Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
Kábelezzünk
Sziasztok! Olcsóbb hangfalkábelt keresek. Tudnátok ajánlani max 700Ft/m körül? Eddig ezeket nézegettem QED 79 Strand ill Transparent ET-6584. Vélemény?
- orionr
- V.I.P.
- Értékelés: 41
Kábelezzünk
Érdemes volna azt a kábelt használni, amit egyébbként is használsz, mert nem hangolja el a rendszered, mint ahogy a másik kábel tenné.
Van benne ráció, csak amit használok VDH-352, nagyon vastag és nem tudom a reléaljzathoz normálisan forrasztani.
Kábelezzünk
HFK-hoz keresek kábelt. Olyan 1.5mm2-es kellene, vékonyabb szigeteléssel. Hol és milyet érdemes venni?
Érdemes volna azt a kábelt használni, amit egyébbként is használsz, mert nem hangolja el a rendszered, mint ahogy a másik kábel tenné.
zene:
cd(k): micromega stage 1; PHILIPS CD450; PHILIPS CD670
LP: Thorens TD166 mkII, Goldring Eroica LX + CA Azur 640P;
erősítő(k): Primare A10 és Pointe Sima MkII;
hangsugárzó: Chario Hiper 2000 mkII;
kábelek:IC: SATA, IXOS, Gotham GAC-3; Hf: Straigth Wire; táp: DIY Eupen 3G2.5, DIY LAPP, Hirakawa (műszermadzag)
film 2.0: Philips DVD 763SA
- arzachel
- V.I.P.
- Értékelés: 749
Kábelezzünk
ILYET használ valaki? Vélemény?
A közdarabok sohasem javítanak a hangminőségen.
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
- orionr
- V.I.P.
- Értékelés: 41
Kábelezzünk
HFK-hoz keresek kábelt. Olyan 1.5mm2-es kellene, vékonyabb szigeteléssel. Hol és milyet érdemes venni?
Kábelezzünk
Azok nem mágnesek, hanem ferritgyűrűk. A nagyfrekvenciás zavarokat szűri ki. Jobb nem lesz tőle a jel de az önindukció miatt az összeszedett nagyfrekvenciás zavarok maguk ellen dolgoznak és nem viszi be ezeket a kábel a készülékbe. Legtöbbször tápkábelra teszik. IC vagy hangszórókábel esetén inkább az árnyékolás a jellemző, mert azokon hangfrekvenciás jelek mennek és azon a hasznos jel ellen dolgozna (ha jól gondolom) Ha szétbontasz pl. egy CD játékost amin fix hálózati kábel van akkor a belsejében biztosan áthurkolják a kábelt egy ferritgyűrűn mielőtt bekötnék a sorkapocsba.
Üdv,
NL
Köszönöm
Azok nem mágnesek, hanem ferritgyűrűk. A nagyfrekvenciás zavarokat szűri ki. Jobb nem lesz tőle a jel de az önindukció miatt az összeszedett nagyfrekvenciás zavarok maguk ellen dolgoznak és nem viszi be ezeket a kábel a készülékbe. Legtöbbször tápkábelra teszik. IC vagy hangszórókábel esetén inkább az árnyékolás a jellemző, mert azokon hangfrekvenciás jelek mennek és azon a hasznos jel ellen dolgozna (ha jól gondolom) Ha szétbontasz pl. egy CD játékost amin fix hálózati kábel van akkor a belsejében biztosan áthurkolják a kábelt egy ferritgyűrűn mielőtt bekötnék a sorkapocsba.
Üdv,
NL
Van ahol bizonyos amerikai fórumok szerint szokás az USB és Firewire kábelekre gyárilag szerelt ferritgyűrűket leszerelni a hangminőség javítása érdekében.
Kábelezzünk
Üdv,
NL
Van ahol bizonyos amerikai fórumok szerint szokás az USB és Firewire kábelekre gyárilag szerelt ferritgyűrűket leszerelni a hangminőség javítása érdekében.
Kábelezzünk
Üdv,
NL
Sziasztok
Azt szeretném kérdezni, hogy van-e valami előnye/hátránya a kábeleken elhelyezett zavarszűrő mágnesgyűrűknek?
Tényleg ér valamit? Van aki hallott már különbséget vele/nélküle?
IC-re, hangszórókábelre, vagy mindkettőre lehet tenni?
Nem arról van szó, hogy 20%-os javulást várnék tőle, csak érdeklődöm.
Köszi
- rudulf
- V.I.P.
