Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Pc alapú audio lejátszás

kmadar75
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 10

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: kmadar75 »

Köszönöm a tippeket mindenkinek!

Igen, a FoobarCon is egy jó alternatíva, de pl. hogy állítod be, a libraryben milyen szempont szerint listázzon? Nálam csak genre alapján hajlandó, arra meg pont nincs szükségem. A kész playlistekkel mindegyik app szépen bánik, de playlistet létrehozni szenvedés velük. Márpedig én nem szeretnék 2000 albumot betenni a playlistbe...

foobarcon a foobar-ban beallitottak szerint listá akár 3 szinten

NJ_
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 507

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: NJ_ »

...kimondottan a Linux érdekelne.

VORTEXBOX
Basis, graham, ortofon, ikeda, fidelity research, koetsu, moon, klyne, lamm, m9500, levinson, CEC, lavry, weiss, sansui, nakamichi, furman, analysis plus silver

„Audio is filled with dangerous amateurs”
Tim de Paravicini & David Smith

szocsa
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 12

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: szocsa »

Szia, köszi szépen! Egy kollégával a Windows-t már körbejártam, most kimondottan a Linux érdekelne.

A Windows a legtöbb esetben jobb lehet, értsd nem nagyon érdemes Linux-al foglalkozni, erre próbáltam célozni már az előbb is, mondom ezt egy tucat disztró kipróbálása után.
Ha olcsón el akarod intézni és egyszerűen, akkor lehet egy használt Mac mini a legcélravezetőbb megoldás.
r2r 11 - Hypex UcD180HG - ASE Gleden

jegember
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 0

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: jegember »

Az erősen szubjektív véleményem az, hogy még Windows-ra is kiforrottabbak a driverek, lejátszóprogramok. Az XMBC-s lecsupaszított disztrót esetleg meg lehet próbálni...

Szia, köszi szépen! Egy kollégával a Windows-t már körbejártam, most kimondottan a Linux érdekelne.

szocsa
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

Sziasztok!
Linuxból melyik (ingyenes) disztribúció az, amiből érdemes elindulni és kimondottan "lejátszó gépet" építeni?

Az erősen szubjektív véleményem az, hogy még Windows-ra is kiforrottabbak a driverek, lejátszóprogramok. Az XMBC-s lecsupaszított disztrót esetleg meg lehet próbálni...

jegember
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 0

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: jegember »

Sziasztok!
Linuxból melyik (ingyenes) disztribúció az, amiből érdemes elindulni és kimondottan "lejátszó gépet" építeni?

NJ_
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 507

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: NJ_ »

Igen, harverileg megfelel. De aki egy laptoppal rendelkezik és mindent azon akar csinálni, zenehallgatás közben levelezik, böngészik a neten, az ne csodálkozzon, hogy gondjai adódnak.
A laptop csábít arra, hogy zenehallgatás közben püföljük a billentyűket. Ez lealacsonyítja a zenehallgatást háttérzenévé, és felriadunk, ha megakad a hang. Persze egyáltalán nem is figyelünk arra, ami szól, mert közben több más tevékenységet végzünk a laptopon. A Zeneakadémián sem chatelünk, írunk SMS-eket, böngésszük az olasz bajnokság eredményeit... Oda zenét megyünk hallgatni. Ez otthon is így kellene, hogy legyen, ha már leülünk és zenét akarunk hallgatni. A laptop a legnagyobb ellensége ennek az elmélyülést kívánó tevékenységnek. A zenei események felszínéig se jutunk el, mert közben ezer más dolgot csinálunk.
Számomra a számítógépes zenehallgatás is már egy felszínes folyamat, ami megöli a célt, magát a zenehallgatást. Pláne, ha a laptop az ölünkben hever és várja, hogy használjuk a billentyűzetét.

Nem mondom azt, hogy nem értek egyet, ez olyan hülyén hangzik a zenehallgatás kapcsán, inkább azt mondom, VAN ÚGY, hogy másképp csinálom. Én az otthonra maradó munkámhoz, úgy a netezéshez, a virtuális könyvtártartalmak olvasásához, a tudományos ismeretek megszerzéshez, azaz az ún. önfejlesztés során maximálisan kihasználom a zene inspiráló hatását. Az egyetemi tanulmányaim óta észrevehető tendencia (gondolom nem csak nálam), ahogy a zene az analizáló és szintetizáló képesség, az emlékezőtehetség, az elvont (absztrakt) és logikus gondolkodás, a megosztott figyelem képessége, a produktív képzelet és az összefüggések felismerésének képessége, a gondolkodás divergens (széttartó, több megoldást nyújtó) jellege, az összpontosítás képessége, a kombinatív képesség, összességben a módszeres és hatékony gondolkodás fejlődésére pozitív hatású. Tök' csendben sohasem tudtam a leghatékonyabb gondolkodást elérni. Pete Namlook, Klaus Schulze, de akár JMJ Waiting for Cousteau tengeri víziójának, Vangelis Soil Festivities ’monológjának’, Brian Eno Dune proféciájának, illetve Dave Grusin, Henry Manchini lírájának stb. is megvan a stabil helye nálam. Persze az adott zene nem zavarhat, és ezt embere válogatja. Nálam ez zömmel elektronika, esetleg zongorára, hegedűre írt zenekari művek, filmzenék, másnak meglehet más. (Én) ekkor a klasszikus operák hangoskodását, a romantikus szimfónikusok 'harsonáját', a váratlan zajokat és feszültséget, a rokkerek ordítozását, a hangszerek nyúzását, 'gitárral kézbenfogott csajok' nyivákolását nem tudom elviselni.

