Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

Rumika
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 3

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Rumika »

minek akkora? ráadásul találni sem eccerű bármilyen jobb hfalkábelt abban a hosszban...

A 3m hosszal tudom jól elhelyezni. De majd lemérem.
Erősítő: DENSEN B-110, CD: SONY XA20ES, Logitech SB, DAC Micromega Variodac, Hangfal: POLKAUDIO LSi15 Tv: SAMSUNG SMART 40, Lemezjátszó: ARISTON, Kábelek: Furutech, FADEL ART STREAM BW

Rumika
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Kábelezzünk

mekkora kell(ene)?

most 3 méteres van
Erősítő: DENSEN B-110, CD: SONY XA20ES, Logitech SB, DAC Micromega Variodac, Hangfal: POLKAUDIO LSi15 Tv: SAMSUNG SMART 40, Lemezjátszó: ARISTON, Kábelek: Furutech, FADEL ART STREAM BW

bodorob
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 23

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: bodorob »

Üdvözlet!
Házimozin az effekt-sugárzókhoz terveztem kábelt cserélni. Jelenleg neotech KS1019 2x1.5mm típus van már jópár éve. Amire gondoltam:inakustik atmos air 123. Először is az ezüstözött kábellel talán tisztábban csilingelne a háttér, és a közel 4x-es ár talán hallhatóan feldobja az összhangzást! A másik érvem, hogy az évek alatt (és a költözések miatt) rövidítve, majd újra toldva lett, 2-3 forrasztás oldalanként. Most beruháznék egy 800-1200ft/m kábelbe, de max 1.5mm átmérővel. 10 és 13méter hosszról van szó, Teufel M700D THX Ultra Dipole a háttér, Arcam AVR300 erősítővel. Tud valaki érdemben hozzászólni? Vagy van esetleg jobb ötlet?
Előre is köszönöm!
TV: Panasonic gz950. Média: apple tv 4k+nas. Arcam av40+végfok: Parasound Halo A 52. Front: Audio Physic Scorpio. Center: Audio Physic Celsius. Surr: Monitor Audio silver fx. Sub: 2db Peerless XXLS-12 crown dsi 6000-el hajtva.

Rumika
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Kábelezzünk

jól beszélsz, NagyMacs ráadásul pont van is eladó az apróban

rövid

Voice
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Voice »

Cable Talk 3.1 kábellel kapcsolatban érdeklődnék.
Mennyire nehéz ezzel dolgozni?
Van olyan merev mint a Naim Nac a5, vagy attól azért hajlékonyabb, kezelhetőbb?
Ahogy néztem képeket, nagyon hasonló a felépítésük. A Naim meg olyan mint egy ostor, szinte kezelhetetlen.
Esetleg aki próbálta már mindkettőt...
PC - TOPPING E30 - NAD C 328 - EPOS M15.2 - Transparent - KLOTZ

Rumika
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Kábelezzünk

Van 2 kábel a fórumon amivel kacérkodok, lehet azokat megpróbálom

Vendég

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Onnan indult az egész, hogy a Polk bikábelezhető. Ha meg ez irányba haladok érdemes lehet valami más kábelt kipróbálni?!

Kipróbálni mindenképp érdemes más kábeleket is, azt hogy ez mennyit fog hozni a rendszereden neked kell hallani, illetve te fogod hallani...Épp ezért javasoltam a kölcsönkérést, cserébe egy időre, h halld te is melyik mire képes a rendszeredben...Még az is lehet, h megtartod ami most van, de az is, h azonnal lecseréled...Venni semmiképp se vegyél, inkább a tapasztalatod döntsön mint egy hirtelen ötlet, vagy mások véleménye...Biztos akad a környékeden akik szívesen adják oda a kábeleiket egy próba erejére, legyen az üzlet, vagy hifis barát, ismerős, esetleg közeli fórumos...

Rumika
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Kábelezzünk

Onnan indult az egész, hogy a Polk bikábelezhető. Ha meg ez irányba haladok érdemes lehet valami más kábelt kipróbálni?!

