Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Házimozi erősítők, processzorok

RACPOWER
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 229

Házimozi erősítők,processzorok

Hozzászólás Szerző: RACPOWER »

ha valakinek kellene onkyo 806 service manual

RACPOWER
V.I.P.
V.I.P.

Sztem igen, nekem leginkább is azért vált be a DAli ebben az árszegmensben, mert zenélni is ellehet vele...Nem azt mondom, h nincsenek kompromisszumok, mert mindehol vannak....De ellehet vele élni és kitud zökkenteni a napi stresszből,és élvezem amit hallok...Számomra ez fontosabb, mint mások véleménye, gondolok itt arra aki nem szereti a Dalik hangját.

én se szerettem az ikonok hangját míg denonnal hallottam csak.

Ja és nem árt nekik rendes kábel mert nagyon meghálálják, szerintem még a conceptek is.

RACPOWER
V.I.P.
V.I.P.

Ha valakit érdekel service manualok csak 4 napig!!!!

Főként onkyo sorozatok, de van benne egy yami z11 is.

Ha valakinek kell valamilyen erősítőhöz priviben írjon, hátha találok olyat is

Tommyboy200
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 7

Hozzászólás Szerző: Tommyboy200 »

Ilyen zörgést három esetben tapasztaltam, talán nálad is az egyik eset áll fenn:

-driver gond, ha változtatod a kimeneti mintavételezést, a hiba is némileg másképp jelentkezik. Az is elképzelhető, hogy az ASIO zavarja meg, ha van/volt.

-valami gond van az optikai kábellel: rálépsz, ráugrasz vagy toldásnál nem oké, nem megy át jól. Nyilván minden esetben előjön a hiba.

-valamilyen kódolási probléma az erősítőben. Ilyennel bizonyos DolbyDigital hangsávos, DVD-ben játszott filmeknél találkoztam. Az erősítő egy funkciója, miszerint újratömörítené a hangot okozott zörgést. (Gyakorlatilag erősen beszűkült a tér, holott dinamika növekedést ígért, ezért gyárilag maximálisra volt állítva..)

Remélem, tudtam segíteni, ha mégsem a drivernél van a hiba (bár szerintem tuti ott a gond).
Na meg persze az erősítő is rossz lehet, egy másikkal kellene ugye kipróbálni.

Amit pukkanásnak hallasz, talán csak egyszerű amplitúdó növekedés, amit a gyors hangerőállítás okoz. De nem értek hozzá, tipp csak.

Szia!

Úgy tűnik megoldódott a probléma. Ha minden igaz és továbbra sem jelentkezik a hibajelenség akkor a hangkártya driver-ével volt a gond. Köszönöm a segítséget.

Üdv: T

Back Rear: DALI Concept 2
Házimozi erősítő: Onkyo TX-NR3009
Front: DALI Concept 6
Center: DALI Concept Center
Rear: DALI Concept 1
Sub: DALI Concept SUB
Banándugó: Nakamichi
Állvány: Söund Arts
Megjelenítő: Samsung UE40D6500
NAS: QNAP-269Pro

Szász László
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: Szász László »

Ilyen zörgést három esetben tapasztaltam, talán nálad is az egyik eset áll fenn:

-driver gond, ha változtatod a kimeneti mintavételezést, a hiba is némileg másképp jelentkezik. Az is elképzelhető, hogy az ASIO zavarja meg, ha van/volt.

-valami gond van az optikai kábellel: rálépsz, ráugrasz vagy toldásnál nem oké, nem megy át jól. Nyilván minden esetben előjön a hiba.

-valamilyen kódolási probléma az erősítőben. Ilyennel bizonyos DolbyDigital hangsávos, DVD-ben játszott filmeknél találkoztam. Az erősítő egy funkciója, miszerint újratömörítené a hangot okozott zörgést. (Gyakorlatilag erősen beszűkült a tér, holott dinamika növekedést ígért, ezért gyárilag maximálisra volt állítva..)

Remélem, tudtam segíteni, ha mégsem a drivernél van a hiba (bár szerintem tuti ott a gond).
Na meg persze az erősítő is rossz lehet, egy másikkal kellene ugye kipróbálni.

Amit pukkanásnak hallasz, talán csak egyszerű amplitúdó növekedés, amit a gyors hangerőállítás okoz. De nem értek hozzá, tipp csak.

