Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

Vendég

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Tegnap olvastam hogy egy jó kábel nem alkalmas rendszerhangolásra...

Minden kábel beleszól így-vagy úgy a hangba, és ez nem csak márkától, típustól, anyagösszetételtől, szigetelőanyagtól, csatlakozóktól, a lakás burkolatától való elcsatolástól, stb-től függ, hanem a vezető vastagságától is.
Azaz, ugyanazon gyártó ugyanazon típusú, ugyanazon anyagösszetételű kábele esetén is másként fog szólni egy vastagabb, illetve, egy vékonyabb vezetővel készült kábel, hogy az örök dilemmáról és a leginkább halható különbségről, miszerint tömör, vagy sodrott, azaz egy eres vagy több eres, már ne is beszéljek.

.
.

davidka33
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 371

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: davidka33 »

Uram atyám, mit akarsz azzal a 4 mm-es kábellel? Most oldottad meg nagy nehezen, hogy ne legyen túlsúlyos a hangzás, erre be akarsz tenni egy 4 mm-es hangfalkábelt? Jobban jársz, ha kérsz próbára pár különböző keresztmetszetű és szerkezetű kábelt, és kiválasztod azt, ami a legmegfelelőbb, de ne felejtsd el a bölcs mondást, miszerint sokat akar a szarka, de nem bírja a farka...

Tegnap olvastam hogy egy jó kábel nem alkalmas rendszerhangolásra...
Ebbe a kábelmizériába bele fogok hülyülni.
Ráadásul olyan messze lakom a "világ közepétől" hogy ez a kölcsönkéregetés sem műxik nálam.
A gatyómat rákölteném a postán oda-vissza küldözgetésben.

Vendég

Kábelezzünk

Elnézést! Átszaladtam a FEKETE szón!!! Bocsesz!

Semmi gond, itthon tudom, h van kék és szürke...A szűrkét tavaly még 995 ft körül vettem én is...Most kérdeztem tőlük és 1000 ft felett van, plusz a futár amire a vidékiek fizethetnek szépen, hacsak nem vesz egy helybeli többet és szétküldi. Itthon már lassan ott tartok, h semmit sem éri megvenni.

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1029

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Doky »

itthon 1000-1300 ft a szürke és a kék...Fekete nincs itthon...Akinek nem kell az nem kér, semmit nem kérek rá extrát pedig megtehetném, a nejem behozza a postaköltség ami mindenkinek plusz, mert ingyen nem küldözgetem...Nem tudtak pontos árat mondani de 1500 tuti lesz...

Elnézést! Átszaladtam a FEKETE szón!!! Bocsesz!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

Vendég

Kábelezzünk

Na meglestem, 282 az euró átlagban...Tehát egy dugó 1500 ft itt is, és venned kell többet h megkapd ennyiért, plusz a postaköltség, és a rizikó, h megkapod -e...Akkor hogy is van ez? Én magamnak tuti kérek, akinek kell annak csak szívességet teszek, h kérek többet

Vendég

Kábelezzünk

Ez már egy jó ár,de itt is kell pár darabot rendelni,hogy megérje a posta.
Fekete Bals

és ez is jóval több mint ha nekem sikerül 1500 körül szerezni...Mennyi az euró?

Vendég

Kábelezzünk

Priviben írd meg a részleteket légy szíves!
De ha jól tudom akkor itthon ennél olcsóbban beszerezhetőek a Bals dugók!?

itthon 1000-1300 ft a szürke és a kék...Fekete nincs itthon...Akinek nem kell az nem kér, semmit nem kérek rá extrát pedig megtehetném, a nejem behozza a postaköltség ami mindenkinek plusz, mert ingyen nem küldözgetem...Nem tudtak pontos árat mondani de 1500 tuti lesz...

dörmögi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 394

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: dörmögi »

Érdemes a bi-wire kábelezéssel foglalkozni, vagy elég a normál?

Nem kell az a bikábel szerintem.

LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio

Heed Thesis rendszer

Vendég

Kábelezzünk

Ez már egy jó ár,de itt is kell pár darabot rendelni,hogy megérje a posta.
Fekete Bals

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎

Kábelezzünk

Még egy dologban kellene egy kis segítség...
4 X 2,5 mm2 lenne a bi-wire
2 x 4 mm2-es a normál kábel amit kiszemeltem...
Nagyon megoszlanak itt is a vélemények. Van aki nagyon ellenzi, van aki mellette van.

Próbáld ki a Evidence Audio Siren-t (az apróba van több is jelenleg), és valszeg jó lesz!
Akár bikábelnek is használhatod... kipróbálhatod!
De a Gotham-et is érdemes lehetne kipróbálni...
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

Vendég

Kábelezzünk

Fekete nem.

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎

Kábelezzünk

Sziasztok nem ide vágó téma , de úgy néz ki a párom tud behozni kintről a fekete BALS dugókból...Pontos árat és szállítást nem tudunk, de előreláthatólag 1500-2000 ft közti árak várhatóak...Akit majd esetleg érdekelnek, az dobjon egy emailt, mert ha van megjöttek akkor annak fényében hozatok

davidka33
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Még egy dologban kellene egy kis segítség...
4 X 2,5 mm2 lenne a bi-wire
2 x 4 mm2-es a normál kábel amit kiszemeltem...
Nagyon megoszlanak itt is a vélemények. Van aki nagyon ellenzi, van aki mellette van.

davidka33
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Csak fura, h elsőre ezt nem hallottad nem volt gond a mélyekkel, most meg igen...Lehet a bejáratás ennyit tolt volna a mélyeken.. ?

Én is pont ezen csodálkoztam! Bár a második közelebb tolás akkor volt, amikor jó meg voltam fázva, és hát én olyankor "se hall, se lát" üzemmódban vagyok...
Lehet hogy az a pár centi b...ott be... csak akkor nem hallottam meg.

Jééé... ma vagyok 1 éves... :bebebebebebe:

Vendég

Kábelezzünk

Azt nem mondtam hogy tologattam, csak hogy közelebb tettem egymáshoz őket... Nagyon nem merültem bele...
Örültem hogy az átrendezés miatt kicsit közelebb lehetnek a dobozok a 3,2 méternél...

Csak fura, h elsőre ezt nem hallottad nem volt gond a mélyekkel, most meg igen...Lehet a bejáratás ennyit tolt volna a mélyeken.. ?

davidka33
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

De nem azt mondtad, h próbáltad tologatni? Vagy ennyire nem merültél bele a pontos hely megkeresésébe?

Azt nem mondtam hogy tologattam, csak hogy közelebb tettem egymáshoz őket... Nagyon nem merültem bele...
Örültem hogy az átrendezés miatt kicsit közelebb lehetnek a dobozok a 3,2 méternél...

Vendég

Kábelezzünk

Na szóval... mélyhang többlet megoldódott, korrigálva!
Hihetetlen, de a szobaátrendezés után 20 cm-el közelebb tettem a két dobozt egymáshoz, majd kicsit később még pár centivel, ez okozta a galibát!
fapaci ajánlotta hogy tologassam kicsit ide-oda a dobozokat...
Bejött... Visszatettem az eredeti helyére és láss csodát...

Akkor most már jöhet a kábelcsere... csak kicsit félek, nehogy ez is hasonlóan megvicceljen...

De nem azt mondtad, h próbáltad tologatni? Vagy ennyire nem merültél bele a pontos hely megkeresésébe?

davidka33
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Na szóval... mélyhang többlet megoldódott, korrigálva!
Hihetetlen, de a szobaátrendezés után 20 cm-el közelebb tettem a két dobozt egymáshoz, majd kicsit később még pár centivel, ez okozta a galibát!
fapaci ajánlotta hogy tologassam kicsit ide-oda a dobozokat...
Bejött... Visszatettem az eredeti helyére és láss csodát...

Akkor most már jöhet a kábelcsere... csak kicsit félek, nehogy ez is hasonlóan megvicceljen...

Vendég

Kábelezzünk

Sziasztok nem ide vágó téma , de úgy néz ki a párom tud behozni kintről a fekete BALS dugókból...Pontos árat és szállítást nem tudunk, de előreláthatólag 1500-2000 ft közti árak várhatóak...Akit majd esetleg érdekelnek, az dobjon egy emailt, mert ha van megjöttek akkor annak fényében hozatok

Vendég

Kábelezzünk

Köszönöm a tippeket! Max 10-15 ezret szánnék most rá... 2 db 3 méteres kábel kellene.
Az In-Akustik Atmos Air Silver 1,5 mm2-es kábelét tudnám most megvenni 1200/m körüli áron..
Erről tudtok valamit?

Azt ne erőltesd...

davidka33
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Köszönöm a tippeket! Max 10-15 ezret szánnék most rá... 2 db 3 méteres kábel kellene.
Az In-Akustik Atmos Air Silver 1,5 mm2-es kábelét tudnám most megvenni 1200/m körüli áron..
Erről tudtok valamit?

Vendég

Kábelezzünk

Az olcsóbb Siltech Paris is megpróbálható használtan...Az sem egy horror ár...Vagy a Coincident ami most van az apróban, bár sztem ennyit nem akarsz költeni kábelre...

dörmögi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 394

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: dörmögi »

Még egy tipp lehetne (a Siltech mellett :-) ) a Nordost Flatline, ami hasznàltan valszeg szintén nem kerül sokba.

LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio

Heed Thesis rendszer

davidka33
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Vegyél Siltech kábelt, ne pöcsölj :)Classic Anniversary 220L...Nem lesz gondod a kábelezéssel

Kellene rávaló is...

Vendég

Kábelezzünk

Én semmit nem mondtam a kábelek közti különbségekről. Sem azt hogy vannak, sem azt hogy nincsenek. Én csak az esetleges különbségek(akár vannak, akár nincsenek) mindenáron megmagyarázását nem tartom túl jó ötletnek. Mert valós tesztek, mérések nélkül csak égbe kiáltott szavak, amik korántsem biztos hogy megállják a helyüket. Még inkább igaz ez akkor mikor olyan elméletek vannak, amiket mérni sem lehet az elméletből kifolyólag. Ha van különbség, akkor van. Semmi szükség mindenféle elmélet felállítására, amiket senki sem igazol, vagy nem is tud igazolni. Ezek csak félreviszik a dolgot szerintem.

Igen persze van ebben is valami...Sőt sok esetben épp csak ezek a mérés nélküli elméletek maradnak...

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”