Természetesen erre az analog ’lemezezés’ rituáléja alkalmatlan. Talán a szalagozás igen. De a digitális vitathatalan 'háttérzenész'. Kritikus zenehallgatásra az analog (számomra) tökéletes, és bár volt, hogy a digitális hordozó (RBCD stb.) is magas színvonalú volt nálam, és többször tettem (próba) lépéseket a (valóban) professzionális felhasználású ipar illetve a számítógépes lehetőségek magasabb hanghűségű szférájában is, a digitálissal szemben nincsenek túlzott elvárásaim. Amire (én) használom arra úgy jó ahogy van. Még abban a formájában is, amivel és ahogy mondod:
"Számomra a számítógépes zenehallgatás is már egy felszínes folyamat, ami megöli a célt, magát a zenehallgatást."
Igen, mert nálam a számítógépes zenehallgatáskor általában nem is az elmélyült zenehallgatás a lényeg, hanem egy összetettebb (agyi) tevékenység, aminek részét képezi a zene inspiráló, felemelő, ha kell képzettársító stb. hatása.
>
Basis, graham, ortofon, ikeda, fidelity research, koetsu, moon, klyne, lamm, m9500, levinson, CEC, lavry, weiss, sansui, nakamichi, furman, analysis plus silver

„Audio is filled with dangerous amateurs”
Tim de Paravicini & David Smith

szocsa
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

Igen, a FoobarCon is egy jó alternatíva, de pl. hogy állítod be, a libraryben milyen szempont szerint listázzon? Nálam csak genre alapján hajlandó, arra meg pont nincs szükségem. A kész playlistekkel mindegyik app szépen bánik, de playlistet létrehozni szenvedés velük. Márpedig én nem szeretnék 2000 albumot betenni a playlistbe...

Nekem 48000 track-es "allmusic" auto generated playlist-em van, a foobarcon ezt tudja rendesen egyben kezelni. Rendezni lehet előadó, album, track címe és track sorszáma alapján. (menü gomb/"sort")És át lehet scrollolni az egészen lag mentesen az ICS-es SGS1 telefonomon. Ami nekem hiányzik, az a foobarban megszokott F3 jellegű keresés lehetősége. Azt utálom, hogy beírok bármit a keresőbe és a találatokból létrehoz egy új playlist-et, de sajnos az összes így működik, amit eddig láttam..

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11324
Kapcsolat:

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Nekem a Foobarcon vált be a legjobban eddig. Előnyei a konkurenciával szemben: Felismeri a géped által használt lokális IP-t (nem kell lefixálnod Windows-ban)és nem omlik össze masszív playlist-ek esetén sem. Persze ez sem tökéletes.

szocsa
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

A linken a Foobar2000 Remote Control Android appot emlegetik, amit már próbáltam. Az egyik legjobb távvezérlő megoldás, de messze nem tökéletes.

Nekem a Foobarcon vált be a legjobban eddig. Előnyei a konkurenciával szemben: Felismeri a géped által használt lokális IP-t (nem kell lefixálnod Windows-ban)és nem omlik össze masszív playlist-ek esetén sem. Persze ez sem tökéletes.

NTX
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 102

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: NTX »

Mindkettő NTFS.
Amelyiket látja a TV de kb. 1 perc után ledobja aztán megint felismeri újra megint kb. 1-2 percig aztán megint ledobja az külső saját tápos HDD.
Persze nem az USB csatlakozóval van baj, hanem amit mögé raknak technikai megvalósításokat azzal.

A TV/BD firmwareevel is lehet gond, esetleg érdemes frissíteni, ha van újabb.

NTX
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 102

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: NTX »

Foobar távírányításhoz, IOS eszközökkel az ingyenes remote app és az alábbi plugin nagyon jól használható, ha valakinek olyan kell.
http://wintense.com/plugins/foo_touchremote

shanahan
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 28

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: shanahan »

A linken a Foobar2000 Remote Control Android appot emlegetik, amit már próbáltam. Az egyik legjobb távvezérlő megoldás, de messze nem tökéletes.

böngészőn keresztül is próbáltad?

itt is olvastál?

