Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Heed Audio termékek
Heed Audio termékek
Nem belekötni akarok, de ha valóban ez a High End definíciója, akkor sok készülék- és rendszertulajdonos erősen félre lett vezetve vásárlásnál.
Ez szerintem így is van, sőt sok olyan high-end rendszer is van szerintem, ami nem akként van árazva, árulva.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 11028
- Kapcsolat:
Heed Audio termékek
Amikor egy berendezés-együttes, no meg annak installálása, plusz a zenehallgatási miliő (akusztika +lakberendezés) oly mértékben harmonizálódik, hogy különféle zenék meghellgatása esetén nagyfokú zenehallgatási katarzist okoz hallgatójának, -akár több ízben is-, akkor beszélhetünk high end audioról.
Persze ebbe a hirtelen kreált definícióba is bele lehet kötni, -de mi célból?
Nem belekötni akarok, de ha valóban ez a High End definíciója, akkor sok készülék- és rendszertulajdonos erősen félre lett vezetve vásárlásnál. Szerintem a High End körbe azon készülékek tartoznak, amik valamilyen szempontból többet nyújtanak az átlagnál, kinézetben, műszaki színvonalban, árban, szolgáltatásban és esetleg (!) hangzásban, így a tulajdonos megkülönböztetett helyzetben érezheti magát a birtoklás által.
Heed Audio termékek
Nem éretetted a lényeget: berendezés együttes, installáció, hallgatási miliő, ez mind szükséges. Az igaz, hogy a zenemű megfelelő minősége (ez meglehetősen relatív), előadása, hangminősége is szükséges hozzá.
Szerintem értettem, sőt valahol ugyanarról beszélünk. Csak te az okozatról (katarzis), én meg arról, hogy mi járul hozzá ehhez.
Pont emiatt írtam, hogy szerintem a katarzis inkább a mű sajátja. Egy high-end berendezésnek, rendszernek vagy miliőnek ha úgy tetszik a feladata pedig egy konkrét vagy kevésbé konkrét cél ("hangulat", "stílus") megvalósítása.
- fülelek
- V.I.P.
- Értékelés: 5227
Heed Audio termékek
Ez szerintem nem illik a high-end-re. A katarzis a műtől függ. Egy audiofil hifi pedig arra hivatott, hogy reprodukálja a zenét (művet), tehát okozhassa az általad említett katarzist. Így ez inkább az audiofilia meghatározása.
A high-end-re a legjobb meghatározás amivel eddig találkoztam, hogy azon eszközök tartoznak a high-end körébe, amik mindenfajta kompromisszumtól (költség, kinézet, stb) függetlenül alárendelik magukat a zene vagy egyfajta "stílus"/filozófia reprodukálásának.
Ilyetén módon sok-sok eszköz, gyártó tartozik a high-end körébe ("minőségtől" függetlenül).
Egyébként kiváncsi lennék én is a Hivox besorolására a gyártó szerint.
Zsolt véleménye, ha jól ismerem szerintem a Heedet nem sorolná high-end-be (mivel nem szereti ezt a bélyeget). Én viszont igen, mivel egy "ideális" reprodukció köré épül az összes termékük és mind ugyanolyan karakterisztikát mutat (mondhatjuk rendszer szinergiának is), ami szándékos. Az hogy ez kinek tetszik kinek nem, az más kérdés.
Nem éretetted a lényeget: berendezés együttes, installáció, hallgatási miliő, ez mind szükséges. Az igaz, hogy a zenemű megfelelő minősége (ez meglehetősen relatív), előadása, hangminősége is szükséges hozzá.
- fülelek
- V.I.P.
Heed Audio termékek
Mint említettem volt, a high end audio nem vonatkozik abszolút értékben egyetlen komponensre sem, legfeljebb a lehetőséget adja meg.
Aki már hallott több ízben is igazi élményként rögzített zenét, az talán felfogja, miről beszélek. Aki meg nem fogja fel, sebaj, hátha egyszer...
Heed Audio termékek
Amikor egy berendezés-együttes, no meg annak installálása, plusz a zenehallgatási miliő (akusztika +lakberendezés) oly mértékben harmonizálódik, hogy különféle zenék meghellgatása esetén nagyfokú zenehallgatási katarzist okoz hallgatójának, -akár több ízben is-, akkor beszélhetünk high end audioról.
Ez szerintem nem illik a high-end-re. A katarzis a műtől függ. Egy audiofil hifi pedig arra hivatott, hogy reprodukálja a zenét (művet), tehát okozhassa az általad említett katarzist. Így ez inkább az audiofilia meghatározása.