Tommyboy200
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Találkoztam ilyennel. A hangkártya driverénél kell keresni a megoldást. Feltehetőleg a Windows mixere zavar bele, mert újrakódolja a hanganyagot, nem megfelelő pioritással. Gondolom ha csinálsz valamit a gépen (görgeted a lapot pl.), még jobban recseg.

Szia!

ööööö mikor görgetem az egeret akkor nem csinál ilyet. Csak mikor hallgatom a youtube-en a videót akkor egy idő után elkezd berecsegni. Elsőnek hallkan majd felerősödik aztán elhallgat. Nem tudom mi lehet a gond. Megpróbálom újrarakni a rendszert és megnézem úgy. És az normális egy erősítőnél ha a hangerőt növelem akkor kicsit pukkana hangfal? .Nem vészes amúgy csak kérdezem. Ha lassan viszem felfele vagy lefele a hangerőt akkor nem csinálja de mikor egyfolytába nyomom akkor igen. Észrevettem meg olvastam is róla hogy eléggé melegednek az onkyo készülékek. Érdemes valami hűtési módszert alkalmazni vagy ez normális és nem fog meghibásodáshoz vezetni? Jobb hátsó sarok melegszik igazán ahol a videó processzor van.

Üdv: T

Szász László
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Valaki találkozott már olyan hibajelenséggel hogy ha youtube-n lejátszott videó közben időközönként elkezd recsegni a hangszórók.

Találkoztam ilyennel. A hangkártya driverénél kell keresni a megoldást. Feltehetőleg a Windows mixere zavar bele, mert újrakódolja a hanganyagot, nem megfelelő pioritással. Gondolom ha csinálsz valamit a gépen (görgeted a lapot pl.), még jobban recseg.

Tommyboy200
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Sziasztok!

Valaki találkozott már olyan hibajelenséggel hogy ha youtube-n lejátszott videó közben időközönként elkezd recsegni a hangszórók. Elsőnek a lejátszott anyagra (videóra) gondoltam hogy abban lehet valami hiba. Rögvest kerestem egy másik videót de annál is ugyan ez a helyzet. Megnéztem egy harmadikat is de annál is. Aztán gondolkodtam hogy lehet az erősítő videó processor része zavarhat be. Átállítottam Pure Audio-ra majd Driect modba de annál is ugyan az a helyzet. Aztán megnéztem hogy mi van ha a számítógépen található mp3-akbol vagy fílmekböl elindítok egyet. Na ezeknél nem csinálja. Tökéletes minden. Aztán gondolkodtam tovább......... Nálam a NET kapcsolat wifin megy. Kipróbáltam azt is hogy ha a wifi routeren a rádió jel kibocsátását lekapcsolom és csak kábelesen csatlakozok a routerhez és ezen keresztül a nethez de változatlan. Ugyan csak ugyan az a jelenség.
Számítógépen nézem a videót amiben van egy PCMCA Creative SoundBlaster Audigy 2 ZS Notebook 5.1 Hangkártya. Ez optikai kábellel van összekötve az Onkyo TX-SR806 típusú erősítővel. Mivel optikain van összekötve így kizártnak tartom hogy külső mágnese tér vagy elektromos jelenség bezavarna. Valakinek valami ötlete?
Válaszokat előre is köszönöm.

Üdv: Tommyboy200

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Nálam 24 négyzetméteren még sok is a mély, bár ennek inkább akusztikai problémája van...Én inkább úgy mondom elég az a mély amit lead...Főleg ha van mellé egy szub akkor meg aztán főleg...Nem tudom mi igaz abból, h a HM erősítők mindenképp vesznek le a frontok mélyéből,még akkor is ha az van beállitva, h kapja a front is, ne csak a szub...Azt nem tudom, h ez tipusfüggő vagy általános dolog..

Beállítás függő..
nekem pl igaz nem az erősítő hanem a Pana DVD játszó dekódolt, de ott pl ha a frontokat meg a centert large-ra állítottam, akkor a sub hangereje csökkent jócskán.
Ha medium vagy small volt, akkor a sub bizony sokkal erőteljesebben nyomta
Persze az első esetben több volt a mély a frontokon és a centeren, de az közel sem ért a dedikálta sub hanghoz.
A kisérleteés utáni összkép az volt, hogy a frontok medium, a center small és a sub normal
Így kaptam én a számomra legjobban tetsző hangot.
Most már ilyen gondom nincs, a Dune 5.1-e az égvilágon semmit sem hagy állítani

blakey
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 34

Hozzászólás Szerző: blakey »

A C6-nak bőven elég mélye van…

Egyéni ízlés kérdése, nem azt írtam, hogy nem elég, hanem kevés, volt C6-om (sok más mellett) így tapasztalatból írom. Szerettem, de… 30 nm-re nem C6 kell, oda C8 v. inkább C10 esetleg magasabb kat. Egy wharfi evo2-20-as verte mélyben, ez is elgondolkodtató, viszont szerethető hangja van a C6-nak.
A tuning más kérdés, elég sok hangfalból csodákat lehetne csinálni, szvsz. Eredeti dobozokról beszélünk.

Dorian
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 899

Hozzászólás Szerző: Dorian »

A C6-nak bőven elég mélye van, nálam régen a 30 m2-en még kicsit jobban is szólt, mint nemrég a 22-n. Aztán akusztikailag javítottam a szobán, a közép és magas frekis csörgővisszhangok megszűntek (csökkentek) így jobban érezhető a mély. Ja és Hivoxos tuningon estek át, ez hatalmas javulást adott minden tekintetben. Mély tekintetében a számomra zavaró 100Hz körüli kiemelés megszűnt így tul. a mély mennyisége ilyen szempontból valamivel csökkent, de a minősége jobb lett, ill. valamivel mélyebbre is megy a doboz.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

probi
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: -2

Hozzászólás Szerző: probi »

Tigris, tudtommal a sima dolby hang 384kbps és 448 kbps, a sima DTS pedig 768. Legalábbis egy átlagos dvd-n ennyi szokott lenni.

Azért akad pár olyan film ahova jobb hangsáv kerül rá mint amiket írtál. DTS-nél 80%-ban 1509kbps dts van.

Szász László
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Nem tudom mi igaz abból, h a HM erősítők mindenképp vesznek le a frontok mélyéből,még akkor is ha az van beállitva, h kapja a front is, ne csak a szub...

Átvitel szempontjából nem hinném, hogy igaz. Legalábbis annál a párnál, amit mértem, nyoma sem volt.

Vendég

A C6 "mélyei" visszafogottabbak, aki az ütős mélyeket szereti az ne a C6-ban keresse és ne 20nm fölött, addig nagyon jó és szép tere van, de nagyobb szobában már kevés, elvésznek a hangok. A 806 "sok" lesz neki, de jó beállításokkal lehet, hogy tetszeni fog.

Nálam 24 négyzetméteren még sok is a mély, bár ennek inkább akusztikai problémája van...Én inkább úgy mondom elég az a mély amit lead...Főleg ha van mellé egy szub akkor meg aztán főleg...Nem tudom mi igaz abból, h a HM erősítők mindenképp vesznek le a frontok mélyéből,még akkor is ha az van beállitva, h kapja a front is, ne csak a szub...Azt nem tudom, h ez tipusfüggő vagy általános dolog..

blakey
Törzsvendég
Törzsvendég

A Front mélyeit kicsit kevésnek találom de lehet az erősítő miatt van. Most vettem egy 806-os onkyot majd azzal letesztelem. Ezt leszámítva márha egyáltalán a front hibája, meg vagyok vele elégedve. Meg amúgy is a SUB pótolja a hiányosságokat. Nem bántam meg a 200K-t érte és a SUB-rol nem is beszélve. Szerencsém volt azzal mert féláron (75K) hozzájutottam újonnan garanciásan.
Így együtt tökéletes számomra.

A C6 "mélyei" visszafogottabbak, aki az ütős mélyeket szereti az ne a C6-ban keresse és ne 20nm fölött, addig nagyon jó és szép tere van, de nagyobb szobában már kevés, elvésznek a hangok. A 806 "sok" lesz neki, de jó beállításokkal lehet, hogy tetszeni fog.

blakey
Törzsvendég
Törzsvendég

Nekem most egy 1611 -es denon és egy polkaudio szett van, de még ez sem az a kategória amin nagyon nagy különbség lenne.…

Pedig kéne, hallható a különbség a jó és a rossz között, egy jó hd nagyot tud szólni, jó tér érzet, kellő dinamika, egyszóval "finom", de persze itt is vannak kivételek, van rossz hd is, ill. olyan DD vagy dts ami simán "veri" a hd-t, ez dicsőség a DD v. dts hangmérnőknek és kudarc a hd hangmérnőknek. Egy 508-as onkyon is hallható volt a különbség a jó és a rossz forrás között, pedig az alsó kategória. A 1611-nél is hallható kell, hogy legyen, de különböző "áramkörök" amiket a mérőmikis beállítás eredményeként aktivizálódnak, sokat "rontanak" a források közti különbségek megitélésében. Nekem 1911-em van és nagyonis hallom, hogy melyik a hd, minap megnéztem egy koncertet LPCM-be, majd dts-be és dts-HD-ba, elég dúrva volt mindegyik, de azért az LPCM és a HD "nagyot" alakított.

Tommyboy200
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Tuti nem a front hibája, hacsak nem nagyon kicsi a szoba és kioltás lép fel...Nálam rengeteg a mélye, de ez már itt OFF...

Akkor megnyugodtam. 20-25nm" a szoba. Lehetséges az amit említettél. És ez már tényleg OFF.
Teljesen más téma.

Vendég

A Front mélyeit kicsit kevésnek találom de lehet az erősítő miatt van. Most vettem egy 806-os onkyot majd azzal letesztelem. Ezt leszámítva márha egyáltalán a front hibája, meg vagyok vele elégedve. Meg amúgy is a SUB pótolja a hiányosságokat. Nem bántam meg a 200K-t érte és a SUB-rol nem is beszélve. Szerencsém volt azzal mert féláron (75K) hozzájutottam újonnan garanciásan.

Tuti nem a front hibája, hacsak nem nagyon kicsi a szoba és kioltás lép fel...Nálam rengeteg a mélye, de ez már itt OFF...

Tommyboy200
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Mert te nem vagy elégedett vele? Vannak hiányaid esetleg?

Vendég

"Számomra ez fontosabb, mint mások véleménye": Jogos. És igazad van.

Mert te nem vagy elégedett vele? Vannak hiányaid esetleg?

Tommyboy200
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Sztem igen, nekem leginkább is azért vált be a DAli ebben az árszegmensben, mert zenélni is ellehet vele...Nem azt mondom, h nincsenek kompromisszumok, mert mindehol vannak....De ellehet vele élni és kitud zökkenteni a napi stresszből,és élvezem amit hallok...Számomra ez fontosabb, mint mások véleménye, gondolok itt arra aki nem szeretné a Dalik hangját.

"Számomra ez fontosabb, mint mások véleménye": Jogos. És igazad van.

Vendég

Értem.
És a hangfalakkal? Dinamikusak?

Sztem igen, nekem leginkább is azért vált be a DAli ebben az árszegmensben, mert zenélni is ellehet vele...Nem azt mondom, h nincsenek kompromisszumok, mert mindehol vannak....De ellehet vele élni és kitud zökkenteni a napi stresszből,és élvezem amit hallok...Számomra ez fontosabb, mint mások véleménye, gondolok itt arra aki nem szereti a Dalik hangját.

Tommyboy200
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Igen nagyon, kérdezd Lacyt neki is ez van...Nincs az a pénz amiért egy mai erősítőre cserélném...Illetve járt nálam pár azok közül egyikre sem pedig volt néhány...

Ö lenne , illetve egy ilyen http://elektronika.vatera.hu/erosito_re ... 36973.html

Értem. Szép erősítő.
És a hangfalakkal? Dinamikusak?

Vendég

És hangzásilag megvagy vele elégedve?

Igen nagyon, kérdezd Lacyt neki is ez van...Nincs az a pénz amiért egy mai erősítőre cserélném...Illetve járt nálam pár azok közül egyikre sem pedig volt néhány...

Ö lenne , illetve egy ilyen http://elektronika.vatera.hu/erosito_re ... 36973.html

Tommyboy200
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Én egy régi Technics erősitővel...Analog csatlakozással,..

És hangzásilag megvagy vele elégedve?

Válasz küldése