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Pc alapú audio lejátszás

itt van róla infó klikk

de mivel http alapú elég egy böngésző is hozzá, szal bármilyen készüléken működik ahol van böngésző is meg persze LAN vagy net hozzáférés

shanahan
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

Nem találok ilyen nevű Android alkalmazást. Ez csak egy Foobar segédprogram, amit a távvezérlő szoftverek használnak, nemde?

itt van róla infó klikk

de mivel http alapú elég egy böngésző is hozzá, szal bármilyen készüléken működik ahol van böngésző is meg persze LAN vagy net hozzáférés

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Pc alapú audio lejátszás

a HTTP control -t próbáltad?

Nem találok ilyen nevű Android alkalmazást. Ez csak egy Foobar segédprogram, amit a távvezérlő szoftverek használnak, nemde?

shanahan
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

No ilyen nem találtam Foobarhoz, maximum a könyvtárszerkezetben tudtam egy file kezelővel mászkálni, de ez erősen fapados megoldás az említetthez képest.

a HTTP control -t próbáltad?

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Pc alapú audio lejátszás

Nem tudom mennyire ragaszkodsz az Androidos mobilhoz, én ilyet használok. Teljeskörűen tudom irányítani az egész számítógépet az egértől kezdve bármelyik lejátszóprogramig, azt is tudja, hogy melyik program van felül a képernyőn és csak azt vezérli, mármint a nyomógombokkal. Természetesen a hozzá illő billentyűzet is van, de az nem szükséges, ha nem ideges az ember, ott a táblaszámítógép-beviteli panel, csak egy kicsit macerás.

Én nem ragaszkodnék, de eleve adott egy Samsung S2. Lehet, hogy félreérthetően fogalmaztam, valójában nem távvezérlést, hanem távszabályzást szeretnék megoldani (azaz zárt hatáslánc kell). A kijelzőt - ami esetemben egy böhöm plazma - egyáltalán nem szeretném bekapcsolni zenehallgatáshoz. XBMC-hez van olyan androidos remote szoftver (lásd alább!), amiben látom a zenetár összes előadóját, albumát fotókkal, borítókkal egy listában és onnan tudok választani egyetlen érintéssel. No ilyen nem találtam Foobarhoz, maximum a könyvtárszerkezetben tudtam egy file kezelővel mászkálni, de ez erősen fapados megoldás az említetthez képest.

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Azt azért hozzáteszem, hogy egy számítógép vagy egy egész hálózat nekem olyan monitor nélkül, mint a csodaautó, beülsz, nincs kormány és szavakkal irányítod. Előbb utóbb becsavarodnék!

Természetesen ez igaz. Kell a kijelző, csak ha lehet, ne egy házban legyen azzal a géppel, ahol éppen a lejátszás folyamata zajlik. Erre egy iPad a legkellemesebb (vagy tablet PC). Könnyű, elég nagy a felülete, komfortos a kezelése. Laptop is megteszi, de az már kicsit körülményesebb (táp, egér, fűt, nehéz...). A iPhone kijelzője nekem kicsi. A Samsung Galaxy SIII már egészen jó méretben is.

zz7
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 363

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: zz7 »

Ez inkább HDD probléma, semmi köze az USBhez. Az egyik esetben egyszerűen nem kap elég áramot a HDD, erre megoldás, ha van legalább 2 usb csatlakozó, az olyan "Y" USB kábel ahol 2 induló ág van és 1 a HDD felé, ezzel fog működni. A WD HDDknél pld. ez könnyen előfordulhat. A másik esetben csak tippelni tudok, de szerintem nem megfelelő formátumra van formázva. Nagyon sok AV eszköz csak a FAT, FAT32t ismeri, az NTFSt nem.

Mindkettő NTFS.
Amelyiket látja a TV de kb. 1 perc után ledobja aztán megint felismeri újra megint kb. 1-2 percig aztán megint ledobja az külső saját tápos HDD.
Persze nem az USB csatlakozóval van baj, hanem amit mögé raknak technikai megvalósításokat azzal.

contaxg
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 204

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: contaxg »

Aki házi médiaszerveren töri a fejét, annak a figyelmébe ajánlanám a HP Proliant Microserver családot!
Egy videókártya beruházásával még HD videók lejátszására is rá lehet bírni!

http://youtu.be/VPYegGMmuWA

hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog

fül-, és fejhallgató blog

Big
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 761

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Big »

Ez tokéletes, de kijelző akkor is kell. És azon a PC-n, amin éppen fut a lejátszás.
Az Android, vagy Apple telefonokkal, iPad-del, laptoppal irányítva viszont a kijelzőre nincs szükség.
Ugyanez a helyzet az általam használt hálózati lejátszókkal. A tárolás, streamelés egy szeparált NAS-on, ami akárhol lehet a lakásban és korlátlan a kapacitása (nekem a 10T már kevés a zenéimhez is, a másik 10T a HD filmekehez is szűk már), a kijelzés bármin (laptop, telefon ...). Minden elektromos zajkeltő jól elkülönítve magától a lejátszótól. Nem hülye dolog ám ez és nem véletlen, hogy a Linn ezt az utat választotta és nem a "mindent bele" (kijelző, HDD, meghajtó, wifi....) megoldást. A minőség mindenek felett!

