Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Milyen hangsugárzót? (kérdés előtt olvasd el a nyitó hozzászólást)
Ide télleg illik a hangfal kifejezés...
Charlie!
HangFAL
HangDOBOZ
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 2.7|REL S3 SHO
Az nem textil volt, csak annak látszott felülről. Egyébként bármikor készíthető, de te miért szeretnéd? Nem a textiltől lesz jó, az a bolgár 200-as is szörnyű egy hangszóró volt.
Van olyan hifi hangfal, aminek a mélyközepe szövet felfüggesztésű, nem gumi? olyanra gondolok mint a régi orion rumba.
- charlie-obrian
- V.I.P.
- Értékelés: 366
Bedroom speakers... No comment...
"Igazán jót sajnos még nem hallottam. A mi hangszóróinknak (a Rádióban is) érdes, kemény hangjuk van. Nem adják vissza a Hi-Fi lényegét." (Varga Ferenc)
"...Hiszen ha a hangot természetes hűségében akarjuk továbbítani, akkor nem csak az alaprezgést kell továbbjuttatni, hanem az összes felhangokat is, mégpedig azzal a viszonylagos erősséggel, amivel az eredeti hangban előfordulnak. Ez roppant nehéz feladat." (Öveges József: Érdekes fizika)
- charlie-obrian
- V.I.P.
- Értékelés: 366
Sziasztok!
Nem találtam ennél jobb topicot, de nem vág teljesen ide.
Hallott-e már valaki élőben Altec-Lansing Voice of theater szériából hangfalat? Ide télleg illik a hangfal kifejezés...
Mik a tapasztalatok?
Állítólag döbbenetesen szépen szólnak, de mégiscsak több, mint 50 évesek... És elfogult tulaj volt, aki írt róla.
:taps:
"Igazán jót sajnos még nem hallottam. A mi hangszóróinknak (a Rádióban is) érdes, kemény hangjuk van. Nem adják vissza a Hi-Fi lényegét." (Varga Ferenc)
"...Hiszen ha a hangot természetes hűségében akarjuk továbbítani, akkor nem csak az alaprezgést kell továbbjuttatni, hanem az összes felhangokat is, mégpedig azzal a viszonylagos erősséggel, amivel az eredeti hangban előfordulnak. Ez roppant nehéz feladat." (Öveges József: Érdekes fizika)
Ez is jónak tűnik, de most még nem aktuális. Gondolom, később is lesz hasonló hangfal és akció is...
49900 Ft lesz 15-től.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
Szerintem ez megtenné:CAV DP 265http://sound.atctrade.com/index.php?page=s...emart&Itemid=53
Az akciónak hamarosan vége.
Ez is jónak tűnik, de most még nem aktuális. Gondolom, később is lesz hasonló hangfal és akció is...
SB Classic > H/K970LE > CAV DP880A
Ennek talán hasonló a karaktere: :taps:
http://www.avx.hu/forum/index.php?showtopic=22778&st=0 :taps:
Hm, ebben igazad lehet. Sajnos még nem aktuális a dolog, hátha később is lesz eladó...
Sziasztok
itthon felszabadult egy erőstő egy Onkyo TX-DS595-ös és hozzá két orion hangfalat lehoztam a padlásról:)
Szeretném bővíteni a hangfalak számát, méghozzá egészen 5.1ig
van egy optikai kimenet a gépen és szeretném kihasználni.
Abban szeretnék segítséget kérni hogy milyen centert, mélyládát és front hangfalakat vegyek:)
Előre is köszi a válaszokat.
Set
Az 5.1 úgy igazán jó, ha az első ötnek legalább a hangszórókészlete egységes..
Onkyo TX-L20D, KEF Q350, Dali Sub E-12F HGL, Project Debut III. phono, DENON DVD-3910, Sony UBP-X700, Egreat A11, Philips CD720, WiiM Pro Plus, Panasonic TX-58EX700E
Sziasztok,
Tudnátok nekem ajánlani valami nem túl drága (mondjuk kb. 50ezer), falra szerelhető hangfalat 20nm-es nappaliba, háttérzene hallgatáshoz? Használt is lehet. Hang szempontjából jó lenne valami CAV-hoz hasonló karakterű...
