Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Mechanikus órák
Mechanikus Órák
Erre szoktam felébredni. Csak nyolcnaponta kell felhúzni.
.
OFF:engem az asszony ébreszt. Engem ő szokott felhúzni is.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
- fülelek
- V.I.P.

- Értékelés: 5309
Mechanikus Órák
Erre szoktam felébredni. Csak nyolcnaponta kell felhúzni.
Jaeger Recital8 1965-ből.
egy olcsó óra, de legalább ki van fizetve.
szeretem.
és igen itt van a kezemen
Mechanikus Órák
egy olcsó óra, de legalább ki van fizetve.
szeretem.
és igen itt van a kezemen
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 1.6|REL S3 SHO
Mechanikus Órák
Természetesen Longines, kellő tisztelettel mindenki véleménye, ízlése, és lehetősége szabta aktuális választása előtt.
Több esetben elég drága (férfias) játékszerek az órák, legyen az karóra, vagy zsebóra, és a női ékszerláz mintájára, számottevő pénzmagot szanaszét lehet gurítani, ha az embert elkapja a technicista, vagy valljuk be, sznob kényszer. Ebből több-kevesebb sikerrel kilábalva, én a korábban leírt korlátokat szabtam vásárlásnál, és úgy vettem észre, hogy többször értékálló(bb) tárgy birtokába jutottam így, mint nem. Persze ez sem igaz mindegyik presztízsmárkára. De az is igaz, hogy számos úm. tokozó óragyártó FUNKCIONÁLISAN JÓ ÁR/ÉRTÉKŰ terméket kínál a piacon, amelyekkel valóban együtt lehet élni a mindennapokban, akár elegánsabb magán -és közéleti megnyilvánulások alkalmával. Értsd., Hamilton, Carl F. Bucherer, Dubey & Scahldenbrand, Maurice Lacroix, Baume et Mercier, Eberhard & Co., Nomos, Jörg Hysek, Sinn, stb., és igen, el kell ismerni, bizony a saját kaliberrel rendelkező Seiko!
A teljesség igénye nélkül, az említett óramárkákon kívül (Vacheron Constantin, Glashütte, Seiko… Citizen…(micsoda kontraszt, talán bocsánatos bűn, de nem tudom ’komolyan venni’ a Citizen teljesítményét), azért hosszabb a saját kaliberrel rendelkező manufaktúrák listája, lásd. IWC Schaffhausen, A.Lange & Söhne, Breguet, Roger Dubuis, Patek Philippe, Chronoswiss, Franck Müller, Blancpain, Jaeger-LeCoultre, Ademars Piguet, Panerai, Rolex, Cartier, Zenith, stb.… és ha jól tudom** az Omega, a TAG Heuer és a Breitling is csatlakozott a saját kaliberrel rendelkező manufaktúrák közé.
Nem beszélve a Független Órások Szövetsége tagjainak számos exkluzivitásáról!
**ha valóban jól tudom…
>
Basis, graham, ortofon, ikeda, fidelity research, koetsu, moon, klyne, lamm, m9500, levinson, CEC, lavry, weiss, sansui, nakamichi, furman, analysis plus silver
„Audio is filled with dangerous amateurs”
Tim de Paravicini & David Smith
Mechanikus Órák
Nekem pedig ez az óra, és itt van a kezem, ugyan ilyen mint a képen, ETA 25 köves 2824-2 aut. szerkezet . Aki szereti a hetekig hajszálpontos órákat inkább a quartz szerkezeteket keresse
Naim Uniti Nova -> Chord Epic XL -> Spendor A7 (Sennheiser HD600)
-
Vendég
Mechanikus Órák
Hol húzza meg az ember a határt, hogy melyiket hova sorolja, és mi elé vagy mögé? ................
Választóvonalra vagy kíváncsi? Mondok például EGY választóvonalat, az én értékrendem szerint:
Legyen a tisztelt gyártónak SAJÁT KALIBERE! Onnantól „beszélgethetünk”…
Ez persze, tudom, így eléggé diszkriminatív, de az én véleményem. És máris „elválik az ocsú a szemtől”… Nem marad se D&G, se Fendi, se Versace… se Longiness… de még Doxa sem!
De marad pl. a Citizen, mert ők saját szerkezeteket építenek az óráikba. Hmmmmm.