Ez igaz, hogy kijelző nélkül ezzel semmire nem megy az ember................kicsit figyelmetlen voltam fapaci beírásának olvasásakor. Vagy már késő volt.

Azt azért hozzáteszem, hogy egy számítógép vagy egy egész hálózat nekem olyan monitor nélkül, mint a csodaautó, beülsz, nincs kormány és szavakkal irányítod. Előbb utóbb becsavarodnék!

DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

Az azonos komfort megfelelő installációval biztosítható. Egy drágább htpc ház rendelkezik kijelzővel, távirányítóval, vagy szinte minden komolyabb programnak van ios/android appja. Egy igazán jól megépített, jól is kinéző, full passzív htpc persze árban is közelíteni fog a hálózati lejátszókhoz, de előny marad a rugalmasság és akinek fontos a mozi is, annak az egy lejátszó készülekben meg tudja oldani.

Persze, ebben igazad van.
Mi is kifejlesztettünk egy ilyen berendezést, igaz kijelző nélkül és inkább HD media lejátszónak. Igen sokan választották már ezt a köreinkből. Természetesen saját IR táv, Android, Apple kezelő felületek....
Sőt akinek van már hálózati lejátszója, még azokat is ki tudja szolgálni jobban, mint bármilyen gyári NAS.
Pont a gyári NAS-ok hiányosságai, lassúsága, korlátozott konfigurálhatósága miatt kezdtünk a saját NAS fejlesztésbe, majd aztán tovább haladva a HD video lejátszást is beintegráltuk a készülékbe. Jó darab, sokan használják már.

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

De igenis kapsz. Pl. Benchmark, .... Úgysem erről a fórumról lesznek vásárlóid, hanem inkább olyan körökből, akiknek nem számít a pénz, mert jókor, jó helyen álltak. Amúgy meg

Na ne már!
Benchmark DAC.
Volt, tudom, hogy milyen szintet képvisel. A maga idejében még talán jónak is lehetett nevezni.
Mivel a mondatod első felével egyetértek, ezért kéne hitelt találni a megállapításaimban. Mindenféle helyi anyagi érdekeltségtő függetlenül csupán az irányra próbálom a felhívni a figyelmet. Amúgy USB-s DAC-okat is forgalmazunk, adunk is el belőlük és nem is az alsó kategóriából. Azzal is lehet nagyon jó hangot csinálni, de nem olcsón. És messze nem olyan komfortos, mint egy hálózati lejátszó (Ayre QB-9, EMM LABS DAC2).
A mondatod második része a magánvéleményed. Biztosan ilyenek is vannak, de ők nem tartoznak az igényes zenehallgatók közé. Legalább is én nem találkoztam még velük.
Akikkel én kapcsolatban állok, mind keményen megdolgoztak azért, hogy megvalósíthassák álmaikat.

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

Nem tudom mennyire ragaszkodsz az Androidos mobilhoz, én ilyet használok. Teljeskörűen tudom irányítani az egész számítógépet az egértől kezdve bármelyik lejátszóprogramig, azt is tudja, hogy melyik program van felül a képernyőn és csak azt vezérli, mármint a nyomógombokkal. Természetesen a hozzá illő billentyűzet is van, de az nem szükséges, ha nem ideges az ember, ott a táblaszámítógép-beviteli panel, csak egy kicsit macerás.  

Ez tokéletes, de kijelző akkor is kell. És azon a PC-n, amin éppen fut a lejátszás.
Az Android, vagy Apple telefonokkal, iPad-del, laptoppal irányítva viszont a kijelzőre nincs szükség.
Ugyanez a helyzet az általam használt hálózati lejátszókkal. A tárolás, streamelés egy szeparált NAS-on, ami akárhol lehet a lakásban és korlátlan a kapacitása (nekem a 10T már kevés a zenéimhez is, a másik 10T a HD filmekehez is szűk már), a kijelzés bármin (laptop, telefon ...). Minden elektromos zajkeltő jól elkülönítve magától a lejátszótól. Nem hülye dolog ám ez és nem véletlen, hogy a Linn ezt az utat választotta és nem a "mindent bele" (kijelző, HDD, meghajtó, wifi....) megoldást. A minőség mindenek felett!

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”