Egy másik megoldás, hogy a CAV-ok kerülnek a nappaliba (még nem tudom pontosan, hogy oldanám meg), és akkor a TV mellé kellene leginkább filmnézéshez két hangfal (ez lehet álló is)...
Szerintem ez megtenné:CAV DP 265
http://sound.atctrade.com/index.php?pag ... &Itemid=53
Az akciónak hamarosan vége.
Webáruház:
Sziasztok,
Tudnátok nekem ajánlani valami nem túl drága (mondjuk kb. 50ezer), falra szerelhető hangfalat 20nm-es nappaliba, háttérzene hallgatáshoz? Használt is lehet. Hang szempontjából jó lenne valami CAV-hoz hasonló karakterű...
Egy másik megoldás, hogy a CAV-ok kerülnek a nappaliba (még nem tudom pontosan, hogy oldanám meg), és akkor a TV mellé kellene leginkább filmnézéshez két hangfal (ez lehet álló is)...
Sziasztok,
Sziasztok
Nagyon szépen köszönöm Laci a segítséget:)....Még nem nagyon fórumoztam és ez volt az első hozzászólásom, és azt hittem könnyebb lesz:)
Nah tehát az elvárás az zene és film, de a zene az egy kicsit fontosabb...kb:60-40%
A két orion hangfalat hátsó két hangfalnak gondoltam, és kb 50000 ft értékben szeretnék vásárrolni hozzá még hangfalakat.
Köszönettel:Set
- Z.É.T. (exAtcBp)
- V.I.P.
- Értékelés: 211
Sziasztok
itthon felszabadult egy erőstő egy Onkyo TX-DS595-ös és hozzá két orion hangfalat lehoztam a padlásról:)
Abban szeretnék segítséget kérni hogy milyen centert, mélyládát és front hangfalakat vegyek:)
Set
Kedves Set!
Illedelmesen köszöntél, és baráti hangnemben tetted fel a kérdéseid így próbálok segíteni egy kicsit.
"találtam egy crt monitort a padláson és van 2 giga ram-om, milyen alaplapot vegyek és ..."
Remélem érted.
Először Neked kell meghatározni az elvárásokat először is program (zene, film zene/film, film/zene és aránya) "hangminőség", hangnyomás tonalitás stb. szempontjából, aztán elmeséled az avx segítőkész közösségének, h milyen szobában szeretnéd ezt megtenni.
Ja, és mennyi pénzt szánsz erre az egészre...
Ebben az esetben simán előfordulhat, hogy használható válaszokat, ötleteket, javaslatokat fogsz kapni.
Sok sikert a projekthez! :taps:
Üdv,
Laci
E-mail: abarczalaci@gmail.comTel: +36202224151
"Bárki úgy határoz, hogy az igazság és tudás ítészeként útra kél, biztos lehet benne, hogy hajótörést szenved az istenek hahotájának elsöprő viharában."
Albert Einstein
Sziasztok
Set
Próbáld meg tixoval,vagy szigetelő szalaggal.
Előtte nézd meg,hogy mennyire ragad.
Rendben van köszönöm a segitséget!Remélem sikerül!
Elég merész az a hangszórókészlet a D10-ben.
Kerestem párat, szeretném a véleményeteket kérni, illetve még ezen kívül javasolni, ha tudnátok:
- Wharfededale Diamond 9.5
- Wharfededale Diamond 10.4
- Yamaha NS 555
- Pioneer S-H520V
- Jamo S606
- Jamo C 607
- KEF IQ7
- Quadral Quintas AS-2255
Swans D10F Akciós ára 99000 Ft/pár
1 hét múlva érkeznek még akciós áron.
Junius 1-től elég komoly emelések lesznek.
http://sound.atctrade.com/index.php?pag ... &Itemid=53
Webáruház:
Sziasztok!
Ismerősöm keres a yamaha rx-v365-ös erősítőjéhez hangfalakat, 5.0 (esetleg későbbiekben 5.1) lenne a cél. Kb 20-25 m2-es szobája van, legfőképp elektronikus zenét hallgat (progressive house, techno stb..), de nagyobb részt inkább filmeket nézne.
Mondtam neki, hogy először csak frontokat vegyen és utána építkezzen tovább. A keret 100E lenne/pár. Tudom ez csak belépő kategória, de többet nem tud rá áldozni.
Kerestem párat, szeretném a véleményeteket kérni, illetve még ezen kívül javasolni, ha tudnátok:
- Wharfededale Diamond 9.5
- Wharfededale Diamond 10.4
- Yamaha NS 555
- Pioneer S-H520V
- Jamo S606
- Jamo C 607
- KEF IQ7
- Quadral Quintas AS-2255
Illetve, ha már itt vagyok javasolhatnátok hátsó sugárzókat és centert is, ami beleillik a képbe a frontok mellé...
Bocsi, ha elírtam valamit, nem nagyon értek hozzá...
Illetve Vas megyében hol tudnánk hallgatózni (Media Markton kívül)? Nem nagyon tudok konkrét üzletről ami csak ilyennel foglalkozna.
Előre is köszönöm a segítségeteket!
Már a jövő sem a régi...
- Challanger
- Isten Hozott! :)
- Értékelés: 0
OFFTOPIC:
Köszi! Hát igazából már el is kelt :taps: Nem baj, próbálok valami mást nézni.
Ha esetleg valaki el tudna látni 1-2 jó tanáccsal megköszönném. Ugyanis a szakértelmem a zenei cuccokhoz: 0,0
- Tetőtéri szoba, 20-25 nm, nem tudom pontosan.
- Van egy "örökölt" erősítőm: Technics SU-500. 2x50W, 4-16Ω. Ha nem túl sz*r, akkor ez maradna. Ha érdemes cserélni, akkor légyszi írjatok 1-2 típust.
- Ehhez kellene egy pár hangfal. A szomszédokra tekintettel szoktam lenni, így inkább az minőségre, élvezhetőségre mennék rá. Persze azért olykor-olykor, ha jobban feltekerem a hangerőt, akkor se hagyjon cserben.
- Zenék: nagyjából mindenevő vagyok. Régebben szinte csak rock/metal ment, manapság betársulnak mellé ilyen divatzenék is. Bach, meg Mozart biztos nem fog menni
- És ha még van türelmetek, akkor egy CD lejátszóra is szükségem lenne...
- Keret: ha lehet 50-60 ezer környékén álljon meg.
(Egyébként az ilyeneket felejtsem el? Szóval ennyi pénzből jobban járok, ha külön-külön állítom össze a rendszert?)
Eléggé OFF lett ebben a topicban, elnézést érte. Lehet jobban járok, ha átteszem az "50ezres" topicba...
Eladó DVD gyűjteményem
Sziasztok!
Jamo Studio 170-ről mi a véleményetek? 18.000 Ft-ért vesztegetig használtan, (elvileg) hibátlan állapotban.
Megéri megvenni, vagy ennyiért találok jobbat is (használtan)?
Egy kb. 25 m2-es szobában hallgatnék audio cdket.
Köszi!
a 180-asokat ismerem, egyik haverom a próbatermébe vett ilyet, ha jól tudom 15e-ért.
annál többet én nem adnék érte.
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 2.7|REL S3 SHO
- Challanger
- Isten Hozott! :)
- Értékelés: 0
Sziasztok!
Jamo Studio 170-ről mi a véleményetek? 18.000 Ft-ért vesztegetig használtan, (elvileg) hibátlan állapotban.
Megéri megvenni, vagy ennyiért találok jobbat is (használtan)?
Egy kb. 25 m2-es szobában hallgatnék audio cdket.
Köszi!
Eladó DVD gyűjteményem
Szemmel látható sérülés nincs csak benyomodás van a hangszórón!
Nem elég az? A benyomódáshoz errefelé deformálódni kell az alkatrésznek. :taps:
[Ez mindig alapanyagtól, és adott hangszórótól függ, de ha sérült a szerkezet, akkor már nem lesz olyan, mint volt.
Szemmel látható sérülés nincs csak benyomodás van a hangszórón!
Próbáld meg tixoval,vagy szigetelő szalaggal.
Előtte nézd meg,hogy mennyire ragad.
Webáruház: