Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Békés, boldog karácsonyt kíván mindenkinek az AVX team!
Segítség,kezdő vagyok!
Segítség,kezdő vagyok!
Nem kell attól a melegedéstél megijedni , örülj neki ha melegszik ! Ez csak annyit jelent , hogy tényleg A-B osztályú a végfok , és nem B osztályú , mint némelyik vacakban , és nehogy azt gondold , hogy B osztályú végfokot csak Tesco-s szarban találsz ! Ja, és a HK erősítők adatlapján megadott teljesítmény VALÓS , azaz mind az öt csatornán képes leadni , egyszerre ! A HK erősítőkön kívül az összes többi egy csatornán méri a teljesítményt , azért jön ki 100-150 Wattra !
Mi ez a sok felkiáltójel? Remélem, nem érzed magad sértve egy márkáról írt tény miatt
A megadott teljesítmény a mérési módtól függ, ez világos, akképpen is kell értékelni.
Viszont az is lehet a melegedés oka, hogy némely H/K-ban (255, 355-re emlékszem konkrétan) full gagyi a hűtőborda, mintha egy bádoglemezből hajtogatták volna össze.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda
Segítség,kezdő vagyok!
Mindenesetre sokak panaszkodnak a H/K mozierősítők melegedésére.
Nem kell attól a melegedéstél megijedni , örülj neki ha melegszik ! Ez csak annyit jelent , hogy tényleg A-B osztályú a végfok , és nem B osztályú , mint némelyik vacakban , és nehogy azt gondold , hogy B osztályú végfokot csak Tesco-s szarban találsz ! Ja, és a HK erősítők adatlapján megadott teljesítmény VALÓS , azaz mind az öt csatornán képes leadni , egyszerre ! A HK erősítőkön kívül az összes többi egy csatornán méri a teljesítményt , azért jön ki 100-150 Wattra !
- leoneottiz
- V.I.P.

- Értékelés: 643
Segítség,kezdő vagyok!
Itt árulnak egy yami 2500-ast, pure directben egész jó zenén. A Dali Zensor1 bőven 100 alatt van és máris megvagy. Kifejezetten zenehallgatásra ajánlják, a nd-nál a centere most akciósan 55. A Conceptek és Ikonok után szerintem ehhez sem kell elsőre sub.
Osu no seishin!
Segítség,kezdő vagyok!
Köszi a megerősítést.
Akkor vadászok egy régebbi nehézbombázót,
Jó lenne találni egy NAD-ot úgy egyben
a zene is le van tudva.
Film: Ugoos / LG c4 / Marantz 5015 / Swans D3.2F / Swans D3.2C / Swans D3.1 / Swans sub 10D
Zene: Silent Angel b1 / Xindak D2 / Linn Sondek Lp12 / Dual 701 / Heed Quasar / NAD pp2e / Xindak XA6900/ NuScale 216
Zene: Silent Angel b1 / Xindak D2 / Linn Sondek Lp12 / Dual 701 / Heed Quasar / NAD pp2e / Xindak XA6900/ NuScale 216
Segítség,kezdő vagyok!
Hello!
Adnék a véleményetekre.
Belépőszintű erősítőt már lehet kapni 60-70-80e-től.
Melyek már minden csodával el vannak látva,
lebegő pontos csip stb, minden ami a nagyokban is van.
Cak gondolom ezek kevesebb, rosszabb minőségű anyagból
épülnek. Nyilván kissebb a teljesítmény is.
Szóval ezzel szemben ennyiért lehet venni egy kategóriával
feljebb lévőt is. Olyat amely teljesítményben meg még súlyban is
a duplája.
Jobban járok egy Marantz SR8000 vagy YAMAHA DSP-A3090
vagy ezekhez hasonló használt vas megvételével???
Szia.
Nagyjából jól látod a helyzetet.