Egyébként, néha azzal áltatom magam, hogy értek valamicskét az órákhoz, és egy szerkezetet sem csak pusztán a látványa alapján tudok megítélni. Ezért igen jókat szoktam mosolyogni magamban azokon, akiknek csak a svájci óra az óra, éppúgy, mint azokon, akik többre tartanak egy olcsó, de szép svájci szerkezetet, csak azért, mert ritkább, vagy mert szebb a csapágylemezén lévő genfi csíkozással, mint egy nyers csapágylemezzel, milliós példányszámban legyártott Raketa, vagy Seiko 5-ös. Mely utóbbi pl. még ma is a világ legjobb, nagy sorozatban gyártott, automata kalibere. És talán az sem véletlen, hogy a Seiko sokkal drágább kaliberei is a Seiko 5-ös alapjaira épülnek.
.
Mechanikus Órák
Választóvonalra vagy kíváncsi? Mondok például EGY választóvonalat, az én értékrendem szerint:
No ez az, ami mára már rendkívül ritka, a svájci óragyártás is globalizálódott (lásd Swatch), és néhány kivételtől eltekintve (pl. az általad is csatolt Vacheron vagy a német Glasshütte) inkább neves mechanikagyártók szerkezeteit tokozzák a cégek. Ilyen pl. az ETA valjoux 7750-es mechanikája is, amit számos svájci gyártó használ, csak éppen nem ugyanolyan árakon. A Hamilton pl. (szerintem) teljesen elfogadható áron kínál ilyen mechanikával szerelt órát a Jazzmaster szériájában, amivel szerintem már együtt lehet élni:
LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio
Heed Thesis rendszer
-
Vendég
Mechanikus Órák
Nekem is azért ez a kedvenc mert a Páromtól kaptam. És ez az első normális órám. (a normális nálam mechanikus)
De szép is
Mechanikus Órák
Nekem is azért ez a kedvenc mert a Páromtól kaptam. És ez az első normális órám. (a normális nálam mechanikus)
Gyakorlatilag akkor ez még sokkalta szerteágazóbb mint a hifi, mert nagy részben az ízléseken is múlik...Érdekes téma...Lehetne róla hosszú órákat beszélgetni...Bár gondolom mindenkinek van egy megrögzött elképzelése az órákat illetően is...Nekem rengeteg óra tetszik, de legtöbb esetben a külső ami nálam itt dominál...A sajátom leginkább azért szeretem, mert a páromtól kaptam, persze tetszik is, nem azt mondom nincs szebb óra, mert van...De az embernek az eszmei értékek amik kapcsolódnak valamihez sokkal fontosabbak mint a többi...
Erősítő: DENSEN B-110, CD: SONY XA20ES, Logitech SB, DAC Micromega Variodac, Hangfal: POLKAUDIO LSi15 Tv: SAMSUNG SMART 40, Lemezjátszó: ARISTON, Kábelek: Furutech, FADEL ART STREAM BW
Mechanikus Órák
Viszont annyi pénzem még sosem volt, hogy egy úgynevezett igazi "márkás" drága órát vegyek, nekem ez is "márka":
Én vettem párat,közben meg leszoktam az órahasználatról egy ideje.
Újabban megnézem a telefonon.
Webáruház:
-
Vendég
Mechanikus Órák
Gyakorlatilag akkor ez még sokkalta szerteágazóbb mint a hifi, mert nagy részben az ízléseken is múlik...Érdekes téma...Lehetne róla hosszú órákat beszélgetni...Bár gondolom mindenkinek van egy megrögzött elképzelése az órákat illetően is...Nekem rengeteg óra tetszik, de legtöbb esetben a külső ami nálam itt dominál...A sajátom leginkább azért szeretem, mert a páromtól kaptam, persze tetszik is, nem azt mondom nincs szebb óra, mert van...De az embernek az eszmei értékek amik kapcsolódnak valamihez sokkal fontosabbak mint a többi...
Mechanikus Órák
Nekem ez az óra
Erősítő: DENSEN B-110, CD: SONY XA20ES, Logitech SB, DAC Micromega Variodac, Hangfal: POLKAUDIO LSi15 Tv: SAMSUNG SMART 40, Lemezjátszó: ARISTON, Kábelek: Furutech, FADEL ART STREAM BW
- fülelek
- V.I.P.

- Értékelés: 5309
Mechanikus Órák
Ha lehet, inkább Longines...
