Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Békés, boldog karácsonyt kíván mindenkinek az AVX team!
DAC-olás
- gabo01
- V.I.P.

- Értékelés: 441
DAC-olás
Én nem, de jó a táp, rendes megépitettség stb.
Nekem is szimpatikus! Egy Soner integrált elé lenne kötve usb-n keresztül pc-ről kapná a jelet!
Egyetlen szépséghibája, hogy nagy valószínűséggel ilyet itthon nem fogok tudni meghallgatni senkinél!
Sztereó: Lumin T3, audio-gd Master-10, Marten Django XL, Siltech SPX-800, Siltech Ruby Hill G5, HT ac-10,Tara Labs RSC Prime, vdH The Air,
Mozi:PC, JVC DLA-X7900BE, Screenline Othello 244x137, Denon AVC-X4800H +Master-10+Lexicon RX7, Marten+XTZ Divine 100.33 center, SF Wall Domus,Arendal 1961 1V,
Mozi:PC, JVC DLA-X7900BE, Screenline Othello 244x137, Denon AVC-X4800H +Master-10+Lexicon RX7, Marten+XTZ Divine 100.33 center, SF Wall Domus,Arendal 1961 1V,
DAC-olás
Sziasztok!
Ismeri valaki ezt a DAC-ot? : http://shop.emotiva.com/products/xda2
Én nem, de jó a táp, rendes megépitettség stb.
Michell Engineering, Devialet Expert 220 Pro és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable
- gabo01
- V.I.P.

- Értékelés: 441
DAC-olás
Sztereó: Lumin T3, audio-gd Master-10, Marten Django XL, Siltech SPX-800, Siltech Ruby Hill G5, HT ac-10,Tara Labs RSC Prime, vdH The Air,
DAC-olás
Én hallgattam az AToll DAC-ot igaz csak wireless módban.Nekem az nem ütötte meg azt a szintet amit szívesen hallgatnék. Sem zenei nem volt, sem tiszta.Sőt ha nagyon őszinte akarok lenni, zavaros volt az egész. Egyedül a dinamika volt az ami rendben volt. Egy igen nívós hangfallal szólt. Hozzáteszem az akusztika sem volt rendben.
Érdekes, olyan mintha nem egy dac-ról beszélnénk, persze semmi sem lehetetlen.
Ezért kell mindent saját rendszerben kipróbálni. Nálam egy hétig volt így volt lehetőségem bőven hallgatni, illetve egy kedves barátomhoz került egy elég komoly rendszerbe ahol szintén nagyon bevált. Egyébként ide is igaz hogy kell a megfelelő idő a bejáratásra illetve mögötte levő kábelek is jelentős hatással bírhatnak.
AVM ; 3D Lab ; Usher Audio ; Ayon
DAC-olás
Én hallgattam az AToll DAC-ot igaz csak wireless módban.Nekem az nem ütötte meg azt a szintet amit szívesen hallgatnék. Sem zenei nem volt, sem tiszta.Sőt ha nagyon őszinte akarok lenni, zavaros volt az egész. Egyedül a dinamika volt az ami rendben volt. Egy igen nívós hangfallal szólt. Hozzáteszem az akusztika sem volt rendben.
PC (I7-4765T, 8GB,SSD, Server 2012., J.River 20), Audiobyte Hydra+ZPM,
Antelope Audio Zodiac Gold, Végfok: Audio Research VT 100 mk III. -Kábelek: ALAC, Valhalla Aura V2/2 AES/EBU., Hangfal: Sonus Faber Cremona M, Fülhallgató: Sennheiser HD 600 , Állvány: SolidTEchRackofSilent
Antelope Audio Zodiac Gold, Végfok: Audio Research VT 100 mk III. -Kábelek: ALAC, Valhalla Aura V2/2 AES/EBU., Hangfal: Sonus Faber Cremona M, Fülhallgató: Sennheiser HD 600 , Állvány: SolidTEchRackofSilent
DAC-olás
Köszönöm.Ígéretesnek tűnik.Mit érdemes róla tudni?Milyennek hallottátok?
Nagy felbontás jellemzi, igen jól elkülönített hangszerhangok. Tiszta és részletező, pontos feszes basszus, kellő gyorsaság, nálam a tér egy kicsit mélyebbé vált a színpad mintha kiszélesedett volna egy egy felvételnél. Nem színez és egy igen jó semlegesség jellemzi. Nagy zenekaroknál sem mossa össze a hangszereket, megfelelő elkülönítettség marad meg a zenében. Nagyon tetszett hogy sok ismert számnál olyan részletek kerültek előtérbe amik egyébként nem tűntek fel régebben. Minden bemeneten tudja a 24/192- t az Usb sticken keresztül laptopról wireless pedig a 16/44 -ben játszik. Ezt használva kapcsolgattunk ide-oda a lejátszó és laptop között és nemigen lehetett különbséget hallani. Összességében szerintem egy igen jó készülék , én nagyon rágódom rajta. Aki pedig kimondottan PC-ről játszik annak ideális lehet.
DAC-olás
Szia én ajánlom nyugodt szívvel az Atoll DAC200-at is, szerintem nagyon rendben van hangilag, előfokként is megállja a helyét és van hozzá egy USB stick amivel wireless úton tökéletes cd minőségben játszik zenét. Nagyon meglepődtünk a hangján mikor hallottuk.
Köszönöm.Ígéretesnek tűnik.Mit érdemes róla tudni?Milyennek hallottátok?
Zene:
Harbeth M30.2 40th - QUAD QMP - QUAD Artera Play - Cambridge Audio 851N - Puritan PSM 1512 - MZ/X LPS - Cisco Meraki - Quadraspire - Final Lab Daruma
Mozi:
Arendal 1723- Datasat LS 10- Simaudio Moon Aurora - Zidoo UHD 2000 - Oppo BDP- 103EU - Apple TV - Epson 7400
Harbeth M30.2 40th - QUAD QMP - QUAD Artera Play - Cambridge Audio 851N - Puritan PSM 1512 - MZ/X LPS - Cisco Meraki - Quadraspire - Final Lab Daruma
Mozi:
Arendal 1723- Datasat LS 10- Simaudio Moon Aurora - Zidoo UHD 2000 - Oppo BDP- 103EU - Apple TV - Epson 7400
DAC-olás
ez hasznos információ lesz nekünk is...Kevés ember tud ennyi komoly dacot kipróbálni.
Igyekszem.Bár jó lenne 2-3 résztvevőre szűkíteni a kört.
Az igazat megvallva még én is az elején járok a kérdésnek.Így kíváncsian várom,hogy a fent említett keretek között mi hozható ki belőle.
Zene:
Mozi:
Mozi:
DAC-olás
Még gyúrom a témát.Meghallgattam a Zodiac+,(tothn-nek köszönöm a lehetőséget )de ebből érdemi következtetést nem tudtam levonni.Sajnos csak minimális viszonyítási alapom volt(teljesen más rendszer,cd pörgető hiányában nem tudtuk meghallgatni a lemezeim).Próbálok,majd beszerezni pár DAC-ot home demora..Szerencsére találtam egy Angol kereskedőt akinél szinte az összes számításba vehető DAC megtalálható.
Jelenleg ezekben gondolkodom.(max 1500GBP-ig)
Metrum HEX,Burson Conductor,Mytek Stereo192,Burson HA 160D,Hegel HD25,Zodiac+,Wyred4Sound DAC2.
Számomra továbbra is kérdéses,hogy ezen DAC-ok(+PC) képesek-e jelentősen túlmutatni a jelenlegi A.A Maestro produkcióján.
A home demo után remélem erre is megkapom az egyértelmű választ.
Ha valakinek van véleménye tapasztalata,tanácsa a témában akkor azt szívesen venném.
Szia én ajánlom nyugodt szívvel az Atoll DAC200-at is, szerintem nagyon rendben van hangilag, előfokként is megállja a helyét és van hozzá egy USB stick amivel wireless úton tökéletes cd minőségben játszik zenét. Nagyon meglepődtünk a hangján mikor hallottuk.
DAC-olás
Még gyúrom a témát.Meghallgattam a Zodiac+,(tothn-nek köszönöm a lehetőséget )de ebből érdemi következtetést nem tudtam levonni.Sajnos csak minimális viszonyítási alapom volt(teljesen más rendszer,cd pörgető hiányában nem tudtuk meghallgatni a lemezeim).Próbálok,majd beszerezni pár DAC-ot home demora..Szerencsére találtam egy Angol kereskedőt akinél szinte az összes számításba vehető DAC megtalálható.
Metrum HEX,Burson Conductor,Mytek Stereo192,Burson HA 160D,Hegel HD25,Zodiac+,Wyred4Sound DAC2.
Számomra továbbra is kérdéses,hogy ezen DAC-ok(+PC) képesek-e jelentősen túlmutatni a jelenlegi A.A Maestro produkcióján.
Ha valakinek van véleménye tapasztalata,tanácsa a témában akkor azt szívesen venném.
ez hasznos információ lesz nekünk is...Kevés ember tud ennyi komoly dacot kipróbálni.
Michell Engineering, Devialet Expert 220 Pro és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable
DAC-olás
Szia csak érdeklődöm, hogy pl az oppo bdp105 nem jöhet számításba?
Vagy az általad felsorolt mezőnyben nem rúghat labdába?
üdv
Laci
Szia!
Köszi a tippet.Ezt néztem én is.Elég komoly gépnek tűnik.
Azt nem tudom,hogy milyen szintet képviselhet a felsorolt DAC-okal szemben,de ebben is elég komoly 32 Sabre van.
Lehet,hogy ez is megérne egy fülelést.
Üdv
Zsolt
Zene:
Mozi:
Mozi:
-
Vendég
DAC-olás
Szia csak érdeklődöm, hogy pl az oppo bdp105 nem jöhet számításba?
Vagy az általad felsorolt mezőnyben nem rúghat labdába?
üdv
Laci
DAC-olás
Dobtam egy pü-t
Köszönöm.Olvastam.Ment válasz.
Zene:
Mozi:
Mozi:
DAC-olás
Dobtam egy pü-t
Még gyúrom a témát.
DAC-olás
Talàltàl dac-ot vègül? Milyen volt a zodiac?
Zene:
Mozi:
Mozi:
DAC-olás
Talàltàl dac-ot vègül? Milyen volt a zodiac?
Köszi a tippet.Ez nem konkrét vételi szándék.Egyik mellett sem köteleztem el magam.Ha nem illik a rendszerbe vagy érdemben nem tud hozzá tenni akkor máshol kell keresgélnem.
Egy jónak tekinthető CD játékosom van A.A Maestro.Bízom benne,hogy ezen DAC-ok valamelyike(+ iMAC) azért képs lesz jelentősen felülmúlni az A.A Maestro produkcióját.
A Zodiac-ban én is bízom,de,mint tudjuk a puding próbája az evés.Ha minden igaz akkor Dec 22 Zodaic demo.Utána már remélem jobban képben leszek .
DAC-olás
Még egy kérdés van ojan kábel is aminek az egyik vége opt a másik meg 2x rca habár lehetetlenek találom hogy müködjön de létezik ez a kábel.Mit gondoltok ?
Ilyen nincs, szerintem. Digitális jelből nem lesz "csakúgy" analóg.
Tabrol szeretném használni (nem apple) van még rajta mini hdmi meg mini usb akkor gondolom ez igy lehetetlen?!
A hdmi képet és hangot egyaránt átvisz, bár DAC-on még nem láttam hdmi bemenetet, de létezhet ilyen. A google talált is
USB bemenettel rendelkező DAC-ok léteznek szép számmal, de egy USB-SPDIF (coax) átalakítót is használhatsz a DAC előtt (általában jobb hangot eredményez, mint a DAC beépített átalakítója).
Ha az adott tab op-rendszere képes lekezelni - akár 3rd party driverrel - egy USB-s külső hangkártyát/DAC-ot, akkor nem probléma.
DAC-olás
Szeretném megkérdezni, hogy létezik olyan DAC, amin 2 USB csatlakozási lehetőség van? Nem nagyon találtam ilyet.
A Mytek dsd192 usb1.0-val és usb 2.0-val is rendelkezik a firewire csatolás mellett.
Finesse !
DAC-olás
Szeretném megkérdezni, hogy létezik olyan DAC, amin 2 USB csatlakozási lehetőség van? Nem nagyon találtam ilyet.
DAC-olás
Pedig meglehetősen gyakran használt megoldás az ilyen multifunkciós aljzat.
Sajna nem vagyok otthon annyira a digitális jelátvitelben. Leginkább analógban utazom
LP: Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC
CD: Philips CD100, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő: AN OTO PHONO
Hangfal: AN-E/Hemp+Townshend supertweeter, AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21
CD: Philips CD100, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő: AN OTO PHONO
Hangfal: AN-E/Hemp+Townshend supertweeter, AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21
DAC-olás
Még egy kérdés van ojan kábel is aminek az egyik vége opt a másik meg 2x rca habár lehetetlenek találom hogy müködjön de létezik ez a kábel.Mit gondoltok ?
Valahol egy másik dimenzióban vagy idősíkon biztosan. De itt.....
Illetve lehet, csak akkor a 2 csatlakozó között a kábelen kívül valami másnak is lennie kell.
A csúcson lenni magányos dolog - de legalább nincs tömeg. Vini 'Big Daddy' Bergeman (1951-2017)
DAC-olás
DAC-olás
Tabrol szeretném használni (nem apple) van még rajta mini hdmi meg mini usb akkor gondolom ez igy lehetetlen?!
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11181
- Kapcsolat:
DAC-olás
Szerintem ennek a másik vége is optikai,csak valami speckó dugó, egyébként nem lenne értelme. A 3,5-jack aljzaton semmiképp nem jön ki digitális jel.
Pedig meglehetősen gyakran használt megoldás az ilyen multifunkciós aljzat.
DAC-olás
Igen , igen ,igen ez a kábel minden kétséget kizároan jack opt
Ime a linkhttp://www.amazon.co.uk/TOSlink-Digital-Toslin ... 376&sr=1-1
Továbbra is az lene a kérdés hogy ezt hogy lehetne tab rol vagy pc röl üzemeltetni?
Bocsánat a tömör válaszért
Annak a kábelnek a bemenete optikai, kimenete optikai. Csak a bemenete minijack csatlakozóba való. A kimenete Toslink. (illtve gondolom fordítva is működne)
Vannak olyan számítógépek(pl az apple laptopok), melyeknél úgy oldják meg a digitális kimenetet, hogy a fejhallgató csatlakozónak kettős funkciója van. Egyrészt rá lehet kötni a fejhallgatót, másrészt be tudod dugni az optikai kábel minijack csatlakozós végét(ami neked is van).
Ha nem ilyen a számítógépeden a csatlakozó akkor természetesen semmire nem mész azzal a kábellel.
Ez esetben meg kell nézni a számítógéped könyvét, hogy kínál-e digitális kimenetet és ha igen arra kell kötni a dacot megfelelő kábellel.