Ha élvezni is akarod amit hallgatsz akkor bizony nem is egyyel hanem kettő kategóriával is feljebb kell lépned,különösen ha sok zene van. Ezzel nem azt akarom mondani hogy a belépő használhatatlan: mert azok is bizony sok bögreszettet (teszkós házimozinak nevezett 5.1 lejátszó+hangfalkombót)leköröznek hangzásban akár a töbszázezerbe kerülőket is. Csak ha sok zenét halllgatsz vagy nagyobb szobában akarod futtatni,vagy élvezni akarod a HD minőségkülönbségét,akkor bizony feljebb kell lépned.És használtan töredékéből kijössz annak az összegnek,amit egy bolti újra költenél.Ezért sokkal jobban jársz régi nagyvasakkal,különösen ha meg van szabva a rá forditható keret. Mert az erősítők különösen sokáig birják mivel kevés mozgó alkatrészt tartalmaznak, és esetleg a "nagyvasak" gyártásakor jobban oda is figyeltek az alkatrészeik minőségére.Igy elég hosszan fogják bírni.
És azt is vedd figyelembe:nem mindegy hogy milyen dobozokat kötsz rájuk: egy Marantz SR 800-re nem érdemes olcsóbb,pl.Missiom MV-t vagy egyéb ujkori árában 100.E Ft. alatti dobozokat kötni,mivel akkor nem tudja a tudását megmutatni.Csak kidobott pénz lenne a minőségtöbblettre áldozott pénz.Ideális arány az induláskori áron számított 1:2 erősitő-5.0 szett vagy 1:1 erősítő-front pár.
Megközelítőleg a habngdobozokra is ez áll,annyi különbségel,hogy azok hamarabb igényelnek javítást,aktív vagy passzív alkatrészek cseréjét.
Segítség,kezdő vagyok!
Hello!
Adnék a véleményetekre.
Belépőszintű erősítőt már lehet kapni 60-70-80e-től.
Melyek már minden csodával el vannak látva,
lebegő pontos csip stb, minden ami a nagyokban is van.
Cak gondolom ezek kevesebb, rosszabb minőségű anyagból
épülnek. Nyilván kissebb a teljesítmény is.
Szóval ezzel szemben ennyiért lehet venni egy kategóriával
feljebb lévőt is. Olyat amely teljesítményben meg még súlyban is
a duplája.
Jobban járok egy Marantz SR8000 vagy YAMAHA DSP-A3090
vagy ezekhez hasonló használt vas megvételével???
Film: Ugoos / LG c4 / Marantz 5015 / Swans D3.2F / Swans D3.2C / Swans D3.1 / Swans sub 10D
Segítség,kezdő vagyok!
Nálam 6-7 HK erősítő megfordult a magasabb kategóriából.
Mindig akadt a rendszerben 4 ohmos hangfal. Sokszor tartósan, nagyobb hangerőn is használtam őket.
Egyik erősítő sem kapcsolt le soha. Melegedni melegedtek, de soha nem volt semmilyen gond velük.
Ezzel nem a leírtakat vitatnám, csak a saját tapasztalatomat szerettem volna megosztani.
Mindenesetre sokak panaszkodnak a H/K mozierősítők melegedésére.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda
-
Vendég
Segítség,kezdő vagyok!
Üdv!
A H/K -val vigyázni kell ohm terén, mert melegszik és lekapcsol Protection címszóval, sajnos volt lehetőségem megtapasztani...
Nálam 6-7 HK erősítő megfordult a magasabb kategóriából.
Mindig akadt a rendszerben 4 ohmos hangfal. Sokszor tartósan, nagyobb hangerőn is használtam őket.
Egyik erősítő sem kapcsolt le soha. Melegedni melegedtek, de soha nem volt semmilyen gond velük.
Ezzel nem a leírtakat vitatnám, csak a saját tapasztalatomat szerettem volna megosztani.
Segítség,kezdő vagyok!
Üdv!
A H/K -val vigyázni kell ohm terén, mert melegszik és lekapcsol Protection címszóval, sajnos volt lehetőségem megtapasztani...
Engem érdekelne ez a lekapcsolásos történet. Leírnád konkrétan az esetet?
Segítség,kezdő vagyok!