Én is szeretem a mechanikus órát, de inkább a zsebbe valót, azt jól látom szemüveg nélkül is
Viszont annyi pénzem még sosem volt, hogy egy úgynevezett igazi "márkás" drága órát vegyek, nekem ez is "márka":
-
Vendég
Mechanikus Órák
Megkérdezhetem, h ha 50 ezerért nem kiemelkedő egy óra, akkor azt mi teszi azzá? Attól lehet jó csak egy óra, ha 1 millióba kerül vagy Doxa a neve? Nem vitának indítom, csak szimpla kérdésnek...Nekem egy ilyen eccerű xarom van 45 ezer volt, tudom xar mert nem doxa )...De tökéletesen elégedett vagyok vele, pontos, kényelmes, megbízható, és elég strapabíró...Azért nem az átlag 10-15 ezer forintos kategória...
[/quot r
Jó régi komment:))
Más az értékrendünk órák terén.Én sznob vagyok,csak a svájci kell abból sem az alsó kategória.De nem hordok ékszert,azt számomra az óra testesíti meg.Ezért veszek ritkán órát(mondjuk pont most kaptam karácsonra 1et)),de akkor megadom a módját.
A nagy álmom egy Rolex vagy egy Chopard de ez elég elérhetetlen.
Mechanikus Órák
Igen csak szerintem itt sokkal nehezebb bekategorizálni őket...Mert ugye a márkákon, minőségen kívül, ott van az anyagfelhasználás, arany, platina stb, és vannak a nem minőségi de márkaórák Versache, Gabbana stb...Sőt inkább reklámóráknak nevezném őket...Hol húzza meg az ember a határt , h melyiket hova sorolja, és mi elé vagy mögé? )
Hol húzza meg az ember a határt, hogy melyiket hova sorolja, és mi elé vagy mögé?
Nem vagyok óragyűjtő. Sohasem voltam. Egyszerűen ahogy az analog, mechanikus technikák megszállottja lettem, azt vettem észre, hogy az órák, mint férfi ékszerek kapcsán is a mechanikus, főleg automata szerkezetek érdeleknek. Forma és funkcionalitás. Nálam kicsit különválik. Korábban jobban érdekeltek a bonyolult komplikációk, manapság a letisztultabb formák, és a funkcionális egyszerűség. Korábban felkaptam a fejem a chronometer tanúsítványok (COSC) számának növekedésére, ma azt veszem észre, hogy egyre kevesebbszer nézem az időt az órámon…inkább a mobiltelefonon! Érdekes? Számomra (sajnos) nem. Amikor márkát választottam, úgy emlékszem, birtokolni akartam egy (több) évszázados hagyományt, egy tradíciót, egy mesterművet, amely mesterműben, az órában, az azt készítő mesteremberek generációjának filozófiája, anyagfelhasználástól a megmunkálásig, AZ ÓRÁRÓL megtestesül; és tetszik. Ennyire egyszerű.
Ez persze, tudom, így eléggé diszkriminatív, de az én véleményem. És máris „elválik az ocsú a szemtől”… Nem marad se D&G, se Fendi, se Versace… se Longiness… de még Doxa sem!
(Megmondom őszintén, halvány fogalmam sincs, hogy momentán a Longiness vagy a Doxa rendelkezik e saját kaliberrel, elnézést a „látatlanba gyanúsításárt”, de sajnálatosan nem nézem ki belőlük. Kedvem sincs utánanézni, úgyhogy vállalom eme hirtelen „kirekesztő” magán véleményt!)
Calibre 2253 :foto:
>
Basis, graham, ortofon, ikeda, fidelity research, koetsu, moon, klyne, lamm, m9500, levinson, CEC, lavry, weiss, sansui, nakamichi, furman, analysis plus silver
-
Vendég
Mechanikus Órák
Megkérdezhetem, h ha 50 ezerért nem kiemelkedő egy óra, akkor azt mi teszi azzá?
Hmm,
Naa Tigris, ez még a HiFi-s örökzöld kérdéseknél is 'furmányosabb'. A HiFi legalább szól! Az óra meg persze mutatja az időt! Hasonló, de mégis mennyire más. Én azt mondom, az órák világa márpedig (máramár!?) az ÉKSZEREK világa. Ebből az aspektusból nézve én el tudom fogadni a tendenciákat és a trendeket. De csak ebből...
>
Igen csak szerintem itt sokkal nehezebb bekategorizálni őket...Mert ugye a márkákon, minőségen kívül, ott van az anyagfelhasználás, arany, platina stb, és vannak a nem minőségi de márkaórák Versache, Gabbana stb...Sőt inkább reklámóráknak nevezném őket...Hol húzza meg az ember a határt , h melyiket hova sorolja, és mi elé vagy mögé? )
Mechanikus Órák
Megkérdezhetem, h ha 50 ezerért nem kiemelkedő egy óra, akkor azt mi teszi azzá? Attól lehet jó csak egy óra, ha 1 millióba kerül vagy Doxa a neve? Nem vitának indítom, csak szimpla kérdésnek...Nekem egy ilyen eccerű xarom van 45 ezer volt, tudom xar mert nem doxa )...De tökéletesen elégedett vagyok vele, pontos, kényelmes, megbízható, és elég strapabíró...Azért nem az átlag 10-15 ezer forintos kategória...
Megkérdezhetem, h ha 50 ezerért nem kiemelkedő egy óra, akkor azt mi teszi azzá?
Hmm,
Naa Tigris, ez még a HiFi-s örökzöld kérdéseknél is 'furmányosabb'. A HiFi legalább szól! Az óra meg persze mutatja az időt! Hasonló, de mégis mennyire más. Én azt mondom, az órák világa márpedig (máramár!?) az ÉKSZEREK világa. Ebből az aspektusból nézve én el tudom fogadni a tendenciákat és a trendeket. De csak ebből...
>
-
Vendég
Mechanikus Órák
Csak azért érdekelne a fórumozók véleménye, mert egy óra üzletben vagyok eladó. Megvan a saját véleményem az automata órákról, de szeretném az ez irányú ismereteimet kibővíteni.
Például a webáruházunk kínálatában szerepel néhány autómata Festina óra.
Hááááát, elég furcsa, hogy valaki, aki egy óraboltban dolgozik, és "megvan a saját véleménye az automata órákról", az egy Hi-Fi-s, és nem egy órás fórum tagjainak a véleményére kíváncsi.
De, olvasson vissza 50-60oldalt, és elég sok minden kiderül belőle, hogy, az itt lévők közül, mi a véleménye az automata órákról azoknak, akiket a Hi-Fi mellett a mechanikus órák is érdekelnek, illetve látogasson el néhány órás fórumra, ahol talán autentikusabb véleményekkel találkozhat.
Egyébként, nekem, az aláírását és az a hozzászólásában szereplő linket tekintve leginkább az a véleményem, hogy itt sokkal inkább egy rosszul sikerült gerillamarketingről van szó, mint igazi érdeklősről.
Ui.: Ja, és egyébként, nem autómata, hanem automata, az a szegény önfelhúzó óra.
.
-
Vendég
Mechanikus Órák
50K-ért vérbeli sznob révén,nem fogsz kiemelkedő órát találni,használtan maximum de ott meg fent áll az hogy kicsit leharcolt.
Ennyiért kompromisszumokat kell kötni sajna.
Mechanikus Órák
Csak azért érdekelne a fórumozók véleménye, mert egy óra üzletben vagyok eladó. Megvan a saját véleményem az automata órákról, de szeretném az ez irányú ismereteimet kibővíteni.
Az én véleményem nem biztos,hogy mérvadó.
Nem igazán ezt a ketegóriát céloztam meg.
Webáruház:
Mechanikus Órák
Nekem főleg csak azok vannak.
Casio órák olcsón
Mechanikus Órák
Na kérem, ez tipikusan egy olyan kérdés, amire nem lehet válaszolni. Kb. olyan, mintha azt kérdezné valaki, hogy érdemes-e diesel autót vásárolni. Hogy lehetne ezt megmondani anélkül, hogy tudnánk kinek milyen elvárásai vannak az autóval szemben?
Ugyanez a helyzet itt is. Hogy lehetne ezt megmondani, ha nem tudjuk, milyen elvárásai vannak egy órával kapcsolatban?
.
Én próbáltam egyszerűbben válaszolni,de tökéletesen egyetértek.
Nehéz eldönteni,hogy a körte,vagy az alma a jobb.
Az ár sem mindegy.
Webáruház:
Mechanikus Órák
Michell Engineering, Devialet Expert 220 Pro és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable
-
Vendég
Mechanikus Órák
Sziasztok!
Autómata órákról kérnék véleményeket, érdemes-e autómata órát vásárolni?
Na kérem, ez tipikusan egy olyan kérdés, amire nem lehet válaszolni. Kb. olyan, mintha azt kérdezné valaki, hogy érdemes-e diesel autót vásárolni. Hogy lehetne ezt megmondani anélkül, hogy tudnánk kinek milyen elvárásai vannak az autóval szemben?
Ugyanez a helyzet itt is. Hogy lehetne ezt megmondani, ha nem tudjuk, milyen elvárásai vannak egy órával kapcsolatban?
.
Mechanikus Órák
Sziasztok!
Autómata órákról kérnék véleményeket, érdemes-e autómata órát vásárolni?
Nekem főleg csak azok vannak.
Webáruház: