Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Jbl

Vendég

Jbl

Hozzászólás Szerző: Vendég »

és lecserélted egy borzalmas l20t-re, szörnyű

Valahogy túlélem. Egyébként feelingre, bulira a HLS jobb szvsz, ez meg fényévekkel egységesebb, pontosabb.

Vendég

Jbl

A TLX 2-t ismerem, valóban nem, tehát onnan is vannak kivételek, igaz!

Posza
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 274

Jbl

Hozzászólás Szerző: Posza »

A HLS-el vigyázni kell, olcsó, de nagyon jól sikerült. Részleteiben talán nem, de zeneileg igen. Megcáfol minden sztereotípiát, ami a márka kapcsán kialakult, valóban élvezet vele zenét hallgatni, és nem tucctucc, mint a TLX-ek.
tudom, nekem 620-as volt. A szoba mérete miatt adtam el.

TLX-esek sem tucctucc-ok. Legalábbis az aláírásomban szereplő modellek(katt) nem úgy szólnak. 2000. decemberébe vettem őket, és nem gondolkodom a cserén. Pedig már néhány óra komolyzene lement rajtuk a filmeken kívül az évek alatt, elhiheted.
AV-SYSTEM: SONY KD-65ZD9 4K HDR/3D tv, SONY UBP-X800M2 4K HDR/3D/BD/SACD-player, SONY TA-AN1000 Dolby Atmos/DTS-X amplifier, DUNE HD PRO VISION 4K media-player, front: JBL ES80, center: JBL ES25C, rear: JBL ES30, height: JBL ES10, sub: JBL ES150P, TAGA HARMONY PF-1000 V.2, TAGA HARMONY DC-100.

Jano.3
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 5

Jbl

Hozzászólás Szerző: Jano.3 »

A HLS-el vigyázni kell, olcsó, de nagyon jól sikerült. Részleteiben talán nem, de zeneileg igen. Megcáfol minden sztereotípiát, ami a márka kapcsán kialakult, valóban élvezet vele zenét hallgatni, és nem tucctucc, mint a TLX-ek.

és lecserélted egy borzalmas l20t-re, szörnyű

Vendég

Jbl

Ezt részemről meg tudom érteni. Mikor a tényleg nagyon olcsó JBL HLS-610-ről tovább akartam lépni egészen a Heed Enigmáig nem sikerült. Még az Epos M12.2 sem tudta nálam kiütni a HLS-610-est, pedig majdnem háromszor többe került volna az akkori új árakat nézve.

Jano.3
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Jbl

Meg elég sok függ az izléstől is. Ismerek olyat, talán több embert is aki eposról váltott, és jobb szereti a JBL-ét. Pedig az epos drágább doboz használtan/ujonnan. Szóval ezért nem egyértelmű semmi sem. Persze ez nem feltételezi egyértelműen, hogy az epos vagy a dyno rosszabb lenne.

zz7
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 363

Jbl

Hozzászólás Szerző: zz7 »

Az hogy a használtan kapható 35-40 ezres dobozokhoz hogyan viszonyul izlés kérdése, mivel nekem jobban tetszett a dyno a 42-nél így ez sem egyértelmű anniyra...pedig az drágább doboz használtan is. De még a c1.1 se tetszett annyira a saját rendszerembe, hogy lecseréljem arra.

Ezt részemről meg tudom érteni. Mikor a tényleg nagyon olcsó JBL HLS-610-ről tovább akartam lépni egészen a Heed Enigmáig nem sikerült. Még az Epos M12.2 sem tudta nálam kiütni a HLS-610-est, pedig majdnem háromszor többe került volna az akkori új árakat nézve.

Jano.3
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Jbl

Ok,de mikor én mondtam,hogy ennél többet nem ér,le lettem ugatva.
A kivitele alapján szerintem sem ér többet,de ha valaki második rendszerbe akar venni dobozt,arra tényleg megéri.

Szerintem meg elbeszéltünk egymás mellett. Használtpiaci ára valóban 35-40, már csak a kora miatt is. Viszont ha bemegy az ember a média marktba nem hinném, hogy az ott kapható 35-ezres dobozokkal van egy szinten.

Az hogy a használtan kapható 35-40 ezres dobozokhoz hogyan viszonyul izlés kérdése, mivel nekem jobban tetszett a dyno a 42-nél így ez sem egyértelmű anniyra...pedig az drágább doboz használtan is. De még a c1.1 se tetszett annyira a saját rendszerembe, hogy lecseréljem arra.

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3310

Jbl

Hozzászólás Szerző: AVX »

Miért nem jó ár? Szerintem olyan 40-50 ért vannak most eladók. Egy pár. A jó ár a vevőnek jó, neked gondolom nem

Ok,de mikor én mondtam,hogy ennél többet nem ér,le lettem ugatva.
A kivitele alapján szerintem sem ér többet,de ha valaki második rendszerbe akar venni dobozt,arra tényleg megéri.