Vendég

Kábelezzünk

Mostanság cseréltem erősítőt és hangfalat. A jelenlegi kábelem a régihez volt, ami még önmagában nem lenne gond. A mostani rendszer szerintem megérdemelne egy magasabb kategóriájú kábelt (nem mintha ez nem lenne jó). Legalább kipróbálás erejéig. (Densen B-110, PolkLSi15)Persze ha semmi értelme annak amit írtam, bocs. :-)

Csak azért ne legyen ingerenciád egy "komolyabb"drágább kábelre mert kategóriát váltottál.
Inkább próbálj ki más kábelt és ha TÉNYLEG úgy érzed hogy jobb lett(nem másabb)csakis akkor válts,elkerülve ezzel a felesleges tipródást és farokkergetést.

Vendég

Kábelezzünk

Mostanság cseréltem erősítőt és hangfalat. A jelenlegi kábelem a régihez volt, ami még önmagában nem lenne gond. A mostani rendszer szerintem megérdemelne egy magasabb kategóriájú kábelt (nem mintha ez nem lenne jó). Legalább kipróbálás erejéig. (Densen B-110, PolkLSi15)Persze ha semmi értelme annak amit írtam, bocs. :-)

Na ezt írtam én is, h a rendszered elnézve megérdemelne egy komolyabb kábelt is...De mindenképp meghallgatásos módszer vezet előrébb, nem az, h mi azt mondjuk igen cserélj, mert jobb lesz...Ezt nem tudhatjuk, de mindenképp érdemes komolyabb kábeleket próbálgatni ebben a kategóriában, ha van létjogosultsága a mostanihoz képest, azt hallani fogod magad is...Elég sokszínű hang jöhet ki különböző kábelek használatával...De akkor ne csak a hangfal, hanem az IC és hálózati kábelekben is érdemes elgondolkodni..Azért ehhez az erősítőhöz én egy Coincidentet eltudok már képzelni, mint hangfal, mint pedig IC kábel esetében...

Rumika
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Kábelezzünk

Vendég

Kábelezzünk

Üdv. Jól jönne egy kis tanács kábel ügyben. Jelenleg ex38 hangfalkábelét használom, érdemes lenne e cserélnem másra, ha igen milyen kategória lehet elfogadható a jelenlegi rendszerembe. Minden építő jellegű hozzászólást, javaslatot, esetleg ajánlatot szívesen veszek.

Ezt a kérdést nem értem így önmagában...Honnan tudjuk, h neked érdemes e lecserélni másra? Mi a problémád a kábellel...Mindentől van jobb és drágább is...Érdemes kölcsönkérni, cserélgetni hallgatózni a környezetedben élők közt , akkor kiderül, h a kábel nem a legjobb , vagy rendszerrel nem vagy megbékélve..Érdemes játszadozni a sodrot, vagy egyeres tömör vezetők közt, esetleg az ezüst fele nyúlni, mind más hangkarakter...De azt így megmondani, h érdemes e lecserélni minden előzmény nélkül nem lehet...Van ettől is jobb kábel, a kérdés az , h a rendszeredhez ár érték arányban mennyire illik majd...Van olyan eset ahol a kábel sokszor drágább mint a rendszer és a pali meg csodálkozik, h még mindig nem jó valami, és a kábelekkel játszadozik, holott a rendszert ha cserélte volna ennyiért, már jobb hangot kapott volna...Nem mondom, h ez van a te esetedben is, mivel itt semmit nem tudni,h mi a probléma...A rendszered elnézve megérdemelne ettől komolyabb drótot...Én elsőként megpróbálnék egy komolyabb DACOT..

Rumika
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Kábelezzünk

Üdv. Jól jönne egy kis tanács kábel ügyben. Jelenleg ex38 hangfalkábelét használom, érdemes lenne e cserélnem másra, ha igen milyen kategória lehet elfogadható a jelenlegi rendszeremhe. Minden építő jellegű hozzászólást, javaslatot, esetleg ajánlatot szívesen veszek.