Sziasztok, kérdésem a következő. Star Wars BD filmek (szinkronos) nézésénél a következőt tapasztaltam: center sugárzóból a magasabb hangoknál ( ez főleg az élesebben hangzatos betüknél jön elő pl.T-re végződő) mindig enyhe roppanást, pattanást hallani a hangszoróból akár magasabb/alacsonyabb hangerőn járatom (mondjuk magasabb hangerőn jobban kijön értelemszerűen). Ez mitöl lehet ? Kábeleket megmozgattam, felcseréltem a két véget de semmi változás nem történ. Érdekes módon máshol még nem figyeltem fel erre a jelenségre vagy csak nem füleltem eléggé. Ugyan az a jelenet eredeti angol keveréssel gond nélkül szól.
Más téma. Nagyon sok cikket elolvastam már a hangsugárzók elhelyezésével kapcsolatban amivel a mai napig küzdök. Ezek többségében helyesen leírják, hogy közvetlen fal mellé nem szerencsés állítani/tenni őket, mindig kell tartani egy tisztes távolságot f (1-1,5m). Ellenben sok youtube videóban, képen pont az ellenkezője történik mindennek, simán odaállítják őket a fal mellé, subot beteszik a sarokba, pedig látszatra nem a legrosszabb cuccokkal moziznak és nem kezdők. Tudom, hogy a hely nagy úr, de akkor most mi a helyes ?
Üdv!
Én is sokat kísérletezgettem az elhelyezéssel, volt ahol lassú volt, volt hogy nem volt mély stb.
Úgy sikerült megtalálnom a helyét, hogy a szoba egy pontjába a fal mellé leraktam a dobozt és járkáltam össze vissza és ahol a legmélyebb hangokat hallottam oda tettem be a ládát és így most jó. De biztos nagyban függ a ládától is, nekem előre felé sugároz és föld felé reflex.
Ezt is ki lehet próbálni.
Filmhez: Dynavioce Challenger m-63 5.0, Sony STR DB-925, HK DVD29, JBL ES 150P, HDD, 50' Plazma.
Zenéhez: Nad c315BEE, HK 970, HK 680, Rotel RCD-965BX, JBL L-90, Yamaha YST-SW300, Heybrook HB1
A zene lelki táplálék és semmi mással nem pótolható. Aki nem él vele: lelki vérszegénységben él és hal meg.
Kodály Zoltán
Segítség,kezdő vagyok!
Sziasztok!
Szeretném lecserélni a front hangfalaimat és a tanácsotokat kérném!
Jelenleg van egy Pioneer VSX-417-es erősítőm és hozzá egy JBL SCS-178-as Házimozi szett. A front sugárzókat szeretném lecserélni egy kicsit nagyobbra, azt szeretném, ha olyan lenne, ami mélyet is tud sugározni, de nem akarok álló hangfalat, mert az nem fér el sajnos! Szeretnék megmaradni a márkánál, de ha tudtok hasonló színvonalú márkát javasolni szívesen meghallgatlak titeket. Tehát a lényeg, egy olyan hangfalpárt szeretnék venni, amelyik a nekem meglévő kis hangfal és az álló között van és lehetőleg mélyet is tud sugározni. Másik kérdés az OHm dolog. Az erősítőm 6 OHm-os, majd le akarom azt is cserélni egy H/K AVR -165 -re. Ilyen impedenciához milyen hangfal szükséges? Tudom, hogy az ajánlott, ha ugyanaz az OHm, de lehet ez nem sikerül. Melyik a jobb, ha kisebb, vagy ha nagyobb és persze miért?
Előre is köszönöm a válaszotokat!
Üdv.: Tamás
Üdv!
Filmhez: Dynavioce Challenger m-63 5.0, Sony STR DB-925, HK DVD29, JBL ES 150P, HDD, 50' Plazma.
Zenéhez: Nad c315BEE, HK 970, HK 680, Rotel RCD-965BX, JBL L-90, Yamaha YST-SW300, Heybrook HB1
A zene lelki táplálék és semmi mással nem pótolható. Aki nem él vele: lelki vérszegénységben él és hal meg.
Kodály Zoltán
Segítség,kezdő vagyok!
Sziasztok!
Régóta használok egy Yamaha rxv-661-es erősítőt. A hangfalaimat most készülök
lecserélni, de a center sugárzóm saját készítésű és 4 ohmos. Szerintetek ez a
hangfal rácsatlakoztatható az erősítőre gond nélkül.