- Értékelés: 46
Kábelezzünk
Elem nélkül jobb...
Szia!
Láttam a hirdetést,és megkérdezném:a 9 voltos elemek milyen célt szolgálnak az egyik végen?
RoksanXerxes/OriginLiveSilver/OrtofonHMC30,Audiomeca/Mephisto1,SonerAudio/nagy DAC,előfok,végfok,SL1hangfal,SonusFaberElectaAmateur2,SL1hangfal,DevialetExpert250PROHighwire/1100összekötô,JPS/DigitalAC,SonerAudio/DACtápkábel,HarmonicTechnology/MagicésMagicTweeterhangfal,Magic,AC10táp
Kábelezzünk
Sziasztok
Azt szeretném kérdezni, hogy van-e valami előnye/hátránya a kábeleken elhelyezett zavarszűrő mágnesgyűrűknek?
Tényleg ér valamit? Van aki hallott már különbséget vele/nélküle?
IC-re, hangszórókábelre, vagy mindkettőre lehet tenni?
Nem arról van szó, hogy 20%-os javulást várnék tőle, csak érdeklődöm.
Köszi
Kábelezzünk
Uraim! Mennyi lehet most egy 60 cm-es pár Van Den Hul First használtpiaci ára?
Legelső variáció. Nem Ultimate, nem Metal Screen, meg ilyenek.
Köszi!
Egreat R2A mod, Audio Alchemy DAC in the Box mod, Achtung Audio 5 wire Ag litze, Musical Fidelity E10 mod, Alisca Orange Black Line, Sonus Faber Electa
- tonee73
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 6297
Kábelezzünk
Gondolom mint az audioquestnél, polarizálják a szigetelőt.
Köszi.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Kábelezzünk
Gondolom mint az audioquestnél, polarizálják a szigetelőt.
PC (I7-4765T, 8GB,SSD, Server 2012., J.River 20), Audiobyte Hydra+ZPM,
Antelope Audio Zodiac Gold, Végfok: Audio Research VT 100 mk III. -Kábelek: ALAC, Valhalla Aura V2/2 AES/EBU., Hangfal: Sonus Faber Cremona M, Fülhallgató: Sennheiser HD 600 , Állvány: SolidTEchRackofSilent
Antelope Audio Zodiac Gold, Végfok: Audio Research VT 100 mk III. -Kábelek: ALAC, Valhalla Aura V2/2 AES/EBU., Hangfal: Sonus Faber Cremona M, Fülhallgató: Sennheiser HD 600 , Állvány: SolidTEchRackofSilent
- tonee73
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 6297
Kábelezzünk
Kedves Fórumtársak!
Tettem fel egy hirdetést.
Kérem, ha érdekel valakit, a próba, akkor írjon nekem.
Köszönöm.
R.
Szia!
Láttam a hirdetést,és megkérdezném:a 9 voltos elemek milyen célt szolgálnak az egyik végen?
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
- rudulf
- V.I.P.
- Értékelés: 46
Kábelezzünk
Kedves Fórumtársak!
Tettem fel egy hirdetést.
Kérem, ha érdekel valakit, a próba, akkor írjon nekem.
Köszönöm.
R.
RoksanXerxes/OriginLiveSilver/OrtofonHMC30,Audiomeca/Mephisto1,SonerAudio/nagy DAC,előfok,végfok,SL1hangfal,SonusFaberElectaAmateur2,SL1hangfal,DevialetExpert250PROHighwire/1100összekötô,JPS/DigitalAC,SonerAudio/DACtápkábel,HarmonicTechnology/MagicésMagicTweeterhangfal,Magic,AC10táp
Kábelezzünk
Ha lesz egy kis időm felteszek hamarosan pár Gotham kábelt licitre.
Ezek mind dobok végén maradt darabok lesznek, de teljesen használható, teljes értékű darabokról van szó.
hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog
fül-, és fejhallgató blog
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 11028
- Kapcsolat:
Kábelezzünk
Gyerekek, nem értem...én dícsértem a kábelt:-)
Lehoako köszi a tippet, utána fogok nézni!
Ha szídtad volna, akkor sem írtam volna mást.
Kábelezzünk
Gyerekek, nem értem...én dícsértem a kábelt:-)
Lehoako köszi a tippet, utána fogok nézni!
EA057 alapú Audiosphere EL34 PP monoblokkok by Kalmi, Yamaha CD-X 1060 CD + Audiolab M Dac+ , Triangle Antal ES. Power-R RCA, digit IC és hangfalkábel.
Kábelezzünk
Ahogy mondtam személyesen is, adj egy kis időt a kábelnek, hogy feléledjen! Lehet, hogy pár nap után megváltozik a véleményed, vagy éppen magabiztosabb lesz.
Egy kis idő mindenképp kell, én 200 óra bejáratás alatt csak fülelnék, nem értékelnék. És, valóban, a kábel végére Bals 73as villásdugót ajánlanék. Quadlipi szakkolléga is teríti az általa modolt darabokat, kb. 1700 Ft darabja. Nekem is félre van téve nála pár darab, csak töketlen vagyok egyszer arra járni. Valszeg hajti-pajti lesz a vége. Bta szakkolléga pedig Schurter IEC-dugóval is foglalkozik. Szintén melegen ajánlott.
Szóval akkor már menj tutira, és a dugóval együtt járasd be a kábelt, megládd, más dimenzió lesz.

- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 11028
- Kapcsolat:
Kábelezzünk
Az alábbi bejegyzés a Gotham kábel nem rendeltetésszerű használatáról szól, azt mindenki csak saját felelősségére utánozza!
No, hazavittem 3m Gotham 4×2,5 kábelt, és tápkábelt csináltam belőle az erősítőmhöz, meg a DAC-hoz...A futóművet később fogom átkábelezni.
A hatás igencsak hallható: még tisztábban szól a zene, újabb részletek kerültek elő, új megvilágításba helyeződtek bizonyos szólamok-pl feltűnt egy gitár: eddig is ott volt, csak most kapott új értelmet, illetve helyére került a zenei történésben...
A zene folyamatosabban árad általa. Uygankkor mintha egy pici dinamikavesztés történt volna, eddig tömör kb 2,5mm-es vezeték volt-lehet esetleg összefüggés a kettő között?
Ahogy mondtam személyesen is, adj egy kis időt a kábelnek, hogy feléledjen! Lehet, hogy pár nap után megváltozik a véleményed, vagy éppen magabiztosabb lesz.
Kábelezzünk
Lehet. Nekem most csak egyszerű, 'gagyi' Kácsás szerelhető IEC-re (rééémes) és Knopp dugóra (az egész jó-szerelni, hangra passzolom) futotta...Kicsi a büdzsé...Nem fogok/tudok tizenezreket dugókra költeni :-(
Akkormár a CD-t upgradelem, vagy csináltatok egy tisztességes, szép állványt az AS Mini alá...
EA057 alapú Audiosphere EL34 PP monoblokkok by Kalmi, Yamaha CD-X 1060 CD + Audiolab M Dac+ , Triangle Antal ES. Power-R RCA, digit IC és hangfalkábel.
Kábelezzünk
A hatás igencsak hallható: még tisztábban szól a zene, újabb részletek kerültek elő, új megvilágításba helyeződtek bizonyos szólamok-pl feltűnt egy gitár: eddig is ott volt, csak most kapott új értelmet, illetve helyére került a zenei történésben...
A zene folyamatosabban árad általa. Uygankkor mintha egy pici dinamikavesztés történt volna, eddig tömör kb 2,5mm-es vezeték volt-lehet esetleg összefüggés a kettő között?
A kábel hangja függ a csatlakozóktól is.
hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog
fül-, és fejhallgató blog
Kábelezzünk
Simán lehet használni tápkábelnek. Én is így használom...
Erősáramú kábelek (220 Voltos betápkábelhez, elosztóhoz, hosszabbítóhoz)
SPK 4 x 2,5 mm (4 eres, kettős PVC szigetelésű flexibilis kábel)stb.
Az alábbi bejegyzés a Gotham kábel nem rendeltetésszerű használatáról szól, azt mindenki csak saját felelősségére utánozza!
No, hazavittem 3m Gotham 4×2,5 kábelt, és tápkábelt csináltam belőle az erősítőmhöz, meg a DAC-hoz...A futóművet később fogom átkábelezni.
Kábelezzünk
Pár fekvőtámasz meg egy jó falbontókalapács se jön majd rosszul, ha a háromeres 6-os tömör rézvezetéket be akarod hajlítgatni a fali horonyba... Nem kicsit lesz sprőd.
Vagy csak lengővezeték lesz? Úgy küldi majd széjjel az elektromos teret, ahogy kell.
Ha normál használatban is "lengő" marad, akkor az érintésvédelmi előírásnak megfelelően össze kell fogatni egy külső szigeteléssel (pl. zsugorcső). Úgy már nem fog erősebben szórni.