártani.
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft

LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28

arzachel
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 770

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: arzachel »

- A 14. 15. képen látszik a mellékelt gyári csavarhúzó, amivel a csapágyfészekben rögzíthető a vízszintes tengely. Nem értem, hogy jött ide az imbuscsavar??? Ezzel a szerszámmal nem bírtad megmozdítani a csavart? Hihetetlen. Tégy bele egy kis csavarlazítót. (aztán persze, ha már megmozdult a csavar, teljesen el kell távolítani a csavarlazítót, mert semmi keresnivalója ott).
Aztán, ha végképp nem mész semmire (az eladóval sem) tedd fel ide az "Eladó" topicba.

Mondjuk én még az életben nem találkoztam olyan karral ahol csavarhúzót mellékelnek ahhoz,hogy az "egyszeri" felhasználó tekergesse a karcsapágyat.Azt a csavarhúzót a hangszedő csavarjainak a meghúzásához szokták mellékelni.
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft

LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”