Jano.3
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Jbl

Ez baromi jó.Ha én mondom,hogy reálisan ennyit ér,akkor az gond,de ha te mondod a 3 db-ra,hogy türhető ár 40000 Ft-ért,az rendben van.
Ezt fejtse meg valaki.

Miért nem jó ár? Szerintem olyan 40-50 ért vannak most eladók. Egy pár. A jó ár a vevőnek jó, neked gondolom nem

Jano.3
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Jbl

Na meg van akinek semmi sem elég.

Asszony kitiltotta a szobából :bebebebebebe: érthető okok miatt.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Jbl

Az már elég tűrhető ár, biztos lesz aki elviszi.

Ez baromi jó.Ha én mondom,hogy reálisan ennyit ér,akkor az gond,de ha te mondod a 3 db-ra,hogy türhető ár 40000 Ft-ért,az rendben van.
Ezt fejtse meg valaki.

Jano.3
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Jbl

Kb. annyi a lehetőség a hangfalak tologatására, megfelelő hely megtalálására, mint nálam a pár Heed Enigmának, ami 20cm széles.
Azért nem csak falbontásra lehet jó egy ilyen. El tudom képzelni kb. még normál hangerőn is milyen nyugodt lazasággal jön ki egy ilyenből bármilyen kivezérlés, dinamika szint. Na meg lehet, hogy a kellemetlen hangosságérzet is ezekkel sokkal feljebb kezdődik valós hangnyomás szintben, mint a kisebb dobozokkal. Ami persze erősítő függő is.

Hát az biztos, hogy a bántó hangosságérzet feljebb van, meg kis hangerőn is szépen tudnak szólni, ha ki van szolgálva, de valószínűleg túlzás ennyi doboz, ilyen kis helyiségekben. Még egy pár kisebb is amibe egy 38-as mély van akkorát szól ha meg van hajtva, hogy bolond az akinek nem elég.

Jano.3
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Jbl

Elvihetnéd a jó kis L16-os dobozaim.
Csak hogy szabaduljak tőle,már odaadom a 3 db-ot 40000 Ft-ért.

Gondolkodtam rajta, de most másba töröm a fejem. Az már elég tűrhető ár, biztos lesz aki elviszi.

zz7
V.I.P.
V.I.P.

Jbl

Lehet,hogy ez egy bemutató terem,persze ahhoz is jobb szoba kellene.

Én nem hinném, hogy van kereskedő aki garázs szerű helyiségben árulja ma két párosával a JBL 4350-eseket, retro hifikkel demózva.
Inkább valami hifis játéknak tűnik a dolog.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Jbl

Olyan mintha egy garázs lenne. Biztos hogy nem ideális, már csak a padló miatt sem.
Az ilyen szobákba minél több akusztikai teljesítményt nyomnak bele, annál rosszabb. Lehet, hogy itt is több volt a pénz mint az ész. Vagy más célból született ez a holmi így mint a zene hallgatás.

Lehet,hogy ez egy bemutató terem,persze ahhoz is jobb szoba kellene.

zz7
V.I.P.
V.I.P.

Jbl

Szerintem borzalmasan szólna abban a nagy szobában.Totál csupasz falak mindenhol.

Olyan mintha egy garázs lenne. Biztos hogy nem ideális, már csak a padló miatt sem.
Az ilyen szobákba minél több akusztikai teljesítményt nyomnak bele, annál rosszabb. Lehet, hogy itt is több volt a pénz mint az ész. Vagy más célból született ez a holmi így mint a zene hallgatás.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Jbl

Szerintem borzalmasan szólna abban a nagy szobában.Totál csupasz falak mindenhol.

zz7
V.I.P.
V.I.P.

Jbl

zz7
V.I.P.
V.I.P.

Jbl

és akkor szóljon a The Wall - Pink Floyd csak ledől

Kb. annyi a lehetőség a hangfalak tologatására, megfelelő hely megtalálására, mint nálam a pár Heed Enigmának, ami 20cm széles.
Azért nem csak falbontásra lehet jó egy ilyen. El tudom képzelni kb. még normál hangerőn is milyen nyugodt lazasággal jön ki egy ilyenből bármilyen kivezérlés, dinamika szint. Na meg lehet, hogy a kellemetlen hangosságérzet is ezekkel sokkal feljebb kezdődik valós hangnyomás szintben, mint a kisebb dobozokkal. Ami persze erősítő függő is.

diy_mu
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 14

Jbl

Hozzászólás Szerző: diy_mu »

és akkor szóljon a The Wall - Pink Floyd csak ledől

diy_mu
V.I.P.
V.I.P.

Jbl

ha nincs polc a közelben

diy_mu
V.I.P.
V.I.P.

Jbl

csak szerényen

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Jbl

Azért irtam, hogy pl. a hifikozpontba választ kapsz kérdéseidre....

Elvihetnéd a jó kis L16-os dobozaim.
Csak hogy szabaduljak tőle,már odaadom a 3 db-ot 40000 Ft-ért.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Jbl

A Lexusban sem valami nagy szám, sőt...

Ne keverjétek a szezont a fazonnal.
Mr. Mark Levinson nem egyenlő a Mark Levinson céggel.

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”