Fecke
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 4

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Fecke »

Nekem is az a véleményem mint Tigrisnek!

köszönöm

Házimozi:Epson EH-TW 3200. Erősítő :onkyo TX-SR 707 , front: JamoC805, Center: Jamo D7, Sub : Jamo D6 , Hátér :Jamo D6, Supra hangfalkábel , Furutech xv1.3 10m Hdmi, Nordost wyrewizard 1m Hdmi, Inakustik Hdmi,
Média lejátszó: Dune smart D1
Tv Panasonic TX-P50GT60E
Munkahely : Rotal RA06, Hangfal B&W 602s3 Fapaci kábel
Kábel:Neotech KHS-188,
Tápkábel ?

Vendég

Kábelezzünk

...és a lemezjátszó mennyit profitál belőle? Én is próbálgattam tápokat lemezjátszóhoz és döbbenetes különbségeket hallani. Ki érti ezt?

Sokat!

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1028

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Doky »

Sziasztok
Kérdésem az lenne ,hogy a hangfal kábel márkákat lehet keverni
Jelenleg a centeremhez van supra 4.0 kábel . De most veszek frontokat ahoz lehet mást is vagy maradjak a supra-nál ?
Illetve a tápkábelük-röl vkinek esetleg tapasztalata 20-ezer környékén kapható

Nekem is az a véleményem mint Tigrisnek!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

Vendég

Kábelezzünk

Sziasztok
Jelenleg a centeremhez van supra 4.0 kábel . De most veszek frontokat ahoz lehet mást is vagy maradjak a supra-nál ?

A center és a front esetében ha egy a gyárto akkor a kábelben is maradj egy gyártó mellett...Ha cserélgeted elég érdekes egyveleg tud kijönni, javaslom a meghallgatásos módszert...Nekem mivel más a center más lett a kábel is, azzal probáltam a hangzásbeli karaktereket igazgatni...

Fecke
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 4

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Fecke »

Sziasztok

Házimozi:Epson EH-TW 3200. Erősítő :onkyo TX-SR 707 , front: JamoC805, Center: Jamo D7, Sub : Jamo D6 , Hátér :Jamo D6, Supra hangfalkábel , Furutech xv1.3 10m Hdmi, Nordost wyrewizard 1m Hdmi, Inakustik Hdmi,
Média lejátszó: Dune smart D1
Tv Panasonic TX-P50GT60E
Munkahely : Rotal RA06, Hangfal B&W 602s3 Fapaci kábel
Kábel:Neotech KHS-188,
Tápkábel ?

csövi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 993

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: csövi »

Én ezt próbáltam...
Michell Engineering, SOtM sMS Neo, Devialet D200, és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable

csövi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 993

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: csövi »

Nordost Odin tápkábel az SME 20 tápjában.

...és a lemezjátszó mennyit profitál belőle? Én is próbálgattam tápokat lemezjátszóhoz és döbbenetes különbségeket hallani. Ki érti ezt?
Michell Engineering, SOtM sMS Neo, Devialet D200, és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable

BÓTAJÓZSEF
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 250

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: BÓTAJÓZSEF »

Jelenleg egy nagyon olcsó hangfalkábelt használok, mégpedig a Cordial CLS 225-öst, amivel nagyon meg vagyok elégedve, így bátran ajánlom kipróbálásra mindenkinek, annál is inkább, mert olyan olcsó, hogy bátran lehet vele játszani.

http://www.edigital.hu/Hangfal_kabel/Co ... at=0&page=

valóban nagyon jó kis kábel a Cordial. Ettől feljebb van a Gotham, s az Evidence. Szerintem a megfizethető kategória legjobbjai ezek.
Naim-ZU

Vendég

Kábelezzünk

:kiraly:

A Maggiban is Odin van.

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja
Értékelés: 7054

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: ValhallA »

:kiraly:
"Bármely eléggé fejlett technológia megkülönböztethetetlen a mágiától." Arthur C. Clarke (1917-2008)

Vendég

Kábelezzünk

i-g
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 6

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: i-g »

mert olyan olcsó, hogy bátran lehet vele játszani.

Ugrókötelezni is lehet vele?

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”