A high-end-re a legjobb meghatározás amivel eddig találkoztam, hogy azon eszközök tartoznak a high-end körébe, amik mindenfajta kompromisszumtól (költség, kinézet, stb) függetlenül alárendelik magukat a zene vagy egyfajta "stílus"/filozófia reprodukálásának.
Ilyetén módon sok-sok eszköz, gyártó tartozik a high-end körébe ("minőségtől" függetlenül).
Egyébként kiváncsi lennék én is a Hivox besorolására a gyártó szerint. Erre időközben megkaptam a választ.
Zsolt véleménye, ha jól ismerem szerintem a Heedet nem sorolná high-end-be (mivel nem szereti ezt a bélyeget). Én viszont igen, mivel egy "ideális" reprodukció köré épül az összes termékük és mind ugyanolyan karakterisztikát mutat (mondhatjuk rendszer szinergiának is), ami szándékos. Az hogy ez kinek tetszik kinek nem, az más kérdés.
Heed Audio termékek
De most látom, hogy limes f(x) tart az off topikhoz, hiszen a hídverők egyenesen tiltakozni szoktak a high end hallatán
Ez egy kulturált vita.
Ennek itt van a helye a topicban.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
http://www.avxcafe.hu/
- fülelek
- V.I.P.
Heed Audio termékek
A két típus között van egy lényegi különbség,ugyanis az esőben a műsorforrás váltójához meg a szalag az rca-ról,a sorozat termékben "csak" a poti jele fut a szalagon.Hogy ez hangban mit jelent,azt nem tudom,meg aztán ez lehet a sorozat gyártási okaiból történő megoldás is,ami talán "minőségrontó",de lényeges abból a szempontból,hogy hétfőn is ugyanolyat készíthessenek,mint szerdán...
Aha, ISO9001... nem igazán jó, de legalább tök egyforma mind!
Heed Audio termékek
...ami talán "minőségrontó",de lényeges abból a szempontból,hogy hétfőn is ugyanolyat készíthessenek,mint szerdán...
Tökéletesen egyetértünk!
- fülelek
- V.I.P.
Heed Audio termékek
De most látom, hogy limes f(x) tart az off topikhoz, hiszen a hídverők egyenesen tiltakozni szoktak a high end hallatán
Heed Audio termékek
Ez a 2011-es is?
A két típus között van egy lényegi különbség,ugyanis az esőben a műsorforrás váltójához meg a szalag az rca-ról,a sorozat termékben "csak" a poti jele fut a szalagon.Hogy ez hangban mit jelent,azt nem tudom,meg aztán ez lehet a sorozat gyártási okaiból történő megoldás is,ami talán "minőségrontó",de lényeges abból a szempontból,hogy hétfőn is ugyanolyat készíthessenek,mint szerdán...
- fülelek
- V.I.P.
Heed Audio termékek
Régen volt nép hifi, olcsó hifi, volt drága és szép hifi is. Aztán jött ez a kifejezés. Valami ökör kitalálta.
Vagy ha te tényleg úgy gondolod, hogy ez létezik akkor megkérdezhetem, hogy a Hivox a "hájend"-be tartozik??
Csak hogy tudjam, mi az a vonal ameddig hifi a hifi és ahonnan hájend a hájend!
Van olyan termékünk, amire azt mondom, megfelelő körítés esetén igenis beletartozik a high end audio kellékkörbe.
De van olyan is, ami "csupán" audiofil, vagy urambocsá' hifi.
- fülelek
- V.I.P.
Heed Audio termékek
Heed Audio termékek
Akkor ez valami bolsevista trükk??
Azannya, lehet, hogy valamiből kimaradtam (kimaradtál)??
Régen volt nép hifi, olcsó hifi, volt drága és szép hifi is. Aztán jött ez a kifejezés. Valami ökör kitalálta.
Vagy ha te tényleg úgy gondolod, hogy ez létezik akkor megkérdezhetem, hogy a Hivox a "hájend"-be tartozik??
Csak hogy tudjam, mi az a vonal ameddig hifi a hifi és ahonnan hájend a hájend!
- fülelek
- V.I.P.
Heed Audio termékek
Nincs ilyen! Nem létezik.
Akkor ez valami bolsevista trükk??
Azannya, lehet, hogy valamiből kimaradtam (kimaradtál)??
Heed Audio termékek
Van neked fogalmad, mi is az a high end audio?
Nincs ilyen! Nem létezik.
