Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

contaxg
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 204

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: contaxg »

Na akkor jó ha belépő szintű mert nekem nem is kell más. A hangfal árának max 20%-át kívánom kábelre fordítani, vagyis cakli pakli 30-e körül. Mivel szerintem sem a kábelnek kell szólni. A no-name kategóriából így is feljebb lépnék, holott sok sokmilliós rendszerre sem cserélnék már így sem.Ezen az árszinten persze szívesen veszem a javaslatokat, vagyis max 10-15e ic-re.

Van egy igen jó kis japán Oyaide 1 méteres kábelem amit ajánlani tudok Neked. Kb 15eFt az ára.
Ezen az áron nem fogsz gyári szerelten jobbat kapni. Meg van az eredeti doboza is.
(a képek illusztrációk az internetről)

hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog

fül-, és fejhallgató blog

NJ_
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 507

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: NJ_ »

Na akkor jó ha belépő szintű mert nekem nem is kell más. A hangfal árának max 20%-át kívánom kábelre fordítani, vagyis cakli pakli 30-e körül. Mivel szerintem sem a kábelnek kell szólni. A no-name kategóriából így is feljebb lépnék, holott sok sokmilliós rendszerre sem cserélnék már így sem.
Ezen az árszinten persze szívesen veszem a javaslatokat, vagyis max 10-15e ic-re.

No azért az alábbi összeállítás jóval többet „ér” mint amit az ún. „belépő szint” aposztrof jelöl:

Furutech μ-P2.1-50 D.I.Y. Cable

http://www.furutech.com/a2008/product2.asp?prodNo=200
http://www.furutech.com/a2008/reviewc.a ... &r2_no=350

Hyper Balanced Type Audio Cable

19 AWG α (Alpha)-OCC Conductor Wire (PCOCC:30/0.18mm) (0.76 sq.mm)

Conductor: α (Alpha) Conductor(30pcs/0.18mm)
Insulation: High density Polyethylene foam
Twisting: 2 Cores with Cotton fillers twisted Together
Barrier Layer: Non-Woven
Shield: 0.12mm α (Alpha) Conductor wire Braid
Jacket: Flexible PVC (Brown)
Max. Conductor Resistance: 0.026 Ω/ M
Overall Diameter: 8.0 mm (19 AWG)

~40.10$/M cable, plus

FP-108R (OCC central pin) RCA connectors
OR
FP-601M Rhodium XLR plug (male)
FP-602F Rhodium XLR plug (female)
>

Basis, graham, ortofon, ikeda, fidelity research, koetsu, moon, klyne, lamm, m9500, levinson, CEC, lavry, weiss, sansui, nakamichi, furman, analysis plus silver

„Audio is filled with dangerous amateurs”
Tim de Paravicini & David Smith

dörmögi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 394

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: dörmögi »

Na akkor jó ha belépő szintű mert nekem nem is kell más. A hangfal árának max 20%-át kívánom kábelre fordítani, vagyis cakli pakli 30-e körül. Mivel szerintem sem a kábelnek kell szólni. A no-name kategóriából így is feljebb lépnék, holott sok sokmilliós rendszerre sem cserélnék már így sem.
Ezen az árszinten persze szívesen veszem a javaslatokat, vagyis max 10-15e ic-re.

Akkor vagy ez (attól függetlenül, amit leírtam, tapasztalatom szerint a Cardas kábelek azok, amelyek minden rendszerben hozzák azt, amire tervezték őket, akinek bejön a hangkarakterük, az nem csinál velük rossz vásárt), vagy DNM, vagy Sommer Cable Meridian. A mostanában errefelé nagyon népszerű Gotham kábeleket nem ismerem.

LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio

Heed Thesis rendszer

Vendég

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Az nem rossz, ha csatit teszel rá, de attól még a Crosslink a Cardas belépő szintű kábele marad. Kissé sávhatárolt, némi felsőbasszus-kiemeléssel, amolyan kellemes, "hosszan hallgatható" típus. (Nekem volt Quadlink, ismerem a Hexlink-et, volt Golden Cross, Neutral Reference és Golden Reference. De már elmúlt. )

dörmögi
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Ezen gondolkozom:
http://global.ebay.com/CARDAS_CROSSLINK ... 76896/item

Csatit tennék rá. Valaki hallott már ilyet?