Használati itt található. http://home-cinema-amplifier.hu.diploto ... HA/RX-V661
Érdekes a 25, 99 és a tech spec a végén. Segítségeteket előre is köszönöm.
Segítség,kezdő vagyok!
Ha mégis megfordítod a vezetéket, akkor sem megy végig a mérés?
Nekem egyszer hasonlóan hülyült meg egy HK erősítő, de egy másik mikrofonnal minden jól működött.
Lehet skip-elni, tehát végig ment. Valószínű, hogy a mikrofon buzizik, mert utána egyszer pl. a centerre írta ki, aztán kiírt olyant is, hogy "nincs mikrofon ill. hangfal csatlakoztatva. Kicsit megfújkáltam-megpöckölgettem a mikrofont, aztán utána minden rendben lett.
Bár nem tudom, a fiókban mi tud történni egy mikrofonnal...
-
Vendég
Segítség,kezdő vagyok!
Próbáld meg lenullázni az egész rendszert...Gyári visszaállítást kell csinálni, ha nem oldódik meg akkor a mikivel gond van.
-
Vendég
Segítség,kezdő vagyok!
Nem vagyok éppen újdonsült házimozis, de értetlenül állok a jelenség előtt:
Próbáltam csinálni egy új Audyssy bemérést, de gubanc van. A jobb frontra fázishibát ír ki, többször is próbáltam. De nem lehet fázishiba, piros a pirosban, fekete a feketében. Meg különben eddig is így volt, korábban is bemértem már sok alkalommal.
Aztán ha skipelem, a 3. mérésnél nagy környezeti zajra hivatkozva újra akarja kezdeni a mérést. Pedig nem volt nagy zaj.
Most mi van? Mérges vagyok.
Ha mégis megfordítod a vezetéket, akkor sem megy végig a mérés?
Nekem egyszer hasonlóan hülyült meg egy HK erősítő, de egy másik mikrofonnal minden jól működött.
Segítség,kezdő vagyok!
Nem vagyok éppen újdonsült házimozis, de értetlenül állok a jelenség előtt:
Próbáltam csinálni egy új Audyssy bemérést, de gubanc van. A jobb frontra fázishibát ír ki, többször is próbáltam. De nem lehet fázishiba, piros a pirosban, fekete a feketében. Meg különben eddig is így volt, korábban is bemértem már sok alkalommal.
Aztán ha skipelem, a 3. mérésnél nagy környezeti zajra hivatkozva újra akarja kezdeni a mérést. Pedig nem volt nagy zaj.
Most mi van? Mérges vagyok.
Segítség,kezdő vagyok!
A pattogás lehet lemezhiba, ha irott, de lehet gond a magassugárzóval is, jobb esetben csak a kondival...
Az elhelyezés nem szentírás, van egy alap amit nagyjából célszerű betartani. De sajnos sok esetben a körülmények ezt nem teszik lehetővé. Nekem sincs 1-1,5 méter szabad hely, nekem 50-60 centire van a hátfaltól...
Gyári lemezekről van szó. Teszteltem más lemezzel is, ott nem jött elő a hiba.
Szerencsére helyem van de kicsit soknak tűnik még így is az a 1,5 méter hátfaltávolság, túl nagy hézag van ami akusztikai szempontból nem tudom mennyire szerencsés. Amúgy se valami fényes, így meg főleg nem.
Segítség,kezdő vagyok!
Bocsi, de valami értelmesebb válaszra gondoltam, ezzel sokra nem megyek...
:-) hát igen, ha egy ilyen eszköz feszültég alá helyezi az erősítőt, az nagy valószínűséggel standby-ba kerül és nem szólal meg. De ha emlékezik az erősítő, és bekapcsolt üzemmódban indul, a lenti timer abszolút nem hülyeség, sőt!
Nem is találtam én sem más megoldást, mert pl. olyan távvezérlő (vagy hackelt :-) vezérlőszoftver) kellene, ami megadott időben bekapcsolás kódot küld/ad a cuccnak (esetleg makróban: bekapcsol, tuner, 6 program, 40-es hangerő és pl. 60 perces sleep).
Külső timer eszköz 99%-ban ugyanezen az elven működik. Vezérlőbusszal úgyis csak a saját eszközt lehet vezérelni.
Az ébresztőóra, azaz manapság inkább ébresztő mobiltelefon a legjobb. Ha fülest dugsz belele tartozékként azaz inkább antennaként, a rádió is beprogramozható ébresztőnek.
Hang: Yamaha RX-V371, KX-580, Acoustic Research S50, S20, SC2, Sub 30A
Kép: Samsung LE40ES6100, LE32D551, ASUS O!Play HDP-R1, UPC HD-DVR
Segítség,kezdő vagyok!
Sziasztok!
Magyarul nekem az lenne a fontos, hogy egy megadott időpontban kapcsoljon be, hogy reggelente legyen mire kelni. ......
Valaki tudna nekem ebben tippet adni? Előre is köszönök minden választ!
Én ilyen célra ébresztőórát használok.
Segítség,kezdő vagyok!
Bocsi, de valami értelmesebb válaszra gondoltam, ezzel sokra nem megyek...
- stromfeusz
- V.I.P.

- Értékelés: 57
Segítség,kezdő vagyok!
Sziasztok!
Egy érdekes kérdésem lenne, amire eddig nem sikerült választ találnom. Olyan (5.1) erősítőt szeretnék venni, amiben nem csak sleep funkció van(tehát megadott időpontban kapcsol ki), hanem timer is. Magyarul nekem az lenne a fontos, hogy egy megadott időpontban kapcsoljon be, hogy reggelente legyen mire kelni. Eddig több márkát is néztem (onkyo, yamaha denon stb.) de sehol ilyennel nem találkoztam. Használt oldalon sem sikerült előrébb jutnom, holott minden variációra nyitott lennék.
Szerintem vegyél inkább egy időre programozható hálózati konnektort
Segítség,kezdő vagyok!
Sziasztok!
Egy érdekes kérdésem lenne, amire eddig nem sikerült választ találnom. Olyan (5.1) erősítőt szeretnék venni, amiben nem csak sleep funkció van(tehát megadott időpontban kapcsol ki), hanem timer is. Magyarul nekem az lenne a fontos, hogy egy megadott időpontban kapcsoljon be, hogy reggelente legyen mire kelni. Eddig több márkát is néztem (onkyo, yamaha denon stb.) de sehol ilyennel nem találkoztam. Használt oldalon sem sikerült előrébb jutnom, holott minden variációra nyitott lennék.
Segítség,kezdő vagyok!
SUB elhelyezésére (legalábbis kiindulásnak mindenféleképpen) a négykézláb mászkálós megoldás szerintem a legjobb, azaz a subládát a hallgatási pontba kell elhelyezni (könnyebb, mint egy állóhangalat beállítani a fotelba) és igy megkeresni azt a pontot, ahol a legjobban szól.
Sarokban amúgy is a hangelnyelő hengereknek kell lenniük, oda nem fér el a SUB :-)
Hang: Yamaha RX-V371, KX-580, Acoustic Research S50, S20, SC2, Sub 30A
Nekem fele ekkora értékek rémlenek. Sarokban +9 dB.
A másik, hogy ez inkább előny, mint hátrány. A REL szerint a sarokba érdemes rakni a ládát, majd onnan befele tologatva megtalálni a helyét.
Ez sem mindig helytálló, nálam a REL sarokba tolva szörnyű volt, amilyen mélyet kaptam így lassú volt és nem volt fázisban.
A fáziskapcsoló sem segített.
Most mögöttem van a falon (keresztbe hallgatva), tőlem fél méterre, és 1-es fázisban, és így jó - Kalmi szerint is.
Segítség,kezdő vagyok!
A másik, hogy ez inkább előny, mint hátrány. A REL szerint a sarokba érdemes rakni a ládát, majd onnan befele tologatva megtalálni a helyét.
Ez sem mindig helytálló, nálam a REL sarokba tolva szörnyű volt, amilyen mélyet kaptam így lassú volt és nem volt fázisban.
A fáziskapcsoló sem segített.
Most mögöttem van a falon (keresztbe hallgatva), tőlem fél méterre, és 1-es fázisban, és így jó - Kalmi szerint is.
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 1.6|REL S3 SHO
Segítség,kezdő vagyok!