- fülelek
- V.I.P.
Heed Audio termékek
Nagy szerencsére a Heed és irányelvei igen messze esnek azoktól az átlag high-endista hozzállásoktól.
Hogy vannak akik jól bele keverik ezt is abba a fajta high-endbe, az mind az ő dolguk, ő bajuk.
"átlag high-endista" -ez miféle állat/emberfajta??
Van neked fogalmad, mi is az a high end audio? Vagy csak arra jó ez a kifejezés, hogy lehessen szapulni, sznobizmust kiáltani, persze sosem konkrét megnevezéssel.
Ne haragudj, de ez a poszt így (számomra) egyszerűen hiteltelen.
És ne gyere avval, hogy az x kiállításon mennyire nem volt jó az y qrva drága hájgend (sic) lánc, mert a kiállításokban mindig sok a hiba.
Heed Audio termékek
A szalagkábeles példány prototípus verzió.
Ez a 2011-es is?
Heed Audio termékek
A szalagkábeles példány prototípus verzió.
Heed Audio termékek
Csak fájt az elfogadható minőség
Természetesen semmi gond nincs a véleményeddel.
"És az elsőre dögös "látványvadászat" után egyre többeknek jut eszébe, hogy nem olyan rendszert kellene összeállítani, ami szétszedi a zenét, hanem olyat ami egyben tartja."
Nexus=ex Specialized001
Heed Audio termékek
Specialized001: Kiforgattad a szavaimat! Nem hallottam még valóban Heed elektronikát.
Semmi rossz indulat semmi cinizmus nem volt a mondatomban. Erre reagáltam. Kalmi is ezeket a szavakat használta gondoltam meg van engedve nekem is.
"Félreértés ne essék, nekem semmi bajom a szalagkábellel, az én borsos árú Genelecjeimben is ilyenen rohangál a jel, de ezt látván hányszor megkaptam, hogy amíg ilyen alkatrészekkel van tele az aktív dobozom, addig az bíz nagyon messze esik a "hifi"-től, vagy a "hájend" től, vagy egyáltalán az olyan hangtól, amin elfogadható minőségben lehet zenét hallgatni (persze lehet)!"
Nekem is a zene hallgatás a lényeg. Mint itt mindenkinek!
Heed Audio termékek
"Szerintem ettől függetlenül lehet elfogadható minőségben zenét hallgatni ezen is"
-Ott van a mondat elején a szerintem, feltételezem nem hallotál még Heed terméket.
-Elfogadható minőségben....Igazad van, egy mini hifi-nél jobban szól
-Zenét hallgatni.....Konkrétan EZ a lényeg, legalábbis nekem, meg itt sok embernek.
"És az elsőre dögös "látványvadászat" után egyre többeknek jut eszébe, hogy nem olyan rendszert kellene összeállítani, ami szétszedi a zenét, hanem olyat ami egyben tartja."
Nexus=ex Specialized001
Heed Audio termékek
Tudnál berakni belső képeket az újabb modellekről?
Ezt itt a fórumon találtam:
A legújabb 2011-es indulású Si verzióról nincs fotóm.
Heed Audio termékek
Szerintem is így van, de sokan nem így gondolják!
Szerintem is.
Erre én nem tudok válaszolni neked.
Nem is tőled kérdeztem, inkább a kábelesektől meg úgy általában.
Heed Audio termékek
Az van hogy a zene hallgatás minősége szerencsére ezen múlik a legkevésbé.
Szerintem is így van, de sokan nem így gondolják!
Amúgy valaki el tudja nekem mondani műszakilag, hogy például egy nyák vezető és egy ilyen szalag kábel között milyen különbségnek kellene lennie és jobb-e egyik a másiknál és ha igen miben?
Erre én nem tudok válaszolni neked.
Na jó, műszakilag talán mégis pár szó.
A nyák lemez érvezetője felfogható viszonylag tiszta, réz anyagú merev vezetőnek, aminek a keresztmetszete megegyezik nagyjából egy szalagkábel belső erének keresztmetszetével. A nyákon vagy nincs semmilyen szigetelés, manapság azomban inább valami lakkréteggel szigetelik. A szalagkábelnek PVC szigetelése van, sodrott, ónozott vékony sodrott elemi szálakból áll. Alapanyagát tekintve némileg kevésbé érzem tisztának, mint pl a nyáklemez rézvezetőjét, de ez inkább csak feltételezés. Nagyjából ennyi.
Hogy hangilag mi lehet a különbség nem tudom, mert nem próbáltam, és nem is érdekel.