Az nem rossz, ha csatit teszel rá, de attól még a Crosslink a Cardas belépő szintű kábele marad. Kissé sávhatárolt, némi felsőbasszus-kiemeléssel, amolyan kellemes, "hosszan hallgatható" típus. (Nekem volt Quadlink, ismerem a Hexlink-et, volt Golden Cross, Neutral Reference és Golden Reference. De már elmúlt. )

LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio

Heed Thesis rendszer

Vendég

Kábelezzünk

Ezen gondolkozom:
http://global.ebay.com/CARDAS_CROSSLINK ... 76896/item

Csatit tennék rá. Valaki hallott már ilyet?

dominique29
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 235

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: dominique29 »

...hogy k***a jó hangja van!!!

Ezt én is megerősítem, pontosan ez a lényeg
"Az audiofília nem betegség, csupán egy olyan krónikus elégedetlenség tünete, mely a hangreprodukciós rendszerekről tévesen kialakított képzetekből fakad" (részlet a Meridian cég prospektusából)

contaxg
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 204

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: contaxg »

Amit tudni kell róla, hogy....

...hogy k***a jó hangja van!!!

hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog

fül-, és fejhallgató blog

dörmögi
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

DNM hangfalkábelről van valakinek gyakorlati tapasztalata?

Van (még a régebbi verzió). Én ilyet használok az Obelisk és az Enigma között. Elég semleges, nem látványos hangú kábel. Jó az ár/érték aránya.

Heed Thesis rendszer

Vendég

Kábelezzünk

Van valami köze a Siltechhez?

Gyakorlatilag semmi.
A Siltech tiszta ezüst, némi arany beültetéssel.
A régebbi Siltech-k tiszta ezüst kábelek, amik zömmel sodrott sok eresek voltak.
Esetleg szalag (Ribbon) kivitelűek.
A maiak tömör egyeresek szigetelve, összesodorva.

Hangilag semmiképpen sem hasonlítható az "olcsó" Siltech-ekhez (olcsó ezüstökhöz), inkább a felső kategóriás Siltech kábelekhez.

merida
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 184

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: merida »

DNM hangfalkábelről van valakinek gyakorlati tapasztalata?
Cambridge Audio MXN10 - Heed Dactilus3-Q-psu, Heed Nexus SP 2.0 - Heed Nexus S-100 -WHARFEDALE LINTON HERITAGE

tothn
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 253

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: tothn »

Van valami köze a Siltechhez?
PC (I7-4765T, 8GB,SSD, Server 2012., J.River 20), Audiobyte Hydra+ZPM,
Antelope Audio Zodiac Gold, Végfok: Audio Research VT 100 mk III. -Kábelek: ALAC, Valhalla Aura V2/2 AES/EBU., Hangfal: Sonus Faber Cremona M, Fülhallgató: Sennheiser HD 600 , Állvány: SolidTEchRackofSilent

Vendég

Kábelezzünk

Kérdezd AAHG-t a Limár a hivatalos forgalmazó.

A Music Timbre USA kábel.

Nagyon kevés infó van róla a neten. Gyakorlatilag nincs. Néhány beszélgetés az Audiogonon van a fórumban.

http://wenwaudio.4t.com/MUSICtimbre.html

http://forum.audiogon.com/cgi-bin/fr.pl ... flup&3&4#3

Amit tudni kell róla, hogy egyféle alapanyagból készülnek a kábelek.
Speciális összetételű arany/ezüst/réz ötvözet. A tömör szálak lazán egy teflon csőbe vannak húzva (a cső belső átmérője kb. duplája a szálnak, így alig érintkezik a teflon falával). Ezek a csőbe húzott szálak (2-3db párhuzamosan) vannak összefonva.

A hangfalkábeleknél több szál van összefonva. A biwire kábelben dupla annyi, mint a singlewire kábelben.

Nagyon kiegyenlített hangú kábelek, egyesítik az alapanyagokra jellemző kedvező hangi sajátosságokat. De meg kell hallgatni. Mi is úgy figyeltünk fel rá, hogy valaki behozott egy ilyen kábelt és nagyon megtetszett a hangja. Négy napba tellett, míg kinyomoztam, hogy ki és hol gyártja.

Big
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 757
Kapcsolat:

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Big »

Sziasztok!
Music Timbre honlapot vagy valami elérhetőséget, árlistát, tesztet vagy bármi a kábellel kapcsolatos linket tudna nekem írni valalki? Hol gyártják ezeket? Én nem találtam róla semmit.

Kérdezd AAHG-t a Limár a hivatalos forgalmazó.

DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound

ruczak
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 39

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: ruczak »

Sziasztok!
Music Timbre honlapot vagy valami elérhetőséget, árlistát, tesztet vagy bármi a kábellel kapcsolatos linket tudna nekem írni valalki? Hol gyártják ezeket? Én nem találtam róla semmit.

domper73
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 9

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: domper73 »

Van valakinek tapasztalata a Supra LoRad 2.5 tápkábel és a Supra Ply 3.4 /3.4S hangfalkábelről?

Vendég

Kábelezzünk

Árakat írnál?
Lehet privát is!

Nekem egy sincs belőlük.
Csak ezeket érdemes figyelni a használt cuccok között.

merida
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Nirvana szerelőkábel.

Cardas???

Árakat írnál?
Lehet privát is!
Cambridge Audio MXN10 - Heed Dactilus3-Q-psu, Heed Nexus SP 2.0 - Heed Nexus S-100 -WHARFEDALE LINTON HERITAGE

Vendég

Kábelezzünk

Litze szerkezetű hangfalkábelt keresek, a megfizethető ársávban. : )
Ki, mit javasol?

Nirvana szerelőkábel.

Cardas???

merida
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Litze szerkezetű hangfalkábelt keresek, a megfizethető ársávban. : )
Ki, mit javasol?

switch
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 28

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: switch »

Jah, meg van az 1 Ft-os licitek között SPK2×1.5-ös kábelből jópár méter....nézd meg azt is!
EA057 alapú Audiosphere EL34 PP monoblokkok by Kalmi, Yamaha CD-X 1060 CD + Audiolab M Dac+ , Triangle Antal ES. Power-R RCA, digit IC és hangfalkábel.

switch
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 28

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: switch »

Köszi! Már megtaláltam. Sajnos nekem az elhelyezés miatt kellene kb. vagy 20 méter és így már ennek is elég húzós az ára. Azért gondoltam az általam említett olcsóbb kábelekre.

Sejtettem, hogy ez lesz az olcsóbb kábel igényének az oka. Akkor viszont meg pláne a Gotham kellene, mert olvasd csak el a leírását a honlapon: nagy hosszon sem változik a jel minősége, erőssége...míg ez nem biztos, hogy elmondható az olcsóbb kábelekről, bár annyira nem értek hozzá.
EA057 alapú Audiosphere EL34 PP monoblokkok by Kalmi, Yamaha CD-X 1060 CD + Audiolab M Dac+ , Triangle Antal ES. Power-R RCA, digit IC és hangfalkábel.

Moli
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 6

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Moli »

Én is a Gothem-et ajánlom!
Van saját topicja itt!

Köszi! Már megtaláltam. Sajnos nekem az elhelyezés miatt kellene kb. vagy 20 méter és így már ennek is elég húzós az ára. Azért gondoltam az általam említett olcsóbb kábelekre.

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1029

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Doky »

Hol lehet ikyen kábelt kapni és mennyibe kerül?

Én is a Gothem-et ajánlom!
Van saját topicja itt!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

Moli
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 6

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Moli »

Gyűjts Gothamre. Megéri. SPK 2×2,5. Nem sokkal több, mint a megcélzott összeged.

Hol lehet ikyen kábelt kapni és mennyibe kerül?

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”